Starsky001 768 #2601 Napisano 19 Czerwca 2015 Kurcze pamietam miałem takiego,ale niestety spalił sie w ognisku parę ładnych lat temu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość henio.w #2602 Napisano 20 Czerwca 2015 U mnie obydwa w komplecie, chociaż co nieco sfatygowane.Większy w ciągłym użyciu od ponad 30 lat . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
litespeed 0 #2603 Napisano 20 Czerwca 2015 Jaka jest długość ostrza w tym myśliwskim Gerlachu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość henio.w #2604 Napisano 20 Czerwca 2015 Samo ostrze ok. 9 cm, do rękojeści niecałe 10 cm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo Escobar 2 #2605 Napisano 20 Czerwca 2015 Mam tylko jeden nóż ale za to w miarę przyzwoity Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bobwoj 22 #2606 Napisano 20 Czerwca 2015 (edytowane) Ja posiadam Sog Vulcan TantoWysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Edytowane 20 Czerwca 2015 przez bobwoj 0 "Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bobwoj 22 #2607 Napisano 20 Czerwca 2015 (edytowane) Oraz Cold Steel SRK Przepraszam za nie swoje zdjęcia, ale nie potrafię uchwycić uroku tych noży. Edytowane 20 Czerwca 2015 przez bobwoj 0 "Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2608 Napisano 20 Czerwca 2015 SRK jest ok,mam dwa modele:-) 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6265 #2609 Napisano 23 Czerwca 2015 Wiedziałem oglądając fotki na forum, że gdzieś jest temat o nożach Zdjęcie robione cegłą, a na zdjęciu ulubione od paru lat EDC. Stronę zaczyna większy brat Tenacious, tutaj Persistance 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john.doe 359 #2610 Napisano 23 Czerwca 2015 a do mnie jutro dotrze taki wynalazek: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciech 1323 #2611 Napisano 27 Czerwca 2015 Do mnie Ptasiek dotarł palce mnie świerzbiły, więc wystrugałem do niego czaszeczkę z tytanu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
claus 3 #2612 Napisano 27 Czerwca 2015 Gratuluję...zacne ostrze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #2613 Napisano 28 Czerwca 2015 (edytowane) Znalazlem tego cosia w domu. Trochę pracy i: Jest kawał kosy - całkowita długość 36cm, grubość klingi 6mm Edytowane 28 Czerwca 2015 przez Szymon. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2614 Napisano 28 Czerwca 2015 Wojska amerykanskie u Ciebie stacjonowaly:-) ?:-) Fajnie wyszedł. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 22087 #2615 Napisano 29 Czerwca 2015 U mnie obydwa w komplecie, chociaż co nieco sfatygowane.Większy w ciągłym użyciu od ponad 30 lat . Też mam ten rybacki od około 30 lat i nadal służy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matt2405 839 #2616 Napisano 30 Czerwca 2015 Mój podstawowy folder Chris Reeve regular sebenza Bg-42 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #2617 Napisano 30 Czerwca 2015 U mnie też dość długo głównym była Seba, tylko mała.Od jakiegoś czasu próbuję jednak czegoś trochę większego: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ciech 1323 #2618 Napisano 14 Lipca 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 22087 #2619 Napisano 14 Lipca 2015 Fajny nóż i kompozycja. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6265 #2620 Napisano 18 Lipca 2015 Policjantka, rewelacyjne Spyderco, chyba drugie ulubione po Manix 2. Kiedyś jak pracowałem w sklepie militarnym, wszedł klient, poprosił o nią i bez otwierania pudełka płaci. Zapytałem czy nie chce chociaż zobaczyć noża, odpowiedź: " Nóż znam doskonale, parę tygodni temu leciałem do USA i zapomniałem, że mam ją w plecaku, czasu było mało, a bilet od noża droższy... ". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4335 #2621 Napisano 27 Lipca 2015 U mnie też dość długo głównym była Seba, tylko mała.Od jakiegoś czasu próbuję jednak czegoś trochę większego: Jak wrażenia?Chodził za mną kiedyś i teraz znów chodzi.Jest tak brzydki, że aż piękny : ) 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #2622 Napisano 27 Lipca 2015 Jak wrażenia?Chodził za mną kiedyś i teraz znów chodzi.Jest tak brzydki, że aż piękny : ) Świetny nóż, wygodny, genialna mechanika, ale na moje potrzeby jednak za duży, wolę maleństwa.Do kieszeni wróciła mała Seba i Mnandi, a Slysz trafił do szuflady... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2623 Napisano 3 Sierpnia 2015 Prezent od kolegi Angelo,dziękuję bardzo-dziś dotarł 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość henio.w #2624 Napisano 3 Sierpnia 2015 Taki mi się kliknął, że aż wszędzie ciarki przechodzą. Ale jakby nie patrzeć nóż: "Od osiemnastego wieku powszechnie używany podczas amputacji do delikatnie mówiąc "odsłaniania" kości z mięśni i skóry przed użyciem piły.W Dziewiętnastym wieku zyskał w środowisku fachowym dużą popularność z racji faktu iż łatwo było za jego pomocą pozostawiać żywy płat skóry którą "obszywano" płaszczyznę po amputowanej kończynie". Znalazłem też kilka innych specjalnego przeznaczenia, ale nawet oglądać się boję... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #2625 Napisano 5 Sierpnia 2015 Po co Wam takie siekiery? Wiem, że to nie nóż, a scyzoryk, ale mimo wszystko zapytam o opinię. Co sądzicie na temat czegoś takiego? Cena to jakieś 140 zł. A może lepiej poszukać samego nożyka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach