seiken 86 #3401 Napisano 14 Listopada 2016 dla +60 to kup fiskarsy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #3402 Napisano 14 Listopada 2016 Czyli kupię ten tańszy, Fiskarsy kojarzą mi się z toporkami a i często można znaleźć opinie że lepiej dołożyć parę zl na Vicki Czyli kupię ten tańszy, Fiskarsy kojarzą mi się z toporkami a i często można znaleźć opinie że lepiej dołożyć parę zl na Vicki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24184 #3403 Napisano 14 Listopada 2016 Kupiłem tesciom kilka lat temu zestaw fiskarsa (ten najprostszy) i spisuje sie super. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #3404 Napisano 14 Listopada 2016 Fiskarsy sa jak zabawkowe! Padło straszne, bierz Vicka. 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #3405 Napisano 14 Listopada 2016 (edytowane) Jeśli vicka to tylko w fibrze szkoda kasy na te kutea i obowiązkowo dwa pikutki /minimum/ Edytowane 14 Listopada 2016 przez seiken 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rradek 94 #3406 Napisano 14 Listopada 2016 Co do Fiskarsów, to się nie zgodzę.Od długiego czasu bardzo sobie chwalę operowanie takim modelem: Co prawda to nóż rzeźnicki, ale dla mnie jest genialnie uniwersalny do wszelkich czynności w kuchni.Spokojnie poporcjuje miecho, obierze, posieka, potnie, a szpadel na czubku sprawi, że wygarnie ostatnie resztki jakiegoś sosu, masła, majonezu, musztardy itp i rozsmaruje np. na kanapce. Owszem, nie jest tak dobry do siekania, jak tzw, nóż szefa kuchni, ale jak ktoś nie sieka kilogramów czegoś dziennie, to dla mnie bije inne uniwersalnością. Przy tym jest trwały, solidny, długo trzyma ostrość i kosztuje niecałe 50 zł... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #3407 Napisano 14 Listopada 2016 Miałem komplet z tej serii, giętkie i cienkie, oddałem siorze. Ostrości im nie odmówie ale do pracy dla mnie beznadziejnie. 2 małe jarzyniaki sobie zostawiłem tylko. 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rradek 94 #3408 Napisano 14 Listopada 2016 Dla mnie gruba głownia jest ok, ale w nożu na biwak.Uniwersalny nóż w kuchni dla mnie powinien być w miarę cienki. Marchewka czy cebula, to nie konary w lesie, że siekiery potrzebuję. Wystarczy, aby trzymać należytą ostrość i tasaka nie potrzeba.Tak samo permanentna sztywność noża kuchennego jest dla mnie niewygodna, a ten ma akuratną giętkość - świetnie można prowadzić cięcie większego połcia mięsa. Zresztą dlatego niespecjalnie lubię kute noże, zwłaszcza jeśli są grube i sztywne.No ale co ręka, to inne preferencje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #3409 Napisano 14 Listopada 2016 Otóż to Ja przy swoich gabarytach mam łapska jak bochenki chleba, kiepsko mi sie nimi pracowało. 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Testral 22 #3410 Napisano 4 Grudnia 2016 Dla rozruszania tematu mój najnowszy nabytek: Spyderco Delica Damascus Titanium. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #3411 Napisano 5 Grudnia 2016 ładniutki, głownia kojarzy się z czaszką jakiegoś mięsożernego dinozaura 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24184 #3412 Napisano 5 Grudnia 2016 Delicja wyśmienita - używam klasycznej wersji od 8 lat. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 396 #3413 Napisano 5 Grudnia 2016 A co powiecie o takim nożykuhttp://buckknives.pl/noze-mysliwskie/1905-noz-mysliwski-buck-112-ranger.htmlSzukam noża na lata - dosłownie takiego "pieszczocha" Do roboty mam CRKT i Gerbery. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7761 #3414 Napisano 6 Grudnia 2016 https://www.herringtoncatalog.com/products/leatherman-tread-tool-black-dlc-bracelet?utm_source=googleplus&utm_medium=social&utm_campaign=Social_SEO Nie nóż, ale ciekawy gadżet, fajniejszy niż karta 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #3415 Napisano 6 Grudnia 2016 Na Militaria.pl też jest dostępny. LINKAle czy to wygodne jest? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7761 #3416 Napisano 6 Grudnia 2016 Pewnie zależy od nadgarstka, ale Drogie jak wój. 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #3417 Napisano 6 Grudnia 2016 (edytowane) Dla rozruszania tematu mój najnowszy nabytek: Spyderco Delica Damascus Titanium. Ladniutki..Ciezki?? https://www.herringtoncatalog.com/products/leatherman-tread-tool-black-dlc-bracelet?utm_source=googleplus&utm_medium=social&utm_campaign=Social_SEO Nie nóż, ale ciekawy gadżet, fajniejszy niż karta uzywam w pracy skeletoola i narzedzie Hail w czarnej wersji.Hail jako narzedzie do 'skrobania'- niestety,jak dla mnie to tylko wersje srebrne.Z czarnych szybko schodzi ta oksydowana warstwaPodejrzewam ze z ta multi bransa bedzie podobnie sorry za OT - ale moze komus sie przyda ta informacja Edytowane 7 Grudnia 2016 przez mrovka Ne cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 2 #3418 Napisano 6 Grudnia 2016 Cena taj "bransoletki" zabójcza, wolałbym jakiegoś multitoola w tej cenie. A co do czarnej powłoki to niektórzy uważają, że jej zużywanie dodaje charakteru 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Testral 22 #3419 Napisano 6 Grudnia 2016 (edytowane) Ladniutki..Ciezki?? Ładniutki i lekki - 85 g. Edytowane 6 Grudnia 2016 przez Testral 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 345 #3420 Napisano 7 Grudnia 2016 Znacie coś podobnego?http://www.burnknives.com/browse.php?knife=20 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszr 61 #3421 Napisano 8 Grudnia 2016 Czy ktoś użytkuje któryś z poniższych sprzętów, konkretnie chodzi mi o kombinerki, czy one w praktyce są solidne i wygodne. Wacham się między takimi a jakimiś z lathermanna, ale latherman nie ma korkociągu . Wysłane z opiekacza do lodów 0 Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Testral 22 #3422 Napisano 8 Grudnia 2016 To nawet nie są kombinerki, to raczej takie szczypczyki do drobnych prac. Śruby tym nie złapiesz ani nie wygniesz drutu. Kombinerek z Leathermana nie zastąpią. Po prostu dokup do LM jakiegoś małego Vicka z korkociągiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszr 61 #3423 Napisano 8 Grudnia 2016 Tego się obawiałem właśnie, wolałbym jeden sprzęt, ostatecznie kombinerki jakieś w domu są a korkociągu już nie ma . Niby wszystkie takie super a jak ja mam proste wymagania żeby był korkociąg, kombinerki, krzyżak i płaski to się okazuje, że albo jedno do kitu albo drugiego w ogóle . Ach te prezenty dla siebie przyprawiają o ból głowy Wysłane z opiekacza do lodów 0 Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3424 Napisano 8 Grudnia 2016 (edytowane) Posiadam Herculesa i jestem bardzo zadowolony, kombinerkami male śruby odkręcisz, coś przytrzymasz-to i tak kieszonkowe narzędzie, reszta super, łacznie z blokowanym ostrzem i srubokrętami, nozyczki super ostre i precyzyjne. Edytowane 8 Grudnia 2016 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszr 61 #3425 Napisano 8 Grudnia 2016 Herkules to też mój faworyt z powyższych, choć byłby idealny gdyby właśnie nie te nożyczki, być może się przydają ale dla mnie to niepotrzebny sprzęt, wolałbym aby był cieńszy ich kosztem. Ale - wszystkiego mieć nie można a też nie zamierzam dręczyć się dwa tygodnie z wybieraniem scyzoryka. Yoda powiedz jeszcze czy to grube dziadostwo, ciężko mi dotrzeć do tych danych a zdjęcia nie pokazują grubości. Wysłane z opiekacza do lodów 0 Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach