Balansujący Na Osi 1230 #4176 Napisano 24 Marca 2023 Jeśli tak to dobry typ. Sprzęt rzeczywiście jest chwalony i jeździ się na nim wygodnie. Ja mam bardziej klasyczny motocykl W800 od Kawasaki i trochę sprzętu z epoki typu MZ, WsK ale jeździłem takim moto kolegi i jeździ się nim bardzo wygodnie, co to tym bardziej jest na plus że ja dosyć wysoki jestem, mam 192 cm wzrostu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkad4 57 #4177 Napisano 24 Marca 2023 W dniu 20.03.2023 o 17:40, egzo18 napisał(-a): Wyżej? Po co? Widoczność jest bardzo dobra bez schylania głowy Taa, akurat. Jeszcze przy twoim "dopasowaniu" do motocykla. Zobaczysz, jak nabierzesz doświadczenia :}. Uwierz, że bezpieczeństwo jest najważniejsze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 16838 #4178 Napisano 24 Marca 2023 Godzinę temu, Louis Cypher napisał(-a): Las - tylko po twardym. Żadnego grubego offroadu. Dużo po mieście. Nieraz jakaś traska solo. Podobno sprawdzona i bezawaryjna maszyna... Wiem, że pytałeś o DL650- 20lat na rynku, sprawdzony i trwały, ale ja namieszam- wyszedł nowy DL i nowy Transalp. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 891 #4179 Napisano 24 Marca 2023 (edytowane) 4 godziny temu, arkad4 napisał(-a): Taa, akurat. Jeszcze przy twoim "dopasowaniu" do motocykla. Zobaczysz, jak nabierzesz doświadczenia :}. Uwierz, że bezpieczeństwo jest najważniejsze Aktualnie trafiłeś w dychę. Już jest wyżej przełożony, wczoraj testowałem. Edytowane 24 Marca 2023 przez egzo18 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4131 #4180 Napisano 26 Marca 2023 Pierwsze kilometry w tym roku , zapomnialem jakie to przyjemne uczucie. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 2006 #4181 Napisano 26 Marca 2023 (edytowane) ja dopiero budzę się ze snu zimowego. W tygodniu kupuje akumulator, bo pogoda nastraja do przejażdżek. Odpalilem na akumulatorze samochodowym, żeby rozruszać trochę silnik . Edytowane 26 Marca 2023 przez zadra 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1901 #4182 Napisano 26 Marca 2023 Zazdroszczę kolegom... 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16072 #4183 Napisano 26 Marca 2023 6 godzin temu, zadra napisał(-a): ja dopiero budzę się ze snu zimowego. W tygodniu kupuje akumulator, bo pogoda nastraja do przejażdżek. Odpalilem na akumulatorze samochodowym, żeby rozruszać trochę silnik . Nie wyszła reanimacja akumulatora? Pamiętam, że coś rzeźbiłeś... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 23779 #4184 Napisano 27 Marca 2023 W dniu 24.03.2023 o 17:34, Louis Cypher napisał(-a): Las - tylko po twardym. Żadnego grubego offroadu. Dużo po mieście. Nieraz jakaś traska solo. Podobno sprawdzona i bezawaryjna maszyna... https://youtu.be/RNEdJ70WxEE Ex chyba zrobił filmik dla Ciebie 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wisniap 1245 #4185 Napisano 27 Marca 2023 23 godziny temu, zadra napisał(-a): ja dopiero budzę się ze snu zimowego. W tygodniu kupuje akumulator, bo pogoda nastraja do przejażdżek. Odpalilem na akumulatorze samochodowym, żeby rozruszać trochę silnik . Trochę zainwestowales w tą cebulę 😊 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 2006 #4186 Napisano 27 Marca 2023 17 godzin temu, Louis Cypher napisał(-a): Nie wyszła reanimacja akumulatora? Pamiętam, że coś rzeźbiłeś... wyszła (ale na krótko) . Akkus trzyma parametry jakieś 2m-ce systematycznie obniżając loty. Zawsze na wiosnę pierwsze kręcenia robiłem z samochodowego bo motocyklowy jest dobry, przy codziennym użytkowaniu a jak trzeba kilka razy rozrusznikiem machnąc, to i tak zdechnie przez zbyt małą pojemność. Na wiosnę zawsze trza dłużej kręcić.. Jeszcze mam kolejny pomysł do przetestowania, ale i tak akku kupię nowy, bo nie chcę alternatora narażać na zwarcie, czy rozwarcie. Taniej zapobiegać niż leczyć.. 23 godziny temu, goral_ napisał(-a): Zazdroszczę kolegom... Tam czasem nie było tylko łożysko wału karana do wymiany ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16072 #4187 Napisano 27 Marca 2023 2 godziny temu, zadra napisał(-a): Tam czasem nie było tylko łożysko wału karana do wymiany ? BMW - Będziesz Miał Wydatki 😎 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1901 #4188 Napisano 28 Marca 2023 19 godzin temu, zadra napisał(-a): Tam czasem nie było tylko łożysko wału karana do wymiany ? Było, ale z moto jak z człowiekiem, pójdziesz do lekarza i się okaże. Tu tak samo. Przy okazji luzy na łożyskach wahacza, regeneracja przepustnic, wymiana płynu w lagach i jeszcze trochę drobiazgów. Może za miesiąc lub dwa ogarnę. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 2006 #4189 Napisano 29 Marca 2023 W dniu 28.03.2023 o 13:54, goral_ napisał(-a): Może za miesiąc lub dwa ogarnę To pewnie jesienią się gdzieś na krajowkach miniemy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1901 #4190 Napisano 29 Marca 2023 Teraz, zadra napisał(-a): To pewnie jesienią się gdzieś na krajowkach miniemy To wariant optymistyczny, ale tego się trzymajmy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuklik 561 #4191 Napisano 8 Kwietnia 2023 Taka sytuacja na dzisiejszym spacerze... 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość markali #4192 Napisano 8 Kwietnia 2023 Piękny! Indian Ace? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 2006 #4193 Napisano 9 Kwietnia 2023 piątek i sobota spędzona w dobrym towarzystwie. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1901 #4194 Napisano 9 Kwietnia 2023 Coś na dobry humor: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1794 #4195 Napisano 13 Kwietnia 2023 Pogoda nie rozpieszcza ale za szybą jest całkiem fajnie 4 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #4196 Napisano 13 Kwietnia 2023 U znajomego w firmie zawsze coś ciekawego na wejściu 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yakuz 632 #4197 Napisano 13 Kwietnia 2023 I ja skorzystałem z pięknej pogody dziś i przegoniłem Intruza 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 891 #4198 Napisano 15 Kwietnia 2023 Oficjalnie sezon 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 2006 #4199 Napisano 15 Kwietnia 2023 W dniu 27.03.2023 o 17:22, wisniap napisał(-a): Trochę zainwestowales w tą cebulę Nie, kolego. Ja tak "niechcący " kupiłem Pozytyw taki, że raczej nikt mi jej nie ukradnie, bo wielce charakterystyczny malunek obejmuje całe moto, zatem jakby na części, to tylko taka silnik i koła na opchnięcie - może bezpiecznie stać nie przypiety do latarni i co najwyżej ktoś mi ją okopie po pijaku.. Włąsnie jestem na rozdrożu, bo albo zainwestuję w to co mam, albo będę zmieniał na coś innego (sam nie wiem w którym kierunku iść) Brakuje mi kufra na kask i już może czas na opony, bo mam wrażenie, że mogłyby lepiej trzymać asfaltu. Sprawdzałem, czy ma zwężki na króćcach (dow na 24kW) a znalazłem włoską naklejkę na tabliczkę znamionowe, że 34kW i dodatkowo dławików w króćcach brak. Znaczyłoby, że chyba odblokowana wersja się trafiła a w zeszłym sezonie miałem odczucie, że "mogłaby lepiej jechać " .. Więc odwieczne pytanie, szanować to co się ma i zainwestować kolejne 2tysie, czy gonić króliczka, kupić coś nowego i sprzedać statuetkę, niech cieszy nowego właściciela. Tylko co kupić, żeby była frajda, przez korki między autami można się przecisnąć i żeby wiru w baku nie robiło.. Ta honia mi w 5 litrach się mieści- jakbym nie jechał- i to jest chyba taki poziom spalania, którego nie chciałbym mocno przekraczać, bo wówczas jazda motorem kosztowo u mnie przegra z jazdą autem i rzadziej będę spoglądał na moto. Znowu dokładać mocowanie kufra + kufer (w tysiącu się nie zmieszczę) do moto, o którym się myśli "czy sprzedać " to nie jest ślepa uliczka.. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1230 #4200 Napisano 15 Kwietnia 2023 Nie sprzedawać moto, kufra nie kupować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach