Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, eye_lip napisał(-a):

Ten samochód ma pneumatyke. 

Grazie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też przewijałem, wkurzała mnie forma w jakiej ten film został nagrany. Od początku czuć, że jest pod wyświetlenia. Dziennikarz motoryzacyjny i liczył na okazję życia?! Przecież po ciemku widać ile tam jest rzeczy do zrobienia łącznie z wspomnianym zawieszeniem.

Od pierwszej minuty zastanawiałem się czy to będzie kolejny projekt na odbudowę która będzie trwała 100 odcinków.

W komentarzach albo na FB ktoś dobrze napisał, żeby dał auto wazzupowi tam się przynajmniej wpasuje w kontent ;)

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj odebrałem 🍾

D781E327-3487-47CE-8650-34A82CADFD22.thumb.jpeg.a6d4bc405eb70e05457c0719957acfc9.jpeg

Z paczkomatu 😒😒

D3A1E9CA-DD93-47C0-A8B2-549A3B1B5F8E.thumb.jpeg.c5c688637c2a226e0ac92c9b633bdac8.jpeg

Wlasnie minęło pół roku od zamówienia w Polmotorze :(

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

😂

59 minut temu, pmwas napisał(-a):

Dzisiaj odebrałem 🍾

Z paczkomatu 😒😒

Przemalowali? 😝😂

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, pmwas napisał(-a):

Dzisiaj odebrałem 🍾

D781E327-3487-47CE-8650-34A82CADFD22.thumb.jpeg.a6d4bc405eb70e05457c0719957acfc9.jpeg

Z paczkomatu 😒😒

Pół roku i rozpaczasz? 9-12 miesięcy teraz się czeka na większość samochodów jak nie zamówisz elektrycznie otwieranej klapy bagażnika, bo jak zamówisz to lepiej. Ja myślałem, że Twoje oczekiwania trwają latami xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, zielony.m napisał(-a):

Pół roku i rozpaczasz? 9-12 miesięcy teraz się czeka na większość samochodów jak nie zamówisz elektrycznie otwieranej klapy bagażnika, bo jak zamówisz to lepiej. Ja myślałem, że Twoje oczekiwania trwają latami xD

daj spokój..

wszyscy czekamy i rozpaczamy. 

Auto już w kraju od jakiegoś czasu.. to nie jest kwestia opóźnień produkcyjnych i żaden to bentley, żeby zamawiać z pięcioletni wyprzedzeniem..

.......

jaka elektryczna klapa????? 

.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, zielony.m napisał(-a):

Chyba nie znasz całej tej historii...

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj jest niedziela, za chwilę 9:00, czas na Teleranek. Opowiedz ją od początku - my usiądziemy i posłuchamy. :)

IMG_3960.JPG

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzisiaj jest niedziela, za chwilę 9:00, czas na Teleranek. Opowiedz ją od początku - my usiądziemy i posłuchamy. 

Sobota, Mario... sobota 🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, plszcto napisał(-a):

Sobota, Mario... sobota 🤭emoji16.png

Łe, faktycznie. A spało mi się tak dobrze, jakby to dzisiaj była niedziela. ;)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, pmwas napisał(-a):

Edytowane przez Wacor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miły akcent, w dobie wycofywania praktycznych kombivanów, czy Jimny, ze względu na durne przepisy - 

Toyota GR86 debiutuje w Polsce. Cena: od 169 900 zł - autoGALERIA

Sercem nowego wcielenia tego sportowego auta jest silnik 2.4, oferujący 234 KM mocy i 250 Nm momentu obrotowego. Moc trafia na tylną oś za pośrednictwem 6-biegowej manualnej skrzyni biegów lub 6-biegowego automatu. Przyspieszenie od 0 do 100 km/h zajmuje 6,3 sekundy w wersji z manualną skrzynią (6,9 s ze skrzynią automatyczną). Prędkość maksymalna to 226 km/h (216 km/h ze skrzynią automatyczną). W standardzie jest tylny mechanizm o ograniczonym poślizgu Torsen oraz selektor trybów jazdy.

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Edytowane przez StaryWilk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, StaryWilk napisał(-a):

Miły akcent, w dobie wycofywania praktycznych kombivanów, czy Jimny, ze względu na durne przepisy - 

Toyota GR86 debiutuje w Polsce. Cena: od 169 900 zł - autoGALERIA

Sercem nowego wcielenia tego sportowego auta jest silnik 2.4, oferujący 234 KM mocy i 250 Nm momentu obrotowego. Moc trafia na tylną oś za pośrednictwem 6-biegowej manualnej skrzyni biegów lub 6-biegowego automatu. Przyspieszenie od 0 do 100 km/h zajmuje 6,3 sekundy w wersji z manualną skrzynią (6,9 s ze skrzynią automatyczną). Prędkość maksymalna to 226 km/h (216 km/h ze skrzynią automatyczną). W standardzie jest tylny mechanizm o ograniczonym poślizgu Torsen oraz selektor trybów jazdy.

Rozmawiałem o niej z lokalnym AD tydzień temu. Niestety jest już po ptakach. Właśnie dziś ruszają oficjalnie zapisy. W 2022 w Polsce bedzie 25 szt. i drugie 25 szt. jest przydzielone na 2023 r. Dziś o 14:30 nie było możliwości, aby je zamówić. Tam gdzie pytałem tylko jeden handlowiec miał 3 chętnych. Brak rabatów (nic dziwnego) i pierwsze egzemplarze za 4 miesiące. Podobno importer ma się starać o większy przydział dla Polski. Przy obecnej liczbie, podejrzewam, że GR86 była w rzeczywistości wyprzedana w Polsce już 6-12 miesięcy temu, kiedy tylko pojawiły się szczątkowe informacje o tym modelu. 🙂 

Natomiast entuzjazm studzą nieco pierwsze opinie o tym aucie. Ku zaskoczeniu dziennikarzy jest znacznie bardziej szorstkie w obcowaniu (niska kultura pracy silnika, twarde sprzęgło, bardzo twarde zawieszenie, zerojedynkowa reakcja na gaz, krótkie przełożenia) niż Supra i nie jest już to dobra opcja jako daily a świetne auto na tor do zabawy. Ciekawy jestem czy silnik został poprawiony, ponieważ poprzedni boxer Subaru D4S 2.0 miał problem z zacierającymi się panewkami i wałem (koszt naprawy to 15-25k). 

Są też pierwsze złośliwe komentarze... 😜 

r15k0kfqhni81.thumb.jpg.e107caeb971ab27b20abad0342d3a8ea.jpg

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, memento mori napisał(-a):

Rozmawiałem o niej z lokalnym AD tydzień temu. Niestety jest już po ptakach. Właśnie dziś ruszają oficjalnie zapisy. W 2022 w Polsce bedzie 25 szt. i drugie 25 szt. jest przydzielone na 2023 r. Dziś o 14:30 nie było możliwości, aby je zamówić. Tam gdzie pytałem tylko jeden handlowiec miał 3 chętnych. Brak rabatów (nic dziwnego) i pierwsze egzemplarze za 4 miesiące. Podobno importer ma się starać o większy przydział dla Polski. Przy obecnej liczbie, podejrzewam, że GR86 była w rzeczywistości wyprzedana w Polsce już 6-12 miesięcy temu, kiedy tylko pojawiły się szczątkowe informacje o tym modelu. 🙂 

Natomiast entuzjazm studzą nieco pierwsze opinie o tym aucie. Ku zaskoczeniu dziennikarzy jest znacznie bardziej szorstkie w obcowaniu (niska kultura pracy silnika, twarde sprzęgło, bardzo twarde zawieszenie, zerojedynkowa reakcja na gaz, krótkie przełożenia) niż Supra i nie jest już to dobra opcja jako daily a świetne auto na tor do zabawy.

Przecież to auto już w chwili odbioru będziesz mógł sprzedać drożej niż kupiłeś. 

Zresztą Toyotki to bardzo dobre auta. Kiedyś supra, później GT 86, nowy Yaris GR czy powyższa wersja. Ludzie zawsze je chętnie kupią i raczej nie będą to używane auta na Daily (wyjątkiem może być 'sportowa' Celica). Auta się świetnie sprawdzają na torze. Można fajnie modyfikować, bawić się. 

Dodam jeszcze, że Yaris GR zbiera tyle pozytywnych opinii, że głowa mała. Jeden z lepszych konkurentów Focusa RS. 

Edytowane przez Kujakov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że właśnie przez sukces yarisa jest wyprzedana. Pewnie tak jak z yarisem znowu będą oferty odstąpienia przydziału za premię. Druga sprawa to ile z polskiego przydziału zostanie w kraju.

Sytuacja jak z zegarkami...

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, vvv napisał(-a):

Myślę, że właśnie przez sukces yarisa jest wyprzedana. Pewnie tak jak z yarisem znowu będą oferty odstąpienia przydziału za premię. Druga sprawa to ile z polskiego przydziału zostanie w kraju.

Sytuacja jak z zegarkami...

Miałem takie same wnioski i sami dealerzy je podzielają. Im nie zależy, kto i za ile więcej odsprzeda tylko żeby alokacje modelu były dla Polski jak największe.

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem pierwszą generacje gt86. Fajne wozidło. Duży sentyment mi pozostał.

SDC12223.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter

To było tak, zachciało mi się prestiżu i wygody połączonych z lekką nutką wyższości by nie rzec snobizmu w rozsądnym budżecie. Wybór padł oczywiście na francuską markę. Dokładniej na Renault Logan w wersji max. wyposażenie.

Znalazłem w bardzo okazyjnej cenie "perełeczkę", obejrzałem zamieszczone zdjęcia i porozumiałem się ze sprzedawcą. Okazała się nią kobitka. Tym lepiej, pomyślałem i dodałem: Jak jeszcze nim jeździła tylko do kościoła byłoby naprawdę wspaniale! Wypytała niezobowiązująco czy to dla rodziny, na co odparłam, że to do indywidualnego użytku. Na końcu zapytałem o zdjęcie tyłu, którego nie zamieściła.

W odpowiedzi otrzymałem, że chętnie się spotka by omówić szczegóły oraz zdjęcie tyłu...

1640004025_060.thumb.jpg.69ddb2cda072a177c0afa112e22d16d2.jpg

p.s.

Opowieść najlepiej brzmi w pierwszej osobie. Na logikę fan KrAZ255 czy STAR660 nie kupuje francuskiej kanapy na kołach :).

Tak czy owak, zakup samochodu poza salonem to wyprawa w nieznane...

Edytowane przez Ritter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest decyzja ;)

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, memento mori napisał(-a):

Natomiast entuzjazm studzą nieco pierwsze opinie o tym aucie. Ku zaskoczeniu dziennikarzy jest znacznie bardziej szorstkie w obcowaniu (niska kultura pracy silnika, twarde sprzęgło, bardzo twarde zawieszenie, zerojedynkowa reakcja na gaz, krótkie przełożenia) niż Supra i nie jest już to dobra opcja jako daily a świetne auto na tor do zabawy. 

miód na moje uszy;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter
Godzinę temu, vvv napisał(-a):

Jest decyzja

Przyznam, że nie trawię tego kanału. Na nim wszystko jest trudne i pokręcone. Oczywiście to zawsze najwyższa technologia a rudę do wytopu np. bloku silnika trzeba było wyfedrować kilofkiem na Marsie.

Gdybym był tak nieszczęśliwym z prowadzenia samochodów to bym ich najzwyczajniej nie prowadził :) .

Nie sądzę by prowadzący ten kanał kiedykolwiek zorganizował z Kamratami jakiegoś rzęcha by sprawdzić czy podoła parkowaniu jak Elwood:

Edytowane przez Ritter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.02.2022 o 14:33, memento mori napisał(-a):

wg oficjalnego komunikatu wyprzedały sie w 35 sek. ;) 

Nowa Toyota GR86? Tylko z drugiej ręki - wyprzedała się w 35 sekund - autoGALERIA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi