Mistrz17 7785 #2926 Napisano 6 Grudnia 2014 Hobbit Pustkowie Smauga długi i nudny... 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 8788 #2927 Napisano 8 Grudnia 2014 Koledzy chyba niezbyt wiele ciężkich filmów oglądają ja "Pokłosie" dwa razy widziałem - za pierwszym razem podobało mi się jako dobre kino rozrywkowe (ciężki jest raczej temat niż film), ale za drugim razem parę rzeczy zaczęło mnie już razić - Szaflarska wyłaniająca się z lasu, finał na drzwiach stodoły, "tajemniczy" ford granada Malinowskich... Co nie zmienia faktu, że robota w sumie niezła, a temat polsko-żydowski czeka na jeszcze wiele filmów, bo parę kwestii nie zostało jeszcze chyba poruszonych - na razie większość filmów o tej tematyce jakaś taka jednostronna... ja wdziałem "Anatomię morderstwa" Premingera. Świetne aktorstwo i muzyka Ellingtona, spora obyczajowa odwaga jak na lata 50., ale dziś gigantyczny metraż filmu nie ma już raczej uzasadnienia. W finale liczyłem na jakiś przewrót, zaskoczenie, coś, co spełniłoby noirowe obietnice z pierwszej części filmu. Ale się przeliczyłem. Tym niemniej - znać warto. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 8788 #2928 Napisano 14 Grudnia 2014 "Chce się żyć" - kameralny, przejmujący, dobra robota."Joe" - klimat nawiązuje do Peckinpaha, choć może bez tej werwy. Historia się fajnie snuje, by raz po raz "przywalić" - np. świetna scena, gdy jeden menel zabija drugiego kawałkiem żelastwa. Dobry Cage, a do tego tego ciekawa historia niezawodowego aktora Gary'ego Poultera, który grał menela i był nim w rzeczywistości. Mimo pewnych słabości scenariusza film mi się podobał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 771 #2929 Napisano 15 Grudnia 2014 "zrodzony w ogniu" - dawno film nie zrobił na mnie takiego wrażenia jak ten. Brak wybuchających planet, nalotu kosmitów czy innych super atrakcji jak w filmach z okazji "nie ma co oglądac to obejrze to". polecam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 8788 #2930 Napisano 21 Grudnia 2014 (edytowane) "Lęk wysokości" - Dorociński i Stroiński bardzo dobrzy, samemu filmowi jednak czegoś zabrakło, choć historia porusza. "To wspaniałe życie" - no, jak na fana amerykańskiego kina lat 40. dość późno obejrzałem ten absolutnie znakomity klasyk. Co tu dużo mówić - cudowne kino! Piękna i mądra opowieść z przesłaniem, a do tego znakomita filmowa robota. Precyzja opowiadania wręcz podręcznikowa. Teraz rozumiem kultowość tego filmu. Edytowane 21 Grudnia 2014 przez Edmund Exley 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maze123 953 #2931 Napisano 22 Grudnia 2014 Ostatnio polskie filmy ogladam "Ida" - nie do konca podzielam zachwyty. Mam wrazenie, ze jak ktos chce zaistniec filmem w Polsce (na swiecie?) to najlepiej wplesc jakis motyw zydowski. Ale rzeczywiscie zdjecia, minimalistyczna forma i brak nachalnosci wprowadzaja specyficzny klimat odrozniajacy ten film od innych produkcji i zapadajacy w pamiec. Kulesza bardzo dobra, Trzebuchowska wizualnie bardzo dobra ale artystycznie juz nie do konca. Generalnie film dobry ale nie wybitny, "Bogowie" - BRAWO. Dawno nie widzialem tak dobrego polskiego filmu. Trudno doszukac sie slabych momentow. Bardzo dobre i wyrownane aktorstwo. Oczywiscie Kot genialny ale reszta ekipy tez super. W zasadzie zadna scena nie byla niepotrzebna. Fajnie skonstruowana fabula logiczna od poczatku do konca. Fajnie, ze udalo mi sie jeszcze w kinie obejrzec bo myslalem, ze juz nie bedzie w kinach jak przyjade na swieta do Polski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 218 #2932 Napisano 22 Grudnia 2014 "Lęk wysokości" - Dorociński i Stroiński bardzo dobrzy, samemu filmowi jednak czegoś zabrakło, choć historia porusza. "To wspaniałe życie" - no, jak na fana amerykańskiego kina lat 40. dość późno obejrzałem ten absolutnie znakomity klasyk. Co tu dużo mówić - cudowne kino! Piękna i mądra opowieść z przesłaniem, a do tego znakomita filmowa robota. Precyzja opowiadania wręcz podręcznikowa. Teraz rozumiem kultowość tego filmu. Lęk wysokości - bardzo dobry film, Stoiński dla mnie genialny, prawdziwy do bólu. Miałem w rodzinie osobę chorą, więc mam pewien punkt odniesienia. A jeszcze wrócę do Stoińskiego - wybitny aktor, poznałem go w Daleko od Szosy - uwielbiam ten serial, ale każda kolejna rola to perełka, Metyl z PitBulla, nawet epizod w filmie Uwikłanie - genialny - niesamowicie zdolny aktor. Ida - również nie podzielam zachwytów nad tym filmem - ale kibicuje mu z całego serca. 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4059 #2933 Napisano 22 Grudnia 2014 "Gone Girl" oglądałem wczoraj i mogę wszystkim z czystym sumieniem polecić , świetna historia, gra aktorska na wysokim pozimie i daje do myślenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qniczynka 95 #2934 Napisano 22 Grudnia 2014 "Gone Girl" oglądałem wczoraj i mogę wszystkim z czystym sumieniem polecić , świetna historia, gra aktorska na wysokim pozimie i daje do myślenia. Zacząłem od ksiązki, teraz chetnie obejrzę film. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #2935 Napisano 22 Grudnia 2014 Bez litości / The Equalizer (2014) Denzel Washington w roli głównej-polecam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorian 151 #2936 Napisano 27 Grudnia 2014 "Lęk wysokości" - Dorociński i Stroiński bardzo dobrzy, samemu filmowi jednak czegoś zabrakło, choć historia porusza. Lęk wysokości - bardzo dobry film, Stoiński dla mnie genialny, prawdziwy do bólu. Miałem w rodzinie osobę chorą, więc mam pewien punkt odniesienia. A jeszcze wrócę do Stoińskiego - wybitny aktor, poznałem go w Daleko od Szosy - uwielbiam ten serial, ale każda kolejna rola to perełka, Metyl z PitBulla, nawet epizod w filmie Uwikłanie - genialny - niesamowicie zdolny aktor. Dołączam się do klubu fanów Krzysztofa Stroińskiego.Aktor niezwykły - znana twarz, 'nieznane' nazwisko.Ciekawe i znane role ale płynie poza mainstreamem.Same zagadki.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #2937 Napisano 28 Grudnia 2014 Właśnie obejżałem Wywiad ze Słońcem Narodu / The Interview nie polecam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dariusz chlastawa 589 #2938 Napisano 28 Grudnia 2014 NIE POLECAM - Pani z przedszkola , pomimo dobrych aktorów ( m.in Janda czy Dzięgiel ) film się totalnie niczym nie broni ... pomieszanie z poplątaniem , niby psychologiczny , trochę próba Tarantino , komedii zero ..KLAPA 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MartinoTopolino 1 #2939 Napisano 28 Grudnia 2014 John Wick bardzo dobre kino akcji, kina klasy B, bardzo dobra muzyka, i ogólnie polecam zdecydowanie ten film. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 89540 #2940 Napisano 29 Grudnia 2014 A ja, będąc na wygnaniu świątecznym u rodziny mojej partnerki na Podkarpaciu , oglądam z nudów serial "Ja, Klaudiusz" na TVP Historia. Pomimo, iż powstał w 1976 r, jest genialny. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 17 #2941 Napisano 30 Grudnia 2014 NIE POLECAM - Pani z przedszkola , pomimo dobrych aktorów ( m.in Janda czy Dzięgiel ) film się totalnie niczym nie broni ... pomieszanie z poplątaniem , niby psychologiczny , trochę próba Tarantino , komedii zero ..KLAPA Niestety często tak bywa, gdy nasi filmowcy próbują egzotycznych pomysłów. 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 17 #2942 Napisano 30 Grudnia 2014 A ja, będąc na wygnaniu świątecznym u rodziny mojej partnerki na Podkarpaciu , oglądam z nudów serial "Ja, Klaudiusz" na TVP Historia. Pomimo, iż powstał w 1976 r, jest genialny. Ten serial był niegdyś jednym z klasyków 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2943 Napisano 30 Grudnia 2014 A ja, będąc na wygnaniu świątecznym u rodziny mojej partnerki na Podkarpaciu , oglądam z nudów serial "Ja, Klaudiusz" na TVP Historia. Pomimo, iż powstał w 1976 r, jest genialny. Jako dziecko pamietam ze prosilem rodzicow bym mogl go ogladać.....:-) :-) Pozniej przeczytalem ksiazki Roberta Gravesa..-polecam 'Belizariusz"...chyba nie przeniesiona na ekran 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zoru90 0 #2944 Napisano 30 Grudnia 2014 Na tvn leci Terminator I - polecam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2945 Napisano 30 Grudnia 2014 Na tvn leci Terminator I - polecam Etam,ogladalem w kinie "Kosmos" w Lublinie chyba w 1986 roku....:-) :-) 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom76 12 #2946 Napisano 30 Grudnia 2014 Out of the furnace - niezły. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #2947 Napisano 30 Grudnia 2014 Bardziej 1988. Bo i ja w Kosmosie to oglądałem . Sala była nabita do ostatniego miejsca. 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2948 Napisano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Bardziej 1988. Bo i ja w Kosmosie to oglądałem . Sala była nabita do ostatniego miejsca.sprawdziłem 88'nazywało się to wtedy "Elektroniczny morderca"Pozniej była "Mistrzyni Wu -Dang "[czy jakoś tak] i "Karatecy z Kanionu Żółtej Rzeki" .....to były hity A nie jak teraz-wampiry sexsowne o zmierzchu i Harry czarodziej Edytowane 30 Grudnia 2014 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maze123 953 #2949 Napisano 30 Grudnia 2014 A w 2015 pojawi sie 5 czesc Terminatora. Ciekawe czy dorowna kultowym poprzednikom serii 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spy 46 #2950 Napisano 31 Grudnia 2014 Taa, tak samo jak padaki numer 3 i 4. Już trailer nie daje nadziei.Na coś konkretnego poczekamy pewnie do 2020 roku, kiedy to franczyza wróci do Camerona. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach