łowca 343 #38676 Napisano 5 Marca 2023 Ja chyba zmienię Dustera 2020 1.0 101KM na nowego ale tym razem 1.3 120KM - tak pomyślałem w sobotę. Dziś konfiguruję a tam na końcu inf., że od 2023 ograniczenie prędkości do 180 km/h... da się to bez problemów tanio usunąć ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #38677 Napisano 6 Marca 2023 (edytowane) A nie ma tam gwiazdki, że nie dotyczy aut Dacii? 😉 Przecież to 1.3 120 km w wysokim nadwoziu z górki i wietrze w plecy będzie miało Vmax 170-180 km/h i nie będziesz musiał nic usuwać. Edytowane 6 Marca 2023 przez memento mori 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2129 #38678 Napisano 6 Marca 2023 2 godziny temu, memento mori napisał(-a): A nie ma tam gwiazdki, że nie dotyczy aut Dacii? 😉 Przecież to 1.3 120 km w wysokim nadwoziu z górki i wietrze w plecy będzie miało Vmax 170-180 km/h i nie będziesz musiał nic usuwać. 😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #38679 Napisano 6 Marca 2023 Swoją drogą ciekawe czy z tego koncernu Megane RS też będzie miała taki kaganiec. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2129 #38680 Napisano 6 Marca 2023 43 minuty temu, memento mori napisał(-a): Swoją drogą ciekawe czy z tego koncernu Megane RS też będzie miała taki kaganiec. ale za jedyne 8000 zł... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #38681 Napisano 6 Marca 2023 Renault Sport to w tym roku kończy działalność. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9093 #38682 Napisano 6 Marca 2023 22 godziny temu, łowca napisał(-a): Ja chyba zmienię Dustera 2020 1.0 101KM na nowego ale tym razem 1.3 120KM - tak pomyślałem w sobotę. Dziś konfiguruję a tam na końcu inf., że od 2023 ograniczenie prędkości do 180 km/h... da się to bez problemów tanio usunąć ? Naprawdę chcesz Dusterem 1.3 200km/h jeździć? Myślałem o Dusterze i gdyby mieli w ofercie silnik, to kto wie, ale niestety silnika nie znalazłem nawet za dopłatą Nie mówię, że to zle autko, nie - za te pieniądze całkiem dobra rzecz, ale wyścigówka z tego taka sobie 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72135 #38683 Napisano 10 Marca 2023 Fajne te nowe DS. Podoba mi się. Dzisiaj pierwszy raz widziałem na żywo i (przynajmniej mnie) nie rozczarował (wyglądem, bo jeździć nie miałem okazji). 4 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9093 #38684 Napisano 10 Marca 2023 Eleganckie autko 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 966 #38685 Napisano 10 Marca 2023 Fajne te nowe DS. Podoba mi się. Dzisiaj pierwszy raz widziałem na żywo i (przynajmniej mnie) nie rozczarował (wyglądem, bo jeździć nie miałem okazji). tylko szkoda, że tam nie ma choćby jakiegoś 2.0 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11222 #38686 Napisano 10 Marca 2023 20 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): Fajne te nowe DS. Podoba mi się. Dzisiaj pierwszy raz widziałem na żywo i (przynajmniej mnie) nie rozczarował (wyglądem, bo jeździć nie miałem okazji). Auto jest ciekawe, jednakże środek do złudzenia Peugeout'owaty, a kwota od 335k zł za 4x4 to samobój dla DS'a. Np ES 300h w moim przekonaniu bije go na łeb cenowo, jakościowo i designersko. 3 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 343 #38687 Napisano 10 Marca 2023 Nie widzę problemu - jadąc niemiecką autostradą silnikiem 1.0 udaje się do 184 km/h rozpędzić. Oczywiście nie zamierzam cały czas nogą w podłodze jechać, ale do wyprzedzania przydało by się bez ograniczenia. Poprawiam - 1.3 ma 130 KM. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piteks 3658 #38688 Napisano 11 Marca 2023 Auto zamówione 4 czerwca 2022 roku. W końcu info z 8 marca 2023, że zamówienie ostatecznie zamknięte (nic już nie można zmienić) i wejdzie do produkcji na początku kwietnia. Jest szansa na odbiór z początkiem maja. Wyjdzie 11 miesięcy czekania😂. A3 40TFSI s-line i trochę dodatków. 0 IWC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11222 #38689 Napisano 11 Marca 2023 32 minuty temu, piteks napisał(-a): Auto zamówione 4 czerwca 2022 roku. W końcu info z 8 marca 2023, że zamówienie ostatecznie zamknięte (nic już nie można zmienić) i wejdzie do produkcji na początku kwietnia. Jest szansa na odbiór z początkiem maja. Wyjdzie 11 miesięcy czekania😂. A3 40TFSI s-line i trochę dodatków. Ja teraz prawdopodobnie będę gotowców szukał. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #38690 Napisano 11 Marca 2023 (edytowane) 10 godzin temu, łowca napisał(-a): Nie widzę problemu - jadąc niemiecką autostradą silnikiem 1.0 udaje się do 184 km/h rozpędzić. Oczywiście nie zamierzam cały czas nogą w podłodze jechać, ale do wyprzedzania przydało by się bez ograniczenia. Poprawiam - 1.3 ma 130 KM. Nawet jeśli 1.3 bez ograniczenia rozpedzalby się do 190 km/h a z ograniczeniem do 180 km/h to nadal twierdzę, że z takim silnikiem i wysokim nadwoziem elastyczność w tym zakresie prędkości nie istnieje i zdejmowanie ograniczenia mija się z celem. Pasa startowego by zabrakło, żeby wyprzedzić. 😉 Edytowane 11 Marca 2023 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tbn 4924 #38691 Napisano 11 Marca 2023 Teraz, memento mori napisał(-a): Nawet jeśli 1.3 bez ograniczenia rozpedzalby się do 190 km/h a z ograniczeniem do 180 km/h to nadal twierdzę, że z takim silnikiem i wysokim nadwoziem elastyczność w tym zakresie prędkości nie istnieje i zdejmowanie ograniczenia mija się z celem. Pędząc takim autkiem 180km to zagrożenie dla innych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #38692 Napisano 11 Marca 2023 Godzinę temu, tbn napisał(-a): Pędząc takim autkiem 180km to zagrożenie dla innych. a jakim autem pędzi się 180km/h i nie ma zagrożenia dla innych? Mnie ciekawi ile przepali takie 1.0 gniecione przy 180 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 873 #38693 Napisano 11 Marca 2023 Oleju czy benzyny? 1 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #38694 Napisano 11 Marca 2023 myślałem, że to idzie w stosunku 1:1 kiedyś do komarka lało się 1:50 o ile mnie pamięć nie myli ale stary silnik, nie ma co porównywać do dzisiejszych 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #38695 Napisano 11 Marca 2023 Auto zamówione 4 czerwca 2022 roku. W końcu info z 8 marca 2023, że zamówienie ostatecznie zamknięte (nic już nie można zmienić) i wejdzie do produkcji na początku kwietnia. Jest szansa na odbiór z początkiem maja. Wyjdzie 11 miesięcy czekania. A3 40TFSI s-line i trochę dodatków.Jakoś sierpień wrzesień zamawialiśmy x3 tak w zasadzie to w podstawie, miało być w marcu przesunęli na październikSent from my iPhone using Tapatalk 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 873 #38696 Napisano 11 Marca 2023 (edytowane) do komarków, wuesek, cezet, jaw czy emzetek z tego co pamiętam olej lało się w proporcji na dobra, starczy Edytowane 11 Marca 2023 przez souls_hunter 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #38697 Napisano 11 Marca 2023 Ja lałem do MZ 1:25 do WSK i CZ 1:30 oczywiście czasem na tzw. oko ale miałem też menzurke laboratororyjna i odmierzalem precyzyjnie albo do tzw. piątki czyli kanistra 5l wlewało się 200 ml oleju i gotowe. Ale to tak przy okazji pisze bo temat jest inny i nie cjodzi o 2 suwy. Teraz silniczki po dałnsajzingu z "turbinkami" są ta tak wysilone, że nawet jazda z prędkościami zblizonymi bardziej do 100km/h powoduje ich zagładę i zwiększone zużycie oleju, a co dopiero 180 km/h albo z 5 osobami .. Ale każdy robi co uważa za stosowne że swoim samochodem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2409 #38698 Napisano 11 Marca 2023 Co do kupna auta, to chyba teraz jest najlepszy okres na kupno egzemplarza z placu. Pojawiły się spore rabaty i jest w czym wybierać, jest sporo aut u dealerów. Natomiast zamówienie auta to loteria, może się okazać, że akurat nie ma jednego elementu wyposażenia, który sobie wybraliśmy i termin będzie przesuwany w nieskończoność. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #38699 Napisano 11 Marca 2023 (edytowane) Ja się zastanawiam, co będzie się działo z cenami na rynku nowych aut spalinowych, tuż przed zakazem ich produkcji, gdzie już teraz 2.0 turbo (230-280 KM) zaczyna być rarytasem w ofercie producenta. Co do wyposażenia to o ile mi wiadomo do najmocniejszych wersji silnikowych i wyposażeniowych można w miarę spokojnie sobie dobierać wszystko w konfiguracji. Jak producent ma w magazynie 500 szt. tempomatów aktywnych to wiadomo, że biznesowo lepiej dać je jako dostępne w konfiguracji dla M3 niż 316. Edytowane 11 Marca 2023 przez memento mori 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9093 #38700 Napisano 11 Marca 2023 8 minut temu, memento mori napisał(-a): Ja się zastanawiam, co będzie się działo z cenami na rynku nowych aut spalinowych, tuż przed zakazem ich produkcji, gdzie już teraz 2.0 turbo (230-280 KM) zaczyna być rarytasem w ofercie producenta. Ogólnie - jest kiepsko. Znaleźć fajny, ładny i ciekawy samochód, który przy okazji daje radość z jazdy jest coraz trudniej. Jak brałem Giulię, miałem niezbyt wygórowane wymagania. Chciałem auto ze stałym napędem na 4, przyzwoitym silnikiem koło 2 litrów i manualem. Okazało się, ze takich aut już nie ma. A w każdym razie nie za rozsądne pieniądze. Tylko przednionapędowe turbopierdziawki 1.0 Giulię wziąłem bo - po pierwsze - fizycznie była w salonie w K-cach, a po drugie - jest piękna. I ma silnik. I z dwojga złego - dołączany jest przód, a nie tył, czyli autko ma klasyczny design tylnonapedowki. Jednak auto przekroczyło planowany budżet o dobre 60-70%. I nie jest to „TO”, po prostu z aut, na które mogłem sobie pozwolić, Giulię uznałem za najbardziej atrakcyjną… Teraz można z rozrzewnieniem wspominać minioną motoryzacyjną różnorodność sprzed 10-15 lat. Kazdy mógł mieć to, co lubi, a dziś możesz mieć to, na co ci łaskawie pozwolą… 2 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach