Adi 4769 #36601 Napisano 14 Września 2022 Też pięknie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 138669 #36602 Napisano 14 Września 2022 3 godziny temu, Szyszkops napisał(-a): Ja akurat - mimo że mi się obiektywnie podoba - od samego początku wiedziałem, że nie wezmę tego ich czerwonego lakieru, bo gdzie się nie obrócisz, tam jest czerwona mazda do porzygu ich... Zapisałem się na cx30... w styczniu... czekam... nie wiem jak długo trzeba czekać CX30 - fajny, no i w przeciwieństwie do mojego "łatwo-wsiadalny". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 77771 #36603 Napisano 14 Września 2022 Mnie się całkiem fajnie jeździło "próbnie" Proceedem (w 2019). 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmaniek 2622 #36604 Napisano 14 Września 2022 Ja akurat - mimo że mi się obiektywnie podoba - od samego początku wiedziałem, że nie wezmę tego ich czerwonego lakieru, bo gdzie się nie obrócisz, tam jest czerwona mazda do porzygu ich... Zapisałem się na cx30... w styczniu... czekam... nie wiem jak długo trzeba czekać Halo, halo, zaraz, jaki czerwony?! Czerwonego to możesz sobie Fiata kupić, to jest Red Soul Crystal ! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 138669 #36605 Napisano 14 Września 2022 Teraz, mmaniek napisał(-a): Halo, halo, zaraz jaki czerwony?! Czerwonego to możesz sobie Fiata kupić, to jest Red Soul Crystal ! W nazwach kolorów, to producentom fantazji nie brakuje. Może zdefiniować i ograniczyć? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 348 #36606 Napisano 15 Września 2022 O, nie chciałem zdeklasować Kia Ceed - w internecie z wszystkich ocen, testów wynikialo, że to coś więcej niż przeciętnej jakości samochód. Może spodziewalem się zbyt dużo i stąd rozczarowanie. Mój samochód to najniższa półka- Dacia Duster II -przy zakupie małe oczekiwania zw. z tym nie było rozczarowania, a pozytywne zaskoczenie. Tak mialem na myśli silnik i całość - wykonanie, materiały, wyposażenie, ergonomia jak dla mnie przeciętne, jedyny plus ro zawieszenie - dobrze tłumi nierówności. Tak się powoli rozglądam za nowym z tych tanich- ale 120 tys to zbyt mało by coś kupić zadowalającego. Może ma ktoś Rav4 z najtańszym wyposażeniem ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #36607 Napisano 15 Września 2022 Może ma ktoś Rav4 z najtańszym wyposażeniem ? Mam od dwóch lat służbową - hybryda 2,5 i bieda wyposażenie, w zasadzie minimum dostępne z tym zespołem napędowym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 348 #36608 Napisano 15 Września 2022 Można tym jeździć, czy czuć, że brakuje czegoś podstawowego ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 138669 #36609 Napisano 15 Września 2022 2 godziny temu, łowca napisał(-a): O, nie chciałem zdeklasować Kia Ceed - w internecie z wszystkich ocen, testów wynikialo, że to coś więcej niż przeciętnej jakości samochód. Może spodziewalem się zbyt dużo i stąd rozczarowanie. Mój samochód to najniższa półka- Dacia Duster II -przy zakupie małe oczekiwania zw. z tym nie było rozczarowania, a pozytywne zaskoczenie. Tak mialem na myśli silnik i całość - wykonanie, materiały, wyposażenie, ergonomia jak dla mnie przeciętne, jedyny plus ro zawieszenie - dobrze tłumi nierówności. Tak się powoli rozglądam za nowym z tych tanich- ale 120 tys to zbyt mało by coś kupić zadowalającego. Może ma ktoś Rav4 z najtańszym wyposażeniem ? Myślę, że jesteś trochę niekonsekwentny w swoich wywodach. Mój znajomy kupił Dacię Duster w 2020 roku za ok. 80k zł tzw. full wypas. Z Twojej wypowiedzi wynika, że jesteś z niej zadowolony. Obecnie przy budżecie o połowę większym twierdzisz, że nic nie da się wybrać... Pomijając ofertę Kia (Ceed, ProCeed), bo chyba się nie polubiliście, to w tym przedziale cenowym można kupić sporo innych (Hyundai i30, Toyota Corolla, Skoda Octavia). Nie śledzę ostatnio cen nowych samochodów, bo swojego póki co nie zamierzam sprzedawać, ale 2 lata temu można było kupić np. Toyotę RAV4, Lexusa CT200h a nawet Mercedesa. Ten ostatni jednak chyba dla fanów marki, bo był z silnikiem, o ile dobrze pamiętam poniżej 100KM. Wiem, że ceny ostatnio wzrosły, ale przy takim budżecie jest z czego wybrać. Jak się nie boisz używek, to duży wybór staje się ogromny. Gdybyś chciał coś luksusowego z drugiej ręki, to przyjrzyj się marce Genesis. Tu jednak radziłbym kupić w USA, bo w Polsce stare modele raczej. Fotka do zapoznania się z tematem i filmik z YT. Model roku 2018. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Just1MoreWatch 2674 #36610 Napisano 15 Września 2022 Za 120k z USA możesz przebierać w markach i modelach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #36611 Napisano 15 Września 2022 Można tym jeździć, czy czuć, że brakuje czegoś podstawowego ? Asystent pasa ruchu (moim zdaniem słaby), aktywny tempomat (działa ok) i inne systemy bezpieczeństwa są standardowe niezależnie od wersji. Tak samo jak kamera cofania - najzwyklejsza, bez żadnego pokazywania promienia skrętu, ale w zupełności wystarcza. W tej 2,5 są podobno jakieś odrobinę lepsze światła niż w podstawie z innym silnikiem - ogólnie spoko. Jest android auto/apple car play, grzane fotele (tylko dwa stopnie regulacji, ale jest ok).Czego brakuje?- czujników parkowania - z tyłu mam kamerę (chociaż czujniki też powinny być), ale brak z przodu przy tym rozmiarze auta to żart. - nagłośnienie jest słabe, radio bez dab+.- zestaw głośnomówiący jest b. słaby, prawie wszyscy rozmówcy narzekają. - fotele bez regulacji lędźwiowej, na szczęście mnie kształt odpowiada, niektórzy koledzy się skarżą. - mogli sobie darować plastikowe klamki od środka, czy kawałek skaju jako zabudowę kolumny kierowniczej, czy też maskę podpieraną na "patyku".- zupełny brak światła w bagażniku...- podgrzewania kierownicy.- doświetlania zakrętów. - wskazania ciśnienia w oponach (oczywiście można dokupić czujniki).Poprzednie auto (Tucson z 2019) miałem w wersji full - w zasadzie wszystko, co było dostępne i przez pierwszy miesiąc było trochę dziwnie, ale na dłuższą metę nie zauważam jakiegoś dyskomfortu z powodu braku automatycznej klapy bagażnika etc.Przyzwyczajenia po przesiadce z turbo benzyny i dwusprzęgłowego automatu wymagała hybryda ze skrzynią cvt. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #36612 Napisano 15 Września 2022 W dniu 12.09.2022 o 23:05, dziadek napisał(-a): To jest to. Pytanie. Montujemy jak poniżej agregat prądotwórczy który spala na godzinę 1 litr benzyny i daje około 2 kWh. O ile kilometrów wydłużymy jazdę jadąc Teslą ze stałą prędkością 100 km/h? Jest możliwość obliczenia czegoś takiego? Oj @dziadek są o wiele bardziej nowoczesne rozwiązania niż agregat z silnikiem spalinowym. 😜 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 138669 #36613 Napisano 15 Września 2022 46 minut temu, memento mori napisał(-a): Oj @dziadek są o wiele bardziej nowoczesne rozwiązania niż agregat z silnikiem spalinowym. 😜 Kółeczka pod panele i będzie git. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #36614 Napisano 15 Września 2022 (edytowane) Tymczasem pojawił się nowy Mustang! 🤠 Edytowane 15 Września 2022 przez memento mori 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 77771 #36615 Napisano 15 Września 2022 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 701 #36616 Napisano 16 Września 2022 W dniu 12.09.2022 o 12:33, Just1MoreWatch napisał(-a): BMW też nie przewiduje wymiany rozrządu...:) w silniku M57 to była nieunikniona profilaktyka, serwis twierdzi że rozrząd jest wieczny i bezobsługowy W m57, z pierwszej serii, na zeliwnym bloku, który miałem kiedys było niecałe 500 kkm nalotu i rozrząd na 99% oryginalny. Miałeś na myśli np. N47, czy rzeczywiście M57, tylko późniejsze wersje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Just1MoreWatch 2674 #36617 Napisano 16 Września 2022 (edytowane) 37 minut temu, StaryWilk napisał(-a): W m57, z pierwszej serii, na zeliwnym bloku, który miałem kiedys było niecałe 500 kkm nalotu i rozrząd na 99% oryginalny. Miałeś na myśli np. N47, czy rzeczywiście M57, tylko późniejsze wersje? N47 to w ogóle poza skalą, znam rekordzistę który w jednym aucie zmieniał rozrząd 3 razy. Miałem na myśli faktycznie M57. Absolutnie nie ma porównania, ale znam kilka osób które miały przygodę z rozrządem. Ja w zasadzie jeżdżąc samochodem z tym silnikiem cały czas zastanawiałem się kiedy mnie to spotka Udało mi się dojeździć do około 200k km, zrobiona mapa silnika na około 300 koni i 650nm - problem finalnie mnie ominął pomimo zwiększonego obciążenia. Któryś z kolegów pisał wcześniej o tym, że zmiana oleju i zauważalne tego efekty to placebo (nie cytuję, lecz przekazuję meritum). W M57 zmiana z castrola na motula to był szok. Zmieniła sie kultura pracy silnika i stał się znacznie bardziej cichy. Edytowane 16 Września 2022 przez Just1MoreWatch 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9558 #36618 Napisano 16 Września 2022 Ujeżdżam M57, seryjne 231KM. Przejechane 320kkm, rozrząd seryjny i luzik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 732 #36619 Napisano 16 Września 2022 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 77771 #36620 Napisano 16 Września 2022 Przez chwilę myślałem, że to BMW... 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1158 #36621 Napisano 16 Września 2022 Terytorialnie blisko i teraz moda taka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #36622 Napisano 16 Września 2022 Jing- jang 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 77771 #36623 Napisano 16 Września 2022 Kiedyś to Romeo były bardziej Alfa... 6 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25755 #36624 Napisano 16 Września 2022 Mniam, widziałem ją w tym muzeum na żywo🥰 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8919 #36625 Napisano 16 Września 2022 Zapraszamy do Arese pod Milano 😄. 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach