pechagto 1087 #40026 Napisano 5 Czerwca 2023 W dniu 3.06.2023 o 19:32, beniowski napisał(-a): Jakbyś podjechał tych jeszcze kilka kilometrów, to byś F40 zobaczył w Maranello. Ja dzisiaj te trzy muzea (dwa Ferrari i Lamborghini) spokojnie obskoczyłem w jeden dzień. Wciąż jednak uważam, że najlepsze muzeum motoryzacyjne jakie widziałem we Włoszech to muzeum Alfy Romeo w Arese pod Mediolanem. Wiem ale to było działanie z premedytacją, taki wypadzik 3 dniowy chętnie powtórzę i to może nawet w tym roku, musiałem sobie zostawić coś fajnego do obejrzenia, a nie tylko po starówkach i kościołach łazić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8946 #40027 Napisano 5 Czerwca 2023 2 minuty temu, pechagto napisał(-a): Wiem ale to było działanie z premedytacją, taki wypadzik 3 dniowy chętnie powtórzę i to może nawet w tym roku, musiałem sobie zostawić coś fajnego do obejrzenia, a nie tylko po starówkach i kościołach łazić To jeszcze masz muzeum Maserati i ew. Ducati w okolicy (jeśli cię motory interesują). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2931 #40028 Napisano 5 Czerwca 2023 9 godzin temu, Ceteth napisał(-a): Wyprzedał się krótko po premierze Nawet niestety przed 7 godzin temu, beniowski napisał(-a): A Cizetę Moroder ktoś pamięta? Była bardzo podobna do Countacha. I jeśli cena za nowego Countacha wydaje się szalona, to owa Cizeta w latach 90-tych kosztowała 3,5 miliona franków francuskich (cena za Wiki), co daje ok. pół miliona euro teraz. No ba! Najszybszy samochod gum Turbo! 🤭 1 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43170 #40029 Napisano 5 Czerwca 2023 12 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): F40 dla mnie to ikona. Cytat Jeszcze Countach wywołuje we mnie podobne emocje Oprocz powyższych jest jeszcze Bugatti EB 110 i Porsche 959. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43170 #40030 Napisano 5 Czerwca 2023 5 godzin temu, trollu napisał(-a): ja tutaj postawiłbym na Mclarena F1 - Super samochód. A z "przyziemnych" Lotus Esprit. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #40031 Napisano 6 Czerwca 2023 15 godzin temu, beniowski napisał(-a): To jeszcze masz muzeum Maserati i ew. Ducati w okolicy (jeśli cię motory interesują). Ferrari i Maserati zostawiłem sobie na zaś, Ducati zaliczone 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2130 #40032 Napisano 6 Czerwca 2023 10 godzin temu, Dorian06 napisał(-a): Oprocz powyższych jest jeszcze Bugatti EB 110 i Porsche 959. Jaguar XJ220 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 978 #40033 Napisano 6 Czerwca 2023 Jaguar XJ220 jak go pokazali w którymś TopGear to w moich oczach jego czar prysł; choć przyznam, że w wtedy robił na mnie kolosalne wrażenie:-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2451 #40034 Napisano 6 Czerwca 2023 2 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #40035 Napisano 6 Czerwca 2023 Klasyki jedzą w KFC Supersamochody w Mcdonalds Zdjęcie klasyków z niedzieli w Łodzi, Ferrari z poniedziałku na A2 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lynx27 2571 #40036 Napisano 6 Czerwca 2023 F8 Tributo. Świetne auto, piękne linie, nawiązanie pokrywą silnika do legendarnego F40. Hołd dla V8, zabawka ideał 🏎️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hiob 231 #40037 Napisano 8 Czerwca 2023 W dniu 3.06.2023 o 16:06, mroova napisał(-a): Kiedyś w porcie przeładunkowym siedziałem w F50 przeznaczonym dla Mike Tysona - dość surrealistyczne uczucie ... Ja miałem okazję przejechać się kilkanaście metrów Ferrari F40 na lotnisku JFK w NY. Woziłem lotnicze ładunki, czekałem na towar, a obok, koło terminalu Alitalii facet ładował nowiutkie Ferrari na swoje auto. Jak zobaczyłem F40, zapytałem, czy mogę mu podjechać pod naczepę, a gość rzucił mi kluczyki i powiedział: Tylko ostrożnie! Jeszcze mi zrobił fotki na pamiątkę. W dniu 3.06.2023 o 13:32, beniowski napisał(-a): Wciąż jednak uważam, że najlepsze muzeum motoryzacyjne jakie widziałem we Włoszech to muzeum Alfy Romeo w Arese pod Mediolanem. Najlepsze muzeum motoryzacyjne jakie ja widziałem, to chyba muzeum motocykli w Birmingham, Alabama. Siedmiopoziomowy budynek pełen pięknie odrestaurowanych motocykli. A mówiąc o Alfie, to w Nashville zobaczyłem niesamowite perełki tej marki - jednostkowe prototypy, które niedawno zostały sprzedane na aukcji, za jedyne 15 milionów dolarów. W dniu 4.06.2023 o 03:57, trollu napisał(-a): gdybym miał wybierać wziąłbym F50 a nie F40 To jednak inna epoka, nie da się za bardzo porównywać tych samochodów. F50 zdecydowanie lepszy, ale F40 był chyba w swoim czasie bardziej rewolucyjny na tle innych, dostępnych wtedy, aut. 15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 49883 #40038 Napisano 8 Czerwca 2023 Hiobie ty to się już chyba z wąsem urodziłeś co?😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 138979 #40039 Napisano 8 Czerwca 2023 Trochę obok tematu, ale... to chyba najbardziej samochodowy rock wszechczasów? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hiob 231 #40040 Napisano 8 Czerwca 2023 2 godziny temu, Londek napisał(-a): Hiobie ty to się już chyba z wąsem urodziłeś co?😉 E nie... na zdjęciach z przedszkola mleko pod nosem, ale przez ostatnie 50 lat tylko raz zgoliłem wąsy. 2 godziny temu, Paulus57 napisał(-a): Trochę obok tematu, ale... to chyba najbardziej samochodowy rock wszechczasów? Ja myślę, że ten tytuł należy się temu utworowi: Przynajmniej ja, słuchając go, nie mogłem utrzymać prawej nogi, wciskała pedał gazu do samej podłogi. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 138979 #40041 Napisano 8 Czerwca 2023 7 minut temu, hiob napisał(-a): E nie... na zdjęciach z przedszkola mleko pod nosem, ale przez ostatnie 50 lat tylko raz zgoliłem wąsy. Ja myślę, że ten tytuł należy się temu utworowi: Przynajmniej ja, słuchając go, nie mogłem utrzymać prawej nogi, wciskała pedał gazu do samej podłogi. Golden Earring napędza, ale to może końcowa scena z DP powstrzymywała Cię przed szaleństwem na drodze? No to dorzucę jeszcze jednego klasyka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hiob 231 #40042 Napisano 8 Czerwca 2023 2 godziny temu, Paulus57 napisał(-a): Golden Earring napędza, ale to może końcowa scena z DP powstrzymywała Cię przed szaleństwem na drodze? Z tym to bywało różnie... Mój problem polegał na tym, że mój samochód miał 600 KM, osiągał 320 km/h, a od setki do 200 km/h rozpędzał się w osiem sekund - i to było uzależniające. Ale gdy trzeci raz wyleciałem z drogi pozbyłem się tego auta, bo się przestraszyłem, że w końcu zrobię krzywdę sobie, albo komuś innemu. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12742 #40043 Napisano 8 Czerwca 2023 12 minut temu, hiob napisał(-a): Z tym to bywało różnie... Mój problem polegał na tym, że mój samochód miał 600 KM, osiągał 320 km/h, a od setki do 200 km/h rozpędzał się w osiem sekund - i to było uzależniające. Ale gdy trzeci raz wyleciałem z drogi pozbyłem się tego auta, bo się przestraszyłem, że w końcu zrobię krzywdę sobie, albo komuś innemu. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8946 #40044 Napisano 8 Czerwca 2023 11 godzin temu, hiob napisał(-a): Ja miałem okazję przejechać się kilkanaście metrów Ferrari F40 na lotnisku JFK w NY. Woziłem lotnicze ładunki, czekałem na towar, a obok, koło terminalu Alitalii facet ładował nowiutkie Ferrari na swoje auto. Jak zobaczyłem F40, zapytałem, czy mogę mu podjechać pod naczepę, a gość rzucił mi kluczyki i powiedział: Tylko ostrożnie! Jeszcze mi zrobił fotki na pamiątkę. Najlepsze muzeum motoryzacyjne jakie ja widziałem, to chyba muzeum motocykli w Birmingham, Alabama. Siedmiopoziomowy budynek pełen pięknie odrestaurowanych motocykli. A mówiąc o Alfie, to w Nashville zobaczyłem niesamowite perełki tej marki - jednostkowe prototypy, które niedawno zostały sprzedane na aukcji, za jedyne 15 milionów dolarów. To jednak inna epoka, nie da się za bardzo porównywać tych samochodów. F50 zdecydowanie lepszy, ale F40 był chyba w swoim czasie bardziej rewolucyjny na tle innych, dostępnych wtedy, aut. Co to jest, to żółte przy lusterku? Jakaś owiewka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 138979 #40045 Napisano 8 Czerwca 2023 36 minut temu, hiob napisał(-a): Z tym to bywało różnie... Mój problem polegał na tym, że mój samochód miał 600 KM, osiągał 320 km/h, a od setki do 200 km/h rozpędzał się w osiem sekund - i to było uzależniające. Ale gdy trzeci raz wyleciałem z drogi pozbyłem się tego auta, bo się przestraszyłem, że w końcu zrobię krzywdę sobie, albo komuś innemu. Pozostaje mieć nadzieję, że następny właściciel miał nie mniej szczęścia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 49883 #40046 Napisano 8 Czerwca 2023 3 hours ago, hiob said: E nie... na zdjęciach z przedszkola mleko pod nosem, ale przez ostatnie 50 lat tylko raz zgoliłem wąsy. Dowód przedstawiony, nie było wąsa👍🏻😜 44 minutes ago, hiob said: Mój problem polegał na tym, że mój samochód miał 600 KM Z przyjemnością oglądałem odcinki z M3🔥 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #40047 Napisano 8 Czerwca 2023 2 godziny temu, beniowski napisał(-a): Co to jest, to żółte przy lusterku? Jakaś owiewka? Metka z ceną 😎 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hiob 231 #40048 Napisano 8 Czerwca 2023 5 godzin temu, beniowski napisał(-a): Co to jest, to żółte przy lusterku? Jakaś owiewka? Myślę, że jakieś dokumenty przewozowe. Auto prosto z samolotu, jechało do dealera w New Jersey. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 49883 #40049 Napisano 8 Czerwca 2023 Także tego… https://m.demotywatory.pl/5197334 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8946 #40050 Napisano 8 Czerwca 2023 Żeby z takim nazwiskiem sprzedawać Land Rovery i Jaguary 😁. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach