Lincoln Six Echo 72072 #34026 Napisano 14 Grudnia 2021 Ferrari 275 GTB. 11 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9092 #34027 Napisano 15 Grudnia 2021 20.12. UAZ ma wyjechać do Warszawy. Powinien dojechać w ostatnich dniach grudnia. Potem „tylko” zarejestrować i w styczniu będzie. Ech... długo to trwa i wolno to idzie 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72072 #34028 Napisano 15 Grudnia 2021 Lotusik. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #34029 Napisano 15 Grudnia 2021 pmwas, to święto będzie po Świętach Oby się udało. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #34030 Napisano 16 Grudnia 2021 (edytowane) 5 godzin temu, Balansujący Na Osi napisał(-a): pmwas, to święto będzie po Świętach Oby się udało. Przecież prawosławne UAZy mają święta 6 stycznia a nie 24 grudnia. Zatem będzie przed świętami jeszcze. 😀 Edytowane 16 Grudnia 2021 przez memento mori 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #34031 Napisano 16 Grudnia 2021 Taki poślizg 2 tyg to trzeba zakładać ale przy tylu dniach czekania to "na takie opóźnienie to sobie możemy jeszcze pozwolić " 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9092 #34032 Napisano 16 Grudnia 2021 Saga o UAZie... Juz tyle ludzi na niego czeka... Brat z dziewczyną, mama, sporo znajomych i przyjaciół, koledzy z pracy, KMZiZ, nawet jeden gościu na YT, ja czekam... tylko moja narzeczona jakos średnio 😶 Ono musi być! Mili panowie z Polmotoru obiecali, że jak mi się Subaru rozkraczy to mi pożyczą na miesiąc jakieś demo... domyślam się, że demo-Nivę... hmmm... a może je zepsuć 😈 ? 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9554 #34033 Napisano 16 Grudnia 2021 Psuj! A czy Ty tak w ogóle już nie miałeś na piechotę tam dymać? 😂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9092 #34034 Napisano 16 Grudnia 2021 😂 może czytają forum i się przerazili, że przyjdę... Najlpeszy jest natomiast powód opóźnienia.... Auto wyprodukowano w listopadzie i czekało na... opony. Ta wersja nie ma ruskich „seryjnych” opon, tylko BF Goodrich A/T i nie było. BMW nie ma czipów do tempomatu a UAZ nie ma opon Goodrich. Beka sezonu - mówiłem ze trzeba było brać na ruskich, przeca se kupię opony 🙈 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1100 #34035 Napisano 16 Grudnia 2021 Kiedyś już tak było, że opon nie było.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9092 #34036 Napisano 16 Grudnia 2021 Swoją drogą to do marki Goodrich jestem uprzedzony... Sporo terenówek jeździ na tych A/T więc może i są dobre, ale ja pamietam tylko daremne zimówki w Punto, które mi ojciec dał do jeżdżenia (pierwsze autko ). Slizgaly się niemożliwie, a potem znalazłem test, w którym przegrały nawet z całosezonowymi GoodYear-ami... Okropne te opony były, a mnie wówczas nie było stać, żeby kupić lepsze... 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #34037 Napisano 17 Grudnia 2021 BFG A/T KO2 to bardzo dobre opony, chociaż osobiście wolę Falken Wildpeak AT3W. Doskonale opony AT i bardzo ciche, co jest wręcz szokujące biorąc pod uwagę pattern bieżnika. Jak zajadę ten komplet co mam teraz na samochodzie to od razu zamawiam następne Falken. Rewelacyjne opony i na dodatek tańsze od BFG 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zGredz_i_NY 566 #34038 Napisano 17 Grudnia 2021 7 godzin temu, pmwas napisał(-a): 😂 może czytają forum i się przerazili, że przyjdę... Najlpeszy jest natomiast powód opóźnienia.... Auto wyprodukowano w listopadzie i czekało na... opony. Ta wersja nie ma ruskich „seryjnych” opon, tylko BF Goodrich A/T i nie było. BMW nie ma czipów do tempomatu a UAZ nie ma opon Goodrich. Beka sezonu - mówiłem ze trzeba było brać na ruskich, przeca se kupię opony 🙈 Którą wersję zamówiłeś Huntera, czy Patriota? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9092 #34039 Napisano 17 Grudnia 2021 Hunter Expedition 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zGredz_i_NY 566 #34040 Napisano 17 Grudnia 2021 Czyli klasyka. Ale nawet ten Patriot, to już niespotykane niestety dzisiaj rozwiązania - sztywne mosty, rama silnik prawie 3L. Prawdziwa terenówka. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9092 #34041 Napisano 17 Grudnia 2021 Myślałem o niebieskim Patriocie, ale chłopaki z Polmotoru mi odradzili, bo Patrioty są bardziej awaryjne. Zdecydowanie proponowali starego dobrego Huntera, tylko w „wypasionej” wersji. Poza tym... Hunter jest zajebistszy 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2409 #34042 Napisano 17 Grudnia 2021 A ma klimę czterostrefową i Apple Car Play? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zGredz_i_NY 566 #34043 Napisano 17 Grudnia 2021 3 minuty temu, pmwas napisał(-a): Myślałem o niebieskim Patriocie, ale chłopaki z Polmotoru mi odradzili, bo Patrioty są bardziej awaryjne. Zdecydowanie proponowali starego dobrego Huntera, tylko w „wypasionej” wersji. Z tą awaryjnością i opiniami, to trzeba mieć dystans. Jeżdżę 3 letnim Compassem i jak się czyta opinie, to włos na głowie się jeży. Spalanie 15 litrów, u mnie 8,5- wyjące mosty, wariująca elektronika itp, itd. U mnie od początku na serwisie jedynie podpięli kompa bo się klima przestawiała... Nawet klocki hamulcowe są jak nowe.Teraz sprzedają 5 tys aut i 10 zawiedzionych użytkowników na internetach robi hejt i zadymę. A ja jestem bardzo zadowolony z tego samochodu 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9092 #34044 Napisano 17 Grudnia 2021 Myślę, że w Patriocie jest po prostu więcej „pierdółek” które mogą się zepsuć. Wątpię żeby chodziło o grube awarie... zresztą to zawsze tez zależy od egzemplarza i eksploatacji 1 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zGredz_i_NY 566 #34045 Napisano 17 Grudnia 2021 31 minut temu, pmwas napisał(-a): Myślę, że w Patriocie jest po prostu więcej „pierdółek” które mogą się zepsuć. Wątpię żeby chodziło o grube awarie... zresztą to zawsze tez zależy od egzemplarza i eksploatacji Myślę nawet, że przy masowej produkcji 95% to eksploatacja. A na te 5% zawsze jest gwarancja. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #34046 Napisano 17 Grudnia 2021 2 godziny temu, pmwas napisał(-a): Myślę, że w Patriocie jest po prostu więcej „pierdółek” które mogą się zepsuć. Wątpię żeby chodziło o grube awarie... zresztą to zawsze tez zależy od egzemplarza i eksploatacji Myślę, że również dzień tygodnia w którym powstał też ma niebagatelne znaczenie 2 godziny temu, Tommaso napisał(-a): A ma klimę czterostrefową i Apple Car Play? Panie to są samochody dla twardzieli, a nie za przeproszeniem francuskich piesków 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9092 #34047 Napisano 17 Grudnia 2021 Hmmm... to chyba Orange Play Car? Sam nie wiem... 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8439 #34048 Napisano 17 Grudnia 2021 2 godziny temu, Szpindlakfan napisał(-a): Myślę, że również dzień tygodnia w którym powstał też ma niebagatelne znaczenie Panie to są samochody dla twardzieli, a nie za przeproszeniem francuskich piesków Lata temu oglądałem węgierską wersję Kojaka (okropny film), ale było tam zdanie podumowujące jakość pracy za komuny (i chyba wciąż w Rosji): trzeba kupować rzeczy wyprodukowane w środę: w poniedziałek pracownik jest na totalnym kacu po weekendzie, we wtorek się rozkręca, w środę pracuje na najwyższych obrotach. Za to w czwartek zaczyna już myśleć o weekendzie, a w piątek to.... już w ogóle wszystko olewa bo to już weekend zaraz. No więc kupił facet spodnie wyprodukowane w środę. Kupił, usiadł w nich i traaaaach. Na to mu kolega prawi: spodnie może i w środę były wyprodukoweane, ale nici pewnie w poniedziałek 🤣. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ritter #34049 Napisano 18 Grudnia 2021 (edytowane) Znak czasów czy jedynie beta-testy czy się przyjmie? https://www.konstrukcjeinzynierskie.pl/aktualnosci/wydarzenia/3038-fabryka-uzywanych-samochodow Edytowane 18 Grudnia 2021 przez Ritter 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kierownik 117 #34050 Napisano 19 Grudnia 2021 Cześć, mam pytanie do użytkowników nowszych samochodów z drzwiami z szybami bezramkowymi - jak się tym jeździ z prędkościami 150+ (chodzi mi głównie o hałas)? Tej wiosny wszedłem w posiadanie weekendowej zabawki, roadstera - niezbyt młodego, więc jakoś potrafię zaakceptować potworny rumor na autostradach, nawet z założonym hardtopem. Jednak niedawno obejrzałem filmik na yt odnośnie używanego Porsche 911 z 2008 i komentarz prowadzącego był taki, że jest nieciekawie jeżeli chodzi o wyciszenie przy szybszej jeździe, głównie ze względu na szyby bezramkowe. Wreszcie w tym tygodniu spotkałem się z użytkownikiem nowego BMW M2 i zapytany o tę kwestię odpowiedział, że nie jest dobrze... Co wy na to? Nikt przez lata nie wymyślił jak to ładnie wyciszysz? Widzicie znaczącą różnicę względem tradycyjnych drzwi? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach