Adi 4744 #11176 Napisano 6 Lutego 2015 (edytowane) Przy pewnych prędkościach to żadne auto i żaden fotelik nie pomoże. Więc moc mocą, ale ta moc właśnie może zabić.Moc może zabić? Chyba nieodpowiedzialne albo nieumiejętne korzystanie z niej. Edytowane 6 Lutego 2015 przez Adi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcusfff 12 #11177 Napisano 6 Lutego 2015 Okazuje się, że ani moc, ani nawet prędkość nie zabija, a zbyt gwałtowne jej wytracenie =] 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #11178 Napisano 6 Lutego 2015 Okazuje się, że ani moc, ani nawet prędkość nie zabija, a zbyt gwałtowne jej wytracenie =]Amen 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5770 #11179 Napisano 6 Lutego 2015 Wracając do Superb, to zgadzam się,że kombi to jedyny słuszny kierunek , z reszta dla mnie tylko kombi. Raz w życiu miałem "checzbeka" i to była pomyłka. U mnie bagażnik jest wykorzystywany codziennie, i tu kolejna zaleta mocnego silnika. Nawet jak załaduje mu 500 kg, to nie robi to na nim żadnego wrażenia Co do bagażnika w Superbach to kombi jest potrzebne jeśli przewozisz telewizory starego typu albo lodówki - bagażniki w limuzynie są ogromne - mam 182 wzrostu i długie łapy ale nie dotknę ręką końca bagażnika stojąc na ziemi obiema nogami Co do bezpieczeństwa to w tym samochodzie jesteś obudowany dookoła - długa maska grube drzwi tył 3.5 metra za tobą w konfrontacji z Tico pewnie niewiele bym to poczuł za to osoba z Tico cienko by na tym wyszła Ja mam starszy model i niedługo będę zmieniał i tez będzie to Superb2.0 TDi - przy prędkościach 90-110 spalanie to 4.6-4,8 litra mój rekord to 4.3 ale jazda była wybitnie na oszczędność 80-90 na 6 biegu bez przyspieszania i wyprzedzania W długich trasach i przelotach autostradowych czyli 140km/h - ....... ( ) spokojnie mieści się w 6 litrach i prędkości oscylujące przy 2 setkach nie są problemem (oczywiście na Niemieckich autostradach ) Po mieście i w ciasnych zakamarkach to widomo nie pokręci sie tak samo jak Tico na zasadzie Bzyk..bzyk... tutaj trzeba trochę pomanewrowaćJa polecam !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #11180 Napisano 6 Lutego 2015 (edytowane) Wszystko się zgadza. Rożnica między sedanem a kombi jest taka, że w tym drugim masz płaską podłogę i tak jak piszesz, można przewozić gabaryty. Mnie niejednokrotnie zdarzało się, że widlakiem pakowali mi paletę do bagażnika (mina chłopaków z DHL w ciężarówkach bezcenna ) - w sedanie niewykonalne. Edytowane 6 Lutego 2015 przez Osiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5770 #11181 Napisano 6 Lutego 2015 No tak jeśli wozisz takie gabaryty to zdecydowanie kombi - to co jeszcze nie dopisałem to elastyczny silnik - na 4-5 tce mogę jechać 5o km/h a równie dobrze 130 no i bardzo dynamiczne wyprzedzanie spory zapas mocy i moment 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #11182 Napisano 6 Lutego 2015 Została dotknięta bardzo istotna sprawa - foteliki. Ja mam korbę na tym punkcie. Nie oszczędzam nigdy na tym. Mam znajomego, jeździ BMW 3.0d z 2012 i ma foteliki z Tesco za 159 zł - serio. Tłumaczył mi kiedyś, że to taki bajer z tymi drogimi fotelikami, ale nie przekona mnie. Nie ma nic ważniejszego niż zdrowie/życie najbliższych. jak mu powiedziałem ile dałem z mój fotelik, to się w głowę popukał. No ale tak już mam, zawsze zapięte pasy, dobre foteliki i bezpieczne auto jak tylko się da. Moc mocą, jazda jazd, ale nie znasz minuty ani godziny, więc przezorny zawsze ubezpieczony Widać ewidentny kontrast poziomu inteligencji i człowieczeństwa Nie zmieniaj się i nie słuchaj kolegi 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marti007 12 #11183 Napisano 6 Lutego 2015 widze ze koledzy pomykaja Audi a6 wiec zapytam o rade: jestem wlasnie na etapie podejmowania decyzji o zakupie i ciagle (mimo jazdy obiema opcjami) nie mam pewnosci. waham sie pomiedzy A6 a bmw 5 ona modele w kombi (rodzina i duzy pies), silnik 3000 cm3 raczej diesel bo sporo jezdze. Macie jakies sugestie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 1075 #11184 Napisano 6 Lutego 2015 Miałem a6c6 w benzynie 2.0 TFSI 210 koni po tunigu ABT .Fajne auto,tylko troszkę twarde. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #11185 Napisano 6 Lutego 2015 widze ze koledzy pomykaja Audi a6 wiec zapytam o rade: jestem wlasnie na etapie podejmowania decyzji o zakupie i ciagle (mimo jazdy obiema opcjami) nie mam pewnosci. waham sie pomiedzy A6 a bmw 5 ona modele w kombi (rodzina i duzy pies), silnik 3000 cm3 raczej diesel bo sporo jezdze. Macie jakies sugestie? A o których modelach myślisz?Ja przesiadłem się z BMW 5 F10 na Audi A6 C7. Jak masz pytania, pisz na priv. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #11186 Napisano 6 Lutego 2015 W BMW 5-er jak lubisz komfortowe resorowanie to nie odhaczaj opcji M-pakiet 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #11187 Napisano 6 Lutego 2015 (edytowane) Głos na BMW W mojej ocenie lepsza w prowadzeniu, no i tylny napęd NO chyba, że porównujemy xdriva do quattro, to głos na quattro - wiem pomogłem, nie za ma co Edytowane 6 Lutego 2015 przez Osiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 1075 #11188 Napisano 6 Lutego 2015 (edytowane) Szczególnie zimą tylni napęd lux Miałem c klasę w kombi to zimą nie mogłem na krawężnik wjechać.. Edytowane 6 Lutego 2015 przez akism 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #11189 Napisano 6 Lutego 2015 Widać ewidentny kontrast poziomu inteligencji i człowieczeństwa Nie zmieniaj się i nie słuchaj kolegi Dziękuję za komplement, nie zmieniam się - pełny spokój 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #11190 Napisano 6 Lutego 2015 (edytowane) Szczególnie zimą tylni napęd lux Miałem c klasę w kombi to zimą nie mogłem na krawężnik wjechać..Czepiasz się - to przez kombi Edytowane 6 Lutego 2015 przez Osiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 1075 #11191 Napisano 6 Lutego 2015 (edytowane) Woziłem całą zimę 2 koła w Alu i jakoś dałem radę..Za to quatro jedzie się jak po szynach. Edytowane 6 Lutego 2015 przez akism 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #11192 Napisano 6 Lutego 2015 .Za to quatro jedzie się jak po szynach.Nic dodać, nic ująć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #11193 Napisano 6 Lutego 2015 Dla mnie E-klasa 3.2 w benzynie zimą radziła sobie niewiele gorzej niż ML 4.0 Cdi. 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 1075 #11194 Napisano 6 Lutego 2015 E klasa cięższa od c klasy,ale ml powinien się sprawdzić dużo lepiej,np w górach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #11195 Napisano 6 Lutego 2015 Przy stałej szybkości 150 to jeszcze mniej.Na moim wakacyjnym wyjeździe po Europie (ok. 5000 km) średnio wyszło 6,4, a trochę miast też w tym było...Tak co do zużycia paliwa , średnio 60-40 autostrada miasto może nawet 70-30 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #11196 Napisano 6 Lutego 2015 A o których modelach myślisz?Ja przesiadłem się z BMW 5 F10 na Audi A6 C7. Jak masz pytania, pisz na priv.Jak wypada Ci subiektywne porownanie ? Powoli planuje ruch dokladnie w odwrotna strone i tak naprawde wg moich potrzeb powinienem poprostu kupic kolejne C7 tylko co to za radocha z takiego samego samochodu ? Gdzies tam chodzi mi po glowie jeszcze X4 ale to raczej bez sensu na autostrady. 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pit55 509 #11197 Napisano 7 Lutego 2015 A ja chciałbym zwrócić uwagę szanownych kolegów na oto takie projekty.Podobają mi się bardzo tylko znając nasze polskie realia może skończyć się klapą. Syrenka jeździ już w fazie projektu natomiast Syrena to głównie projekt studyjny z zastrzeżoną nazwą. http://moto.onet.pl/aktualnosci/syrena-kontra-syrenka-glosny-powrot-polskiej-marki/8js8e 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #11198 Napisano 7 Lutego 2015 (edytowane) Jak wypada Ci subiektywne porownanie ? Powoli planuje ruch dokladnie w odwrotna strone i tak naprawde wg moich potrzeb powinienem poprostu kupic kolejne C7 tylko co to za radocha z takiego samego samochodu ? Gdzies tam chodzi mi po glowie jeszcze X4 ale to raczej bez sensu na autostrady. U mnie jednak pragmatyzm wziął górę i zostałem przy tym samym aucie, tylko nowszym modelu. Miałem ochotę na "skok w bok" ale myśląc racjonalnie doszedłem do wniosku, że po co szukać szczęścia, jak mam już sprawdzone rozwiązanie, które świetnie mi się sprawdza i wiem czego się spodziewać No i nie żałuję, oczywiście między poprzednim silnikiem, a obecnym jest przepaść, no ale to wciąż ten sam model, tylko nowszy Według mnie X4 na autostradę to raczej średni pomysł, ale samo auto jak najbardziej zacne Edytowane 7 Lutego 2015 przez Osiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #11199 Napisano 7 Lutego 2015 Jak wypada Ci subiektywne porownanie ? Powoli planuje ruch dokladnie w odwrotna strone i tak naprawde wg moich potrzeb powinienem poprostu kupic kolejne C7 tylko co to za radocha z takiego samego samochodu ? Gdzies tam chodzi mi po glowie jeszcze X4 ale to raczej bez sensu na autostrady. Generalnie to bardzo podobne samochody, w tym segmencie auta bliskie są perfekcji, więc nie mogą się znacząco różnić.Ja przesiadałem się ze słabszego silnika na dużo mocniejszy, więc odczucia mam dość jednoznaczne.Ale generalnie to tak:- jeśli miałbym brać samochód z napędem na jedną oś, to wolę tył i BMW.- jeśli 4x4 to moim zdaniem quattro nadal jest lepsze. Odkąd przejechałem się samochodem z quattro i aktywnym sportowym mechanizmem różnicowym (to niestety płatny dodatek, dopiero w S6 jest w standardzie) , wiedziałem, że to jest to.Fabryczne ustawienia zawieszeń są bardzo zbliżone, chociaż to w BMW jest bardziej komfortowe (sic!), po dołożeniu S-line i M-pakietu sytuacja minimalnie się odwraca. Natomiast aktywna pneumatyka w Audi to jest bajka, masz komfortową limuzynę i sportowe auto w jednym, zdecydowanie polecam.Generalnie pod względem ergonomii, jakości wykończenia czy rozwiązań technicznych to jest praktycznie to samo, w Audi jest trochę więcej technologicznych bajerów (np świetne reflektory LEDowe), za to system obsługi multimediów i nawigacji jest bardziej dopracowany w BMW. U mnie zdecydowała najbardziej awaryjność posiadanej F10, miałem już jej dosyć. I serwisu też. No i salon serwis Audi mam pod nosem, a do BMW 130 km. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #11200 Napisano 7 Lutego 2015 U mnie zdecydowała najbardziej awaryjność posiadanej F10, miałem już jej dosyć. I serwisu też. Możesz napisać coś więcej o tej awaryjności? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach