Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, drhubert napisał(-a):

Po taniości ale przyjemna odmiana na nadgarstku.

Messenger_creation_8AE8DE1F-FB7C-4DB5-9127-44795C26F832.png

Polecany wszystkim, którzy chcą powiedzieć: „Aquanaut? Nie, ja mam homara”. I powiedzieć to z dumą. Quo vadis KMZiZ? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, drhubert napisał(-a):

Sorry, ale to jest dla mnie ordynarna podróbka🤢🤮 jeszcze ten napis Geneve… byłeś na wycieczce w Turcji? @Wacor Adam, @Paulus57 Paweł, ja toleruje homary, ale to jest przegięcie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, drhubert napisał(-a):

A kto jest producentem tego arcydzieła? bo wskazówka minutowa zasłania początek nazwy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sorry, ale to jest dla mnie ordynarna podróbka jeszcze ten napis Geneve… byłeś na wycieczce w Turcji? [mention=87540]Wacor[/mention] Adam, [mention=102388]Paulus57[/mention] Paweł, ja toleruje homary, ale to jest przegięcie…
Pokazywany przez niego w dniu 19 stycznia Submariner też wygląda nie za ciekawie. Porównaj trójkąt z guzikiem

76ad612e28bf077d7e55637b52342a46.jpg9dcf76e2d414d1ab0da7d9753d000bdc.jpg507a4cef39736e468903d09ef61c412f.jpg

Jak się mylę, to zwrócę honor...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Polecany wszystkim, którzy chcą powiedzieć: „Aquanaut? Nie, ja mam homara”. I powiedzieć to z dumą. Quo vadis KMZiZ? 

Na każdej stronie tego wątku są podobne kwiatki i jest to tolerowane , czym ten się różni od pozostałych ?

Sam nigdy bym czegoś takiego nie kupił, ale proszę wytłumacz różnice między kopiami Seiko , Sinna , Hamiltona , Tudora a PP :) ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

A kto jest producentem tego arcydzieła? bo wskazówka minutowa zasłania początek nazwy 

Specht&Söhne 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, rafalmosty napisał(-a):

Sorry, ale to jest dla mnie ordynarna podróbka🤢🤮 jeszcze ten napis Geneve… byłeś na wycieczce w Turcji? @Wacor Adam, @Paulus57 Paweł, ja toleruje homary, ale to jest przegięcie…

Nie byłem w Turcji, zegarek kupiłem na aliexpress jak jeden z wielu chińczyków, lubię eksperymentować z różnymi zegarkami i tymi tanimi i drogimi. Marka Specht&Söhne robi faktycznie homar bliskie cechami do oryginału, eka nie jest to mimo wszystko podróbka, takie zapewniam Cię bym nie kupił.

51 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Pokazywany przez niego w dniu 19 stycznia Submariner też wygląda nie za ciekawie. Porównaj trójkąt z guzikiem

76ad612e28bf077d7e55637b52342a46.jpg9dcf76e2d414d1ab0da7d9753d000bdc.jpg507a4cef39736e468903d09ef61c412f.jpg

Na szczęście się mylisz, tego Suba juz nie mam sprzedałem go do Karola z Chroneo ( on raczej podróby by nie wziął) Czekam na zwrócenie honoru jak coś.

Edytowane przez drhubert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, GTR napisał(-a):

Na każdej stronie tego wątku są podobne kwiatki i jest to tolerowane , czym ten się różni od pozostałych ?

Sam nigdy bym czegoś takiego nie kupił, ale proszę wytłumacz różnice między kopiami Seiko , Sinna , Hamiltona , Tudora a PP :) ? 

Ten napis Geneve dał mi kopa, jak chamskie potrafią być zrzynki. Znasz firmę coś tam Sohne z Genewy? Ulało mi się...  🤮 A ta plaga rozlewa się i powoli zaczyna być znakiem rozpoznawczym naszego Forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Akurat ten sub to oryginał z Kruka , Bartek kupił go z 2 lata temu więc podejrzenia , że to podróba można wyrzucić do kosza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, drhubert napisał(-a):

Na szczęście się mylisz, tego Suba juz nie mam sprzedałem go do Karola z Chroneo ( on raczej podróby by nie wziął) Czekam na zwrócenie honoru jak coś.

Nie chciało mi się wierzyć, że posiadacz Submarinera może kupować i nosić ryżowego Aquanauta, i w dodatku chwalić się tym na naszym Forum. Jak bardzo byłem w błędzie! Submariner z mało wyraźnego zdjęcia, na którym na siłę szukałem fakapów, jest oryginalnym zegarkiem. Pozostaje mi zatem zwrócić @drhubert honor. Przepraszam Cię za to, iż poddałem w wątpliwość oryginalność Twojego Submarinera! 🤝 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby skomentować coś, co wymaga (być może) skomentowania, posłużę się Supertajnym Kodem Żażażyżażażą: "U>true>muczokopy>une_critique_pleinement_justifiée_d’une_contrefaçon_ordurièrement_merdique>P57>ban>U&muczofrendsy>HEPIHEPIHEPi>U>gupi_eatgo_acid".  ;) 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Aby skomentować coś, co wymaga (być może) skomentowania, posłużę się Supertajnym Kodem Żażażyżażażą: "U>true>muczokopy>une_critique_pleinement_justifiée_d’une_contrefaçon_ordurièrement_merdique>P57>ban>U&muczofrendsy>HEPIHEPIHEPi>U>gupi_eatgo_acid".  ;) 

W pełni uzasadniona krytyka obrzydliwie gównianej podróbki 🤭

11 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Tak z ciekawości wpisałem tego producenta w Google 🤭 same perełki produkuje 

IMG_5301.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

W pełni uzasadniona krytyka obrzydliwie gównianej podróbki 🤭

Tak z ciekawości wpisałem tego producenta w Google 🤭 same perełki produkuje 

IMG_5301.jpeg

Nie gadaj bo ta Twoja Omega to jakby z tego samego źródła 😆😆

Aha i też nie toleruję podróbek ale niestety zgodzę się z @GTR

Praktycznie codziennie jest jakiś chińczyk udający np. Seiko czy inne marki. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Nie gadaj bo ta Twoja Omega to jakby z tego samego źródła 😆😆

Bogu dzięki ten egzemplarz trafił mi się z dokumentami, autentyczność została potwierdzona więc mogę spać spokojnie😊 w innym przypadku serwis nie chciałby go przyjąć 

Muszę też przyznać, że referencje którą ja kupiłem jest jak widzę bardzo lubiana, na Chrono24 miałem w zakładce ,,ulubione’’ zapisanych kilkanaście tych egzemplarzy w różnym stanie i w przeciągu tygodnia wszystkie zostały sprzedane 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Aha i też nie toleruję podróbek ale niestety zgodzę się z @GTR

Praktycznie codziennie jest jakiś chińczyk udający np. Seiko czy inne marki. 

i forum również pełne takich „kwiatków”, a jakoś nikt oburzenia nie okazuje 🤔

I żeby za daleko nie szukać 

H. Moser & Cie. Endeavour

IMG_7651.thumb.jpeg.7eb709c8c14fad6377a2c9f2f1738557.jpeg

Venezianico Redentore

IMG_7653.thumb.jpeg.e23f7876756dbc19578d993f5692e5ba.jpeg
Ale tu nazwiemy to „inspirowaniem” się modelem innej firmy ?

😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Osmodeusz napisał(-a):

i forum również pełne takich „kwiatków”, a jakoś nikt oburzenia nie okazuje

😂

Zaprawdę powiadam Wam, zaraz tu przyjdzie mod i posprząta.

A potem wrzuci zdjęcia swoich "kwiatków", ma takich kilka kilogramów 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Nie chciało mi się wierzyć, że posiadacz Submarinera może kupować i nosić ryżowego Aquanauta, i w dodatku chwalić się tym na naszym Forum. Jak bardzo byłem w błędzie! Submariner z mało wyraźnego zdjęcia, na którym na siłę szukałem fakapów, jest oryginalnym zegarkiem. Pozostaje mi zatem zwrócić @drhubert honor. Przepraszam Cię za to, iż poddałem w wątpliwość oryginalność Twojego Submarinera! 🤝 

Dziekuje za tę szczere słowa, a jesli chodzi o zegarek Specht&Söhne nie odbierałem go w ten sposób, to jest jako ryzankę. Lubię bawić się zegarkami, eksperymentować, stad taki zegarek tez przewinął się u mnie na zegarkowej drodze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi