brz 1956 #8426 Napisano 16 Stycznia 2020 (edytowane) Projektują srednio, na skórze siedzą długo, cieszą pół dniaMam flakon chyba z 2018 i powiedziałbym, że dokładnie tak samo lub minimalnie słabiej. Chociaż w odpowiednich warunkach (wilgotno i nie za zimno) potrafią być mocno napastliwe. Akurat dziś użyłem tego kałamarza. Zrobiłem testowy strzał na nadgarstek - właśnie mija 10 godzina i dalej czuć je przy skórze na tyle wyraźnie, że nie miałbym problemu z rozpoznaniem zapachu. Ogólnie wyczuwałem je na sobie w miarę subtelnie tak do 5 godzin, a i teraz spod swetra potrafi delikatnie zalecieć. Za tę kasę naprawdę wstydu nie ma. Edytowane 16 Stycznia 2020 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 891 #8427 Napisano 16 Stycznia 2020 Dziś na urodziny wpadło Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #8428 Napisano 16 Stycznia 2020 (edytowane) U mnie dzisiaj na testy wpadły:Lalique WhiteAzzaro Pour HommeAl Haramain L'Aventure NightGuerlain Habit Rouge Edytowane 16 Stycznia 2020 przez Diego04 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 264 #8429 Napisano 16 Stycznia 2020 Sto lat pomyślności, Hogg Zacny prezent, a jak ma się ta wersja do podstawowej? Tapatalk@OnePlus A6000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #8430 Napisano 16 Stycznia 2020 (edytowane) Dziś na urodziny wpadłoWysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaZapach zacny wielce :-) Wszystkiego dobrego! Edytowane 17 Stycznia 2020 przez fidelio Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 891 #8431 Napisano 16 Stycznia 2020 (edytowane) Sto lat pomyślności, Hogg Zacny prezent, a jak ma się ta wersja do podstawowej? Tapatalk@OnePlus A6000A nie wiem, znam tylko te wersje Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka A nie wiem, znam tylko te wersje Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaAle dziękuję za życzenia Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Edytowane 16 Stycznia 2020 przez Hogg 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #8432 Napisano 16 Stycznia 2020 Wetyweria z baza Terre, ale mocno wetiwerowy, drzewny, dla mnie to jeden z lepszych codziennych całorocznych zapachow, mógłbym mieć 2 litry:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gehaazi 711 #8433 Napisano 16 Stycznia 2020 (edytowane) ... Edytowane 17 Stycznia 2020 przez gehaazi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 463 #8434 Napisano 17 Stycznia 2020 Powodowany Waszymi rozmowami, wyciągnąłem i ja z czeluści szafy. Jest poprawnie... ale widać jak "schodzi" przez ostatnie 2 lata Trwałość na mnie, też co najwyżej poprawna (lekko naciągając). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #8435 Napisano 17 Stycznia 2020 Lalique White jest mega, ale trwałość i projekcja nie istnieje już po godzinie. Gdyby dało się kupić taki zapach trwający dłużej to mógłby być moim jedynym na lato.Mialem tego swiadomość przed zakupem, ale był w tak dobrej cenie że żal bylo nie kupić. A na cieple dni jak znalazł.Na razie nie testowałem globalnie ale chyba siedzi krocej niż Clinique Happy, którego też uwielbiam. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1947 26 #8436 Napisano 17 Stycznia 2020 Ale zanim się wyjdzie z domu to już go nie czuć... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1956 #8437 Napisano 17 Stycznia 2020 Przesadzacie z tym LW. Kilka godzin się utrzyma. A i na siłownię całkiem nieźle się nadaje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 264 #8438 Napisano 17 Stycznia 2020 U mnie też średnio z trwałością, już kiedyś chyba winszowałem Ci tak dobrze współpracującej skóry, brz . Przy okazji chcę zapytać Cię o wrażenia z testów Rochasa Moustache. Jak dla mnie, i na mnie, zapach całkiem przyjemny, acz delikatny, i niestety krótkotrwały z raczej przyskórną projekcją. Mimo tego, odlewka jednak ze mną zostaje Tapatalk@OnePlus A6000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1956 #8439 Napisano 17 Stycznia 2020 (edytowane) Skórę mam taką sobie, choć to się jakiś czas temu nieco poprawiło. No i znalazłem też odpowiedni dla siebie sposób aplikowania. Co do Rochasa, to przez pierwszą godzinę wydawał mi się dość głośny, później rzeczywiście słabł, ale też nie było jakiegoś dramatu. Trwałość chyba w okolicach 5 godzin. To godzinne otwarcie/rozwinięcie to główny atut wąsa. Fajne i całkiem oryginalne, przypominało mi różę, na którą ktoś wycisnął sok z jakiegoś kwaskowatego owocu typu malina czy jeżyna. Później czar pryska i zapach staje się typowym żywicznym waniliowcem, jakich wiele. Dość przyjemnie i niespecjalnie uciążliwie, ale nic więcej. Coś tam w tej słodkiej bazie bardziej męskiego i wytrawnego jednak siedzi, jakiś delikatny kontrapunkt (cedr? już nie pamiętam). Ogólnie: jak najbardziej poprawny, jednak nie porywa. Przez cały ten internetowy hype liczyłem na dużo więcej. Edytowane 17 Stycznia 2020 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 264 #8440 Napisano 17 Stycznia 2020 Nie mam olfaktorycznego daru, ani takiej zdolności opisywania zapachów jak Ty, więc potwierdzę tylko, że otwarcie jest bardzo przyjemne, z balansem świeżości i słodyczy, natomiast potem czuję już tylko drzewno-waniliowe nuty, które wygasaja zupełnie po 3-4 godzinach od aplikacji. W moim przypadku, jeśli chcę czuć go przez cały dzień, sens ma tylko solidna wstępna aplikacja, z odświeżeniem co dwie godziny. Tym sposobem, dekant nie dotrwa do kolejnego sezonu, ale też raczej nie wrócę do tego Rochasa. Fajnie było go sprawdzić, ale hype był trochę przesadzony. Tapatalk@OnePlus A6000 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #8441 Napisano 17 Stycznia 2020 (edytowane) Swiss Arabian Primal CodeMało informacji o nim w sieci, poza tym że podobno to klon Chanel Bleu.Podzieli się ktoś wrażeniami? Edytowane 17 Stycznia 2020 przez Diego04 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1956 #8442 Napisano 23 Stycznia 2020 (edytowane) Diego, pierwszy raz takiego widzę. Ja upolowałem upragnione flaszki. <domokrążca> Psst, ktoś coś? https://imgur.com/a/4EWNcGB Z pytaniami zapraszam na PW. </domokrążca> Edytowane 23 Stycznia 2020 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekglaz 55 #8443 Napisano 28 Stycznia 2020 Chciałbym kupić coś drzewno-kadzidlanego w okolicy 100zł ... i waham się między tymi dwoma: 1) Bentley Absolute 2) Encre Noire Extreme Który polecacie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 24178 #8444 Napisano 28 Stycznia 2020 Oba:-). A serio to L. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 2073 #8445 Napisano 28 Stycznia 2020 Mam Absolute ... kupiłem nawet 2 szt. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 24178 #8446 Napisano 28 Stycznia 2020 Ja mam oba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 2073 #8447 Napisano 28 Stycznia 2020 @loco I jakie wrażenia, szczególnie trwałość?Z ciekawości, gdzie kupowałeś Absolute i jakiego koloru masz nadruk numeru serii na spodzie pudełka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 24178 #8448 Napisano 28 Stycznia 2020 Kupowałem chyba na jeszcze iperfumy. Trwałość moim zdaniem większa Bentleya niż Lalique. Nadruk sprawdzę jak wrócę do domu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 2073 #8449 Napisano 28 Stycznia 2020 Kupowałem w limango - kolor biały. Widziałem w Perfumesco - jasno fioletowy. Ciekawe ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1956 #8450 Napisano 28 Stycznia 2020 Oba dobre (zwracam honor Bentleyowi, bo kiedyś się po nim przejechałem). Lalique ciekawszy, ale - moim zdaniem - mniej uniwersalny. Widziałbym to tak, że Bentley jako zapach na dzień, a Lalique - na wieczór. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach