irekm 1050 #34901 Napisano 20 Marca 2022 14 godzin temu, souls_hunter napisał(-a): Nie przesadzajmy z ta wysokością. Na podobną wdrapałem się Pontiac'iem Grand Am. W sumie żaden wyczyn. Ok 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9088 #34902 Napisano 20 Marca 2022 20 godzin temu, Kierownik napisał(-a): Balkan zwrócił uwagę na jeden ważny aspekt, o który nierzadko jest wojna. Czym innym jest ocynkowanie, a czym innym pryśnięcie cynkiem w szpreju. To dwa zupełnie inne poziomy zabezpieczenia. Ciekawe - jak czytałem że UAZy mają nieocynkowane blachy to myślałem, czy to może być prawda, że w dzisiejszych czasach ktoś robi nieocynkowane auta 😶 Myślałem ze to jakaś „urban legend” 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 343 #34903 Napisano 20 Marca 2022 Ale jaką grubość blachy ma UAZ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #34904 Napisano 20 Marca 2022 (edytowane) W dniu 18.03.2022 o 18:48, memento mori napisał(-a): Ja wiem, że o gustach.... ale skoro MINI to dlaczego chcesz najbrzydszą wersję nadwoziową? 🤪 Jeśli nie da się najpiękniejszej czyli 3dr (jak niżej) to zamiast 5dr już bardziej cieszy oko Clubman (jak niżej) Cabrio (jak niżej) lub Countryman. O 1.5 pytaj kolegę Doriana. Prawda. 5 drzwi to dziwadło w oczach ortodoksów. A tu chyba Dorian jedzie z Krakowa 😉 …w Kato by się bardziej Countryman przydał. Ten drugi , brytyjski test trochę przerażający…myszkowanie przy hamowaniu …. Edytowane 20 Marca 2022 przez desmo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #34905 Napisano 21 Marca 2022 (edytowane) 20 godzin temu, desmo napisał(-a): Prawda. 5 drzwi to dziwadło w oczach ortodoksów. A tu chyba Dorian jedzie z Krakowa 😉 …w Kato by się bardziej Countryman przydał. Ten drugi , brytyjski test trochę przerażający…myszkowanie przy hamowaniu …. Pierwsza zasada: nie oglądać testów ludzi w swoim wieku 😜 Druga zasada, nie oglądać testów Anglików, tym bardziej takich gdzie macają deskę rozdzielczą i sprawdzają czy są haczyki w bagażniku (no chyba, szukasz Skody 😜 ) P.S. Ania jest Polką (pracuje w stoczni w Nowej Zelandii 😉 ) - polecam cały jej kanał i wszystkie testy. Edytowane 21 Marca 2022 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #34906 Napisano 21 Marca 2022 35 minut temu, memento mori napisał(-a): Ania jest Polką (pracuje w stoczni w Nowej Zelandii 😉 ) Niech zgadnę, jest spawaczem ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15775 #34907 Napisano 21 Marca 2022 11 minut temu, Szpindlakfan napisał(-a): Niech zgadnę, jest spawaczem ?? Spawarką 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #34908 Napisano 21 Marca 2022 42 minuty temu, memento mori napisał(-a): Pierwsza zasada: nie oglądać testów ludzi w swoim wieku 😜 Druga zasada, nie oglądać testów Anglików, tym bardziej takich gdzie macają deskę rozdzielczą i sprawdzają czy są haczyki w bagażniku (no chyba, szukasz Skody 😜 ) P.S. Ania jest Polką (pracuje w stoczni w Nowej Zelandii 😉 ) - polecam cały jej kanał i wszystkie testy. 5 drzwiowy Cooper jest „rodzinnym mini” co samo w sobie brzmi jak oksymoron… ale idąc tym tropem haczyki i schowki oraz brudzący zderzak przy załadunku to kluczowe kwestie. Ciągły hałas kół potwierdzam , wężykowaniem przy hamowaniu jestem zaskoczony. Może faktycznie powinni go robić tylko jako 3 drzwiowe S i limitki. Bo idą tropem Panerai 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #34909 Napisano 21 Marca 2022 Godzinę temu, Szpindlakfan napisał(-a): Niech zgadnę, jest spawaczem ?? To samo jej powiedziałem, że daleko jej do steoretypowego stoczniowca 😀 Godzinę temu, desmo napisał(-a): 5 drzwiowy Cooper jest „rodzinnym mini” co samo w sobie brzmi jak oksymoron… ale idąc tym tropem haczyki i schowki oraz brudzący zderzak przy załadunku to kluczowe kwestie. Ciągły hałas kół potwierdzam , wężykowaniem przy hamowaniu jestem zaskoczony. Może faktycznie powinni go robić tylko jako 3 drzwiowe S i limitki. Bo idą tropem Panerai 🙂 Powinna być gwiazdka i wyjaśnienie, że chodzi o rodzinę 2+2 gdzie drugie "2" ma 150-175 cm wzrostu. Czyli już nie w foteliku, ale jeszcze z miejscem na nogi 🤪 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #34910 Napisano 21 Marca 2022 2 minuty temu, memento mori napisał(-a): To samo jej powiedziałem, że daleko jej do steoretypowego stoczniowca 😀 Powinna być gwiazdka i wyjaśnienie, że chodzi o rodzinę 2+2 gdzie drugie "2" ma 150-175 cm wzrostu. Czyli już nie w foteliku, ale jeszcze z miejscem na nogi 🤪 No nie wiem, ja tam na tym tylnym siedzeniu dalej niż do najbliższego butiku zegarkowego bym nie jechał. chyba że z nowopoznaną dziewczyną , wtedy wada staje się nomen omen …cnotą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #34911 Napisano 21 Marca 2022 (edytowane) 5 minut temu, desmo napisał(-a): No nie wiem, ja tam na tym tylnym siedzeniu dalej niż do najbliższego butiku zegarkowego bym nie jechał. chyba że z nowopoznaną dziewczyną , wtedy wada staje się nomen omen …cnotą Nie pozostaje nic innego jak Skoda Superb zamiast Cooper S/JCW. Budżet taki sam. Dużo schowków, haczyki, a na tylnej kanapie oprócz dzieci jeszcze teściowa się zmieści, a w bagażniku parawany, ponton, dwa wózki i gryl. 🤪 Edytowane 21 Marca 2022 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8420 #34912 Napisano 21 Marca 2022 2 godziny temu, memento mori napisał(-a): Pierwsza zasada: nie oglądać testów ludzi w swoim wieku 😜 Druga zasada, nie oglądać testów Anglików, tym bardziej takich gdzie macają deskę rozdzielczą i sprawdzają czy są haczyki w bagażniku (no chyba, szukasz Skody 😜 ) P.S. Ania jest Polką (pracuje w stoczni w Nowej Zelandii 😉 ) - polecam cały jej kanał i wszystkie testy. Wstawiłeś ten fragment bo pani testująca ma Rolexa DJ (bodajże 36mm) na nadgarstku🙂? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3940 #34913 Napisano 21 Marca 2022 (edytowane) 4 godziny temu, memento mori napisał(-a): Pierwsza zasada: nie oglądać testów ludzi w swoim wieku 😜 Nie ufam dorosłym ganiającym w warunkach miejskich w krótkich gaciach😎 Ten dodatkowo był głuchy ( choć młody) Edytowane 21 Marca 2022 przez desmo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6154 #34914 Napisano 21 Marca 2022 Moja Małzowina ma miniaka ONE już 9 letniego i sobie chwali..(wszędzie może zaparkować, i łatwo się mięścić na zatłoczonych małych uliczkach w centrum... Ja się nim kilka razy przejechałem, toż to "gocard"..zaje###sty W zakręty wchodzi bardzo przyzwoicie, ładnie "wyciąga z nich" Prócz hałasu z za szyby to w zasadzie OK. ale to autko miejskie... nie prawda? 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #34915 Napisano 22 Marca 2022 (edytowane) 10 godzin temu, beniowski napisał(-a): Wstawiłeś ten fragment bo pani testująca ma Rolexa DJ (bodajże 36mm) na nadgarstku🙂? Nie, ale przyznaj, że to miły akcent 😉 8 godzin temu, desmo napisał(-a): Nie ufam dorosłym ganiającym w warunkach miejskich w krótkich gaciach😎 Ten dodatkowo był głuchy ( choć młody) Czyli krótkie spodenki złe, ale "no brown in town" już mierzi? Coś wybiórczo stosujesz te ortodoksyjne zasady elegancji z Hatch w wersji 5dr łącznie 🤪 A może wtedy jakiś 2-letni Clubman? Po wzroście stóp procentowych pewnie pojawi się trochę więcej stosunkowo droższych aut z najmów i leasingów, gdzie ktoś przestrzelił swoje możliwości. Edytowane 22 Marca 2022 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8420 #34916 Napisano 22 Marca 2022 3 minuty temu, memento mori napisał(-a): Nie, ale przyznaj, że to miły akcent 😉 Ładnie po angIelsku mówi, a na tym się znam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #34917 Napisano 22 Marca 2022 2 minuty temu, beniowski napisał(-a): Ładnie po angIelsku mówi, a na tym się znam. Spokojnie, jesteśmy na polskim forum. Poczekaj. Zaraz ktoś się znajdzie, kto wytknie minimum z dziesięć błędów językowych. 🤪 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szpindlakfan 621 #34918 Napisano 22 Marca 2022 14 godzin temu, Louis Cypher napisał(-a): Spawarką Spawarka to urządzenie do spawania dlatego jakoś mi to słowo nie pasowało 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #34919 Napisano 22 Marca 2022 14 minut temu, Szpindlakfan napisał(-a): Spawarka to urządzenie do spawania dlatego jakoś mi to słowo nie pasowało no to może spawawczyni ? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8420 #34920 Napisano 22 Marca 2022 Panowie, po prostu spawaczka. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #34921 Napisano 22 Marca 2022 2 godziny temu, memento mori napisał(-a): Spokojnie, jesteśmy na polskim forum. Poczekaj. Zaraz ktoś się znajdzie, kto wytknie minimum z dziesięć błędów językowych. 🤪 No to będę pierwszy Nie podoba mi się jej akcent...hhehe Ale przynajmniej rozumie się każde słówko 8 minut temu, Lawnowerman napisał(-a): no to może spawawczyni ? 4 minuty temu, beniowski napisał(-a): Panowie, po prostu spawaczka. Mam złą wiadomość - poprawna wersja to spawalożka. Ale problem dalej nie rozwiązany..bo jak powiedzieć poprawnie ? -Pani spawalożka pracuje 'na' spawarce ? Czy poprawna wersja to: -Pani spawalożka prawcuje 'w' spawarce ?? heheh 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8420 #34922 Napisano 22 Marca 2022 (edytowane) A widzisz, to już zależy - bo dla rodzaju męskiego jest także spawacz i spawalnik - a to różne profesje. I wtedy powinno być także spawaczka i spawolożka. A my nie wiemy czy ta pani jest pierwszym czy drugim. http://swiatmetali.eu/spawacz-i-spawalnik/ A akcent ci się może podobać lub nie podobać - ale to indywidualny odbiór. Moja znajoma Szkotka mówi tak śmiesznie że ciężko ją zrozumieć, ale to nie znaczy że mówi źle. Edytowane 22 Marca 2022 przez beniowski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #34923 Napisano 22 Marca 2022 A nie lepiej pracuje "spawarką" lub "ze spawarką". 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #34924 Napisano 22 Marca 2022 (edytowane) 45 minut temu, beniowski napisał(-a): A widzisz, to już zależy - bo dla rodzaju męskiego jest także spawacz i spawalnik - a to różne profesje. I wtedy powinno być także spawaczka i spawolożka. A my nie wiemy czy ta pani jest pierwszym czy drugim. http://swiatmetali.eu/spawacz-i-spawalnik/ A akcent ci się może podobać lub nie podobać - ale to indywidualny odbiór. Moja znajoma Szkotka mówi tak śmiesznie że ciężko ją zrozumieć, ale to nie znaczy że mówi źle. z tym jej akcentem to żartowałem i w sumie to bardziej czepiałem się z żartów..tak jak pisałem, przynajmniej rozumie każde jej słowo. Wiem że to nie poprawnie politycznie, ale słowa opisujące damskie zawody które kończą się na 'lożka' zawsze mnie trochę bawią.... ba, nawet komp podkreśla je na czerwono W 2013 pracowałem w fabryce IVECO, we Włoszech - stawialiśmy fabrykę od zera pod budowe vana który premiere miał w 2014-15. Wiecie..instalacja stołów roboczych, elektryki, pneumatyki, stawianie robotów i całej taśmy. Miałem to szczęście że pracowałem z chłopakiem...parał się spawaniem, i faktycznie...kooperował ze spawalnikami do tego stopnia, że nikt nic nie zatwierdził zanim owy koleś nie spojrzał na papiery Gość złota rączka, 120 kilo żywej wagi. Przy łikendzie wypijał 15 piw i nawet nie był wstawiony heheh @memento mori - pisałem to pod wpływem przeczytanych kłótni na forach, gdzie ludziska się przepychają, która wersja jest poprawna: - Na Ukrainie... czy -W Ukrainie Edytowane 22 Marca 2022 przez -mrovka- literówki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67568 #34925 Napisano 22 Marca 2022 4 godziny temu, -mrovka- napisał(-a): z tym jej akcentem to żartowałem i w sumie to bardziej czepiałem się z żartów..tak jak pisałem, przynajmniej rozumie każde jej słowo. Nie będę się czepiał, ale kto rozumie każde jej słowo? 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach