lukebor 8125 #125751 Napisano 23 Grudnia 2016 jakie robi wrazenia ta carrera? jaki to rozmiar?Ten model jest świetny, miałem ostatnio sprzedawać, ale jednak zostaje i to na dłużej - imo mało jest chrono z takim klimatem na rynku. Rozmiar to 41mm. 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
4palce 390 #125752 Napisano 23 Grudnia 2016 Heuer Świetny automobilista. 0 Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2904 #125753 Napisano 23 Grudnia 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
swierszczu 2814 #125754 Napisano 23 Grudnia 2016 Dzień jak co dzień 0 O i T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18668 #125755 Napisano 23 Grudnia 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michal84 276 #125756 Napisano 23 Grudnia 2016 (edytowane) Przepiękny ten Tag w chrono - bardzo przyjazny rozmiar. A tu tak: Edytowane 23 Grudnia 2016 przez Michal84 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy 1 #125757 Napisano 23 Grudnia 2016 kroll_czarli, Wow.. Super zegar! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12681 #125758 Napisano 23 Grudnia 2016 (edytowane) Dziś na ręce świąteczny prezent od znajomych, którzy docenili moją pasję. Kto śledził temat Nie jest ok.... przed jego czasowym zamknięciem, ten wie o co chodzi. Zegarek znanej manufaktury Ik Colouring - wg. znajomych marka niemiecka, bo tak gdzieś wyczytali. Ponoć bardzo promowana na ebayu (co znaczy że dobra). Wymiary - średnica 42,5mm, grubość 16mm, l2l 49,5mm. Szkło mineralne o pięknym niebieskim refleksie przypominającym trochę plamy po oleju silnikowym. Zegarek rzekomo ze stali nierdzewnej, zapewne najwyższego gatunku. Dekiel przeszklony, odsłaniający piękny złotawy mechanizm z malutkim rotorem bez jakichkolwiek oznaczeń (stąd nie podam na ilu kamieniach). Podejrzewam, że mechanizm marki 狗屁 Wokół szkła piękny czarny bezel z tachymetrem - bo tak.Wokół okienka pokazującego koło balansu podziałka sekundowa (?) - bo tak.Ładne wskazówki minutowa i godzinowa - trochę jakby Omega SMP? Sekundowa trochę jak od Tissot Visodate'a. Piękna, ostra niesygnowana koronka, osadzona w cudownie wyprofilowanej kopercie o minimalistycznym designie (zero zbędnych krzywizn). Doskonała bransoleta wykonana z gniecionych blach po puszkach Coca coli co oceniam po wyglądzie i pięknym blaszanym brzmieniu, wyposażona w doskonałe zapięcie na wcisk, wykonane z żyletek (wiem, bo nadal nie straciło ostrości), z dwiema dziurkami do mikroregulacji dla lepszego komfortu noszenia. Jak to mówią, koneserzy docenią i nie zdziwię się, jak pod tym postem będzie wiele lajków od prawdziwych znawców tematu. Tym, co się nie poznają na kunszcie, cóż - polecam się doedukować. Edytowane 23 Grudnia 2016 przez MasterMind 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trez 62 #125759 Napisano 23 Grudnia 2016 Bo to jest zegarkowa rózga, za to że otwierasz prezenty przed wigilią 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #125760 Napisano 23 Grudnia 2016 Dziś na ręce świąteczny prezent od znajomych, którzy docenili moją pasję. Kto śledził temat Nie jest ok.... przed jego czasowym zamknięciem, ten wie o co chodzi. Zegarek znanej manufaktury Ik Colouring - wg. znajomych marka niemiecka, bo tak gdzieś wyczytali. Ponoć bardzo promowana na ebayu (co znaczy że dobra). Wymiary - średnica 42,5mm, grubość 16mm, l2l 49,5mm. Szkło mineralne o pięknym niebieskim refleksie przypominającym trochę plamy po oleju silnikowym. Zegarek rzekomo ze stali nierdzewnej, zapewne najwyższego gatunku. Dekiel przeszklony, odsłaniający piękny złotawy mechanizm z malutkim rotorem bez jakichkolwiek oznaczeń (stąd nie podam na ilu kamieniach). Podejrzewam, że mechanizm marki 狗屁 Wokół szkła piękny czarny bezel z tachymetrem - bo tak.Wokół okienka pokazującego koło balansu podziałka sekundowa (?) - bo tak.Ładne wskazówki minutowa i godzinowa - trochę jakby Omega SMP? Sekundowa trochę jak od Tissot Visodate'a. Piękna, ostra niesygnowana koronka, osadzona w cudownie wyprofilowanej kopercie o minimalistycznym designie (zero zbędnych krzywizn). Doskonała bransoleta wykonana z gniecionych blach po puszkach Coca coli co oceniam po wyglądzie i pięknym blaszanym brzmieniu, wyposażona w doskonałe zapięcie na wcisk, wykonane z żyletek (wiem, bo nadal nie straciło ostrości), z dwiema dziurkami do mikroregulacji dla lepszego komfortu noszenia. Jak to mówią, koneserzy docenią i nie zdziwię się, jak pod tym postem będzie wiele lajków od prawdziwych znawców tematu. Tym, co się nie poznają na kunszcie, cóż - polecam się doedukować.Obserwowalem poprzedni temat....ale do sedna, piękna rzecz, aż dziw bierze ze jesteś w stanie pisać-mnie by zatkało na kilka dni Piękne kolo naciagowe-przypomina staropolskie mlyny wodne. No coż niech się nosi 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #125761 Napisano 23 Grudnia 2016 Dzieło sztuki MasterMInd Ci się trafiło . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #125762 Napisano 23 Grudnia 2016 Oby się nie psuł i służył długie lata 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71232 #125763 Napisano 23 Grudnia 2016 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krisu2 2219 #125764 Napisano 23 Grudnia 2016 Się nie znacie. Ta subtarczka to wskazanie według kalendarza Majów. Uaktywni się dopiero w dniu końca świata. Bransoleta zaś to bardzo rzadki, całkowicie nowy stop, bije na głowę wynalazki Rolexa i podobnych z ich mikroregulacjami. Ta bransoleta sama potrafi się rozciągnąć idealnie dopasowując do obwodu nadgarstka! Ale tak to jest, nie znacie się a głos zabieracie A tak już całkiem serio, to ja bym go nosił z dumą. Naprawdę, nie żartuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumi 5 #125765 Napisano 23 Grudnia 2016 tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18668 #125766 Napisano 23 Grudnia 2016 (edytowane) Dobry z Ciebie aktor MM? Ciekaw jestem Twojej miny jak odpakowałeś przy nich (?) prezent EDIT: dobra, doczytałem, że wiedziałeś co dostaniesz. To co, udawałeś radość? Edytowane 23 Grudnia 2016 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #125767 Napisano 23 Grudnia 2016 (edytowane) MasterMind - wszystko ujdzie i może być - ale skala sekundnika to majstersztyk. Komplikacja małego sekundnika bez sekundnika. Firma IK Colours jest pionierem w tej kwestii. Parnis miał dwa sekundniki, a IK małego nie ma wcale, ale ma skale. I potem ktoś powie, że chińskie zegarkowe manufaktury nie maja inwencji - kilkadziesiąt lat zegarmistrzostwa w tym kraju i są efekty. Wielu kolegów mówiło - najpierw rżną, a potem będą robić swoje projekty. I robią. Nikogo nie naśladują. Wycinają ostrą maczeta własna drogę w dzungli sztampy osiadłych na laurach znanych producentów. Gratulacje. :) Edytowane 23 Grudnia 2016 przez Adi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #125768 Napisano 23 Grudnia 2016 Przecież nie chińskie tylko niemieckie MM - gratuluję prezentu (i dowcipu znajomych) 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #125769 Napisano 23 Grudnia 2016 Sumo 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
4palce 390 #125770 Napisano 23 Grudnia 2016 @ pawelb29:Fajnie, tak po sołdacku. 0 Langel 17 jewels - Bulova Accutron Automatic 63B98 - Swatch YIS403 - Citizen BN0159 - Citizen Proximity BZ1000-54E - Citizen BT0070-01A Twin Date Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #125771 Napisano 23 Grudnia 2016 Ladny JR 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12681 #125772 Napisano 23 Grudnia 2016 (edytowane) Dziękuję, jeszcze raz dziękuję. (Adi, Krisu2 gdybym mógł dać więcej plusów, to bym dał ) Dobry z Ciebie aktor MM? Ciekaw jestem Twojej miny jak odpakowałeś przy nich (?) prezent EDIT: dobra, doczytałem, że wiedziałeś co dostaniesz. To co, udawałeś radość? Ale jak, że udawałem radość? Kompletnie nie rozumiem Mimo, iż wiedziałem co mnie czeka, do końca miałem nadzieję, że wkręcili moją żonę i naprawdę w etui będzie coś innego (że niby taki twist na koniec). Gdy wyjąłem ten cud z opakowania, moja mina przedstawiała szczere zainteresowanie obiektem trzymanym w dłoniach, trochę jak u biologa, który ogląda przez mikroskop wirusa ebolę lub inną zarazę. Jedyne czego żałuję, to że nie powstrzymałem się i zaprezentowałem ten zegarek tego samego dnia, co kroll_czarli swojego AP, czym nie wątpię sprawiłem u kolegi moment zawahania, że być może nie trzeba było kupować AP, tylko zainwestować w Ik Colouring. Oczywiście jestem otwarty na zamiany (proszę o PW). Edytowane 23 Grudnia 2016 przez MasterMind 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #125773 Napisano 23 Grudnia 2016 Ladny JR Mój niestety tylko Sumo .Dzięki za możliwość przymiarki JR . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #125774 Napisano 23 Grudnia 2016 Sumo ładniejszy ), ale ja podobno mało obiektywny jestem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #125775 Napisano 23 Grudnia 2016 Sumo ładniejszy też moim zdaniem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach