rafalmosty 159143 #47226 Napisano 21 Grudnia 2024 Ja dzisiaj podjąłem decyzję, co kupuję. Podpisałem papiery i jak zarejestrują, to jeszcze w tym roku wsiądę za fajerę😉 miał być kolejny mercedes GLE, ale nie będzie… przez ostatnie 5 lat jeździłem GLE od nowości. Przez ostatnie 4 lata, był to bezobsługowy samochód. Żadna kontrolka (poza rezerwą) się nie zapaliła. Na końcówce jednak okazało się, że Ad Blue zaczęło wariować i do tego po 150 k okazało się, że rozrząd trzeba robić. Więc po 3 samochodach przerwy (był Land cruiser, Subaru forester, Mercedes GLE) wracam do Audi . Dla mnie się podoba😎 15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12813 #47227 Napisano 21 Grudnia 2024 (edytowane) 18 minut temu, rafalmosty napisał(-a): Ja dzisiaj podjąłem decyzję, co kupuję. Podpisałem papiery i jak zarejestrują, to jeszcze w tym roku wsiądę za fajerę😉 miał być kolejny mercedes GLE, ale nie będzie… przez ostatnie 5 lat jeździłem GLE od nowości. Przez ostatnie 4 lata, był to bezobsługowy samochód. Żadna kontrolka (poza rezerwą) się nie zapaliła. Na końcówce jednak okazało się, że Ad Blue zaczęło wariować i do tego po 150 k okazało się, że rozrząd trzeba robić. Więc po 3 samochodach przerwy (był Land cruiser, Subaru forester, Mercedes GLE) wracam do Audi . Dla mnie się podoba😎 Polift wygląda bardzo dobrze, na pewno cena znacznie atrakcyjniejsza, aniżeli GLE. Biel z pakietem czerń plus świetnie współgra. Gratuluję Rafał, fajny prezent żeś sobie Panie uczynił na Gwiazdkę @rafalmosty Jak odbierzesz, to rozumiesz? Czekamy na recenzję i więcej fotek Edytowane 21 Grudnia 2024 przez Autor1984 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 159143 #47228 Napisano 21 Grudnia 2024 Teraz, Autor1984 napisał(-a): Polift wygląda bardzo dobrze, na pewno cena znacznie atrakcyjniejsza, aniżeli GLE. Biel z pakietem czerń plus świetnie współgra. Gratuluję Rafał, fajny prezent, żeś sobie Panie uczynił na Gwiazdkę Dzięki Łukasz, kto jak kto, ale Ty wiesz w tym dziale co piszesz😎 cena ciut lepsza i rabat też satysfakcjonujący. Biel + piano black mega kontrastuje. Na żywo wygląda dużo lepiej niż na zdjęciu. Matrix-y w nowym wydaniu, też robią robotę. Powiem Ci, że tęskniłem za napędem quattro. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12813 #47229 Napisano 21 Grudnia 2024 (edytowane) 5 minut temu, rafalmosty napisał(-a): Dzięki Łukasz, kto jak kto, ale Ty wiesz w tym dziale co piszesz😎 cena ciut lepsza i rabat też satysfakcjonujący. Biel + piano black mega kontrastuje. Na żywo wygląda dużo lepiej niż na zdjęciu. Matrix-y w nowym wydaniu, też robią robotę. Powiem Ci, że tęskniłem za napędem quattro. No jasne, że świetnie kontrastuje. Bodajże w każdym Q7 jest doskonały TorSen Aż mi się japa uśmiechnęła, że nowość się pojawiła w dziale. I to taka! Jeszcze raz gratuluję, świetny SUV! Edytowane 21 Grudnia 2024 przez Autor1984 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1653 #47230 Napisano 22 Grudnia 2024 (edytowane) 8 godzin temu, rafalmosty napisał(-a): Ja dzisiaj podjąłem decyzję, co kupuję. Podpisałem papiery i jak zarejestrują, to jeszcze w tym roku wsiądę za fajerę😉 miał być kolejny mercedes GLE, ale nie będzie… przez ostatnie 5 lat jeździłem GLE od nowości. Przez ostatnie 4 lata, był to bezobsługowy samochód. Żadna kontrolka (poza rezerwą) się nie zapaliła. Na końcówce jednak okazało się, że Ad Blue zaczęło wariować i do tego po 150 k okazało się, że rozrząd trzeba robić. Więc po 3 samochodach przerwy (był Land cruiser, Subaru forester, Mercedes GLE) wracam do Audi . Dla mnie się podoba😎 czekamy na fotki , może coś więcej na temat wyposażenia i silnika ? 😊 Edytowane 22 Grudnia 2024 przez Krakus1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 139642 #47231 Napisano 22 Grudnia 2024 12 godzin temu, rafalmosty napisał(-a): Ja dzisiaj podjąłem decyzję, co kupuję. Podpisałem papiery i jak zarejestrują, to jeszcze w tym roku wsiądę za fajerę😉 miał być kolejny mercedes GLE, ale nie będzie… przez ostatnie 5 lat jeździłem GLE od nowości. Przez ostatnie 4 lata, był to bezobsługowy samochód. Żadna kontrolka (poza rezerwą) się nie zapaliła. Na końcówce jednak okazało się, że Ad Blue zaczęło wariować i do tego po 150 k okazało się, że rozrząd trzeba robić. Więc po 3 samochodach przerwy (był Land cruiser, Subaru forester, Mercedes GLE) wracam do Audi . Dla mnie się podoba😎 Ładnie i dostojnie. Gratuluję zakupu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6606 #47232 Napisano 22 Grudnia 2024 13 godzin temu, rafalmosty napisał(-a): Ja dzisiaj podjąłem decyzję, co kupuję. Podpisałem papiery i jak zarejestrują, to jeszcze w tym roku wsiądę za fajerę😉 miał być kolejny mercedes GLE, ale nie będzie… przez ostatnie 5 lat jeździłem GLE od nowości. Przez ostatnie 4 lata, był to bezobsługowy samochód. Żadna kontrolka (poza rezerwą) się nie zapaliła. Na końcówce jednak okazało się, że Ad Blue zaczęło wariować i do tego po 150 k okazało się, że rozrząd trzeba robić. Więc po 3 samochodach przerwy (był Land cruiser, Subaru forester, Mercedes GLE) wracam do Audi . Dla mnie się podoba😎 Gratuluję i pozytywnie zazdroszczę - dla mnie (miejsce parkingowe) za duży, więc chyba jednak, chrzanić sąsiadów, wezmę nowego outbacka - jazdę próbną mam w styczniu ustawioną 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5632 #47233 Napisano 22 Grudnia 2024 14 godzin temu, rafalmosty napisał(-a): Ja dzisiaj podjąłem decyzję, co kupuję. Podpisałem papiery i jak zarejestrują, to jeszcze w tym roku wsiądę za fajerę😉 miał być kolejny mercedes GLE, ale nie będzie… przez ostatnie 5 lat jeździłem GLE od nowości. Przez ostatnie 4 lata, był to bezobsługowy samochód. Żadna kontrolka (poza rezerwą) się nie zapaliła. Na końcówce jednak okazało się, że Ad Blue zaczęło wariować i do tego po 150 k okazało się, że rozrząd trzeba robić. Więc po 3 samochodach przerwy (był Land cruiser, Subaru forester, Mercedes GLE) wracam do Audi . Dla mnie się podoba😎 Kawał nosorożca, gratuluję! 💪🏼 Co do rozrządu po 150 tys. w GLE to taki przebieg nie jest wyjątkiem jako wskazanie do wymiany. Dlaczego cię to zdziwiło? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 341 #47234 Napisano 22 Grudnia 2024 (edytowane) W dniu 20.12.2024 o 20:07, łowca napisał(-a): Na żywo Symbioz nie spodobał mi się. Do wyboru oba 1.3 Tce i oba szary metalik. Biedny, okrojny Austral Evolution 160 km lub bogatsza Arkana Techno. Cena podobna 133 000/ 130 000. Arkana to rozciągnięte mocno Clio, Austral z kolei w taniej wersji ma wszystko wnętrz z szarej szmaty co wygląda na drzwiach jak plastik w Lanosie 🙂. Czasu nie mam, w poniedziałek muszę coś wybrać. Arkana ma fajną linię. Nie wiem jak z awaryjnością ale to nie będzie Lexus UX. Jeżeli chodzi o podobny w kwestii dynamicznego wyglądu to Audi Q3 Sportback. Ale cena Audi jest wyższa. https://carshow360.net/en/renault-vs-audi/austral-vs-q3/iconic-esprit-alpine-i-11045-vs-aud-rs-sportback-f3-9400 Edytowane 22 Grudnia 2024 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 738 #47235 Napisano 22 Grudnia 2024 7 godzin temu, Valygaar napisał(-a): Co do rozrządu po 150 tys. w GLE to taki przebieg nie jest wyjątkiem jako wskazanie do wymiany. Dlaczego cię to zdziwiło? nie wiem jaki silnik w w/w Q7 ale np w Vkach Audi są chyba 4 łańcuchy, opinia jest taka, że są nieśmiertelene - bo krótkie. Problem jest taki, że ślizgi niedożywają czasami 100tys km. Co z tego, że łańcuch sam w sobie jest ok skoro ślizg leży na dnie obudowy a łańcuch lata luźno jak w starym rowerze? Codów nie ma, dawno temu skończyły się czasy gdzie do łańcucha przez 300 czy 400 tys km nie trzeba było zaglądać. W nowym aucie wiadomo że nie ma się czym martwić a Q7 w przedlifcie była już fajna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szro 1 #47236 Napisano 23 Grudnia 2024 W dniu 20.12.2024 o 11:30, Lynx27 napisał(-a): Koledzy, użytkuje/użytkował ktoś 850i E31? Jestem ciekaw opinii, zawsze mnie kręciły te v12 z lat 90' ...to samo Merc. W140 600SE 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #47237 Napisano 23 Grudnia 2024 W dniu 19.12.2024 o 12:51, SzefSzefow napisał(-a): jakies 570 sztuk, ale ostatnich 9-5 w wersji kombii powstalo 33 sztuki 😅 Byly jeszcze Saaby 9-7x bazujace na jakims GMC Ten SUV był oparty na Chevym Trailblazerze, jeździłem Trailem jakieś 5 lat, świetne auto, podstawowy silnik 4,2 rzędowa 6 bardzo udana, no ale tam też był montowany 5,3 V8 który jest jeszcze lepszym wyborem. Taki Saab z V8 piękna sprawa. Świetne auta! 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5632 #47238 Napisano 23 Grudnia 2024 17 godzin temu, trollu napisał(-a): nie wiem jaki silnik w w/w Q7 ale np w Vkach Audi są chyba 4 łańcuchy, opinia jest taka, że są nieśmiertelene - bo krótkie. Problem jest taki, że ślizgi niedożywają czasami 100tys km. Co z tego, że łańcuch sam w sobie jest ok skoro ślizg leży na dnie obudowy a łańcuch lata luźno jak w starym rowerze? Codów nie ma, dawno temu skończyły się czasy gdzie do łańcucha przez 300 czy 400 tys km nie trzeba było zaglądać. W nowym aucie wiadomo że nie ma się czym martwić a Q7 w przedlifcie była już fajna Łańcuch to łańcuch. Ja właśnie w ub. tyg. w V90 wymieniłem przy 139 tys. Producent zaleca 150 tys. Niemniej słyszałem od znajomego pracującego w autoryzowanym serwisie, że wysypywały się auta poniżej 120 tys. A że Volvo ma super politykę rabatów dla używek (materiały+robocizna) to nie zastanawiałem się długo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #47239 Napisano 23 Grudnia 2024 W klimacie świątecznym wklejam zdjęcie z parady, w której po przystrojeniu moje auto służyło jako pojazd dla Mikołajów Prędkość przelotowa 2km/h a i tak trzeba było się 3 razy zatrzymać żeby reszta podgoniła Było fajnie, szkoda, że potem na kilka dni wylądowałem w łóżku przeziębiony 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1653 #47240 Napisano 23 Grudnia 2024 które ładniejsze? 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69903 #47241 Napisano 23 Grudnia 2024 BMW 5 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12813 #47242 Napisano 23 Grudnia 2024 46 minut temu, Krakus1 napisał(-a): które ładniejsze? 😉 Napiszę jak prawdziwy ZAWISTNIK - ŻODYN! Szczerze, to ułatwiłeś sobie sprawę. Gdybyś tak stanął obok G30 LCI, no to miałbym problem. Audi mi się opatrzyło, BMW 5 w ogóle do mnie nie "gada"; jestem w stanie wyobrazić sobie, że gdybym je ujrzał pierwszy raz; wskazałbym na Audi. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1653 #47243 Napisano 23 Grudnia 2024 Dla mnie , G30 LCI jest najładniejszy z całej trójki , nowa 5er jak widać nadal wygląda sportowo i agresywnie - i bardzo dobrze- bo to DNA marki BMW . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69814 #47244 Napisano 23 Grudnia 2024 2 godziny temu, Krakus1 napisał(-a): które ładniejsze? 😉 Ten Delahaye T165 1939r 🤗🤗🤗 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12813 #47245 Napisano 23 Grudnia 2024 (edytowane) 18 minut temu, Krakus1 napisał(-a): Dla mnie , G30 LCI jest najładniejszy z całej trójki , nowa 5er jak widać nadal wygląda sportowo i agresywnie - i bardzo dobrze- bo to DNA marki BMW . Tutaj w pakiecie Schnitzer; rewelacyjna! G60 nawet trochę pojeździłem, no nie; stanowczo nie! Edytowane 23 Grudnia 2024 przez Autor1984 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1653 #47246 Napisano 23 Grudnia 2024 3 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): Ten Delahaye T165 1939r 🤗🤗🤗 ma Android Auto ? 😅 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69814 #47247 Napisano 23 Grudnia 2024 14 minut temu, Krakus1 napisał(-a): ma Android Auto ? 😅 A co to takiego??? 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 349 #47248 Napisano 23 Grudnia 2024 (edytowane) A wiec u mnie będzie Renault Austral Techno 1.3 160KM z Torunia 😁. Lipa taka, że dokumenty będą w piatek/sobotę wysłane a ja muszę to zarejestrować w tym roku, by zachować większą zniżkę. Jedyny dzień w rym roku na rejestrację to poniedziałek na 14:00. Jest szansa, że dokumenty kurier dowiezie do Świdnicy ? Może wiecie kto ma w ofercie szybki dowóz ? Edytowane 24 Grudnia 2024 przez łowca 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #47249 Napisano 23 Grudnia 2024 Pociąg. Przesyłka konduktorska. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2931 #47250 Napisano 24 Grudnia 2024 11 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): Tutaj w pakiecie Schnitzer; rewelacyjna! G60 nawet trochę pojeździłem, no nie; stanowczo nie! bo dostales bieda wersje, z pakietem m wyglada lepiej 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach