Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

żartowali...

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówili że wszystko jest prima sort, że Niemiec kupił i nie jeździł

Jako pewnik przyjmij, ze mowili :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie historie też się zdarzają. Mój brat znał pewne e39 525d, miał je od nowości pewien dziadek, teraz pod 90 lat. Auto miało jakiś śmieszny przebieg bo dziadek jeździł nim kiedyś niewiele a później już wcale. Z wad chyba największą był stan lakieru bo z prawie z każdej strony dziadek je poobijał 

tylko takich przypadków jest jeden na milion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak na poważnie to auto jest z salonu Volkswagena z działu używanych aut. Nie odpalało za pierwszym razem jak je oglądałem i podobno mają mu w tym tygodniu wymienić dwa wtryski. Lakierowane drzwi pasażera i wymieniona przednia szyba, reszta w oryginale. Rozrząd nowy z aso, klima nabita. Auto jeździło w firmie, potem wykupiła je osoba prywatna i zostawiła w rozliczeniu. Warto się w to pchać? Ćwierć miliarda kilometrów ma i chcą go oddać za 22500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak na poważnie to auto jest z salonu Volkswagena z działu używanych aut. Nie odpalało za pierwszym razem jak je oglądałem i podobno mają mu w tym tygodniu wymienić dwa wtryski. Lakierowane drzwi pasażera i wymieniona przednia szyba, reszta w oryginale. Rozrząd nowy z aso, klima nabita. Auto jeździło w firmie, potem wykupiła je osoba prywatna i zostawiła w rozliczeniu. Warto się w to pchać? Ćwierć miliarda kilometrów ma i chcą go oddać za 22500.

daj link do oferty to ci powiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjaciel szuka: Co można teraz kupić ciekawego jeśli chodzi o nowe auto, 2018 rok, na firmę, z możliwością wykupu po lizingu, ok 30 tyś km rocznie, benzyna, manual, najlepiej klasa średnia, moze być kompakt (raczej kombi), może być jakiś suv, crossover, max 100 000 brutto.

na tą chwilę pod rozwagą jest:

1. Mazda 6 2.0 polift 145 KM ok 102 000 brutto do zabrania

2. Podobnie wyposażona Mazda 3 2.0 120 KM ok 90 000 brutto

Ja namawiam na Passata, superba 1.4 TSI / 1.5 TSI (który lepszy, oba 150 KM), ew. Golf kombi

Czy macie ciekawsze propozycje?

Są gdzieś jakieś fajne rabaty teraz? 

A w takie coś warto się "pchać", co to za silnik? PSA czy Volvo?:

https://www.otomoto.pl/oferta/volvo-v60-t3-momentum-salon-pl-bezwypadkowy-1wl-aso-faktura-vat-ID6ABVKI.html#97bcbee81d

Ktoś coś jeszcze doda? 

Volvo jednak odpada, Opel też (ze względu, że od lat jeździ oplem i chciałby zmiany), Francuskie odpadają, Toyota auris nie zachwyciła (w jeździe próbnej sprawiła gorsze wrażenie od Mazdy 3, gorsze też ogolne wrazenie jakosci) Avensisa nie ma, Honda Civic droga jak pies i tylko 1.0 3 cyl mieści się w budżecie jako tako, fajna by była poprzednia 1.8 benz, którą pod koniec szło kupić w full opcji za 80 pare tyś, ale jej nie ma.  

Na placu boju są: VW Passat 1.4 TSI 150, Tiguan 1.4 TSI 150, Golf 1.4 lub 1.5 TSI 150 , Mazda 6, ew. CX5? Gdzie dostaniemy "najwięcej auta w aucie"?

Edytowane przez StaryWilk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://m.mobile.de/fahrzeuge/details.html?dam=0&id=267500091&mga_d188=DesktopVIPAutomaticRedirect&ps=0&ref=parkItem&ref=parkItem&s=Car&sfmr=false&vc=Car

Autko mojej żony, stoi i czeka na nowego właściciela - całe w oryginale i jeszcze kilka chwil na gwarancji. Dla Ciebie oddamy za 20tys

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś coś jeszcze doda? 

Volvo jednak odpada, Opel też (ze względu, że od lat jeździ oplem i chciałby zmiany), Francuskie odpadają, Toyota auris nie zachwyciła (w jeździe próbnej sprawiła gorsze wrażenie od Mazdy 3, gorsze też ogolne wrazenie jakosci) Avensisa nie ma, Honda Civic droga jak pies i tylko 1.0 3 cyl mieści się w budżecie jako tako, fajna by była poprzednia 1.8 benz, którą pod koniec szło kupić w full opcji za 80 pare tyś, ale jej nie ma.  

Na placu boju są: VW Passat 1.4 TSI 150, Tiguan 1.4 TSI 150, Golf 1.4 lub 1.5 TSI 150 , Mazda 6, ew. CX5? Gdzie dostaniemy "najwięcej auta w aucie"?

Jeździłem nowym Civikiem 1,5, miałem brać nawet, ale nie wypalił mi biznes i zrezygnowałem z zakupu. Fajne auto, bardzo wygodne i 182KM dają radę. Ja rozważałem tego niżej, spoko cena i wpasuje się w budżet, można pewnie coś jeszcze urwać. Sedan jest 100x ladniejszy niz hb.

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-5t-182km-mt-executive-2017-od-reki-z-lakierem-promocja-ID6B1miP.html

Edytowane przez zielony.m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://m.mobile.de/fahrzeuge/details.html?dam=0&id=267500091&mga_d188=DesktopVIPAutomaticRedirect&ps=0&ref=parkItem&ref=parkItem&s=Car&sfmr=false&vc=Car

Autko mojej żony, stoi i czeka na nowego właściciela - całe w oryginale i jeszcze kilka chwil na gwarancji. Dla Ciebie oddamy za 20tys

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Co do waluty też można się targować? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeździłem nowym Civikiem 1,5, miałem brać nawet, ale nie wypalił mi biznes i zrezygnowałem z zakupu. Fajne auto, bardzo wygodne i 182KM dają radę. Ja rozważałem tego niżej, spoko cena i wpasuje się w budżet, można pewnie coś jeszcze urwać. Sedan jest 100x ladniejszy niz hb.

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-5t-182km-mt-executive-2017-od-reki-z-lakierem-promocja-ID6B1miP.html

Z tego co czytałem, sedan jest USA assembly, a hatchback JAP. Ma to w tym wypadku wpływ na jakość? 

A jak ten VW, to lepiej iść w 1.4 TSI EA211 od 2012 ma juz dobre opinie, na pasku, czy nowość 1.5 TSI 150 KM (bo i to i to dają do golfa i passata jeszcze)?

I jaki jest feedback o ford ecoboost 1.5 150-165 KM?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co czytałem, sedan jest USA assembly, a hatchback JAP. Ma to w tym wypadku wpływ na jakość? 

Nie zauważyłem, ale moim zdaniem z tych wszystkich wymienianych przez Ciebie, jak nie Opel to szedłbym w Civica właśnie. Dużo fajniej mi się jeździło niż Golfem czy Focusem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zauważyłem, ale moim zdaniem z tych wszystkich wymienianych przez Ciebie, jak nie Opel to szedłbym w Civica właśnie. Dużo fajniej mi się jeździło niż Golfem czy Focusem.

coś chyba jednak zamotałem, wydaje się, ze te civiki z Polskiej dystrybucji są składane w Anglii wersja hatchback, a sedan w Turcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dzisiaj na zbieżność wjechałem do takiego warsztatu i od razu bardziej swojsko się poczułem fa7ca6fa46f58e56fae52decf83b63ca.jpg

Taplaltakl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daję sobie spokój z tym Golfem. Ma przebieg jak prom kosmiczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.mobile.de/pl/Samochod/Mercedes-Benz-E-200-T-CDI-Automatik-Classic/vhc:car,srt:mileage,sro:desc,ms1:17200__,frn:2009/pg:vipcar/266302080.html

To co ma ten powiedzieć, ciekawe ile silników zajechal, ile kompletów wtryskiwaczy, dpf-ów itd.

Albo taki: 550 tys km w 5 lat

https://www.mobile.de/pl/Samochod/Mercedes-Benz-E-200-CDI-7G-Automatik/vhc:car,srt:mileage,sro:desc,ms1:17200_-11_,frn:2011/pg:vipcar/266096925.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taksówka, więc pewnie licznik już „się przekręcił” ;)

Swoją drogą ostatnio widziane policyjne BMW3 miało po 3 miesiącach ok. 12kkm, więc przebiegi będą podobne ;)

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To miejsce nie miało szczęścia do autokomisów, zawsze jakieś cwaniaczki które szybko znikały, może teraz jest lepiej :)

Chociaż przeglądam sobie jedno z ich ogłoszeń i widzę na jednym ze zdjęć fakturę za naprawę najwyraźniej po uderzeniu przodu a w opisie ani słowa że był ruszany - nieładnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lestaf błagam.

A myslisz, ze te wszystkie igły i perełki bez wkładu to ile mają?

Nie kupuj auta jak polaczek  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

nigdy nie były wymieniane ŻADNE części poza olejem i filtrami.

Klocki hamulcowe też nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO kup to:

http://uzywane.plichta.com.pl/ogloszenie/details/?z24y__do=25000&z37=b&z3c=1669&kod=19ggz&z32=0&zk=o

bardzo duży bagaznik, mało awaryjne auto.

Mam w domu takie z 2008 roku - jak chcesz mogę ci pokazać

Edytowane przez Lawnowerman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO kup to:

http://uzywane.plichta.com.pl/ogloszenie/details/?z24y__do=25000&z37=b&z3c=1669&kod=19ggz&z32=0&zk=o

bardzo duży bagaznik, mało awaryjne auto.

Mam w domu takie z 2008 roku - jak chcesz mogę ci pokazać

Zabawnie się składa, bo dzisiaj kupiłem właśnie Fabie II Kombi :D Tylko że z silnikiem 1.6 tdi 105 km. Auto z 2012 roku 130500 km przebiegu. Sprawdzałem je w ASO w Gdyni i doczepili się tylko do piór wycieraczek, opon i paska klinowego, a oprócz tego wszytko było ok :) Myślałem że dam już za wygraną, szukałem tego auta ponad 3 miesiące. Potwierdzam, że te Fabie są świetne, a ten silnik daje kopa jak rakieta :) Jak jechałem obwodnicą, to przy 120 km/h palił tylko 5,2 litra, a przy powolnej jeździe potrafi zejść poniżej 4 litrów.

Golf VI z Plichty miał prawie dwa razy większy przebieg, gorszy silnik (1.6 tdi 90km) i był sporo droższy, tak więc dobrze, że dałem sobie jeszcze czas. c74e77ad92713f68b256c894b7b67e7f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi