hezio 230 #6426 Napisano 4 Listopada 2021 (edytowane) 17 godzin temu, loco50 napisał(-a): od paru tygodni Szczur Nr 1 mnie zachwyca. No chyba lepszego (i w miarę taniego) scyzoryka do tyrania nie mialem No i Ci powiem jako człowiek do bólu praktyczny i minimalistyczny w kwestii noży 😉 myślę o Rat 1 cały czas... Stosunek Jakość/Cena bardzo dobry jak w Citizen 😉 Edytowane 4 Listopada 2021 przez hezio Ci zamiast Co ma być ;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #6427 Napisano 4 Listopada 2021 2 godziny temu, loco50 napisał(-a): I drugi SOG. Co prawda nie jestem ortodoksyjnym fanem pstrykadełek, ale ten mi się spodobał bo ma wysoki współczynnik taktyczności😁. A co taktyczne to "mnie sie podoba" 😁 Wiela szekli za niego dałeś ? 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6586 #6428 Napisano 4 Listopada 2021 2 godziny temu, Jędrula.wawa napisał(-a): Wiela szekli za niego dałeś ? Jak to mówią, jeśli pytasz, to Cię nie stać... 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20606 #6429 Napisano 4 Listopada 2021 Dwa czarniawe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1781 #6430 Napisano 4 Listopada 2021 7 godzin temu, loco50 napisał(-a): I drugi SOG. Co prawda nie jestem ortodoksyjnym fanem pstrykadełek, ale ten mi się spodobał bo ma wysoki współczynnik taktyczności😁. A co taktyczne to "mnie sie podoba" 😁 Zastanawiam się co to jest "współczynnik taktyczności" ? Ponad 30 lat w WP, ale nic nie przychodzi mi do głowy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20606 #6431 Napisano 4 Listopada 2021 To samo co współczynnik zajebistości😁. Dobrze, że wziąłeś to w cudzysłów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1781 #6432 Napisano 4 Listopada 2021 Ten wspólczynnik coś mi mówi. Tamten nic. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20606 #6433 Napisano 4 Listopada 2021 Góral, to był żart. Przecież teraz wszystko jest takryczne-buty, spodnie, portfele, skarpety. Niedługo będą otwieracze do butelek i papier toaletowy. To tak dla jasności 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15780 #6434 Napisano 4 Listopada 2021 13 minut temu, loco50 napisał(-a): Góral, to był żart. Przecież teraz wszystko jest takryczne-buty, spodnie, portfele, skarpety. Niedługo będą otwieracze do butelek i papier toaletowy. To tak dla jasności 😁 Już jest 😎 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1781 #6435 Napisano 4 Listopada 2021 (edytowane) Teraz, loco50 napisał(-a): Góral, to był żart. Przecież teraz wszystko jest takryczne-buty, spodnie, portfele, skarpety. Niedługo będą otwieracze do butelek i papier toaletowy. To tak dla jasności 😁 Spoko, przecież wiem, że scyzorykiem czołgu nie ... otworzysz. Też żartuję. Edytowane 4 Listopada 2021 przez goral_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Litus 1622 #6436 Napisano 4 Listopada 2021 Już jest Jaki fajny, taktyczno-kamuflujący papier! Można użyć kilkukrotnie :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1818 #6437 Napisano 4 Listopada 2021 13 godzin temu, loco50 napisał(-a): I drugi SOG. Co prawda nie jestem ortodoksyjnym fanem pstrykadełek, ale ten mi się spodobał bo ma wysoki współczynnik taktyczności😁. A co taktyczne to "mnie sie podoba" 😁 Chociaż nie lubię OTF'ów to i tak TEN mi się podobi.. 👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4514 #6438 Napisano 4 Listopada 2021 Manixy pozazdrościły ZeTce i powalczą na noże, który dostanie tytanowe okładziny. m390 vs S110V 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1353 #6439 Napisano 4 Listopada 2021 Ja się zastanawiam nad takim.Noks Fantom.Taki do tyrania po placu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1818 #6440 Napisano 5 Listopada 2021 Ooo.. Widziałem coś podobnego ostatnio w Pieninach. Salamandra Plamista .. 😁 Gdzie można o tym poczytać? Zdaje się szlif wklęsły i mam nadzieję, że nie listkowa blokada? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1818 #6441 Napisano 5 Listopada 2021 już sobie znalazłem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20606 #6442 Napisano 5 Listopada 2021 10 godzin temu, Burns napisał(-a): Manixy pozazdrościły ZeTce i powalczą na noże, który dostanie tytanowe okładziny. m390 vs S110V Który wygrał? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4514 #6443 Napisano 5 Listopada 2021 2 godziny temu, loco50 napisał(-a): Który wygrał? Ten w kolorze G 🙃, m390, za chwilę biorę się za niego, plastry, klej, pałeczki do chińszczyzny i torxy. Zdjęcia po robicie. 😎 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20606 #6444 Napisano 5 Listopada 2021 U mnie te SOG i to zakup przedostatni😁. Ostatni już idzie i dość. Na dłuuuugo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 16917 #6445 Napisano 5 Listopada 2021 W dniu 3.11.2021 o 14:58, loco50 napisał(-a): CRKT Hammond Cruiser stal moze nie najlepsza naostrzyć łatwo i do tyrania jest świetny. Mam wersje Combo Edge all black (to dopiero jest taktyczne 😂) i dużo przetrwał. Jedna z większych wytyrek było otwieranie kokosa - najpierw 10cm włókna do zdarcia potem wiadomo twarda skorupa. Nie wiem co było gorsze (tak wiem maczetą od jakiegoś lokalesa bym to zrobił w 3sek ale chciałem przetestować nóż i miałem z tego fun) 0 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20606 #6446 Napisano 5 Listopada 2021 Czarno to widzę 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4514 #6447 Napisano 5 Listopada 2021 (edytowane) Ja pierrr, pierrr, ku, kkkku kur, nigdy więcej. To nie była zmiana teleskopów, dawno się tak nie napociłem posyłając w drobny mak świeży, dziewiczy nóż za tysiaka prosto z hameryki. Posypał się w łapach mimo, ze się przygotowałem. Miało być 15min roboty, poszło kupę dnia. A jeszcze zastanawiałem się czy oklejać klingę i dobrze, że to zrobiłem. Wyszło tak, bo pająk w środku obrobiony tak sobie, śruby krótkie a tuba na linkę zatopiona jest w g10. Po rozłączeniu tego, w tytanie to się już nie trzymało, więc trzeb było doginać linersy. Szczerze nie polecam. na tym filmiku widać z czym trzeba się bujać a on i tak ostatecznie zostaje z luzem Edytowane 5 Listopada 2021 przez Burns 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hezio 230 #6448 Napisano 5 Listopada 2021 33 minuty temu, loco50 napisał(-a): Czarno to widzę 😁 Gruuuuuubo 👀 22 sztuki czyli jeszcze 8 i masz codziennie inny nóż 😉 A czemu wszystkie w czarnej powłoce?Ja mam dwa sprzęty duże w tej powłoce i po cioraniu mocniejszym słabo to potem wygląda... Może to kwestia producenta ? Napisz co to 4 po lewej od dołu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20606 #6449 Napisano 6 Listopada 2021 Burns, gratuluję roboty, ale stare przysłowie mówi-lepsze wrogiem dobrego😁 Hezio, czarne bo tak jakoś samo wyszło. Mam też prawie drugie tyle w gołej stali😁 A ten nożyk to Kershaw. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8973 #6450 Napisano 6 Listopada 2021 (edytowane) U mnie po rotacjach i uwolnionych środkach padło na scyzoryk Mikov-a oraz Custom(ADV) Andre de Villiers.Maker z RPA, noże robi od 1990 roku.Fliper działa tu bajecznie.Wykonanie też zupełnie inne niż produkcyjniaki... Edytowane 6 Listopada 2021 przez Genovese_ 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach