Muzzy 4016 #3476 Napisano 22 Września 2015 (edytowane) Ja ostatnio zmęczyłem "Ray Donavan", gorąco polecam !! Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu TapatalkaBardzo fajny serial , Mickey Donovan daje radę Właśnie jestempo pierwszym odcinku nowego serialu "Narcos" , zapowiada sie bardzo ciekawie ! https://www.youtube.com/watch?v=U7elNhHwgBU Edit : obejrzalem juz 3 odcinki, powiem krotko REWELACJA!!!! Edytowane 22 Września 2015 przez mazik77 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #3477 Napisano 22 Września 2015 Ja się tego nie mogę doczekać: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11989 #3478 Napisano 24 Września 2015 http://www.filmweb.pl/film/W+nowym+zwierciadle%3A+Wakacje-2015-563822 Wczoraj byłem na tym w kinie. Jeżeli ktoś lubi "głupkowate" poczucie humoru, to uśmieje się po pachy. Dla mnie super!! Już nie pamiętam kiedy się tak uhahałem na filmie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3479 Napisano 24 Września 2015 (edytowane) Ja się tego nie mogę doczekać:https://www.youtube.com/watch?v=7XLQ1bkSLDoDziś Andrzej Sołtysik go chwalił... ( Emili Blunt-'Diabel ubiera się u Prady ) Edytowane 24 Września 2015 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72391 #3480 Napisano 24 Września 2015 Pedro Almodovar, 66 dzisiaj 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 183 #3481 Napisano 24 Września 2015 http://www.filmweb.pl/film/W+nowym+zwierciadle%3A+Wakacje-2015-563822 Wczoraj byłem na tym w kinie. Jeżeli ktoś lubi "głupkowate" poczucie humoru, to uśmieje się po pachy. Dla mnie super!! Już nie pamiętam kiedy się tak uhahałem na filmie Obejrzałem trailer, i nie.... bez Chavy Chase ta wyprawa nie wypali 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11989 #3482 Napisano 24 Września 2015 Obejrzałem trailer, i nie.... bez Chavy Chase ta wyprawa nie wypali Będzie, będzie... Krótko, ale będzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #3483 Napisano 25 Września 2015 Fajny filmhttps://youtu.be/3agaVwt0tb8 Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atrax 62 #3484 Napisano 27 Września 2015 (edytowane) Nie był to film, ale 2 odcinki serialu South Park. Pierwsze 2 odcinki XIX sezonu. Jeżeli interesuje Was (a przecież wiem, że tak) diagnoza etapu, przez który przechodzi obecnie ludzkość w krajach wysoko-rozwiniętych, to te 2 odcinki trzeba obejrzeć koniecznie.Pierwszy odcinek jest o politycznej poprawności i jest "taki se", ale w zestawieniu z drugim (kryzys migracyjny), który ukazuje jakie demony mogą zbudzić się w ludziach, tworzą mistrzowskie połączenie. To 40 minut Waszego życia, ale obydwa odcinki są tak bogate w trafne metafory, że nie mogę przejść wokół tego obojętnie. Moim zdaniem ci goście zasługują na porządną nagrodę. Edytowane 27 Września 2015 przez atrax 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 9201 #3485 Napisano 27 Września 2015 65 dzisiaj; moje ulubione to: "Między słowami" i "Broken Flowers". To polecam jeszcze "Life Aquatic" moim zdaniem rewelacyjny film. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 203 #3486 Napisano 30 Września 2015 Wczoraj obejrzałem jeden cały film i połowę drugiego : Za jakie grzechy, dobry Boże? - ( cały film ) - gorąco polecam - francuska komedia - bardzo na czasie - polecam Disco Polo ( 50 minut ) - niestety nie dałem rady dalej - mój mózg nie ogarnia tej strefy muzycznej. 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4365 #3487 Napisano 5 Października 2015 Marsjanin - Fahne kino SF. Trzyma w napięciu. Polecam. Oglądałem w wersji 2D ponieważ nie przepadam za trójwymiarem. Jedyne co mnie trochę wkurzało to klasyczny amerykański patos jaka to Ameryka nie jest najzajebistsza na świecie. Sicario - tu ostro się zdziwiłem. Spodziewałem się (po trailerze), że to będzie "amerykańskie" kino akcji w stylu napierdzielanki, popisów unikania kul i wszystkich innych fajerwerków. A to co zaserwował film wylało mi kubeł zimnej wody na głowę. Mocne, mroczne kino z fantastyczną muzyką. Z kina wyszedłem mocno zmięty psychiczne. Dobre mocne i ciężkie kino choć jestem niemal pewny, że wielu osobom nie podejdzie. 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #3488 Napisano 6 Października 2015 Też byłem wczoraj na Sicario (w końcu trafiłem dobry film w naszym wiejskim kinie), baaardzo mi się podobał. Mam podobne odczucia jak kolega wyżej, myślałem że się będzie non stop działo, a tu bardziej klimat jak w "True Detective". No i muza za***ista, połączona z krajobrazami nieprzyjaznej, meksykańskiej ziemi. Del Toro i Brolin zajebiści, Emily mi jakoś nie podeszła w tej roli. Wspomnę jeszcze, że prezydent Juarez planuje pozew sądowy wobec producentów filmu heheehe, no ale każdy widział jak miasto zostało ukazane. 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4621 #3489 Napisano 6 Października 2015 Za chwilę na Puls2 - "Megarekin kontra Krokozaurus"To dopiero musi ryć beret, chyba nawet z piwa zrezygnuję :-D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #3490 Napisano 6 Października 2015 (edytowane) Też byłem wczoraj na Sicario (w końcu trafiłem dobry film w naszym wiejskim kinie), baaardzo mi się podobał. Mam podobne odczucia jak kolega wyżej, myślałem że się będzie non stop działo, a tu bardziej klimat jak w "True Detective". No i muza za***ista, połączona z krajobrazami nieprzyjaznej, meksykańskiej ziemi. Del Toro i Brolin zajebiści, Emily mi jakoś nie podeszła w tej roli. Wspomnę jeszcze, że prezydent Juarez planuje pozew sądowy wobec producentów filmu heheehe, no ale każdy widział jak miasto zostało ukazane. Scena wjazdu do Juarez i tekst Del Toro "oto bestia", do tego okaleczone wiszące ciała i portrety zaginionych kobiet, przerażające. Jednocześnie majstersztyk. Kto zna temat tego co się dzieje w Meksyku od kilkunastu lat nie powinno być wątpliwości, że żyjemy w raju (edyta: chodzi mi o Polskę) Edytowane 6 Października 2015 przez pablo122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #3491 Napisano 6 Października 2015 Nie tajemnicą, że żądzą tam kartele, nie jest też tajemnicą jak załatwiają sprawy, prezydent chyba żyje w innym świecie, że taki niby poruszony. Ale odgrywa swoją rolę w kartelowym teatrzyku. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #3492 Napisano 6 Października 2015 Tylko rzeź niewinnych już przekroczyła wszelkie granice. Np. pokazowe zabicie żony i dzieci policjanta, który i tak zginął wcześniej podczas strzelaniny z którymś z karteli. Taki przekaz. Stopień przekupienia sędziów i wysokich urzędników w Stanach sprawia, że niedługo będą też rządzić w USA. Co z tego, że prezydent Meksyku wysyła wojsko jak kartele mają czołgi, rakiety i prototypy oraz broń ciężką robioną na zamówienie. Rozwiązanie byłaby legalizacja, ale kongresmeni, a także politycy w Europie są sowicie opłacani 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3493 Napisano 6 Października 2015 https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CB8QFjAAahUKEwjs-sqatq7IAhUjc3IKHdyDDtU&url=http%3A%2F%2Fwiadomosci.onet.pl%2Fswiat%2Fznow-gina-kobiety-w-juarez%2Fwd570&usg=AFQjCNE_UXxJNEfksbPHVvgpe9K0C2E-pA http://konflikty.wp.pl/kat,1020339,title,Trwa-sledztwo-i-identyfikacja-72-ofiar-masakry-w-Meksyku,wid,12608715,wiadomosc.html https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=0CDYQFjAEahUKEwjs-sqatq7IAhUjc3IKHdyDDtU&url=http%3A%2F%2Fnatemat.pl%2F120507%2Cfaq-masakra-studentow-w-meksyku-masowe-groby-zemsta-burmistrza-i-gang-katolickich-mordercow-5-faktow&usg=AFQjCNGJmZirD2L7A5S9huEsbRJWSa9hmw 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #3494 Napisano 6 Października 2015 To widzę, że nie tylko mi Sicario namącił w głowie- baaardzo rzadko czytam tu coś w tym temacie, a pisać jeszcze mi się nie zdarzyło, ale przed kilkoma minutami wyszedłem z Sicario z kina- film naprawdę dobry, ale ścieżka dźwiękowa- MEGA 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 203 #3495 Napisano 7 Października 2015 Wczoraj wieczór z polskim kinem : Obywatel - bardzo fajny, polecam, dla osób żyjących w tych czasach może nie być tak śmieszny - ale ja rocznik 81 to inaczej na to patrze Carte Blanche - dobry film, choć w połowie stracił impet, oczywiście jak dla mnie to w pewnym sensie Stowarzyszenie Umarłych Poetów - dobra rola Chyry 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6333 #3496 Napisano 7 Października 2015 Ostatnio mało niestety oglądam: - "Jezebel" Wylera, po 21 latach od pierwszego obejrzenia. Wciąż imponuje, wielkie kino.- "Ziarno prawdy" - niby nieźle się ogląda, ale na końcu jednak niedosyt. Scenariusz trochę dziurawy, dużo "nagłych olśnień" i zbiegów okoliczności. Więckiewicz poprawny, ale w ramach znanej formuły. Ola Hamkało bardzo dobrze, choć nie przyglądałem się jej grze aktorskiej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 203 #3497 Napisano 8 Października 2015 Wczoraj kolejne dwa filmy - Idol lub w wersji angielskiej Danny Collins - piękny film, polecam, pośmiałem się, wkurzyłem się i poryczałem - film miał wszystko to aby takie emocje u mnie wzbudzić - polecam. Muzyka Johna Lennona - idealna Warsaw by Night - hmmmm obejrzałem cały ale po co ? Nawet nie wiem co napisać - film przykry - jak to polski film - ciekawy wątek Gąsiorowskiej i Simlata - to nie spoiler. Jak ktoś nie ma co oglądać to 2 godzinki mu zlecą. 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 203 #3498 Napisano 9 Października 2015 Kolejny wieczór filmowy Locke - spodziewałem się zupełnie innego filmu - owszem film dobry, dobra kreacja Toma ale.......... tematyka dosyć niestandardowa. Jak ktoś lubi Toma to polecam - ja lubię 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #3499 Napisano 9 Października 2015 Fotograf - polecam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #3500 Napisano 9 Października 2015 Tylko narobiliście mi większego smaku na Sicario, miałem iść w zeszły weekend ale w ten idę na 100%.Tylko zebys sie teraz nie przejechal ;-) jak balonik jest tak napompowany.Zeby tak kolorowo nie bylo to pierwszoplanowa rola kobieca totalnie spartolona. Do tego postac zupelnie odrealniona tzn wieloletnia agentka FBI dzialajaca tylko w terenie przy odbijaniu zakladnikow boi sie wlasnego cienia i w ogole nie ma pojecia co sie w okol nie dzieje ;-))) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach