Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam podobnie!

Nie wiedzieć czemu nie lubię tej marki. I raczej nie polubię wole Certine! ;):D

A tak poważnie większość Zegarkow tej marki co widziałem u kogoś na ręku to były podróby i jakoś tak mi się kojarzy.

A w AP też już widziałem, ze nie zauważyli i śruba krzywo była! :P

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Oris coś nie za bardzo Ci leży desmo... ;)

Ja dziś zawitałem ponownie do butiku Rolexa zmierzyć się z DJ-ami(kolejne mierzenie) i przy okazji poszła Daytona na przymiarkę i Milgauss( najbrzydsza wersja bo innej nie mieli), poźniej poszedłem do Jubitomu pomierzyć nowe Omegi SMP 300.Sami oceńcie co mi najbardziej leży... :D ( i co do mnie gada :rolleyes: )

9d491c0cb0d23e10.jpg

48f02afe39d29df5.jpg

b808dcf9e0d08983.jpg

fa34104f65f6c21b.jpg

e80d55b96711b853.jpg

1bb11a821db48e0e.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega niebieska na gumie i datejust z gładkim bezelem najlepiej chyba pasuje :) Chyba, że karbowany i gładki mają taki sam rozmiar (na fotkach karbowany wygląda na mniejszy)? Wtedy karbowany zdecydowanie :)

Edytowane przez gienek_mkb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.Sami oceńcie co mi najbardziej leży... :D ( i co do mnie gada :rolleyes: )

[/url]

Gdyby była inna tarcza powiedziałbym że DJ ale te Omegi ładnie na zdjęciach wyciągnięte ;-)

A co do tego Orisa - nigdy nie miałem zrozumienia dla chronodiverów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie gdyby ten DJ miał prawdziwe 41 mm. jak stare ref. to byłby już mój.Gładki bezel + jubilee z czarną tarczą.Piękny uniwersalny mega wygodny zegarek.Nie kumam ruchu Rolexa z tą kopertą...No i niestety według mnie ten zegar na mojej łapie  ( mimo że mam tylko 19 cm) ginie.

Na mnie największe wrażenie zrobiła jak desmo słusznie wyczuł  Omega bi-color.Świetna jest. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie gdyby ten DJ miał prawdziwe 41 mm. jak stare ref. to byłby już mój.Gładki bezel + jubilee z czarną tarczą.Piękny uniwersalny mega wygodny zegarek.Nie kumam ruchu Rolexa z tą kopertą...No i niestety według mnie ten zegar na mojej łapie ( mimo że mam tylko 19 cm) ginie.

Na mnie największe wrażenie zrobiła jak desmo słusznie wyczuł Omega bi-color.Świetna jest. :D

Też miałem bicolora zasugerować, leży najlepiej i wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, też miałem początkowo wątpliwości co do rozmiaru DJ41, ale zawsze po kilku minutach na nadgarstku utwierdzam się że ten zegarek w wiekszym rozmiarze wygladałby po prostu żle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tych którzy woleliby żeby DJ41 wyglądał na mniejszy zegarek polecam konfigurację ciemna tarcza, gładki bezel. Dla tych którzy chcą go optycznie powiększyć - jasna tarcza i karbowany bezel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Na moim nadgarstku jasny DJ 41 z karbowaniem i na oyster wygląda tylko "pół tonu" mniej obficie jak Bentley 49 mm  :blink:

Ja dziś zawitałem ponownie do butiku Rolexa zmierzyć się z DJ-ami(kolejne mierzenie) i przy okazji poszła Daytona na przymiarkę i Milgauss( najbrzydsza wersja bo innej nie mieli), poźniej poszedłem do Jubitomu pomierzyć nowe Omegi SMP 300.Sami oceńcie co mi najbardziej leży... :D ( i co do mnie gada :rolleyes: )

A dlaczego ten Milgaus jest wg. Ciebie brzydki? Fajnie ci leży i nawet ta wersja nie odpycha, zresztą jest mocno nieopatrzony  :ph34r:

Dayotna wygląda jak daytonka ;) i w zestawieniu z dekoracją skóry tworzy witraż.

Omega na gumie świetna. Bikolor tez bardzo ładna koperta, za to bransoleta moim zdaniem powinna miec inny dobór części złoconych. Aktualny jest jakis nierównoważny względem koperty... :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedac w Wawie odwiedziłem Apart w ZT. Widzac na wystawie Zenitha El Primero 21 musialem go przymierzyc. Powiem jedno - Wow. Zegarem pokaznych rozmiarow (44mm), ale swietnie lezal. Koperta ciekawa, bardzo lekka przez tytan. Widoczny "zyjacy" mechanizm robi wrazenie. Sam chronograf 50Hz bajer. Watpie aby ktos go wykorzystywał na co dzień. Bardzo ciekawy do kolekcji. O cene nie pytalem, ale cos ok. 44k zl jak mnie pamiec nie myli.

Zdjecie pogladowe z internetu. 2a5f68b8b77e49601a7d265eb5efb2c8.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O dziwo lepsze wrażenie zrobił na mnie Cartier. Automat mógłby być trochę mniejszy.

post-86624-0-81557700-1540061507_thumb.jpg

post-86624-0-45251200-1540061525_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych dwóch zdecydowanie Reverso

Wysłane z mojego S9 przy użyciu Tapatalka

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo subiektywnie, bo JLC to mój ideał, Cartier do mnie w ogóle nie "gada".

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten JLC to wersja Grande czy Medium?

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo subiektywnie, bo JLC to mój ideał, Cartier do mnie w ogóle nie "gada".

+1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie pomogliście w zaklinaniu rzeczywistości :(

Ideałem jest dla mnie 2438520. Warto dla niego zostać jednozegarkowcem?

post-86624-0-70516500-1540075745_thumb.jpg

Zdjęcie z internetu.

Edytowane przez Sebak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto! I nie wiem, czy w poszukiwaniu mojego garniturowca zamiast Hermes Slima, JLC MCD czy też Parmigiani Tonda 1950 nie skończy się właśnie na tym jakże pięknym i klasycznym Reverso!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj kolejny dzień wycieczki po salonach z zegarkami.Odwiedziłem Jubitom i butik Rolexa...W Jubitomie mierzone dwa modele Ulysse Nardin.Jeden kultowy Maxi Marine na kauczuku oraz ciut subtelniejszy Marine Torpilleur.Obydwa bardzo fajne.Jednak wygrywa na nadgarstku w mojej ocenie Maxi Marine.I właśnie jak podejmę decyzję o zakupie to będę celował w którąś z wersji tego modelu.Zegarki UN są świetnie wykonane i myślę ,że bardzo niedocenione u nas na forum.Obydwa na ciekawych in-housowych werkach UN-118.Choć nie wykluczam zakupu na modyfikowanej eta tylko wybór nówek jest obecnie mocno ograniczony..Następnie butik Rolexa bo jednak Datejust łazi za mną mocno....Decyzja o zakupie już blisko...Tylko ,który z tym mam problem.Odpuściłem całkowicie karbonowy bezel.Także mimo tego ,że optycznie niby wypada mniejszy to gładki gada do mnie dużo mocniej... :) W kwestii bransolety rozsądek mówi jubilee ale odbiór i póki co głowa oyster.. :huh:

2e3eaf3a66679632.jpg

04b2ef2e4025e288.jpg

e9d50d91aa64537f.jpg

3783bd8f479735f0.jpg

aa2739150bd4e229.jpg

514a5f76848b6e28.jpg

ffaf92c89074f4e2.jpg

2eb4e88f79f29ec1.jpg

7b172dfe961a0be4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Na moim nadgarstku jasny DJ 41 z karbowaniem i na oyster wygląda tylko "pół tonu" mniej obficie jak Bentley 49 mm  :blink:

A dlaczego ten Milgaus jest wg. Ciebie brzydki? Fajnie ci leży i nawet ta wersja nie odpycha, zresztą jest mocno nieopatrzony  :ph34r:

Milgaus w tej kolorystyce w ogóle do mnie nie gada.

A jak nowa polityka cenowa Rolexa w Poznaniu wygląda?

Do końca roku mam możliwość na -20%. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do końca roku mam możliwość na -20%. :)

Był dj II w wersji dark rhodium?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi