Paulus57 149934 #51601 Napisano 28 Kwietnia 2 godziny temu, Krakus1 napisał(-a): Tylko pamiętaj o pobranie utworów w jakości - LOSSLESS - , na takich systemach hi-end jak Twój wyraźnie słychać różnicę w jakości nagrania Czy Spotify tego nie zapewnia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1677 #51602 Napisano 28 Kwietnia nie wiem, ja korzystam z Apple Music i tam jest, tylko trzeba włączyć w ustawieniach 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 149934 #51603 Napisano 28 Kwietnia 17 minut temu, Krakus1 napisał(-a): nie wiem, ja korzystam z Apple Music i tam jest, tylko trzeba włączyć w ustawieniach Poszperałem w necie i w zasadzie już wiem, jak to zrobić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XoneX 303 #51604 Napisano 28 Kwietnia sorry, ale jak można lubić muzykę i słuchać jej w (nie)jakości, jaką oferuje spotify... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 149934 #51605 Napisano 28 Kwietnia 14 minut temu, XoneX napisał(-a): sorry, ale jak można lubić muzykę i słuchać jej w (nie)jakości, jaką oferuje spotify... Nie mam pewnie na tyle wrażliwego ucha, poza tym nie słucham muzyki na postojach, ale podczas jazdy, a wtedy zawsze jakiś szum słychać w tle. Z jakiego zestawu głośnikowego korzystasz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Olo_H 229 #51606 Napisano 28 Kwietnia 2 godziny temu, XoneX napisał(-a): sorry, ale jak można lubić muzykę i słuchać jej w (nie)jakości, jaką oferuje spotify... Wydaje mi się, że w nowych samochodach w większości przypadków jesteśmy skazani na streaming lub USB. Ale mogę się mylić 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XoneX 303 #51607 Napisano 28 Kwietnia (edytowane) Są lepsze streamingi niz Spotify, np. Tidal, Apple Music. Edytowane 28 Kwietnia przez XoneX 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 72607 #51608 Napisano 28 Kwietnia Specjalnie wybrałem Tidal zamiast Spotify, żeby można było streamować z lepszą jakością. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 50515 #51609 Napisano 28 Kwietnia On 4/27/2026 at 3:08 PM, Paulus57 said: Wreszcie odebrany. W samą porę, długi weekend już za rogiem 😉 Bezpiecznych i bezproblemowych podróży! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 149934 #51610 Napisano 28 Kwietnia 36 minut temu, Londek napisał(-a): W samą porę, długi weekend już za rogiem 😉 Bezpiecznych i bezproblemowych podróży! Dziękuję. Następna trasa "Drang nach Osten", czyli Podlas-i-e. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 75021 #51611 Napisano 28 Kwietnia Godzinę temu, XoneX napisał(-a): Są lepsze streamingi niz Spotify, np. Tidal, Apple Music. Ja mam z młodym tidala i jesteśmy zadowoleni 🤗🤗🤗 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 149934 #51612 Napisano 28 Kwietnia 39 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): Ja mam z młodym tidala i jesteśmy zadowoleni 🤗🤗🤗 Już zainstalowałem. Dwa miesiące za 4 zł. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 75021 #51613 Napisano 28 Kwietnia Teraz, Paulus57 napisał(-a): Już zainstalowałem. Dwa miesiące za 4 zł. 👍👍👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13799 #51614 Napisano Środa o 07:09 W dniu 27.04.2026 o 16:08, Paulus57 napisał(-a): Wreszcie odebrany. Jeszcze raz gratuluję. Cieszę się, że mogłem Wam towarzyszyć w tym dniu. Kolor jest super! 3 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 149934 #51615 Napisano Środa o 07:15 5 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Jeszcze raz gratuluję. Cieszę się, że mogłem Wam towarzyszyć w tym dniu. Kolor jest super! Bardzo dziękuję za okazaną pomoc. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13799 #51616 Napisano Środa o 07:24 (edytowane) 9 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Bardzo dziękuję za okazaną pomoc. Zawsze, każdemu i z chęcią pomogę. EDIT: @Paulus57Ale masz dług, bo zapomniałeś mnie przewieźć Edytowane Środa o 07:25 przez Autor1984 3 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 72607 #51617 Napisano Środa o 07:27 W dniu 27.04.2026 o 16:08, Paulus57 napisał(-a): Wreszcie odebrany. Paweł. Niech cieszy i niech wozi Ciebie i pasażerów bezpiecznie. Z tego co widzę to jazda z muzyką w tle powinna być prawdziwą przyjemnością. No i nie spodziewałem się, że z redukcji chińskich zbiorów można uzbierać środki na taki samochód 😉 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 75021 #51618 Napisano Środa o 07:37 W dniu 27.04.2026 o 16:40, Paulus57 napisał(-a): Dzięki. Szerokość potrzebna, bo trochę szerszy od Kijanki i Hyundaia. To tak jak u mnie ponad 190cm bez lusterek 😁😁😁 13 godzin temu, Paulus57 napisał(-a): Dziękuję. Następna trasa "Drang nach Osten", czyli Podlas-i-e. A ja swoim dzisiaj pierwszy wypad za miasto 😁😁😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Olo_H 229 #51619 Napisano Środa o 07:43 13 godzin temu, Paulus57 napisał(-a): Dziękuję. Następna trasa "Drang nach Osten", czyli Podlas-i-e. Daj znać jakie będziesz miał spalanie. Chciałbym porównać do mojej v90. Przy okazji pamiętaj żeby na trasie zarządzać użyciem akumulatora. Według mnie ma to sens 😊 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gszydlowsky 15538 #51620 Napisano Środa o 07:58 30 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): No i nie spodziewałem się, że z redukcji chińskich zbiorów można uzbierać środki na taki samochód 😉 skala robi robotę 😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 149934 #51621 Napisano Środa o 08:29 Godzinę temu, Autor1984 napisał(-a): Zawsze, każdemu i z chęcią pomogę. EDIT: @Paulus57Ale masz dług, bo zapomniałeś mnie przewieźć Masz dwa lepsze, więc nie wypadało wychodzić z propozycją. Skoro wyrażasz zaciekawienie, to przejażdżka aktualna przy najbliższej okazji. Godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Paweł. Niech cieszy i niech wozi Ciebie i pasażerów bezpiecznie. Z tego co widzę to jazda z muzyką w tle powinna być prawdziwą przyjemnością. No i nie spodziewałem się, że z redukcji chińskich zbiorów można uzbierać środki na taki samochód 😉 Dziękuję. Podobno od ponad 20 lat w XC 60 nikt nie zginął i nie mam zamiaru psuć statystyk. Bowers & Wilkins brzmi nawet lepiej od Harman Kardon, a ta druga to też szanowana marka. Koledzy mnie przekabacili na Tidala, więc przerwałem subskrypcję Spotify. Muszę go tylko uruchomić w samochodzie i porównam. Nie jest wykluczone, że nie zauważę różnicy, wiek robi swoje, a dawniej słuchało się głośnej muzyki i... Wystarczy sprzedać z tysiąc i się uzbiera. 58 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): To tak jak u mnie ponad 190cm bez lusterek 😁😁😁 A ja swoim dzisiaj pierwszy wypad za miasto 😁😁😁 Duży samochód, duży kłopot. 52 minuty temu, Olo_H napisał(-a): Daj znać jakie będziesz miał spalanie. Chciałbym porównać do mojej v90. Przy okazji pamiętaj żeby na trasie zarządzać użyciem akumulatora. Według mnie ma to sens 😊 Mogę podać z aplikacji z 583 km. Prąd 4,1 kWh/100 i 5,5 l/100. Z tego trasa około 350 km w trasie, reszta jazda podmiejska plus miasto. Na prądzie jechałem wykorzystałem ładowanie na ok. 30kWh. Jazda standardowa, nie włączałem 4x4 itp. Dziś jadąc do pracy miałem 1,9 l plus prąd, pewnie około 5 kWh, odcinek ok. 17 km. Co rozumiesz przez "zarządzanie pracą akumulatora"? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13799 #51622 Napisano Środa o 08:42 (edytowane) 20 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Dziękuję. Podobno od ponad 20 lat w XC 60 nikt nie zginął i nie mam zamiaru psuć statystyk. Niestety, ale to nieprawda 😕 Statystyka dotyczyła jedynie rynku angielskiego i modelu XC90. https://www.autoexpress.co.uk/volvo/xc90/103233/no-fatalities-ever-recorded-in-a-volvo-xc90-in-the-uk Dodam, że w Polsce zdarzyły się śmiertelne wypadki z udziałem XC90. Edytowane Środa o 08:50 przez Autor1984 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 149934 #51623 Napisano Środa o 08:46 3 minuty temu, Autor1984 napisał(-a): Niestety, ale to nieprawda 😕 Staytystyka dotyczyła jedynie rynku angielskiego i modelu XC90. https://www.autoexpress.co.uk/volvo/xc90/103233/no-fatalities-ever-recorded-in-a-volvo-xc90-in-the-uk No to mogę wyluzować. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Olo_H 229 #51624 Napisano Środa o 10:15 1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a): Co rozumiesz przez "zarządzanie pracą akumulatora"? Jak jadę w dłuższe trasy autostradą albo eską to przełączam akumulator z trybu auto na podtrzymywanie i dopiero po zjeździe z "szybkiej" trasy włączam z powrotem auto. Z moich doświadczeń wynika, że nie ma większego sensu jazda na akumulatorze z V=120 bo szybko się wyładuje, a lepiej mieć potem akumulator na dojazd drogami "lokalnymi" do celu 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XoneX 303 #51625 Napisano Środa o 10:42 2 godziny temu, Paulus57 napisał(-a): Masz dwa lepsze, więc nie wypadało wychodzić z propozycją. Skoro wyrażasz zaciekawienie, to przejażdżka aktualna przy najbliższej okazji. Dziękuję. Podobno od ponad 20 lat w XC 60 nikt nie zginął i nie mam zamiaru psuć statystyk. Bowers & Wilkins brzmi nawet lepiej od Harman Kardon, a ta druga to też szanowana marka. Koledzy mnie przekabacili na Tidala, więc przerwałem subskrypcję Spotify. Muszę go tylko uruchomić w samochodzie i porównam. Nie jest wykluczone, że nie zauważę różnicy, wiek robi swoje, a dawniej słuchało się głośnej muzyki i... Wystarczy sprzedać z tysiąc i się uzbiera. Duży samochód, duży kłopot. Mogę podać z aplikacji z 583 km. Prąd 4,1 kWh/100 i 5,5 l/100. Z tego trasa około 350 km w trasie, reszta jazda podmiejska plus miasto. Na prądzie jechałem wykorzystałem ładowanie na ok. 30kWh. Jazda standardowa, nie włączałem 4x4 itp. Dziś jadąc do pracy miałem 1,9 l plus prąd, pewnie około 5 kWh, odcinek ok. 17 km. Co rozumiesz przez "zarządzanie pracą akumulatora"? Gdzie go ładujesz? I jaki jest koszt ładowania? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach