szwed 1069 #4301 Napisano 3 Października 2018 Mam podobnie!Nie wiedzieć czemu nie lubię tej marki. I raczej nie polubię wole Certine! A tak poważnie większość Zegarkow tej marki co widziałem u kogoś na ręku to były podróby i jakoś tak mi się kojarzy. A w AP też już widziałem, ze nie zauważyli i śruba krzywo była! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #4302 Napisano 8 Października 2018 Hmm jest spory na nadgarstku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 10999 #4303 Napisano 10 Października 2018 Ten Oris coś nie za bardzo Ci leży desmo... Ja dziś zawitałem ponownie do butiku Rolexa zmierzyć się z DJ-ami(kolejne mierzenie) i przy okazji poszła Daytona na przymiarkę i Milgauss( najbrzydsza wersja bo innej nie mieli), poźniej poszedłem do Jubitomu pomierzyć nowe Omegi SMP 300.Sami oceńcie co mi najbardziej leży... ( i co do mnie gada ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8315 #4304 Napisano 10 Października 2018 Zdecydowanie DJ iPX 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gienek_mkb 885 #4305 Napisano 10 Października 2018 (edytowane) Omega niebieska na gumie i datejust z gładkim bezelem najlepiej chyba pasuje Chyba, że karbowany i gładki mają taki sam rozmiar (na fotkach karbowany wygląda na mniejszy)? Wtedy karbowany zdecydowanie Edytowane 10 Października 2018 przez gienek_mkb 0 Mateusz https://www.instagram.com/gienek_mkb/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #4306 Napisano 10 Października 2018 Ten Oris coś nie za bardzo Ci leży desmo... .Sami oceńcie co mi najbardziej leży... ( i co do mnie gada ) [/url]Gdyby była inna tarcza powiedziałbym że DJ ale te Omegi ładnie na zdjęciach wyciągnięte ;-)A co do tego Orisa - nigdy nie miałem zrozumienia dla chronodiverów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 10999 #4307 Napisano 10 Października 2018 Panowie gdyby ten DJ miał prawdziwe 41 mm. jak stare ref. to byłby już mój.Gładki bezel + jubilee z czarną tarczą.Piękny uniwersalny mega wygodny zegarek.Nie kumam ruchu Rolexa z tą kopertą...No i niestety według mnie ten zegar na mojej łapie ( mimo że mam tylko 19 cm) ginie. Na mnie największe wrażenie zrobiła jak desmo słusznie wyczuł Omega bi-color.Świetna jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 83072 #4308 Napisano 10 Października 2018 Panowie gdyby ten DJ miał prawdziwe 41 mm. jak stare ref. to byłby już mój.Gładki bezel + jubilee z czarną tarczą.Piękny uniwersalny mega wygodny zegarek.Nie kumam ruchu Rolexa z tą kopertą...No i niestety według mnie ten zegar na mojej łapie ( mimo że mam tylko 19 cm) ginie. Na mnie największe wrażenie zrobiła jak desmo słusznie wyczuł Omega bi-color.Świetna jest. Też miałem bicolora zasugerować, leży najlepiej i wygląda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4020 #4309 Napisano 11 Października 2018 Dokładnie, też miałem początkowo wątpliwości co do rozmiaru DJ41, ale zawsze po kilku minutach na nadgarstku utwierdzam się że ten zegarek w wiekszym rozmiarze wygladałby po prostu żle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #4310 Napisano 11 Października 2018 Dla tych którzy woleliby żeby DJ41 wyglądał na mniejszy zegarek polecam konfigurację ciemna tarcza, gładki bezel. Dla tych którzy chcą go optycznie powiększyć - jasna tarcza i karbowany bezel 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5447 #4311 Napisano 11 Października 2018 Dokładnie. Na moim nadgarstku jasny DJ 41 z karbowaniem i na oyster wygląda tylko "pół tonu" mniej obficie jak Bentley 49 mm Ten Oris coś nie za bardzo Ci leży desmo... Ja dziś zawitałem ponownie do butiku Rolexa zmierzyć się z DJ-ami(kolejne mierzenie) i przy okazji poszła Daytona na przymiarkę i Milgauss( najbrzydsza wersja bo innej nie mieli), poźniej poszedłem do Jubitomu pomierzyć nowe Omegi SMP 300.Sami oceńcie co mi najbardziej leży... ( i co do mnie gada ) A dlaczego ten Milgaus jest wg. Ciebie brzydki? Fajnie ci leży i nawet ta wersja nie odpycha, zresztą jest mocno nieopatrzony Dayotna wygląda jak daytonka i w zestawieniu z dekoracją skóry tworzy witraż.Omega na gumie świetna. Bikolor tez bardzo ładna koperta, za to bransoleta moim zdaniem powinna miec inny dobór części złoconych. Aktualny jest jakis nierównoważny względem koperty... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maariusz 408 #4312 Napisano 19 Października 2018 Bedac w Wawie odwiedziłem Apart w ZT. Widzac na wystawie Zenitha El Primero 21 musialem go przymierzyc. Powiem jedno - Wow. Zegarem pokaznych rozmiarow (44mm), ale swietnie lezal. Koperta ciekawa, bardzo lekka przez tytan. Widoczny "zyjacy" mechanizm robi wrazenie. Sam chronograf 50Hz bajer. Watpie aby ktos go wykorzystywał na co dzień. Bardzo ciekawy do kolekcji. O cene nie pytalem, ale cos ok. 44k zl jak mnie pamiec nie myli.Zdjecie pogladowe z internetu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebak 3467 #4313 Napisano 20 Października 2018 O dziwo lepsze wrażenie zrobił na mnie Cartier. Automat mógłby być trochę mniejszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69288 #4314 Napisano 20 Października 2018 Z tych dwóch zdecydowanie Reverso Wysłane z mojego S9 przy użyciu Tapatalka 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5333 #4315 Napisano 20 Października 2018 Bardzo subiektywnie, bo JLC to mój ideał, Cartier do mnie w ogóle nie "gada". 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69288 #4316 Napisano 20 Października 2018 (edytowane) Ten JLC to wersja Grande czy Medium? Wysłane z mojego S9 przy użyciu Tapatalka Edytowane 20 Października 2018 przez mario1971 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebak 3467 #4317 Napisano 20 Października 2018 Medium (40×24,4) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 83072 #4318 Napisano 20 Października 2018 Bardzo subiektywnie, bo JLC to mój ideał, Cartier do mnie w ogóle nie "gada".+1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebak 3467 #4319 Napisano 20 Października 2018 (edytowane) Niestety nie pomogliście w zaklinaniu rzeczywistości Ideałem jest dla mnie 2438520. Warto dla niego zostać jednozegarkowcem? Zdjęcie z internetu. Edytowane 20 Października 2018 przez Sebak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69288 #4320 Napisano 20 Października 2018 Warto! I nie wiem, czy w poszukiwaniu mojego garniturowca zamiast Hermes Slima, JLC MCD czy też Parmigiani Tonda 1950 nie skończy się właśnie na tym jakże pięknym i klasycznym Reverso! Wysłane z mojego S9 przy użyciu Tapatalka 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 10999 #4321 Napisano 24 Października 2018 Dzisiaj kolejny dzień wycieczki po salonach z zegarkami.Odwiedziłem Jubitom i butik Rolexa...W Jubitomie mierzone dwa modele Ulysse Nardin.Jeden kultowy Maxi Marine na kauczuku oraz ciut subtelniejszy Marine Torpilleur.Obydwa bardzo fajne.Jednak wygrywa na nadgarstku w mojej ocenie Maxi Marine.I właśnie jak podejmę decyzję o zakupie to będę celował w którąś z wersji tego modelu.Zegarki UN są świetnie wykonane i myślę ,że bardzo niedocenione u nas na forum.Obydwa na ciekawych in-housowych werkach UN-118.Choć nie wykluczam zakupu na modyfikowanej eta tylko wybór nówek jest obecnie mocno ograniczony..Następnie butik Rolexa bo jednak Datejust łazi za mną mocno....Decyzja o zakupie już blisko...Tylko ,który z tym mam problem.Odpuściłem całkowicie karbonowy bezel.Także mimo tego ,że optycznie niby wypada mniejszy to gładki gada do mnie dużo mocniej... W kwestii bransolety rozsądek mówi jubilee ale odbiór i póki co głowa oyster.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #4322 Napisano 24 Października 2018 A jak nowa polityka cenowa Rolexa w Poznaniu wygląda? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 10999 #4323 Napisano 24 Października 2018 Dokładnie. Na moim nadgarstku jasny DJ 41 z karbowaniem i na oyster wygląda tylko "pół tonu" mniej obficie jak Bentley 49 mm A dlaczego ten Milgaus jest wg. Ciebie brzydki? Fajnie ci leży i nawet ta wersja nie odpycha, zresztą jest mocno nieopatrzony Milgaus w tej kolorystyce w ogóle do mnie nie gada.A jak nowa polityka cenowa Rolexa w Poznaniu wygląda? Do końca roku mam możliwość na -20%. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszek 337 #4324 Napisano 25 Października 2018 Do końca roku mam możliwość na -20%. Był dj II w wersji dark rhodium? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 10999 #4325 Napisano 25 Października 2018 Był tylko Slate.Slabo to wyglada moim zdaniem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach