Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Sławol napisał(-a):

O jeżu kolczasty... Przód kojarzy mi się trochę z Alfą 166, przy czym Alfa jest przepiękna.

A tymczasem - wersja odświeżona nowej serii 7. Tak mówią :)

653708858_1493043882184914_8160489845910

Źródło: https://www.facebook.com/GrzegorzCizlaOSamochodach

Wow. Z takimi disco światłami to powinna jeszcze błyskać i jakieś muzy wygrywać. Ale mają jeszcze pole do popisu bo można dojść do tego:

image.thumb.png.8691e0adb387df73502e6a61c0fce7f8.pngMam pytanie: czy ktoś wie jaka jest funkcja tego świecącego megagrilla? Oprócz oczywiście tej żeby wszyscy z kilometra wiedzieli że nadjeżdża BMW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z punktu widzenia kierowcy to na pewno doświetlenie drogi i tutaj uznaję to za duży plus.

Miałem jednak okazję kilkakrotnie znaleźć się naprzeciw takiego grilla i trochę dawał po oczach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

Czy ja powiedziałem że za garstkę, chodzi mi o to że BMW gdzieś się zatraciło ze swoją stylistyką a ma z czego czerpać, a robi takie kaszaloty, no chyba że ludziom się to podoba , no mi nie.

No jak nie? Przecież odniosłeś się do wpisu Waldka o tym, co może być drogie, wrzucając zdjęcie BMW 2002.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, GostRado napisał(-a):

Robi wrażenie:

20260319_101739.jpg

20260319_101724.jpg

No robi - wygląda jak transformers 😂.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, GostRado napisał(-a):

Robi wrażenie:

20260319_101739.jpg

20260319_101724.jpg

XM - bardzo się mojej podoba ;) 

1 minutę temu, beniowski napisał(-a):

Waldek "ić" być smętasem gdzie indziej ;) 

XM ma dużo lepszy "środek" od 7 series.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, beniowski napisał(-a):

Jest po prostu brzydkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, TomcioMiki napisał(-a):

Jest po prostu brzydkie.

Według Twojego - dość dyskusyjnego - gustu :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, TomcioMiki napisał(-a):

Czemu w tym kierunku nie poszli 🤔🤔🤔

hqdefault.jpg

P90232965-bmw-concept-x2-09-2016-600px.jpg

bmw-x2-concept-2017-08.jpg

Gdybyś został głównym inżynierem designu BMW, może by poszli w tym kierunku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile ludzi tyle gustów i guścików. Mnie się obecne BMW podobają😎

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, gszydlowsky napisał(-a):

Oj tam, skąd możesz wiedzieć kto i na co może sobie pozwolić ? a temat jest o samochodach więc sobie rozmawiamy 😜 

W Polsce "siódemki" BMW jednak mało kto posiada. Niekoniecznie z powodów estetycznych, raczej bardziej przyziemnych. Napisałem o swoich wątpliwościach, nie zabierałem głosu w temacie. Gdybym miał się koniecznie przyczepić, to jedynie do neonu z przodu, ale to pewnie można wyłączyć. Reszta? Chciałoby się mieć. :) 

Godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

Gdybyś został głównym inżynierem designu BMW, może by poszli w tym kierunku

Ładniejszy od X3, ale tył już niekoniecznie. Jakoś mi tyłki SUV-ów (3 i 5) BMW nie pasują. 

XM - bardzo się mojej podoba ;) 

XM ma dużo lepszy "środek" od 7 series.

To szykuje się zamiana XC90?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem w dziale Richarda Mille’a ale tam też mi się dostało 🤣.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Zawsze mam dylemat, gdy ktoś krytykuje modele, jakie może jedynie oglądać. Z jednej strony każdemu wolno, z drugiej teoretyzowanie też ma swoje granice.

Rozumiem, że właśnie straciłeś możliwość oceniania urody większości kobiet na świecie - bo raczej będąc żonatym nie możesz na żadną z nich sobie pozwolić. 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Jest po prostu brzydkie.

Gwarantuję Ci, że jakbyś zobaczył na żywo, to byś zmienił zdanie. Nie jestem fanem X BMW, bardziej mi się podoba Q8 Audi, ale ten model jest bardzo efektowny.

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Zawsze mam dylemat, gdy ktoś krytykuje modele, jakie może jedynie oglądać. Z jednej strony każdemu wolno, z drugiej teoretyzowanie też ma swoje granice.

Rozumiem, że w takim razie wypowiadasz się np. tylko o krajach w których byłeś, rzeczach które studiowałeś, sportach w które grasz(łeś) czy ludziach których znasz? Że o zegarkach których nie posiadałeś nie wspomnę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, cordi7 napisał(-a):

Rozumiem, że właśnie straciłeś możliwość oceniania urody większości kobiet na świecie - bo raczej będąc żonatym nie możesz na żadną z nich sobie pozwolić. 😂

Mam Żonę i teoretyzowanie w tej dziedzinie nie jest mi potrzebne. :) 

Poza tym nie wiem, czy mieszkając w Niemczech nie podlegasz karze za zrównanie kobiet z samochodami? 

W Polsce, póki co jest to dozwolone, ale nieeleganckie. 

4 minuty temu, beniowski napisał(-a):

Rozumiem, że w takim razie wypowiadasz się np. tylko o krajach w których byłeś, rzeczach które studiowałeś, sportach w które grasz(łeś) czy ludziach których znasz? Że o zegarkach których nie posiadałeś nie wspomnę. 

Chyba źle zinterpretowałeś słowo "dylemat".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Chyba źle zinterpretowałeś słowo "dylemat".

Nie rozumiem - widzę auto (widziałem także na żywo), które mi się nie podoba wizualnie. Nie piszę o jego właściwościach jezdnych, silniku, wyposażeniu itp. Piszę o tym, że jest dla mnie brzydkie z wyglądu. Czy muszę odbyć jazdę testową lub nabyć ów pojazd żeby móc się wypowiedzieć? Np. Dubaj mi się nie podoba (byłem i widziałem) - czy muszę nabyć tam mieszkanie żeby móc się wypowiadać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza kwestiami estetycznymi nie jestem pewien, czy podświetlony grill spełnia warunki techniczne pojazdu pod kątem homologacji. Rozporządzenie określa liczbę, rozstaw oraz odległość od podłoża punktów oświetlenia. Podobnie zresztą jak pływające kierunkowskazy i chowane klamki.

P.S.  Odpowiedź w stylu:

Czy do stanu wojennego musiało dojść? Widocznie musiało skoro doszło.” 

nie jest właściwa 😁

Edytowane przez meXy

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, beniowski napisał(-a):

Nie rozumiem - widzę auto (widziałem także na żywo), które mi się nie podoba wizualnie. Nie piszę o jego właściwościach jezdnych, silniku, wyposażeniu itp. Piszę o tym, że jest dla mnie brzydkie z wyglądu. Czy muszę odbyć jazdę testową lub nabyć ów pojazd żeby móc się wypowiedzieć? Np. Dubaj mi się nie podoba (byłem i widziałem) - czy muszę nabyć tam mieszkanie żeby móc się wypowiadać?

Nie o to chodzi. Słowo dylemat oznacza wątpliwość. Nie deklarowałem żadnego stanowiska. 

Żeby odpowiedzieć szerzej, bardziej przekonujące dla mnie są opinie osób, które mogą coś oceniać nie tylko teoretycznie. Opinia ładne-brzydkie, nie ma dla mnie większej wartości, bo gust, to gust. To, że coś nie podoba się komuś, to opinia jednostkowa i mówi więcej o oceniającym, niż o ocenianym obiekcie. No może poza Fiatem Multiplą. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Edytowane przez meXy

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, meXy napisał(-a):

Poza kwestiami estetycznymi nie jestem pewien, czy podświetlony grill spełnia warunki techniczne pojazdu pod kątem homologacji. Rozporządzenie określa liczbę, rozstaw oraz odległość od podłoża punktów oświetlenia. Podobnie zresztą jak pływające kierunkowskazy i chowane klamki.

Teoretycznie każdy model powinien mieć homologację, ale nie mam pojęcia jak to wygląda w praktyce. Nie wiem czy w UE homologacja z jednego kraju nie jest ważna w całej Unii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

À propo starej motoryzacji, zawsze mi się podobał mercedes w126 SEC I wciąż mi się podoba. Może na emeryturze sobie taki sprawię 😀 Co ciekawe nigdy nie miałem Mercedesa. 

https://classicdriver.pl/model-w126-w-wersji-sec/

https://otoklasyki.pl/samochody/mercedes/sec

Screenshot_20260319_160327_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20260319_160647_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20260319_160436_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20260319_160336_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20260319_204823_Samsung Internet.jpg

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

A to 🤔🤔🤔

to nie nawiązuje do e60 tylko nieco dalej, do tego

1920px-BMW1500FrontSeit.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po niemiecku ale auto tlumaczenie YouTube rozwiazuje sprawe - porownanie nowy Passat kombi vs. A6 kombi:

Przyznaje, ze szokujacy dla mnie jest fragment obrazujacy nowa jakosc Audi (od 12:54) - plus nie do przelkniecia jest tafla piano black.

Caly obszar konsoli srodkowej porysuje sie w oka mgnieniu i wyglada dla mnie niestety tanio - konserwatywny projekt VW prezentuje sie dla mnei lepiej.

Kiedys premium zaczynalo sie od C / A4 / 3-series, pozniej od E / A6 / 5-series. Teraz widze trzeba patrzec na S / A8 (wypadlo z produkcji wiec nie wiem co) / 7-series.

Fajne te nowe czasy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi