albiNOS 01 897 #19201 Napisano 13 Lipca 2017 Dzis oglądałem fiata qubo 1,3 MJ z 2012 roku. Zmiana budżetu na do 25 koła, tu cena nie pamiętam 22 albo 23. Mała pojemność to jak wiemy zalety przy oc. Fiata miałem z 2008roku nie narzekałem ale byl z salonu. Możliwe, ze jutro tego qubo wezmę do znajomego na warsztat niech żuci okiem. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #19202 Napisano 13 Lipca 2017 (edytowane) Zaiste, piękny. Jak budka do sprzedaży waty cukrowej. Albo kiosk Ruchu. Bardzo sexy. Super będziesz w nim wyglądał. A czemu nie jakieś kombi? Edytowane 13 Lipca 2017 przez gustaw6666 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #19203 Napisano 14 Lipca 2017 (edytowane) Ale ja nawet nie wsiądę do niego :-) auto juz jest. I to nawet nie kombi. Zmieniła sie nieco koncepcja. Zara pójdę strzelę fotę... No i jest: Jutro test, 700 kilosow na Mazury, kijana tez jedzie i to nie jedna.Silnik z deka herlawy, 1,6 MJ 105 KM. Stan sprawia bardzo dobre wrażenie, rocznik 2012. Miałem Bravo z 2008, i tak jak to wyglądało góra pierwszy miesiąc.A wracając do czołga, wczoraj do późnego wieczora walczyłem z tylnym stabilizatorem. Poległem przyznaje, rano auto skończyło u mechanika. Nie przewidziałem, ze wyjecie stabilizatora tylnego wymaga albo odpięcie wału albo podniesienie całego tyłu i zdjęcie obu kół. Nie miałem jak tego zrobić plus brak prądu na ulicy. To była motyka i księżyc przysłowiowy ale jest juz ok. Zaraz idę się pakować, chwila luzu po ciężkim dniu. Tu daje starszy temat z watku o majsterkowaniu. Odpowietrznik tylnego mostu, i odrobina państwowego mienia, znaczy ustnika od ,,balonika". Spokojnie, nie kradziony, dmuchają nas codziennie, jest w czym wybierać. Edytowane 14 Lipca 2017 przez albiNOS 01 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #19204 Napisano 14 Lipca 2017 Fiat voluntas Tua. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #19205 Napisano 15 Lipca 2017 Trasa S8, za Wrockiem na Warszawę. Pierwsza stówka pekła i poranna przerwa na śniadanie. W oddali czarna kijana szwagra. Konwój na trzy fury. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #19206 Napisano 15 Lipca 2017 Na trasie juz 240km, tak wygląda wskazówka paliwa. Jest ok. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #19207 Napisano 15 Lipca 2017 O ile nie jest tak jak np w 2 gen A klasy - najpierw wskazowka stoi a od połowy skali leci jak z procy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #19208 Napisano 15 Lipca 2017 Na trasie juz 240km, tak wygląda wskazówka paliwa. Jest ok.A to deska rozdzielcza od Ursusa? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #19209 Napisano 15 Lipca 2017 Piękny Fiat oby dobrze służył !! Bezpiecznego wyjazdu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #19210 Napisano 15 Lipca 2017 No i ta wskazowka od paliwa niech jak najwolniej opada 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #19211 Napisano 15 Lipca 2017 Przesiadka do Fiata. Fiat musi mieć mały zbiornik bo za sto parę złotych tankowalismy i mi chlusnelo. Ale jak dosiadlem to z 4,2 zeszło do3,8na kompie. W kijanie kompa ni mam ale tam wychodzi jakies 7,6 jak klima włączona. Teraz przerwa 30 km przed Warszawa. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rink 41 #19212 Napisano 15 Lipca 2017 To nie mały zbiornik, tylko diesel, pieni się. Trzeba być cierpliwym , po chluśnięciu jeszcze z 5 litrów można dopakować. Mój rekord to ponad 11 litrów, ale to w zimie było i trochę trwało. Szerokości. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #19213 Napisano 15 Lipca 2017 A gdzie zegarek na ręku? No tak. Szczęśliwi czasu nie liczą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #19214 Napisano 15 Lipca 2017 (edytowane) Zegarek jest na prawej ręce ☺ Z innej beczki. Właśnie odkryłem, że czarny pięknie komponuje się z żółtym, będzie trzeba pomyśleć o jakiejś letniej gumie i czymś w DLC. No cóż, taka sytuacja..... na pocieszenie, to nie moja fura dala ciała. Na 150 km od celu. No cóż, czas spać. Edytowane 15 Lipca 2017 przez albiNOS 01 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #19215 Napisano 16 Lipca 2017 A co klękło? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #19216 Napisano 16 Lipca 2017 Przerwy za często robili - samochód jak się odpali to gasi się na mecie a nie po 100km kawa siku papierosekDobrze że jest assistance bo bez tego koszta.Compensa od dwóch lat ma fajne bo jako jedyna oferuję 1100km plus cała polska i masz do wykorzystania równowartość 10000 euro a nie tylko dwa holowania jak to jest u innych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #19217 Napisano 16 Lipca 2017 Z dziećmi inaczej sie nie da. Mówiłem szwagrowi by przed wyjazdem wymienił filtr paliwa. Nie posłuchał bo niby niedawno wymieniał mniej niż dwa lata temu. W tych autach lepiej robić to częściej. Problem łuszczącej się farby w zbiorniku. Do tego co kilka miesięcy czyszczenie filtra w zbiorniku i tyle. Jeśli sie to zaniedba, można zdusic auto przy byle wyprzedzaniu. W gorszych przypadkach przy zbyt niskim ciśnieniu pompa wtryskowa może sie zatrzeć, potem lecą wtrysku i cuda wianki. Do tego jeszcze zerwaliśmy gwint odpowietrznika ręcznej pompy paliwa. Koszt holowania do warsztatu to 150 zl. W mojej okolicy bez ponad 200 za wlozenie na lawetę nie chcą gadać. Na szczęście dojechaliśmy, były jeszcze dwa sprawne auta to sie pomieściliśmy 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #19218 Napisano 16 Lipca 2017 (edytowane) No i klękło... a mieliby bendzyne to by dojachali... Pogoda chociaż ładna? Edytowane 16 Lipca 2017 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #19219 Napisano 16 Lipca 2017 Pogoda super ☺ potem dam jakies fotki. Jestem w swojej rodzinnej wiosce na Mazurach. Jak naprawią druga kijanę to pokażę rodzinie trochę okolicy, objedziemy Kisajno, nie koniecznie po asfalcie. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #19220 Napisano 16 Lipca 2017 Jak będę wymieniał Skodę to też raczej na benzynę - te nowsze samochody to już niestety nie to co kiedyś - są fajne ale awaryjne niestety W benzynie dużo mniej do klęknięcia no i nie ma tych wibracji i terkotania są za to dynamiczniejsze ale ja się nie ścigam więc .... pójdzie w benzynkę raczej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #19221 Napisano 16 Lipca 2017 Paweł, nowe benzyny z turbo mają przyjemne kopyto z dołu jak Diesle. 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #19222 Napisano 16 Lipca 2017 (edytowane) Całkiem nowego kupował nie będę (kasa )Mógłbym zaczaić się na coś nowego ale z dolnej półki a wolę 2-3-4 latka z wyższej czy nawet 5-6 latka z wysokiej Mojej żony kuzyn 6 lat temu kupił żonie nową Kugę teraz samochód ma przejechane chyba 60tyś no i tak moja się czai na niego ale to diesel znowu tyle że pewniak Edytowane 16 Lipca 2017 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #19223 Napisano 16 Lipca 2017 Paweł, żona pewnie jeździ na krótkich odcinkach, a ten Ford pewnie jest z DPF. Nie będzie się to jej zapychac ? 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #19224 Napisano 16 Lipca 2017 (edytowane) Paweł, jak będziesz kupował 2- 4 latka to sporo już będziesz miał do wyboru doładowanych. W zeszłym tygodniu robiłem na gaz Kugę 5 cylindrów. Edytowane 16 Lipca 2017 przez gustaw6666 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andm 5 #19225 Napisano 17 Lipca 2017 (edytowane) Całkiem ciekawie prezentują się też auta marki KIA. Ostatnio coraz częściej zwracam na nie uwagę i na tyłach mają np naklejkę że 7 lat gwarancji. Wiadomo, że przez 7 lat trzeba jeździć na przeglądy gwarancyjne, ale i tak świadczy to o tym, że firma ta jest pewna swoich produktów, bo w przeciwnym razie nie dawałaby takiej gwarancji. Specyfikację cenową oraz techniczną masz np tutaj: http://www.landcar.pl/ Edytowane 31 Lipca 2017 przez andm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach