Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj przykłd jak nie należy przywiązywać się do soecyfikacji. Z lewej 44,25 z prawej 42mmm

o grubościach nie dyskutuję ;)

1093A6F9-3806-49BB-9941-C4438EA5A607.jpeg

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, nicon napisał(-a):

Chyba nie byłeś nigdy obok w wątku na R xD.

Masz jakiś zegarek który Ci się ostał dłużej niż 2 lata?

Byłem. To jest inny świat zupełnie dla mnie niezrozumiały.

Więcej niż 2 - nie mam. Jak do lata dotrwa białas a do grudnia X33 to będą pierwsze sztuki.

1 godzinę temu, Undziak napisał(-a):

W ogóle nie jest duży, jest w sam raz. Wrażenie normalne porównując do wielkości nadgarstka, dłoni i postury. To zegarek sportowy, musi być nieco "na pokaz", poza tym ma chronograf więc przy tym co się dzieje na tarczy, gdyby był mały to byłby nieczytelny i mały.

Co do grubości - to kwestia ułożenia na dłoni i akceptacji.

40 minut temu, arturzbsk napisał(-a):

Kolega Undziak ma rację. Wygląda proporcjonalnie na ręku. Także powinien zostać, bo to ładny model.

Dzięki. Też mi się wydaje, że wizualnie nie jest tak wielki ani dominujący, a duża część grubości wystająca pod kopertą, o której pisano już wcześniej, robi różnicę.

Dziś też w Kruku mój "opiekun" na moją prośbę spróbował przełożyć bransoletę od Chronoscope do Moonphase, niestety nie pasuje - przede wszystkim otwory pod teleskopy są w zupełnie innym miejscu. A mogłoby to wyglądać całkiem nieźle.

Zrzut ekranu 2022-02-3 o 11.04.00.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Butik za***ista ta omega. Szkoda, że mam taki zniewieściały nadgarstek bo jakby Ci się znudziła to chętnie bym ją przytulił:)

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzuć na pasek, np. taki:
69e9c7833d737068e3b8be2efe5465d4.jpg
Będzie genialnie.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pasku wygląda świetnie! A na Twoim nadgarstku wcale nie jest za duży 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, lukebor napisał(-a):

Wrzuć na pasek, np. taki:

Będzie genialnie.

Wygląda, jak oryginalny pasek od tego modelu i faktycznie fajnie na nim się prezentuje, aczkolwiek szybko oryginalne paski się zużywają. Teraz używam go już tylko jako modela do zdjęcia (i faktycznie na pasku powinien sprawiać wrażenie jeszcze mniejszego):

image.thumb.png.f3dd2f68970c3951adcd87e620b952c6.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda, jak oryginalny pasek od tego modelu i faktycznie fajnie na nim się prezentuje, aczkolwiek szybko oryginalne paski się zużywają. Teraz używam go już tylko jako modela do zdjęcia (i faktycznie na pasku powinien sprawiać wrażenie jeszcze mniejszego):

Tak, to ori pasek od niego. Ale zdjęcie wrzuciłem poglądowo, na pasku zmienia się charakter tego zegarka (tak samo, jak poprzedniej wersji Moona, bo obecna bransoleta jest świetna).
Na pasku będzie się też zapewne dużo lepiej nosił.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, HESHER napisał(-a):

Nie zniechęcaj kolegi, bo to ładny sikor, choć jest grubszy od PO. choć po podwyżkach sprzeda się bez strat. Jakbym miął wybierać Moonwatch a Moonphase to zdecydowanie ten drugi. Myślę że wybór oczywisty.

A ja mysle, ze zegarek oprocz "podobania sie" musi byc wygodny i uzyteczny a w tym wypadku ani jedno ani drugie nie jest spelnione 😬

Poza tym zegarek jest piekny 😊

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, artme napisał(-a):

A ja mysle, ze zegarek oprocz "podobania sie" musi byc wygodny i uzyteczny a w tym wypadku ani jedno ani drugie nie jest spelnione 😬

A co masz na myśli przez jego użyteczność? Zegarki zazwyczaj służą do  odmierzania czasu. Moonphase świetnie pokazuje godzine wskazówki wypełnione lumą są dobrze widoczne. Do tego jego WR 100m myśle ze jest wystarczające jak na Speedmastera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mc9 napisał(-a):

Choruję na tą wersję. Cóż nie wiem kiedy będę w jej posiadaniu, podwyżki są bolesne, a z pewnością to nie pierwsza w tym roku. Zegarek w wersji niebieskiej przepiękny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, artme napisał(-a):

Ale to twoja tylko opinia czy wyrażasz zdanie wszystkich? 😱

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, HESHER napisał(-a):

Choruję na tą wersję. Cóż nie wiem kiedy będę w jej posiadaniu, podwyżki są bolesne, a z pewnością to nie pierwsza w tym roku. Zegarek w wersji niebieskiej przepiękny.

Nie No wydaje mi się ze to pierwsza podwyżka w tym roku… 

Godzinę temu, artme napisał(-a):

Mam takie same odczucia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Butik, gratulacje i życzę żeby został ;)

Strasznie mi się podoba ten model i chętnie widziałbym go u siebie. Niestety, ale z moim wątłym nadgarstkiem odpuściłem, a podchodziłem do niego kilka razy. Pozostała miłość platoniczna jak do PAMów 47 

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze raz Panowie dzięki za miłe słowa, jak zawsze dobrze też poczytać opinie ze wszystkich stron, standardowo - końcowa ocena będzie należała do mnie i tylko do mnie :)

Jak starczy mi czasu to skoczyć dziś do butiku po pasek, ale absolutnie nie będę wchodził w standardowy tutaj aligator, bardziej chcę go usportowić, mam pomysł, zobaczymy czy będą mieli ten pasek na pl 3+.

Poniżej na szybko zrobiony krótki klip z Moonwatchem i Moonphasem obok siebie, póki co w słabym porannym świetle. Oczywiście w przyszłości zrobię pełne długie porównanie obu zegarków, na razie zmykam dziś po południu na tygodniowy urlop :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorąc pod uwagę urok osobisty, Moonphase wygrywa w cuglach w tym porównaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Mirosuaw napisał(-a):

Biorąc pod uwagę urok osobisty, Moonphase wygrywa w cuglach w tym porównaniu.

Oj tak, estetycznie - "without two sentences" ;). Odbicie światła na wskazówkach, tarczy (dzięki jej emaliowaniu i dwustronnym AR) czy ceramicznym bezelu jest świetne.

Byłem w butiku, pomysł był zrobić z niego wersję bardziej sportową i wrzucić pasek "racing" od Alinghi, nawet zrobiłem kulawy montaż pokazujący o co chodzi (niestety w montowaniu zdjęć jestem tak dobry jak w ich robieniu ;)). 

moonphaseracing.thumb.png.4ffc20aaaf03aba573a188243c2812d5.png

Niestety okazało się, że wszystkie paski robione pod "dark side of the moon" są mocno pogrubione od strony koperty i do Moonphase nie pasują (nie wierzyłem, więc przy mnie spróbowaliśmy właśnie powyższy racing, ale i jakąś cordurę).

Koniecznie jednak chciałem wyjść z jakimś paskiem, aligator nie wchodził w grę (wg mojej opinii jest za elegancki do tego zegarka) skończyło się zatem wersją pośrednią - ani elegancką ani sportową, taką chyba na każdą okazję. Być może pasek mógłby być przy uchach minimalnie grubszy, ale i tak mi się podoba :)

IMG_0835.thumb.jpg.2deb0489589e9e636e2cbfc36a2eca42.jpgIMG_0834.thumb.jpg.e00e92aabe60016bcfa4eaeaf403339e.jpgIMG_0833.thumb.jpg.3f9e78d08d62f009be33d71404911a14.jpgIMG_0832.thumb.jpg.8d2a4b4f793e1b217b62040c5c7bf13b.jpgIMG_0830.thumb.jpg.e3c32d682c7f59ce90ba02859fa2096f.jpgIMG_0829.thumb.jpg.ce1d7b6e83762d5cbf03152295a4a287.jpgIMG_0828.thumb.jpg.c8a793ff2797cc4d7c7702e07410c4fe.jpgIMG_0827.thumb.jpg.4b1a153e5549343e461e932badcd8ba0.jpg

Edytowane przez Butik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
48 minut temu, Butik napisał(-a):

Oj tak, estetycznie - "without two sentences" ;). Odbicie światła na wskazówkach, tarczy (dzięki jej emaliowaniu i dwustronnym AR) czy ceramicznym bezelu jest świetne.

Byłem w butiku, pomysł był zrobić z niego wersję bardziej sportową i wrzucić pasek "racing" od Alinghi, nawet zrobiłem kulawy montaż pokazujący o co chodzi (niestety w montowaniu zdjęć jestem tak dobry jak w ich robieniu ;)). 

moonphaseracing.thumb.png.4ffc20aaaf03aba573a188243c2812d5.png

Niestety okazało się, że wszystkie paski robione pod "dark side of the moon" są mocno pogrubione od strony koperty i do Moonphase nie pasują (nie wierzyłem, więc przy mnie spróbowaliśmy właśnie powyższy racing, ale i jakąś cordurę).

Koniecznie jednak chciałem wyjść z jakimś paskiem, aligator nie wchodził w grę (wg mojej opinii jest za elegancki do tego zegarka) skończyło się zatem wersją pośrednią - ani elegancką ani sportową, taką chyba na każdą okazję. Być może pasek mógłby być przy uchach minimalnie grubszy, ale i tak mi się podoba :)

Zmieniaj pan ten pasek natychmiast, bo okropnie z tą Omegą wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki raczej sub-optymalny...

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, pasek już kupiony i w dodatku wybrany, więc nie psioczcie... 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa, zegarków trochę kolega @Butik też już kupił - i co z tego jak już ich nie ma? :P

Dla mnie wizualnie średnio ten pasek pasuje, pisz do Filipa i niech ci Maestro coś uszyje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkosc zegarka bardzo dobra do nadgarstka.

A pasek, no coz, po co o nim w ogole wspominac…?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi