Dominik Szymański 2 #426 Napisano 31 Października 2012 0 pozdrawiam, Dominik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #427 Napisano 31 Października 2012 A wskazówka sekundowa świeci? 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mazok 5 #428 Napisano 31 Października 2012 Świeci, świeci - jest taka sama luma jak na indeksach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #429 Napisano 31 Października 2012 Fajne zdjęcia.Po ciemku super, aż nie chce się zapalać światła... 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #430 Napisano 31 Października 2012 Świeci, świeci - jest taka sama luma jak na indeksach.Pytam, pytam, bo nie widzę A w nurkach świecąca sekundówka to trzecie przykazanie, zaraz po jednokierunkowym bezelu 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro_swatcH 1238 #431 Napisano 31 Października 2012 Pytam, pytam, bo nie widzę A w nurkach świecąca sekundówka to trzecie przykazanie, zaraz po jednokierunkowym bezelu świeci lekko, bo i wskazówka jest cienka, ale ją widać - jest na pierwszym zdjęciu około indeksu "5" rozmyta (w ruchu) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
missed555 0 #432 Napisano 1 Listopada 2012 (edytowane) Te nowe Gerlachy bardzo OKW końcu jakieś sensowne koncepcyjnie polskie zegarki w normalnej cenie Edytowane 1 Listopada 2012 przez missed555 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dariusz chlastawa 589 #433 Napisano 3 Listopada 2012 Też uważam ,że Gerlach idzie w dobrym kierunku Wyrażam natomiast olbrzymie zdziwienie , gdyż kilka dni temu kolega missed555 zarzucał brak polskości firmie Copernicus ( ze mechanizmy swiss a koperty z Niemiec etc) a dziś chwali "polskość" firmy Gerlach ...Czyżby miarą "polskości" miała być ...cena ?! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Jankowski 11 #434 Napisano 3 Listopada 2012 misser555 chyba jest jeszcze mało zorientowany 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #435 Napisano 3 Listopada 2012 Pierwszy raz czytam ten wątek, bo ta firma delikatnie mówiąc nie jest w kręgu moich zainteresowań. Wręcz jestem do niej negatywnie nastawiony przez brednie, które wypisują osoby zarabiające na biznesie jakim jest sprzedaż zegarków Gerlacha. Ja kupiłem Dzika ponieważ chciałem bardzo mieć zegarek polski. On jest taki polski jak Olisadebe Wzbudzał zainteresowanie - sprzedawca w salonie pam/rolex w Wenecji poprosił nawet o ściągnięcie i pomacanie dzika po czym stwierdził, że to interesujący zegarek. Piotrek, a co on miał powiedzieć potencjalnemu klientowi? zegarek w dwa tygodnie zrobił prawie 30 min do przodu i to niestety nie jest do zaakceptowania a tyle się naczytałem o wyższości tych mechanizmów nad ETA Coś mi się wydaje, że będzie powód, by pogadać o wyższości st25 nad babcią ecią z plastykowymi kółkami W garniturowcu oczywiście Gdzieś już to czytałem Za 40 lat (mam nadzieję, że dożyję) będę sprawdzał godzinę na zegarku z babcią Etą w środku, a Ty (też mam nadzieję, że dożyjesz) będziesz popijał Coca-Colę z puszki wyprodukowanej z tych chińskich werków. Pierwsze sztuki forumowca foki już poskładane. Pozwolę sobie przekleić kilka zdjęć - mam nadzieję, że nikt nie będzie miał tego za złe. Nawet tutaj widać egzemplarz z krzywą datą Tyle piszą o "kłalicie" firm produkujących setki tysięcy egzemplarzy rocznie, a sami nie potrafią dopilnować jakości kilkuset (?) sztuk rocznie, a zwłaszcza limitacji dla tak zacnego ( ) forum jak CW.Tak w ogóle to ile oni produkują zegarków rocznie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mazok 5 #436 Napisano 3 Listopada 2012 (edytowane) Panowie - ten wątek jest o zegarkach G.Gerlach - czy mógłby ktoś przynieść odkurzacz? Uprzejmie proszę posprzątać ten "bałagan" Howgh Edytowane 3 Listopada 2012 przez mazok 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #437 Napisano 3 Listopada 2012 Panowie - ten wątek jest o zegarkach G.Gerlach - czy mógłby ktoś przynieść odkurzacz? Uprzejmie proszę posprzątać ten "bałagan" Howgh Kilkanaście postów zostało usuniętych. większość ze względu na OT, reszta straciła wobec pierwszego powodu sens. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miedzwin 2 #438 Napisano 12 Grudnia 2012 Witam po małej przerwie.Swego czasu w tymże wątku poruszyłem temat bezela w moim Dziku. Po krótce wyjaśniając był on widocznie krzywo spasowany z kopertą. Pytałem, co można by z tym zrobić - koledzy z forum polecili mi wysłać zegarek do Gerlachów na gwarancję. Tak też i uczyniłem. Przy okazji rozważań nad tematem padło kilka cierpkich słów w kierunku Fundacji, nad czym z resztą ubolewam, bo był to efekt uboczny dyskusji i nie do tego dażyłem. Koniec końców zegarek jednak wysłałem, jak już wspomniałem. Kilka osób prosiło mnie o odzew o wynikach reklamacji, więc proszę, oto i on.Dzik wrócił do mnie stosunkowo niedawno. Po obejrzeniu muszę przyznać, żę "Panowie Gerlachy" profesjonalnie podeszli do tematu i praktycznie całkowicie udało im się usunąć wspomnianą usterkę bezela. W pudełku zastałem także mały prezent - bardzo miła to niespodzianka. Generalnie, jestem pozytywnie zaskoczony wynikiem reklamacji i z mojej strony mogę dodać, że Fundacja G. Gerlach mocno zyskała w moich oczach. Tak trzymać!Zmuszony jestem w prawdzie odesłać zegarek ponownie, ale to już z innej przyczyny nie mającej nic wspólnego z owym nieszczęsnym bezelem i nie zamierzam go tu przytaczać. Temat bezela uznaję oficjanie za zakończony happy endem Pozdrawiam serdecznie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaido2 123 #439 Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) I napewno by się tak to skończyło bo Sylwki i Krzyśki i inne pijaki to porządne chłopy są! Edytowane 12 Grudnia 2012 przez kaido2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki2323 11 #440 Napisano 17 Grudnia 2012 a panowie Gerlachy to mam male pytanko: kiedy bedzie ten Nawigator-taki brazowy sliczny zegarek?bo tego bym przygarnal cieplo.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 8531 #441 Napisano 17 Grudnia 2012 Luki2323, na tym forum nie dostaniesz odpowiedzi od Gerlacha. :] Zdaje się, że gdzieś pisali, że prototypy powinny być grudzień/styczeń, ale ręki sobie nie dam uciąć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki2323 11 #442 Napisano 17 Grudnia 2012 tego roku? bo mial byc ponoc na jesieni...a na ich stronie nie ma info... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 8531 #443 Napisano 17 Grudnia 2012 A tego nie powiedzieli. Lepiej dowiaduj się u źródła, czyli w odpowiednim wątku na CW albo FB. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaido2 123 #444 Napisano 17 Grudnia 2012 Najlepiej bezpośrednio na maila! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki2323 11 #445 Napisano 17 Grudnia 2012 dzieki chlopaki ide sie dowiedziec 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miłek_Gda 0 #446 Napisano 4 Stycznia 2013 "Dzik" bardzo mi sie podoba szczególnie na bransolecie.Ale przed zakupem wstrzymuje mnie , moim zdaniem nie doróbka z data. Tzn jej brak , chociaż mechanizm na to pozwala i stąd podwójne wyciągnięcie koronki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mazok 5 #447 Napisano 12 Lutego 2013 tymczasem w Chinach... Koperta tymczasowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meinard 4806 #448 Napisano 12 Lutego 2013 Przydałyby się jakieś obwódki przy dacie, bo plastikowo to wygląda. A te wskazówki to nie są te od Dywizjonu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mazok 5 #449 Napisano 12 Lutego 2013 nie, to dywizjon ma wskazówki od batorego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MUrsus 5 #450 Napisano 12 Lutego 2013 (edytowane) Jakie serduszko przewidziane jest do ww. ? Edytowane 12 Lutego 2013 przez MUrsus 0 Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach