XoneX 300 #42351 Napisano 2 Lutego 2024 Nie rozśmieszaj mnie 😅 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9559 #42352 Napisano 2 Lutego 2024 Każdy ma prawo mieć własny pogląd na te zagadnienia. Tobie coś takiego nie pasuje, więc po prostu nie korzystaj. Darowizna w tym przypadku jest pewną ścieżką legalną, więc korzystam i tyle. Podatki, zusy i inne srusy płacę, więc chociaż w tym przypadku nieco odetchnę. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nicon 3845 #42353 Napisano 2 Lutego 2024 (edytowane) Uff, co za łaska, przedsiębiorca zapłacił podatki i ZUS, a mógł też na tym przycebulić "z fakturką będzie drożej hehe". 40 minut temu, XoneX napisał(-a): Żenujący jest taki janusz, który chce rozliczać koszty, odliczyć VAT, a jak przychodzi do zapłaty podatków od sprzedaży, to janusz kombinuje i go to boli. Żenujące to jest pytanie na forum o to jak obchodzić podatki w januszowy sposób. To się w Polsce nazywa optymalizacja podatkowa, a w normalnym kraju oszustwo podatkowe. Ale w kraju gdzie prowadząc działalność ma się podatkowe eldorado januszy i tak najbardziej boli z całego społeczeństwa płacenie tych podatków. Edytowane 2 Lutego 2024 przez nicon 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4121 #42354 Napisano 2 Lutego 2024 Skoro odliczyć mogę 50% vatu to czemu przy sprzedaży mam zapłacić go 100%? Podobnych rzeczy jest więcej.Jeśli ktoś chce zdzierać ze mnie, co dziwnego w tym, że mi się to nie podoba i mogąc to w legalny sposób obejść chcę to zrobić?Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 6100 #42355 Napisano 2 Lutego 2024 Nie trzeba było zapraszać do HiFi jak widzę 😎 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz_M 2712 #42356 Napisano 3 Lutego 2024 Ehhh...jedyna szansa żeby się przejechać to jak trzeba umyć i posprzątać 🤣 Inaczej nie ma szansy, żeby żona dała.....kluczyki 😁 Za to jazda na myjnię i powrót bardzo okrężną drogą. Nie wiem dlaczego to autko powoduje banana na twarzy jak się wsiada w niego 🤷 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4121 #42357 Napisano 3 Lutego 2024 Moja żona też ma 500 i fakt, świetne to auta.Za ro ostatnio miałem ochotę przejechac się a45amg, jak dla mnie do codziennej nazwy to się nie nadaje, ale niesamowita zabawka Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 73134 #42358 Napisano 3 Lutego 2024 7 minut temu, bober5264 napisał(-a): Moja żona też ma 500 i fakt, świetne to auta. Za ro ostatnio miałem ochotę przejechac się a45amg, jak dla mnie do codziennej nazwy to się nie nadaje, ale niesamowita zabawka Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka To jak to musi jeździć 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz_M 2712 #42359 Napisano 3 Lutego 2024 17 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): To jak to musi jeździć 🤔🤔🤔 Niewątpliwe ciekawe doznania daje moc w takiej małej kulce. Niestety, prawdziwych Abarthów już nie ma, teraz tylko w prądzie ☹️ U mnie....tzn. u Żony na klapie tylko wielki napis Hybrid, w aucie, które z hybryda nie ma nic wspólnego 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 50321 #42360 Napisano 3 Lutego 2024 Poezja… świetnie wszystko pokazane, i do tego ten dźwięk🔥 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 73134 #42361 Napisano 3 Lutego 2024 15 minut temu, Łukasz_M napisał(-a): Niewątpliwe ciekawe doznania daje moc w takiej małej kulce. Niestety, prawdziwych Abarthów już nie ma, teraz tylko w prądzie ☹️ U mnie....tzn. u Żony na klapie tylko wielki napis Hybrid, w aucie, które z hybryda nie ma nic wspólnego 😉 U mnie na mieście jeździ parę takich popylaczy 😁😁😁 15 minut temu, Londek napisał(-a): Poezja… świetnie wszystko pokazane, i do tego ten dźwięk🔥 To się kręci strasznie wysoko 😲😲😲 Ja mam tylko scenica 2,0 turbo 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 15491 #42362 Napisano 3 Lutego 2024 Skoro odliczyć mogę 50% vatu to czemu przy sprzedaży mam zapłacić go 100%? Podobnych rzeczy jest więcej.Jeśli ktoś chce zdzierać ze mnie, co dziwnego w tym, że mi się to nie podoba i mogąc to w legalny sposób obejść chcę to zrobić?Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu TapatalkaNo niestety, ale nie ma to nic wspólnego z legalnością. Poczytaj 83kc i komentarze. Ja bym jednak poszukał podatkowca, zapłacił parę złotych, żeby mi to ogarnął w taki sposób, żebym nie musiał płacić więcej podatku niż sobie odliczyłem. Wtedy byłoby to faktycznie legalne. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 73134 #42363 Napisano 4 Lutego 2024 14 godzin temu, Londek napisał(-a): Poezja… świetnie wszystko pokazane, i do tego ten dźwięk🔥 Record_2024-02-04-10-50-57.mp4 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4121 #42364 Napisano 4 Lutego 2024 No niestety, ale nie ma to nic wspólnego z legalnością. Poczytaj 83kc i komentarze. Ja bym jednak poszukał podatkowca, zapłacił parę złotych, żeby mi to ogarnął w taki sposób, żebym nie musiał płacić więcej podatku niż sobie odliczyłem. Wtedy byłoby to faktycznie legalne. Niby czemu? Sprzeda obdarowana osoba i będzie sobie miała € a ja sobie kupię coś innego za swoje Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9429 #42365 Napisano 4 Lutego 2024 (edytowane) A’propos Fiata, widzieliście już nowe Topolino? U mnie już są w salonach. Wracam ze spaceru, a tu sąsiad coś takiego sobie kupił - https://morgan-motor.com/super-3/ Edytowane 4 Lutego 2024 przez beniowski 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 73134 #42366 Napisano 4 Lutego 2024 1 minutę temu, beniowski napisał(-a): A’propos Fiata, widzieliście już nowe Toppolino? U mnie już są w salonach. Wracam ze spaceru, a tu sąsiad coś takiego sobie kupił - https://morgan-motor.com/super-3/ Ale czad 2litrowa V 🤔🤔🤔 Dobra doczytałem 1,5 3cylindry chyba 😁😁😁 Morgan Super 3 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4121 #42367 Napisano 4 Lutego 2024 To może zróbmy zabawę, jaki jest Waszym zdaniem najbardziej komfortowe auto do ok 150k?Nie koniecznie nowe bo w tej cenie nowe może być problem z komfortem.S90?Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #42368 Napisano 4 Lutego 2024 Dwudziestoletni Lexus LS430 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2131 #42369 Napisano 4 Lutego 2024 21 godzin temu, Łukasz_M napisał(-a): Niewątpliwe ciekawe doznania daje moc w takiej małej kulce. Niestety, prawdziwych Abarthów już nie ma, teraz tylko w prądzie ☹️ U mnie....tzn. u Żony na klapie tylko wielki napis Hybrid, w aucie, które z hybryda nie ma nic wspólnego 😉 Moja też miałaby 500, ale automat w tym aucie to pomyłka a na manual ma uczulenie. Stanęło na Hujdaju ostatecznie, tylko niech w końcu to prawko zrobi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12794 #42370 Napisano 4 Lutego 2024 (edytowane) 3 godziny temu, beniowski napisał(-a): A’propos Fiata, widzieliście już nowe Topolino? U mnie już są w salonach. Wczoraj dosłownie widziałem podobnego Citroena, AMI bodajże, ciekawe czy to brat bliźniak i mają coś wspólnego ze sobą? Edytowane 4 Lutego 2024 przez tommly 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 73134 #42371 Napisano 4 Lutego 2024 (edytowane) 4 minuty temu, tommly napisał(-a): Wczoraj dosłownie widziałem podobnego Citroena, AMI bodajże, ciekawe czy to brat bliźniak i mają coś wspólnego ze sobą? Pewnie wszystko 🤗🤗🤗 Edytowane 4 Lutego 2024 przez TomcioMiki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9429 #42372 Napisano 4 Lutego 2024 25 minut temu, tommly napisał(-a): Wczoraj dosłownie widziałem podobnego Citroena, AMI bodajże, ciekawe czy to brat bliźniak i mają coś wspólnego ze sobą? U mnie tych Citroenów zatrzęsienie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12794 #42373 Napisano 4 Lutego 2024 Globalizacja, kooperacja, konsolidacja 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gyc78 893 #42374 Napisano 4 Lutego 2024 W dniu 28.01.2024 o 16:38, Tommaso napisał(-a): Chodzi mnie toto po głowie ostatnio jako trzecie… Na wypady z dużym psem (Owczarek), rowery itp. sprawdza się to koledze? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #42375 Napisano 4 Lutego 2024 Sprawdza się, kupiłem go w sumie w tym samym celu, nawet założyłem hak, żeby zakładać bagażnik rowerowy. Na razie na wypady w teren i włóczenie się po okolicach sprawdza się idealnie, do jazdy po mieście przyzwoicie, ale w żadną trasę powyżej 20 km jeszcze się nim nie wybrałem i obawiam się, że się nie sprawdzi. Chociaż jak przyjdzie wiosna, to na 100% zapakuje 2 rowery i pojedziemy w dwójkę gdzieś w góry, zobaczymy czy da się znieść podróż 250 km w jedną stronę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach