Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków OMEGA

Rekomendowane odpowiedzi

12 hours ago, Piotr Piątkowski said:

Dzisiaj było małe mierzonko 😁 W sumie wszystkie dobrze siedziały 🥰

IMG_1840.jpeg

IMG_1841.jpeg

IMG_1844.jpeg

IMG_1847.jpeg

IMG_1850.jpeg

Piotrek ciągnie Cię w stronę Omegi ;)

Patrząc na Twoje pudełko to Speedy. Moim zdaniem Glob jest fajny, ale zdublujesz stylistykę z tym co masz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek ciągnie Cię w stronę Omegi
Patrząc na Twoje pudełko to Speedy. Moim zdaniem Glob jest fajny, ale zdublujesz stylistykę z tym co masz.

Moonwatch pierwszy w kolejce. Globemaster fajne smaczki, szczotkowania na uszach i bokach tarczy, nie będzie się tak poniewierał, ale karbowany bezel i niebieska tarcza trochę dubluje datejusta. Fajne te załamania na tarczy. Aqua Terra znowu ma fajny błękit tarczy, no i polerka na bransolecie rzuca się w oczy, co też lubię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już jest - nowa 300M !!!!

Grubsza i droższa, wiadomo! ale za to wycięli datę xD

1512356843_Screenshot2024-11-21at12_20_23.thumb.png.cc6de50f8414f7bd837a339ae0a9b5d3.png

Screenshot 2024-11-21 at 12.21.35.png

Edit: co do ceny, to żeby nie było że porównuję inne typy bransolety i dlatego drożej. Wersja na gumie nowej 300M jest dokładnie 1800 droższa niż poprzedniej (obecnej?) z datą. Chociaż w tej zaprezentowanej chyba by default jest deployant clasp, a nie pin buckle, więc może dlatego.

Edytowane przez logann

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, logann napisał(-a):

Pozbycie się daty dla mnie na plus, bo nie lubię tej komplikacji. Grubsza o 0,2 mm więc w zasadzie niezauważalnie. Wersja z tarczą ze stali ciekawa, choć brzydka. Wersja czarna z falami ładna, ale mimo wszystko zostaję przy moim Nektonie, którego, nawiasem mówiąc, właśnie wycofali jednak nie wycofali, błąd na stronie.

IMG_4710.thumb.jpg.3ade7cb7c73a8d4ddeff07509b974e77.jpg

Edytowane przez meinard

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ladna ta nowa 300m, zastanowiłbym się poważnie nad zakupem ale nie w tym rozmiarze.. kto nosi takie cegły

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minutes ago, bober5264 said:

Ladna ta nowa 300m, zastanowiłbym się poważnie nad zakupem ale nie w tym rozmiarze.. kto nosi takie cegły

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Ile ludzi tyle opinii, ja tam lubię moje "kowadełko" i bardzo się cieszę, że na widok nowych wypustów nie bije mi szybciej serce, bo już bym szukał opcji żeby kupić 😁

@meinard Twój nekton bardzo przystojny, a z bransolety jesteś zadowolony? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, logann napisał(-a):

1512356843_Screenshot2024-11-21at12_20_23.thumb.png.cc6de50f8414f7bd837a339ae0a9b5d3.png

Edit: co do ceny, to żeby nie było że porównuję inne typy bransolety i dlatego drożej. Wersja na gumie nowej 300M jest dokładnie 1800 droższa niż poprzedniej (obecnej?) z datą. Chociaż w tej zaprezentowanej chyba by default jest deployant clasp, a nie pin buckle, więc może dlatego.

Jak bez daty musi byc drożej.🤣 Co do wymiarów zegarka, to imo na gumie jest spoko, aczkolwiek wolałbym 41mm jak w pierwszych SMPC. Grubość ok. Bardziej ten 50mm l2l jest problemem.

Edytowane przez tbn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, logann napisał(-a):

@meinard Twój nekton bardzo przystojny, a z bransolety jesteś zadowolony? 

Z bransolety z zestawu, czyli tej na której Nekton przyszedł, tak umiarkowanie jestem zadowolony, ale jej wady w sumie wszyscy znają.

A jeśli pytasz o mesha, to to jest jakiś no-name, a nie omegowy produkt. Co prawda dużo lepszy niż zwykłe chińczyki, dość gruby i porządnie wykonany, ale niestety długi, więc mi się zawija na wewnętrznej części nadgarstka. Przyzwyczaiłem się, ale pewnie wielu osobom by to nie odpowiadało.

Natomiast tak bardzo mi się ta Omega na meshu podoba że noszę bez kręcenia nosem ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minutes ago, meinard said:

A jeśli pytasz o mesha, to to jest jakiś no-name, a nie omegowy produkt.

Dzięki, tak pytałem o mesha, myślałem że Omegowy. Ładnie się prezentuje 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa SM300 mimo że droższa ma aluminiowy bezel zamiast ceramicznego 🧐

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nowa SM300 mimo że droższa ma aluminiowy bezel zamiast ceramicznego
Nie bój. W następnej wersji powrócą do ceramicznego, żeby było uzasadnienie do kolejnej podwyżki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakby się tak zastanowić, to dobrym ruchem byłby teraz zakup 210.30.42.20.03.002.. 😝

Edytowane przez Mateusz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 12.11.2024 o 13:50, tbn napisał(-a):

Tak samo spasowanie przy uchach, nie widziałem jeszcze dobrego egzemplarza.

Narzekacie, kiedyś było gorzej xD.

IMG_0733.thumb.jpeg.1aa6e173c65ced83e99dbb19b7388a0d.jpeg

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
52 minuty temu, nicon napisał(-a):

Narzekacie, kiedyś było gorzej xD.

IMG_0733.thumb.jpeg.1aa6e173c65ced83e99dbb19b7388a0d.jpeg

Jak na liczbę lat co ma to wygląda dobrze spasowanie. Ale współcześnie mogliby to zrobić lepiej. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, ale jednak jakiś progres jest, nie od razu Kraków zbudowano, to trzeba na spokojnie usiąść ;).

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, logann napisał(-a):

To nowa 300m nie ma dedykowanej bransy, tylko ten upiorny mesh?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minutes ago, sanik said:

To nowa 300m nie ma dedykowanej bransy, tylko ten upiorny mesh?

Wiesz, to jest taka nowa-nienowa wersja. Czy wycięcie daty i alu bezel kwalifikuje go jako nową edycję 300M? Myślę że spokojnie dopasuje się tu bransa taka jak w obecnej (standardowej?) 300M. Chyba że zrobili taki myk, jak przy ostatnim release AT, gdzie @Butik przetestował że bransa z nowej AT 41 lacquered black dial nie pasuje do standardowej AT 41mm teak dial bo delikatnie otwory na teleskopy przesunięte...

Edytowane przez logann

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 11/21/2024 at 11:22 AM, logann said:

Mniej zegarka, za wiecej pieniedzy. Genialna strategia dla czasow kiedy ludzie kupuja jaky swiat mial sie skonczyc jutro. 

W obecnym momencie i sytuacji na rynku, nie widze zeby znalazl ten zegarek wielu chetnych. 

A byla to okazja dla omegi by zmniejszyc o 1mm wiekosc koperty i o tyle samo jej grubosc i mielibysmy zegarek, ktory konkurowalby jak rowny z rownym z Submarinerem. Wielka szkoda.

Jeszcze w poniedzialek jak kupowalem Sub'a mialem rozmowe na temat nowej 300m, ktora wszyscy spodziewali sie zobaczyc wkrotce. Rozmawialismy ze sprzedawca, ze gdybym nie mial mozliwosci kupna Sub'a w tym roku to pewnie skonczylbym z nowa, mocno przeprojektowana 300m. Jak sie okazuje, skonczylbym z niczym, bo ten nowy 300m doopy nie urywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.11.2024 o 12:22, logann napisał(-a):

Ciesz się że nie zrobili wodoszczelności 30M zamiast 300M w tym modelu. To taki nowy trend (vide: Patek lub Panerai).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzę na te nowości i generalnie nie ogarniam. Ta sama kobita w nowym makijażu, cena w górę, żadnych realnych zmian in plus w moim odczuciu (alu bezel?), cena w górę, fala pozytywnych artykułów na portalach internetowych - biznes się kręci. Tylko tym bardziej żałuję, że jednak nie zdecydowałem się na białą SMPc na gumie. Tak miało widać być :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale o co chodzi? Obecny model już nie będzie produkowany? Przecież jest na stronie. Te nowości to chyba równoległe wypusty.

Edytowane przez facecik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a9e1d7f7f8feb5ed9b433905395ffcf2.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi