XoneX 300 #45976 Napisano 29 Sierpnia 2024 wiadomo, bo to stworzone jest tylko po to, aby na odcinku testowym wyrobić normy narzucone przez UE. Przecież nie o oszczędność na paliwie tu chodzi Z drugiej strony, obecnie rozruszniki, akumulatory, itd. są dostosowane do start&stop, jak serwisowałem starsze auto, to w warsztacie pytali o wersję, ze start&stop czy bez. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 709 #45977 Napisano 29 Sierpnia 2024 12 godzin temu, Tommaso napisał(-a): czy nowym Santa Fe, którym niedawno jeździłem. Jak wrażenia z jazdy? Jak długo "testowales"? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszkr 169 #45978 Napisano 29 Sierpnia 2024 Start/stop i wiele innych rzeczy można na stale wyłączyć w Bmw/Mini za pomocą aplikacji Bimmercode. Mam tak w obu autach i zapomniałem, ze to wogole istnieje w Bmw. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #45979 Napisano 30 Sierpnia 2024 Ostatni spot wakacyjny Łódzkich Amcarów - ponad 50 szt. różnej maści się najechało, wrzucam co ciekawsze zdjęcia mi się udało zrobić 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #45980 Napisano 30 Sierpnia 2024 9 godzin temu, StaryWilk napisał(-a): Jak wrażenia z jazdy? Jak długo "testowales"? Krótka półgodzinna jazda ze sprzedawcą. Wrażenia mam mieszane, w środku jakiś taki plastikowy, dużo twardych tworzyw. Ale prowadzi się bardzo przyzwoicie, to nie jest komfortowa kanapa przechylająca się na zakrętach. Fotele jak dla mnie trochę za twarde jak na SUVa. No i przeraźliwie brakowało mi mocy poza miastem, jechałem zwykłą hybrydą, którą teraz z powodów ekologicznych trochę wykastrowali i czuć, że to 1,6t się męczy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1654 #45981 Napisano 30 Sierpnia 2024 10 godzin temu, lukaszkr napisał(-a): Start/stop i wiele innych rzeczy można na stale wyłączyć w Bmw/Mini za pomocą aplikacji Bimmercode. Mam tak w obu autach i zapomniałem, ze to wogole istnieje w tak, pod warunkiem że auto już nie jest na gwarancji, w innym przypadku można sie pożegnać z gwarancją fabryczną 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4023 #45982 Napisano 30 Sierpnia 2024 @Krakus1 można wyłączyć dźwięk tego ostrzegania, a bez dźwięku to już może sobie mrygac Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 709 #45983 Napisano 30 Sierpnia 2024 9 godzin temu, Tommaso napisał(-a): Krótka półgodzinna jazda ze sprzedawcą. Wrażenia mam mieszane, w środku jakiś taki plastikowy, dużo twardych tworzyw. Ale prowadzi się bardzo przyzwoicie, to nie jest komfortowa kanapa przechylająca się na zakrętach. Fotele jak dla mnie trochę za twarde jak na SUVa. No i przeraźliwie brakowało mi mocy poza miastem, jechałem zwykłą hybrydą, którą teraz z powodów ekologicznych trochę wykastrowali i czuć, że to 1,6t się męczy. Dzięki, Pertn bardzo słabo ocenił zawieszenie, bez zmian w stosunku do wersji USA, no i też na materiały narzekał... Z kolei Bąk bardzo chwalił i wydawało mi się, że w końcu dobra opcja dla rodzin wielodzietnych się pojawiła do ok 200 tys zł. Chętnie przy okazji wybiorę się obejrzeć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #45984 Napisano 30 Sierpnia 2024 (edytowane) 17 godzin temu, lukaszkr napisał(-a): Start/stop i wiele innych rzeczy można na stale wyłączyć w Bmw/Mini za pomocą aplikacji Bimmercode. Mam tak w obu autach i zapomniałem, ze to wogole istnieje w Bmw. Poza ASO to można w każdym aucie zmieniać sobie domyślne ustawienia elektroniki. Jeszcze kilka lat temu wiele rzeczy można było zmienić oficjalnie w ASO w tym wyłączyć start/stop. Peugeot (ale też i inne marki) pozwalał nawet podnieść moc i moment silnika. Była to normalna pozycja w cenniku dostępna dla danego modelu i silnika. Odkąd motoryzacją zaczęli rządzić ekoterroryści w ASO już nic nie można zrobić. Edytowane 30 Sierpnia 2024 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1654 #45985 Napisano 30 Sierpnia 2024 Godzinę temu, bober5264 napisał(-a): @Krakus1 można wyłączyć dźwięk tego ostrzegania, a bez dźwięku to już może sobie mrygac Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka super, tylko upewni się czy po wyłączeniu zapłonu i ponownego włączenia , nie wraca do aktywnego trybu jednak 😬 a ja od dwóch tygodni bawię się w ustawieniu audio , jestem bliżej niż dalej 😅 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8671 #45986 Napisano 30 Sierpnia 2024 23 godziny temu, bober5264 napisał(-a): Z innej beczki, co to się wyprawia z mazda, na początku byłem pewien że ktoś sobie do yarisa dla zartu przykleił znaczek mazdy, ale nie. Tak wygląda mazda 2 Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka No i są też Suzuki "Corolla" i Suzuki "Rav 4". Jeżeli dobrze pamiętam, to jakiś czas temu na rynek USA, Toyota sprzedawała mazdę 2 pod nazwą Yaris, teraz rewanż. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70002 #45987 Napisano 30 Sierpnia 2024 2 godziny temu, Krakus1 napisał(-a): super, tylko upewni się czy po wyłączeniu zapłonu i ponownego włączenia , nie wraca do aktywnego trybu jednak 😬 a ja od dwóch tygodni bawię się w ustawieniu audio , jestem bliżej niż dalej 😅 U mnie wraca i od nowa to samo. 😬 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 78541 #45988 Napisano 30 Sierpnia 2024 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszkr 169 #45989 Napisano 31 Sierpnia 2024 20 godzin temu, Krakus1 napisał(-a): tak, pod warunkiem że auto już nie jest na gwarancji, w innym przypadku można sie pożegnać z gwarancją fabryczną Zrobilem to majac auto na gwarancji i później nie było problemu zeby cos w ramach niej w aucie zrobic. W razie czego mozna tez zawsze wrócic do ustawień fabrycznych przed oddaniem auta do serwisu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70002 #45990 Napisano 31 Sierpnia 2024 Na A2 jadąc z Wawy do Poznania na wysokości Konina, tuż przez zlikwidowanymi bramkami, uruchomiono odcinkowy pomiar prędkości. Ktoś wie, od kiedy to faktycznie działa? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4023 #45991 Napisano 31 Sierpnia 2024 Na A2 jadąc z Wawy do Poznania na wysokości Konina, tuż przez zlikwidowanymi bramkami, uruchomiono odcinkowy pomiar prędkości. Ktoś wie, od kiedy to faktycznie działa? Od lutegoWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70002 #45992 Napisano 31 Sierpnia 2024 24 minuty temu, bober5264 napisał(-a): Od lutego Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka W lutym ruszyły testy, ale od kiedy strzela fotki. Mi Waze dopiero wczoraj dało znać, że już działa. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4023 #45993 Napisano 31 Sierpnia 2024 Z tego co czytałem testy byly przez pierwszych kilka dni i rozdał już sporo mandatowWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 341 #45994 Napisano 31 Sierpnia 2024 Mężczyzna spłonął w pożarze auta elektrycznego! Przerażające zdarzenie pod blokiem w Skierniewicach: https://lodz.se.pl/mezczyzna-splonal-w-pozarze-auta-elektrycznego-przerazajace-zdarzenie-przed-blokiem-w-skierniewicach-zdjecia-aa-YsNX-1NjD-hvcT.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1654 #45995 Napisano 31 Sierpnia 2024 5 godzin temu, lukaszkr napisał(-a): Zrobilem to majac auto na gwarancji i później nie było problemu zeby cos w ramach niej w aucie zrobic. W razie czego mozna tez zawsze wrócic do ustawień fabrycznych przed oddaniem auta do serwisu. miałeś szczęście, każda ingerencja w oprogramowanie samochodu zostawia stały elektroniczny ślad, który może być podstawą do odmowy naprawy gwarancyjnej przez BMW , to są słowa pracownika ASO BMW 🙂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1654 #45996 Napisano 31 Sierpnia 2024 I jestem po ustawieniu audio w Audi , 2 tygodnie z tym się męczyłem , a okazało się że Sorround i 3D są zabójcami tego systemu jeśli chodzi o jakość dźwięku , jest tak czysty i perfekcyjnie strojony , że jakakolwiek próba dołożenia fajerwerków w postaci Sorround czy 3D ,dawało mi uczucie że system tracił balans i czystość dźwięku . o ile software jest ubogi i bez żadnych dodatków czy możliwości personalizacji - co może komuś przeszkadzać , w odróżnieniu od Burmester czy B&W- o tyle hardware i strojenie są fenomenalne jakbym miał porównywać do jedzenia, to Burmester i B&W w MB i BMW są jak najlepsze dania meksykańskie czy hinduskie, zrobione z najlepszych składników i przyrządzone przez najlepszych mistrzów kuchni , jest super ale głównie czuć przypraw B&O w A6 jest jak stek Kobe obsypane jedynie solą himalajską i przygotowane przez mistrza fachu , jak kto lubi 😊 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszkr 169 #45997 Napisano 31 Sierpnia 2024 9 godzin temu, Krakus1 napisał(-a): miałeś szczęście, każda ingerencja w oprogramowanie samochodu zostawia stały elektroniczny ślad, który może być podstawą do odmowy naprawy gwarancyjnej przez BMW , to są słowa pracownika ASO BMW 🙂 Przed odpaleniem apki pytalem szefa serwisu Bwm i powiedział, ze to nie ma znaczenia. Pewnie każde ASO mowi co innego ale robilem tylko drobne zmiany, nie wchodziłem w expert mode bo tam można juz niezle namieszac.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4023 #45998 Napisano 31 Sierpnia 2024 I jestem po ustawieniu audio w Audi , 2 tygodnie z tym się męczyłem , a okazało się że Sorround i 3D są zabójcami tego systemu jeśli chodzi o jakość dźwięku , jest tak czysty i perfekcyjnie strojony , że jakakolwiek próba dołożenia fajerwerków w postaci Sorround czy 3D ,dawało mi uczucie że system tracił balans i czystość dźwięku . o ile software jest ubogi i bez żadnych dodatków czy możliwości personalizacji - co może komuś przeszkadzać , w odróżnieniu od Burmester czy B&W- o tyle hardware i strojenie są fenomenalne jakbym miał porównywać do jedzenia, to Burmester i B&W w MB i BMW są jak najlepsze dania meksykańskie czy hinduskie, zrobione z najlepszych składników i przyrządzone przez najlepszych mistrzów kuchni , jest super ale głównie czuć przypraw B&O w A6 jest jak stek Kobe obsypane jedynie solą himalajską i przygotowane przez mistrza fachu , jak kto lubi Ja się zdziwiłem że ustawien dźwięku jest tak mało, a być może mam ich mniej niż Ty bo mam niższa wersję banga, ale imo jest ich wystarczjaco, daje się świetnie ustawicWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1654 #45999 Napisano 1 Września 2024 Premium i Advanced mają ten sam panel ustawień audio, różnica głównie jest w hardware 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 349 #46000 Napisano 1 Września 2024 W dniu 31.08.2024 o 11:22, mario1971 napisał(-a): Na A2 jadąc z Wawy do Poznania na wysokości Konina, tuż przez zlikwidowanymi bramkami, uruchomiono odcinkowy pomiar prędkości. Ktoś wie, od kiedy to faktycznie działa? https://youtu.be/uL5kY7lo_QQ?feature=shared 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach