van gunt 580 #28926 Napisano 3 Marca 2020 U nas wszyscy jeżdżą z L-ką. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2451 #28927 Napisano 4 Marca 2020 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #28928 Napisano 5 Marca 2020 Będzie fajnie wyglądało na białych samochodach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 732 #28929 Napisano 5 Marca 2020 niby na zwykłych BMW zostaje po staremu a nowy znaczek ma trafić do elektryków ale jak będzie - wyjdzie w praniu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #28930 Napisano 5 Marca 2020 (edytowane) Jak moja córka zdawała na prawko to zapytałem mailem mój Word o ten kierunkowskaz. Sprawa była z mojego miasta i byłem dość zainteresowany. Zawsze uważałem że włączanie w lewo jest błędem. Odpowiedział mi zastępca dyrektora. Zaraz wrzucę zdjęcie mailaJest Cała Europa wie jak jeździć a u nas musiał NSA orzec. Edytowane 5 Marca 2020 przez mandaryn44 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #28931 Napisano 6 Marca 2020 (edytowane) Tylko, że np w Krakowie (podobno) nie ma już ani jednego klasycznego ronda. Nad czym ubolewał Dworak (szerzej znany z programu "Jedź bezpiecznie"), że nie mają gdzie uczyć jazdy na rondzie. Ostatnie było obok Carefura w Czyżynach i zamienili je na jakąś dziwną hybrydę ronda turbinowego z nie wiadomo czym. Na takim tworze lepiej włączyć kierunkowskaz w lewo ze względu na ochronę swojego życia a dodatkowo podobno na znaki poziomeJa zrobiłem prawko w 97', to prehistoria.Wtedy też z rondami był cyrk. Mnie uczono i tak robiłem, że na rondzie w lewo tylko z lewego pasa i potem na rondzie nacprawy i zjazd, ale widziałem taki kejs, że gość przez całe rondo jechał prawym, drugi zgodnie ze sztuką lewym i przy zjezdzie uderzył w tego na prawym (który kontynuował jazde w lewo z prawego) i policja orzekła winę tego który zjezdzal z ronda ponieważ w Polsce mamy ruch prawostronny. Czyli wniosek był taki, że po co sobie utrudniać i upłynniać ruch jak i tak jadąc przez całe rondo prawym jesteś "na prawie" Edytowane 6 Marca 2020 przez pablo122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69716 #28932 Napisano 6 Marca 2020 Ja zrobiłem prawko w 97', to prehistoria.Eee tam, młodziak Ja zrobiłem w 1991. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #28933 Napisano 6 Marca 2020 Na kursie uczą jazdy po wewnętrznym pasie na rondzie i dopiero zjazd na prawy. A z prawego zjazd z ronda. Pełno jest filmików jak ten z lewego wjeżdża na tego z prawego. Jazda na rondzie jest prosta tylko trzeba je traktować jak zwykła prostą drogę a nie jak coś dziwnego. Ten mój mail jest z 2018 roku tak na marginesie. Teraz zdawała siostra mojego brata i uczą tak samo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #28934 Napisano 6 Marca 2020 Na kursie uczą jazdy po wewnętrznym pasie na rondzie i dopiero zjazd na prawy. A z prawego zjazd z ronda. Pełno jest filmików jak ten z lewego wjeżdża na tego z prawego. Jazda na rondzie jest prosta tylko trzeba je traktować jak zwykła prostą drogę a nie jak coś dziwnego. Ten mój mail jest z 2018 roku tak na marginesie. Teraz zdawała siostra mojego brata i uczą tak samo.Ja to rozumie i całe życie tak jeżdżę. Jednocześnie jestem w stanie zrozumieć tych, którzy sobie ułatwiają i jadą z zewnętrznego w lewo, za to nie ma mandatu, jadą bezkolizyjnie i to na nich musi uważać jadący prawidłowo, bo jest zobowiązany ustąpić pierwszeństwa pojazdowi po prawej stronie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #28935 Napisano 6 Marca 2020 (edytowane) On to rozumie, a ja jeżdżę od 1988... i wiele się od tego czasu zmieniło, ale zawsze sygnalizuję zjazd z ronda, a nie wjazd na nie . Edytowane 6 Marca 2020 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #28936 Napisano 6 Marca 2020 ...ja jeżdżę od 1988... i wiele się od tego czasu zmieniło...Nie ma juz typa z chorągiewką kroczącego przed automobilem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matti 141 #28937 Napisano 6 Marca 2020 Wszystkie ronda powinny być przerobione na turbinowe i nie byłoby problemu ot co. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #28938 Napisano 6 Marca 2020 Taaaa tam dopiero jest jazda. Polacy w ogóle nie potrafią jeździć na rondach a co dopiero turbinowych. Tam mam największego stracha.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matti 141 #28939 Napisano 6 Marca 2020 W sumie masz rację, czasami się jest ostro, jedziesz sobie prawidłowo a tu ci wyjeżdża nie wiadomo skąd "pan niedzielny"... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #28940 Napisano 6 Marca 2020 Ludzie sami sobie utrudniają jazde po rondzie. Zasada jest taka sama czyli zmieniajac pas trzeba ustąpić pojazdowi jadącemu pasem, na który chcemy wjechać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #28941 Napisano 6 Marca 2020 Może to dziwne, ale tu się z Tobą muszę zgodzić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Johnny93 55 #28942 Napisano 6 Marca 2020 W Szczecinie poprzerabiali ronda na turbinowe i mam mieszane odczucia. Tam gdzie były 3 pasy są teraz 2, długo się czeka na wjazd, jedynie zjazd z ronda jest na plus 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GPOWER 87 #28943 Napisano 6 Marca 2020 W Szczecinie poprzerabiali ronda na turbinowe i mam mieszane odczucia. Tam gdzie były 3 pasy są teraz 2, długo się czeka na wjazd, jedynie zjazd z ronda jest na plus to prawda większość kierowców się zatrzymuje(tylko ze przed wjazdem jest ustąp,a pas na który wjeżdżamy nikt nie jedzie -bo technicznie nie da rady , możemy spokojnie traktować jako rozbieg ,idealnie to wychodzi właśnie np jadać od makro na europejska)tylko ze większość kierowców ,wjeżdża na te rondo,coś jak na lewy pas na autostradzie pomijając rozbieg- od razu lewy,a dodając nic mnie tak nie irytuje jak nie umiejętność korzystania z pasa rozbiegowego na autostradach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2451 #28944 Napisano 6 Marca 2020 fajne to volvo 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12450 #28945 Napisano 7 Marca 2020 Najs! Upolowany w NL? Budownictwo na to wskazuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #28946 Napisano 7 Marca 2020 Batmobil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 732 #28947 Napisano 7 Marca 2020 fota zajumana z fejbuka - '36 Bentley 3.5 L Sports & Rapide. Za kierownicą właścicielka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pankracy111 24 #28948 Napisano 7 Marca 2020 Ciekawe ile waży taki Bentley? Kat B wystarczy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43160 #28949 Napisano 7 Marca 2020 Fajne wyglada ten Bentley na tle Astona. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2451 #28950 Napisano 7 Marca 2020 Patryk BE Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach