Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Recommended Posts

2 godziny temu, ireo napisał(-a):

Skadrowałbym inaczej, ale ogólnie fajne zdjęcie pod względem koloru i faktury. Doceniam, bo nie jest to zegarek łatwy do sfotografowania. Jasne światło wydobyło blask tytanu na tle zgaszonego beżu i brązu.

Bardzo przyjemnie to wygląda. Domyślam się, że zegarek otrzymał od Partii zadanie udawania Nomosa, ale wyszedł nawet trochę ładniejszy. 
Pasek mocno dziwny w tym zestawie, wydaje mi się że np. biała guma wyglądałaby lepiej.

Dzięki. Pasek taki sobie wymyśliłem, jako swego rodzaju kontrast do prostej tarczy. 

54 minuty temu, KobyS0 napisał(-a):

Kupiłem ostatnio taki, fajny, jednak w nocy nawet ciut lumy nie było wiec oddałem :)  zawiodłem się ...

IMG_5217.jpeg

IMG_5218.jpeg

IMG_5220.jpeg

IMG_5221.jpeg

za prawie 8 koła spodziewałem się czegoś lepszego 

dołożyć z 3-5 koła i kupić...

6 godzin temu, dodge66 napisał(-a):

NsU67Dc.jpeg

41 minut temu, ireo napisał(-a):

...staram się nie powtarzać zegarków w tym wątku...

IMG_1675.jpeg

staram się nie komentować wpisów w tym wątku, ale kurde...przy takim założeniu, nie miałbym co robić heh 

*a jednozegarkowcy? (1 post na 12633 stron! ; )

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

1 minutę temu, Dnlaie napisał(-a):

dołożyć z 3-5 koła i kupić...

staram się nie komentować wpisów w tym wątku, ale kurde...przy takim założeniu, nie miałbym co robić heh 

tudor zupełnie mnie interesuje, przerost formy, lepsze i podobnie wyglądający są Phaibosy 

7 minut temu, Dnlaie napisał(-a):

staram się nie komentować wpisów w tym wątku

m.in dlatego 😅

13 godzin temu, Dnlaie napisał(-a):

IMG_20250514_070248.jpg

Gratuluję. Doceniam klasę Tudorów, ale jakoś mnie do tej pory żaden nie doprowadził do umieszczenia na liście "Muszę go kiedyś mieć". ;) Ten Twój właśnie zajął na niej zasłużone miejsce. Jego cena pewnie da mi jakiś tam czas do namysłu, ale ten model w tej właśnie wersji kolorystycznej mocno wpadł mi w oko. :) 

2 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Gratuluję. Doceniam klasę Tudorów, ale jakoś mnie do tej pory żaden nie doprowadził do umieszczenia na liście "Muszę go kiedyś mieć". ;) Ten Twój właśnie zajął na niej zasłużone miejsce. Jego cena pewnie da mi jakiś tam czas do namysłu, ale ten model w tej właśnie wersji kolorystycznej mocno wpadł mi w oko. :) 

Dziękuje bardzo. Sam pewnie nie wpadłbym w ich posiadanie, gdyby nie 'przepustka' z Lonignesów i odwagę do rotacji zegarkami (którą nabyłem czytając nasze forum ; )

*pamiętam jak zaczynałem przygodę zegarkową od drogich Seiko za kilka stów, aż się trząsłem gdy kurier przywoził mi pierwszy zegarek za 1k, potem OS(y) *w tym zza granicy, Certina, Tissot, ich wylot, zakup pierwszych Longinesów (och jakich drogich!) aż w końcu sprzedaż większości z nich i zakupy Tudorów...oj dużo było zachodu & kombinacji 

A cena? No wiadomo, że sporo (w tym przypadku nówka) ale taniej niż z metki ; ) chcesz to pisz na priv a wyjawię Ci 'tajemnicę' heh 

2 godziny temu, KobyS0 napisał(-a):

Kupiłem ostatnio taki, fajny, jednak w nocy nawet ciut lumy nie było wiec oddałem :)  zawiodłem się ...

za prawie 8 koła spodziewałem się czegoś lepszego 

U Ciebie jest chyba inny kolor lumy? Pewnie dlatego. Poza tym ja go kupiłem nowego za lekko ponad 3k, a lumę mam... Gdzieś ;) O stylistykę chodzi. 

Godzinę temu, Dnlaie napisał(-a):

Ale po co pokazywać stale ten sam zegarek? Chyba że z jakimś ciekawym komentarzem, bo np. wrócił z serwisu gdzie naprawiono jedno a zepsuto drugie, albo przynajmniej z nowym paskiem. Lubię to miejsce na forum ze względu na możliwość poznania różnych zegarków, o których nie wiedziałem że istnieją, ale gdybym codziennie widział tu tego samego Rolexa albo to samo Seiko na tej samej ręce, to raczej przestałbym obserwować wątek. 

- ireo

8 minut temu, ireo napisał(-a):

Ale po co pokazywać stale ten sam zegarek? 

Np. żeby temat 'żył', żeby nie było nudy, żeby jak najdzie ochota zobaczyć gołą babę - zamiast tego popatrzeć na zegarek 😂

Posted (edited)
47 minut temu, Krygo napisał(-a):

U Ciebie jest chyba inny kolor lumy? Pewnie dlatego. Poza tym ja go kupiłem nowego za lekko ponad 3k, a lumę mam... Gdzieś ;) O stylistykę chodzi. 

a to gdzieś go wytargał za trzy koła ??? poka stronę trzysta metrów i zero lumyimage.thumb.png.10a1cafa1a2dfa800ef06af3916994a0.png

Edited by KobyS0

Godzinę temu, ireo napisał(-a):

Ale po co pokazywać stale ten sam zegarek? Chyba że z jakimś ciekawym komentarzem, bo np. wrócił z serwisu gdzie naprawiono jedno a zepsuto drugie, albo przynajmniej z nowym paskiem. Lubię to miejsce na forum ze względu na możliwość poznania różnych zegarków, o których nie wiedziałem że istnieją, ale gdybym codziennie widział tu tego samego Rolexa albo to samo Seiko na tej samej ręce, to raczej przestałbym obserwować wątek. 

Ważne, że wątek żyje i ma się świetnie. Powtórek nie da się uniknąć, nawet jak się ma dużo za dużo. Najwyżej scrolluj powtórki asap. ;) 

Godzinę temu, Dnlaie napisał(-a):

Np. żeby temat 'żył', żeby nie było nudy, żeby jak najdzie ochota zobaczyć gołą babę - zamiast tego popatrzeć na zegarek 😂

Jedno drugiego nie wyklucza. 

Pojęcia nudy wprawdzie nie znam, nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek w życiu się nudził, ale kiedy po raz trzeci w ciągu miesiąca widzę ten sam zegarek na zdjęciach różniących się tylko wzorem sweterka i kostki brukowej w tle, to jednak zaczynam w tym dostrzegać pewną monotonię. 

19 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Ważne, że wątek żyje i ma się świetnie. Powtórek nie da się uniknąć, nawet jak się ma dużo za dużo. Najwyżej scrolluj powtórki asap. ;) 

Tak, wątek jest fajny, łatwy w użytkowaniu i dobrze że jest, inaczej nie byłoby się z kim podzielić pozytywnymi emocjami wywołanymi przez zegarki, które poza nami nikogo nie obchodzą. Ale jeśli już chcecie o tym rozmawiać w tak bezproblemowym wątku, to wolałbym trochę więcej "wkładu własnego", np. parę słów opisu albo moment refleksji czy to naprawdę wniesie coś nowego, jeżeli tydzień temu pokazałem tu podobne zdjęcie tego samego zegarka, tylko poprzednio z koszulą w misie a tym razem w świnki.

- ireo

Posted (edited)

Tytuł wątku brzmi: Jaki zegarek masz DZIŚ na ręku? Proste pytanie i prosta odpowiedź. 

Edited by GostRado