Krakus1 1661 #46576 Napisano 24 Października 2024 🤣 dźwięk zamykanych drzwi 5er G30 LCI VS A6 C8 LCI A6 wygrywa słuchawki na uszach 20241024_145127.mp4 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XoneX 300 #46577 Napisano 24 Października 2024 Godzinę temu, Krakus1 napisał(-a): 🤣 dźwięk zamykanych drzwi 5er G30 LCI VS A6 C8 LCI A6 wygrywa słuchawki na uszach 20241024_145127.mp4 Nie liczy się, bo nie zamykałeś w obu autach tych samych drzwi (od strony kierowcy lub od strony pasażera) 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13096 #46578 Napisano 24 Października 2024 Godzinę temu, Krakus1 napisał(-a): 🤣 dźwięk zamykanych drzwi 5er G30 LCI VS A6 C8 LCI A6 wygrywa słuchawki na uszach 20241024_145127.mp4 Aaa zobaczymy jak będzie po kilkuset/kilku tysiącach otwarciach i zamknięciach. Teraz faktycznie, Audi bardziej miękko. 👍 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1661 #46579 Napisano 24 Października 2024 52 minuty temu, XoneX napisał(-a): Nie liczy się, bo nie zamykałeś w obu autach tych samych drzwi (od strony kierowcy lub od strony pasażera) 🤣 musisz mnie wierzyć na słowo 😉 ale przednie drzwi w BMW brzmią tak samo- ma 20tys km przebiegu-, natomiast tylne brzmią inaczej , lepiej , i tak samo jest w Audi . dopiero 5er remisuje z A6 przy wyguszonych drzwi i wypełnionych uszczelkakach . natomiast z kolej na plus jest wysokość bagażnika w 5er , 53cm , w A6 49cm, co jest wyraźnie zauważalne przy dwóch dużych walizkach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8075 #46580 Napisano 25 Października 2024 Zaskakuje mnie to utyskiwanie na HUD, dla mnie to jeden z najlepszych wynalazków. Wszystkie informacje dostępne i widoczne, bez konieczności odrywania wzroku od drogi. Czy chciałbym auto tylko z HUD i bez zegarów? Chyba nie. Dla mnie to jak z przyciskami - podstawowe funkcje powinny być dostępne od ręki. I automatycznie wiem (bez patrzenia w dół na deskę), gdzie ich szukać. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13096 #46581 Napisano 25 Października 2024 Godzinę temu, cordi7 napisał(-a): Zaskakuje mnie to utyskiwanie na HUD, dla mnie to jeden z najlepszych wynalazków. Wszystkie informacje dostępne i widoczne, bez konieczności odrywania wzroku od drogi. Czy chciałbym auto tylko z HUD i bez zegarów? Chyba nie. Dla mnie to jak z przyciskami - podstawowe funkcje powinny być dostępne od ręki. I automatycznie wiem (bez patrzenia w dół na deskę), gdzie ich szukać. HUD to duża wygoda głównie jeżeli chodzi o nawigację o czym wcześniej wspominałem. Minimalizacja informacji oraz ustawienie wysokości wyświetlania powoduje, że nie irytuje. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2454 #46582 Napisano 25 Października 2024 Dla mnie najlepsza funkcja HUD to prędkościomierz w połączeniu z rozpoznawaniem znaków. W miastach gdzie co chwilę są ograniczenia prędkości do 30km/h bardzo przydatne. 1 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 3022 #46583 Napisano 25 Października 2024 Godzinę temu, Autor1984 napisał(-a): HUD to duża wygoda głównie jeżeli chodzi o nawigację o czym wcześniej wspominałem. Minimalizacja informacji oraz ustawienie wysokości wyświetlania powoduje, że nie irytuje. Na szczescie wiekszosc marek oferuje mozliwosc dostosowania ilosci informacji wyswietlanych na HUD. Ztcp w nowych Mercach irytuje mnie, ze HUD z mapa jest mega rozbudowany, wrecz pokazuje duza czesc mapy. W BMW musialem czesto modyfikowac co wyswietla, bo w trybie Efficient byl jakis glupi wskaznik (ztcp po kazdym przelaczeniu trybu zmienialo sie to, co wyswietla hud). Ale to szczegoly, HUD to swietny wynalazek, ktory zapobiega nadmiernemu przekraczaniu predkosci 😉 1 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 591 #46584 Napisano 25 Października 2024 3 godziny temu, cordi7 napisał(-a): Zaskakuje mnie to utyskiwanie na HUD Z HUD jest jak z automatyczną skrzynią biegów Najbardziej przeszkadza tym, którzy ich nie posiadają 😁 tapatalked 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #46585 Napisano 25 Października 2024 A u mnie nastąpiła drastyczna zmiana, zamieniłem Fabrykę Adrenaliny na Dziadkowóz. 15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70935 #46586 Napisano 25 Października 2024 Tomku, w końcu zadbasz o kręgosłup. 🙂 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4070 #46587 Napisano 25 Października 2024 Świetny Lex!Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13096 #46588 Napisano 25 Października 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, Tommaso napisał(-a): A u mnie nastąpiła drastyczna zmiana, zamieniłem Fabrykę Adrenaliny na Dziadkowóz. Tomek serio? Opierdzieliłeś M3? Lexus super bez dwóch zdań! Gratuluję! Mój HUD w paru wersjach i jeszcze IG, trochę z tego szydziłem, ale kompozycyjnie wyszło im to Edytowane 25 Października 2024 przez Autor1984 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszkr 169 #46589 Napisano 25 Października 2024 3 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): Tomek serio? Opierdzieliłeś M3? Lexus super bez dwóch zdań! Gratuluję! Mój HUD w paru wersjach i jeszcze IG, trochę z tego szydziłem, ale kompozycyjnie wyszło im to A Carplay wyswietla sie na HUD? W starej wersji jest tylko oryginalna navi Bmw. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1661 #46590 Napisano 26 Października 2024 (edytowane) 11 godzin temu, Tommaso napisał(-a): A u mnie nastąpiła drastyczna zmiana, zamieniłem Fabrykę Adrenaliny na Dziadkowóz. Piękne wnętrze , gratuluję i szerokości życzę👍 . Dziakowóz jeszcze nie jest , bo haka nie ma 😅 zagłówki są regulowane ? 10 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): Tomek serio? Opierdzieliłeś M3? Lexus super bez dwóch zdań! Gratuluję! Mój HUD w paru wersjach i jeszcze IG, trochę z tego szydziłem, ale kompozycyjnie wyszło im to moim zdaniem IG jest stworzone do 7er , pięknie i okazale auto wygląda po zmierzchu 😍 https://www.instagram.com/reel/C8gIurdtFe2/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igsh=MzRlODBiNWFlZA== Edytowane 26 Października 2024 przez Krakus1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1661 #46591 Napisano 26 Października 2024 Kaman Audi ,dolewkę oleju po takim przebiegu ! 🤬 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13096 #46592 Napisano 26 Października 2024 (edytowane) Godzinę temu, Krakus1 napisał(-a): Kaman Audi ,dolewkę oleju po takim przebiegu ! 🤬 Audi i dolewka to jak basen i woda, płuca i powietrze 14 godzin temu, lukaszkr napisał(-a): A Carplay wyswietla sie na HUD? W starej wersji jest tylko oryginalna navi Bmw. Nie wydaje mi się Ja jestem nieogarnięty do technikaliów związanych z multimediami. Szczerze to korzystam z minimalnej liczby funkcji i nawet nie wiem czy jest możliwość zrzutu na HUD. Ale wątpię. Edytowane 26 Października 2024 przez Autor1984 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5847 #46593 Napisano 26 Października 2024 1 godzinę temu, Krakus1 napisał(-a): Kaman Audi ,dolewkę oleju po takim przebiegu ! 🤬 Witaj w klubie 😕 Ja właśnie jestem w trakcie procedury pomiarowej. Zalali, zaplombowali i musze wykręcić min 1 tys. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1661 #46594 Napisano 26 Października 2024 @Valygaar w jakim silniku ? jak często kazał Ci dolewać ? rozumiem że zgłosiłeś problem w ramach gwarancji ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4070 #46595 Napisano 26 Października 2024 Ja jeszcze malo zrobiłem, ale patrząc po postach to chyba 1l muszę zamówić i wsadzić do bagażnika, może dlatego interwał jest 30k bo i tak 5l 'po drodze' trzeba dolac Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70935 #46596 Napisano 26 Października 2024 8 godzin temu, Krakus1 napisał(-a): Kaman Audi ,dolewkę oleju po takim przebiegu ! 🤬 Hehe, miałem tak samo. Po 12k km wlałem już łącznie 2l. Teraz od 3k km mam spokój, ale w bagażniku wożę 2l oleju na dolewkę. 😅 To jest Audi! 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4695 #46597 Napisano 26 Października 2024 W dniu 25.10.2024 o 19:00, Tommaso napisał(-a): A u mnie nastąpiła drastyczna zmiana, zamieniłem Fabrykę Adrenaliny na Dziadkowóz. Na wrocławskich numerach? Szkoda że w Lexie też już są tablety, LFA-style jest bezkonkurencyjne. Fabryka Adrenaliny chyba jednak męczy tak w codziennym użytkowaniu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70935 #46598 Napisano 26 Października 2024 ***Ponoć po wlaniu pierwszych 2l te silniki przestają żreć olej. Co jest dziwnie, to w moim Audi nie znalazłem bagnetu do sprawdzania poziomu oleju. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #46599 Napisano 26 Października 2024 Dzięki Koledzy. Miałem już M3 prawie 2 lata, przyszedł czas na zmiany. To genialny samochód, ale jednak jako daily wymaga sporych wyrzeczeń, a mój kręgosłup niestety się starzeje. Mam nadzieję, że na wiosnę uzupełni go auto do zabawy. @Krakus1 Hak ma, tylko demontowalny, jestem zapalonym rowerzystą. Zagłówki są regulowane tylko na wysokość, ale jak dla mnie są umieszczone idealnie, nie wypychają mi głowy do przodu. W ogóle fotele są nadzwyczaj komfortowe @Bugs Kupowałem we Wrocku, u mnie nie ma dealera Lexa, a z Wrocławiem jestem jednak najbardziej związany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4695 #46600 Napisano 26 Października 2024 4 minuty temu, Tommaso napisał(-a): Dzięki Koledzy. Miałem już M3 prawie 2 lata, przyszedł czas na zmiany. To genialny samochód, ale jednak jako daily wymaga sporych wyrzeczeń, a mój kręgosłup niestety się starzeje. Mam nadzieję, że na wiosnę uzupełni go auto do zabawy. @Krakus1 Hak ma, tylko demontowalny, jestem zapalonym rowerzystą. Zagłówki są regulowane tylko na wysokość, ale jak dla mnie są umieszczone idealnie, nie wypychają mi głowy do przodu. W ogóle fotele są nadzwyczaj komfortowe @Bugs Kupowałem we Wrocku, u mnie nie ma dealera Lexa, a z Wrocławiem jestem jednak najbardziej związany. Kręgosłup i zwykła chęć wygodnictwa i komfortu A SL-a masz nadal? To było coś pięknego... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach