Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Fani i antyfani ROLEXA

Ankieta  

338 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

No tak - czego moglem sie spodziewac od zagorzalego fana Omegi jak nie ewidentnej krytyki :)

Czego mogłem się spodziewać od fana Rolexa jak nie obrony nawet tak tandetnego zestawienia ;)

Tak na poważnie to akurat GMT jest jednym z nielicznych, które są nawet, nawet :)

Gdyby Omega była w takim zestawieniu napisałbym o niej dokładnie co napisałem o Rolexie :D

Ps. Przypuszczam, że dzięki tandecie ten Rolex w przyszłości może nieźle zaprocentować jako inwestycja, ponieważ niezbyt dużo osób pokusi się na taki zakup, a co za tym idzie nie będzie tego dużo na rynku wtórnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolexy jeszcze rok temu wcale mi sie nie podobaly.....baa......jeszcze przed wakacjami nie trawilem tej lupki na szkielku....a teraz.....teraz jest zajebju :(

Glowinie tez przez ten filmik ktory przez wakacje czytajac forum leci mi w tle....chuba juz milionowy raz :)

http://www.youtube.com/watch?v=SbD0Cd4Z614

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przecież w tym filmiku Rolki z lupkami stanowią zdecydowaną mniejszość, i to tą najbrzydszą!

Za to pełno Mercedesa na wskazówkach i co do mnie, to konsekwentnie,cytując za klasykiem: nie zachwyca, no co ja zrobię, jak nie zachwyca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolexa lubię za to, że jest marką ze stałą ofertą, która wie co i komu chce sprzedać.

POnadto, wielu znajdzie w ofercie tej firmy coś dla siebie:

Mnie podobają się:

Rolex%20Daytona.jpg

oraz

Rolex%20Explorer%20II.jpg

Szczególnie ten drugi, wymieniłbym mu bransoletę na pasek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czego mogłem się spodziewać od fana Rolexa jak nie obrony nawet tak tandetnego zestawienia :(

:)

Dobra - zakonczmy ten spor, bo chyba nie o to chodzi :)

Nie jestem fanem Rolexa i nigdy nie bylem ale jak dochodzilo do kupna nowego czasomierza, to Sub za te pieniadze dyskwalifikowal konkurencje w 90% :)

Moja pasja kieruje sie w strone AP RO a potem (po wygranej w lotto :D ) na Patka Nautilusa :) ale to daleeeeeeeka piesn :)

Jednak tak jak mowilem - Rolex ma czarny PR i jesli nie jestes znawca historii i takich tam, to nie docenisz prostoty i lupki albo zwezajacej sie bransolety :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra - zakonczmy ten spor, bo chyba nie o to chodzi :)

Pewnie, że nie o to :)

Moja pasja kieruje sie w strone AP RO a potem (po wygranej w lotto :) ) na Patka Nautilusa :) ale to daleeeeeeeka piesn :)

I tu mamy podobny gust :)

Jednak tak jak mowilem - Rolex ma czarny PR i jesli nie jestes znawca historii i takich tam, to nie docenisz prostoty i lupki albo zwezajacej sie bransolety :D

Tu znowu Ciebie zaskoczę, bo lupka wcale mi nie przeszkadza w oysterdate, więc w innych pewnie też by mi nie przeszkadzała na co dzień :)

Co do bransolety to tej z Rolex'a na pewno nie docenię bo wygląda tragicznie. Żebyśmy się dobrze zrozumieli - wygląda tragicznie nie ze względu na wykonanie, ale jakoś tak mi się kojarzy jak damska bransoleta przy męskim zegarku :(

Ostatnie zdjęcie Irka z "Jak wyglądamy?!" idealnie to ukazuje. Historia, historią, a kobieca bransoleta przy męskim zegarku swoją drogą :D

Ps. Omega np. 2254, 2255 też ma zwężaną bransoletę, a proporcje są o wiele lepiej zachowane niż w Rolexie i nie wygląda to tak tragicznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem fanem Rolexa i nigdy nie bylem ale jak dochodzilo do kupna nowego czasomierza, to Sub za te pieniadze dyskwalifikowal konkurencje w 90% :(

Zgadzam się w 100% :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przecież w tym filmiku Rolki z lupkami stanowią zdecydowaną mniejszość, i to tą najbrzydszą!

Za to pełno Mercedesa na wskazówkach i co do mnie, to konsekwentnie,cytując za klasykiem: nie zachwyca, no co ja zrobię, jak nie zachwyca...

Lupke zawsze mozna sprobowac odkleic...gorzej z przyklejeniem (gdzies byl watek na forum)... :(

Sprzedam Omega Speedmaster Professional 3570.50.00 z 06/2011, 10/10 na gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze troche wszystko Ci sie opatrzy.... :( Nie chodzi mi nawet o te zegarki z lupkami czy bez w tym filmiku....o sama magie....muzyke.....ktos trafil w dziesiatke z doborem i montazem :)

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:(

Moja pasja kieruje sie w strone AP RO a potem (po wygranej w lotto :) ) na Patka Nautilusa :) ale to daleeeeeeeka piesn :D

Tak z ciekawosci jaka jest cena AP RO w Polsce ?

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow , taniej niz u nas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalna cena sklepowa u nas I w US jest taka sama $15.4 plus podatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś ciekawego się podziało, że ceny zegarków w Stanach stały się grubo wyższe niz w Europie. Opieram się na cenach Pamów np. 305 w USA tam gdzie szukałem była wyższa niż w Jansen, ale możliwe, że nie potrafię szukać :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wizualnie zdecydowana większość modeli mi się nie podoba. Nie lubię też za to , że kojarzy się z "nowobogackością" .

Wzorem zegarka dla mnie jesli chodzi o wygląd są modele z katalogu IWC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za doskonały wkład sztuki zegamistrzowskiej, za jej osiągnięcia, historię, niezmienność, ukształtowaną wysoką pozycję dzieki innowacjom, a nie zabiegom markietingowym. Rolex idzie w jednym i tym samym kierunku od początku, ma sie z tym doskonale. Wiele jego wzorów jest powielanych przez inne firmy. Jest innowacyjny i ponadczasowy. Ponadto na swojej liście użytkowników ma wielu zacnych ludzi, którzy nosili lub noszą Rolexa bez wstępowania na listę płac :P.

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś nie podobały mi się strasznie, aktualnie po prostu mi się nie podobają, ale przy tej ewolucji mojego gustu być może w przyszłości będą strzałem w dziesiątkę :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka dni temu byłem u Kruka w Katowicach w SC, w tym nowym salonie. Bardzo dawno nie widziałem Rolexów na żywo. Spędziłem tam ze 20 minut, pogadałem ze sprzedawcą, zresztą bardzo uprzejmym i znającym się na rzeczy. Wyszedłem nieco rozczarowany Rolexami. To bardzo "ubogie" zegarki. Jakby bez duszy. O ile prostota niektórych marek jest ich siłą, to prostota Rolexa jest przygnębiająca. W zasadzie dwa podstawowe kalibry widoczne w gablotach, bardzo monotonna stylistyka, brak ciekawych komplikacji, choćby nawet rezerwy chodu. Zdobienia biżuteryjne windnują ceny pod nieboskłony, ale zegarek na tym nie zyskuje. Gdybym teraz kupował coś w przedziale 30k-50k zł to na pewno nie Rolex. Nie mam uprzedzenia do marki, że dla mafiosów i dresiarzy, że popularna, że zbyt pretensjonalna itd. Po prostu nie wywołuje u mnie takiej magii zegarka, zwykłej frajdy z oglądania czegoś precyzyjnego i ładnego. Dizajnerzy Rolexa nie potrafią chyba się złamać i projektują schematycznie, szablonowo, jak dla mnie nieciekawie. Chyba, że salon Kruka zamawia modele nie robiące wrażenia, ale nawet za 102k zezłocony i zbrylantowany chronograf nie powalił na kolana niczym oprócz ceny. Nie mam nic do precyzji czy jakości wykonania - tego nie mogłem sprawdzić, ale jak mówię, wyszedłem z salonu i nie chodziły mi po głowie widziane zegarki, jak nieraz się to dzieje po wizytach nawet w bardzo mało ekskluzywnych salonach mało ekskluzywnych marek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wizualnie zdecydowana większość modeli mi się nie podoba. Nie lubię też za to , że kojarzy się z "nowobogackością" .

Wzorem zegarka dla mnie jesli chodzi o wygląd są modele z katalogu IWC.

Oh jak mi sie podobaja takie wypowiedzi... :(

A do tego sa to najczesciej w 90% ludzie "nowi" na forum :D

Nie wiem czy :) 9 modeli, to taka oszalamiajaca liczba, ale wiem jedno - do Rolexa trzeba dojrzec albo kupowac go jako "nowobogacka" i nieswiadoma osoba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lubię,bo kojarzy mi się z tanimi podróbami i nowobogackością jak to już pete stwierdził i szpanem,również design modeli,które kiedyś widziałem nie przypadł mi do gustu.Ale jako że jestem ignorantem w te klocki to może mi się zmienić :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubię, choć nie wszystkie modele. Gdybym jednak kupował, co mi nie grozi (na razie :( ), to miałbym z czego wybierać. Lubię za wykonanie na najwyższym poziomie i pewien konserwatyzm dizajnerski. Jedynie mogliby przymknąć oko na konserwatywne trzymanie się rozmiarów i robić zegarki o jakiejś 2mm większej średnicy, albo w dwóch wersjach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale one nie są wcale za małe. Tak jak pisałem choćby na blogu, to wcale nie wydaje się, że Submariner 40 milimetrowy jest mały. Leży świetnie, jest masywny stylistycznie. Jak dla mnie to Roleksy są takie jakie powinny być i nie trzeba ich tu zmieniać :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wypowiem się na temat mechanizmów, czy jakości wykonania w odniesieniu do produktów innych manufaktur, ponieważ nie mam wystarczającej wiedzy,a sianie pustosłowia do niczego nie prowadzi. Odpowiadając na pytanie zdecydowanie bliżej mi do stanowiska fana marki Rolex. Dopiero zaczynam studia i nie miałem okazji empirycznego badania produktów tej zacnej manufaktury, moje spostrzeżenia bazują na dostępnych w sieci zdjęciach, opisach i rysach historycznych dotyczących jej rozwoju i osiągnięć.

Dziwią mnie śmiałe i często bardzo krytyczne opinie ludzi, którzy najprawdopodobniej również mają zerowe doświadczenie w tej materii. Patrzenie na całą firmę przez pryzmat wysadzanej brylantami Daytony jest jednostronne i wielce niesprawiedliwe. Nie wszystkie modele wpisują się w moje preferencje, jest to jednak odczucie tożsame w przypadku prawie każdej marki. Ikony takie jak Submariner, czy GMT Master to prawdziwe przykłady klasycznej elegancji wyrażanej poprzez prostotę formy. Ignorowanie wkładu Rolexa w rozwój światowego zegarmistrzostwa zakrawa na impertynencję. Fakt, iż niektórzy nabywcy tych zegarków budzą kontrowersje nie jest dla mnie żadnym argumentem, to cena jest jedynym kryterium dostępu do produktu, a nie to, co sobą reprezentuje kupujący.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.