wpalnik 1 #23001 Napisano 10 Grudnia 2018 (edytowane) Jak mnie kiedyś będzie stać na nową M-kę, to zamówię z pakietem nieemowskim, że tak to określę. Człowiek na starość jakiś się skromniejszy robi. Czy ja wiem czy skromniejszy. Starszego zdecydowanie stać na więcej. A jak stać to kupuj bo może. Z innej beczki:Zastanawiam się jaki sposób będzie najlepszy na pozbycie się tych drobnych zarysowań z czarnego lakieru metalicznego.Woskowanie, pasta polerska, jakieś wypełniacze? Czy ktoś już to może wcześniej przerabiał?Mam na myśli coś takiego jak tutaj: https://sklep.car-spa.pl/pasty-polerskie/meguiar-s-ultimate-compound-usuwa-zarysowania-pozostawia-wysoki-polysk-473ml Edytowane 24 Grudnia 2018 przez wpalnik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 908 #23002 Napisano 10 Grudnia 2018 Ja przerabiałem. Lakier metaliczny, czarny fair linea. Syn oparł hulajnogę i ryska powstała niemal do podkładu. Użyłem czarnego flamastra z dodatkiem lakieru. Przypolerowalem i prawie nie widać. Trzeba sie przyjrzeć. Ale dla wielbiciela zegarków, który widzi najmniejszą niedoskonałość to moze byc za mało. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #23003 Napisano 10 Grudnia 2018 Te czerwone dzwigienki/łopatki to od czego są? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #23004 Napisano 10 Grudnia 2018 Możesz skonfigurować sobie dwa tryby pracy napędu/wydechu/skrzyni/zawieszenia, zapisać je pod tymi przyciskami i wywołać jednym lub dwoma wciśnięciam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #23005 Napisano 10 Grudnia 2018 (edytowane) Możesz skonfigurować sobie dwa tryby pracy napędu/wydechu/skrzyni/zawieszenia, zapisać je pod tymi przyciskami i wywołać jednym lub dwoma wciśnięciam.Dzieki.To super!Juz myślałem, ze to M jak migacz Edit. Ale w M2 tego nie ma, czy nie zwrocilem uwagi? Edytowane 10 Grudnia 2018 przez pablo122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #23006 Napisano 10 Grudnia 2018 W M2 nie ma, za to w M2 Competition są dwa przyciski na kierownicy po lewej stronie, które pełnią tą samą funkcję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #23007 Napisano 10 Grudnia 2018 W M2 nie ma, za to w M2 Competition są dwa przyciski na kierownicy po lewej stronie, które pełnią tą samą funkcję.No tak.Prawie wszyscy co jezdzili tym i tym mowia, ze C to inne auto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 908 #23008 Napisano 11 Grudnia 2018 (edytowane) Co tam Emki, W, to jest to. Widok z przedchwilowego wyjścia z biedry. Widać Nosacze odstawiają już passaty. Edytowane 11 Grudnia 2018 przez albiNOS 01 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 435 #23009 Napisano 11 Grudnia 2018 Zielony jest własnością kogoś bardzo zamożnego. Widać po rejestracji kupiony jako niemal nowy w czasach, kiedy jakikolwiek pojazd był luksusem. Ciekaw jestem jego historii. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #23010 Napisano 11 Grudnia 2018 Zielony jest własnością kogoś bardzo zamożnego. Widać po rejestracji kupiony jako niemal nowy w czasach, kiedy jakikolwiek pojazd był luksusem.Ciekaw jestem jego historii. Też na to zwróciłem uwagę, ale może być różnie. W Krakowie po białych blachach jestem w stanie okreslić mniej więcej datę rejestracji, ale przy czarnych L nie bardzo. Oczywiście jest ok 20 lat w jednych rękach i to już jest coś. Jednak pod koniec lat 90tych można go było kupić w miarę tanio i może być w rękach jakiegoś majster-klepki, który sobie przy nim dłubie. Możliwe też, że jest pierwszym i jedynym właścicielem, a wtedy to grubo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 908 #23011 Napisano 11 Grudnia 2018 (edytowane) Zielony jest własnością kogoś bardzo zamożnego. Widać po rejestracji kupiony jako niemal nowy w czasach, kiedy jakikolwiek pojazd był luksusem.Ciekaw jestem jego historii.Poznałem właściciela osobiście. Pracownik ochrony, pan około 60 tki. Miły gość. Poopowiadał mi trochę o tym meśku. Dowiedziałem się między innymi, że do tego Mercedesa można kupić każdą oryginalna część oprócz chromowanych maskownic na słupku A. Ma parę poprawek blacharskich do zrobienia, ale polecili mu by jeszcze trochę poczekał, by zrobić je jak więcej wyjdzie. Za auto chce coś koło 20 koła, ale nie ma ciśnienia na sprzedaż. Silnik diesel, jakiś tam niezniszczalny bez turbo i tym podobnych. Edytowane 11 Grudnia 2018 przez albiNOS 01 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #23012 Napisano 11 Grudnia 2018 Poznałem właściciela osobiście. Pracownik ochrony, pan około 60 tki. Miły gość. Poopowiadał mi trochę o tym meśku. Dowiedziałem się między innymi, że do tego Mercedesa można kupić każdą oryginalna część oprócz chromowanych maskownic na słupku A. Ma parę poprawek blacharskich do zrobienia, ale polecili mu by jeszcze trochę poczekał, by zrobić je jak więcej wyjdzie. Za auto chce coś koło 20 koła, ale nie ma ciśnienia na sprzedaż. Silnik diesel, jakiś tam niezniszczalny bez turbo i tym podobnych. 20 koła to jak za darmo Zielony jest własnością kogoś bardzo zamożnego. Widać po rejestracji kupiony jako niemal nowy w czasach, kiedy jakikolwiek pojazd był luksusem. Ciekaw jestem jego historii. Czarne tablice były do lat 90-tych wtedy to było tańsze od poloneza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #23013 Napisano 11 Grudnia 2018 Tansze, ale ciagle lepsze 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 435 #23014 Napisano 11 Grudnia 2018 Mercedes ma tablice z pierwszych lat '80-tych. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 908 #23015 Napisano 11 Grudnia 2018 Wiecie, tablic sie nie zmieniało wtedy tylko z powodu kupna auta, teraz zresztą tez niema takiej konieczności w obrębie jednego wydziału komunikacji, czy jakoś tak. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #23016 Napisano 11 Grudnia 2018 Produkowany do 1977 roku... Gnije w miejscach charakterystycznych. Niestety tylne podłużnice nad mostem są najgorsze, bo doopa się łamie. Był fajny do kupienia niedawno. 280E z pięciobiegową skrzynią manualną. Miałem kiedyś 200 benzynę z automatem... Sprzedałem z przebiegiem 770.000km... Fajnie się tym jeździło... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #23017 Napisano 11 Grudnia 2018 Jak MB200 to pewnie 3cyl turbo 200KM, I aż tyle wytrzymał? 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #23018 Napisano 11 Grudnia 2018 W114/W115 wolnossacy diesel najmniejszy miał koło 60KM. Praktycznie nie do zajechania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #23019 Napisano 12 Grudnia 2018 Zobaczcie przyrost mocy pomiędzy 8600obr/min a 8700obr/min Silnik 2.2l 4cyl. Może ten downsizing nie jest taki zły Sent from my SM-G950W using Tapatalk 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 730 #23020 Napisano 12 Grudnia 2018 ciekawe co to za silnik, który kręci się do 11k Wankel jest dobrym downsizingowym silnikiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #23021 Napisano 12 Grudnia 2018 W114/W115 wolnossacy diesel najmniejszy miał koło 60KM. Praktycznie nie do zajechania.W114 nie miał wolnossącego diesla... Jak MB200 to pewnie 3cyl turbo 200KM, I aż tyle wytrzymał? Nie, zwykły gaźnikowy R4 z 1976 roku... malina nie auto... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #23022 Napisano 12 Grudnia 2018 Marianie a do jakiego auta to potrzebujesz? Do Golfa rok temu brałeś Goodyear Vector 4Seasons. Jakie wrażenia? do Golfa super. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #23023 Napisano 12 Grudnia 2018 ciekawe co to za silnik, który kręci się do 11k Wankel jest dobrym downsizingowym silnikiem R4 2.2l, zrobiony do wyścigów na 1/4 mili. 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #23024 Napisano 12 Grudnia 2018 (edytowane) R4 2.2l, zrobiony do wyścigów na 1/4 mili.Czyli praktycznie bezużyteczny poza torem. Downsizing jest zły. Edytowane 12 Grudnia 2018 przez Parówkowy skrytożerca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #23025 Napisano 12 Grudnia 2018 Nie da się nim jeździć nigdzie indziej, ma duża turbo dziurę , I nie ma nawet żadnego układu chłodzenia. 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach