Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, qbapiasek napisał(-a):

To Shiba nie Akita 🙂

Tak myślałem , na zdjęciu wyszedł wielkości zegarka 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Callahan napisał(-a):

Witam. Wiem, że igram z ogniem ale cóż...😁, trudno.

Zastanawiałem się nad kupnem tego zegarka prawie dwa lata. Biłem się z myślami, bo "chińszczyzna" (ja osobiście nie mam z tym problemu pod warunkiem, że nie jest to podróba, ani homar będący kopią 1:1 lub tandetną imitacją jakiegoś innego modelu), bo historia marki, delikatnie mówiąc, wyssana z palca itp. Wygrała jednak zwykła, ludzka ciekawość, jak to jest z jakością wykonania i działaniem mechanizmu, którego podobno projektowanie i konstrukcja kosztuje nie dziesiątki a setki tysięcy (chyba waluta nie ma znaczenia), w zegarku o wartości kwarcowego szwajcara ze średniej półki (około 4 tyś. zł.), zwłaszcza, że na "prawdziwy, szwajcarski tourbillon" prawdopodobnie nigdy nie będzie mnie stać. Wiem, dyskusji na temat chińskich tourbillonów było już kilka, wszystkie przeczytałem i nadal mam niedosyt 😉. Zegarek dotarł wczoraj i cały czas na nadgarstku, również dzisiaj. Cóż mogę powiedzieć, działa i wygląda świetnie 😁.

IMG20240301150404.jpg

IMG20240301150413.jpg

IMG20240301150543.jpg

IMG20240301150557.jpg

Teoretycznie ciekawy, ale praktycznie nieużyteczny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Teoretycznie ciekawy, ale praktycznie nieużyteczny. 

Jak większość zegarków z mojej kolekcji 😂🤣🤣. Praktycznie czas można sprawdzić w komórce, a w pudełkach z zegarkami ma być ciekawie 😁.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Callahan napisał(-a):

Jak większość zegarków z mojej kolekcji 😂🤣🤣. Praktycznie czas można sprawdzić w komórce, a w pudełkach z zegarkami ma być ciekawie 😁.

O różnorodności kolekcji nie musisz mnie przekonywać. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Callahan napisał(-a):

Witam. Wiem, że igram z ogniem ale cóż...😁, trudno.

Zastanawiałem się nad kupnem tego zegarka prawie dwa lata. Biłem się z myślami, bo "chińszczyzna" (ja osobiście nie mam z tym problemu pod warunkiem, że nie jest to podróba, ani homar będący kopią 1:1 lub tandetną imitacją jakiegoś innego modelu), bo historia marki, delikatnie mówiąc, wyssana z palca itp. Wygrała jednak zwykła, ludzka ciekawość, jak to jest z jakością wykonania i działaniem mechanizmu, którego podobno projektowanie i konstrukcja kosztuje nie dziesiątki a setki tysięcy (chyba waluta nie ma znaczenia), w zegarku o wartości kwarcowego szwajcara ze średniej półki (około 4 tyś. zł.), zwłaszcza, że na "prawdziwy, szwajcarski tourbillon" prawdopodobnie nigdy nie będzie mnie stać. Wiem, dyskusji na temat chińskich tourbillonów było już kilka, wszystkie przeczytałem i nadal mam niedosyt 😉. Zegarek dotarł wczoraj i cały czas na nadgarstku, również dzisiaj. Cóż mogę powiedzieć, działa i wygląda świetnie 😁.

IMG20240301150404.jpg

IMG20240301150413.jpg

IMG20240301150543.jpg

IMG20240301150557.jpg

Panie Prezesie, 

Że tyle Ci się chciało pisać. 😂

Ale wygląda zaje... fajnie. 👍

Edytowane przez Socool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi