Paulus57 150485 #51626 Napisano 29 Kwietnia 38 minut temu, XoneX napisał(-a): Gdzie go ładujesz? I jaki jest koszt ładowania? Kupiłem wall-boxa Volvo i koszt kWh chyba około 1 zł. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam53 491 #51627 Napisano 30 Kwietnia (edytowane) Skoro masz wall-boxa to czemu nie kupiłeś EX60? BTW może was zainteresuje że Nissan rozważa sprzedaż Z w Europie. https://www.autoexpress.co.uk/nissan/108218/nissan-z-sports-car-could-still-come-uk https://www.autoexpress.co.uk/nissan/369484/new-nissan-z-review-its-coming-japan-talent-save-two-seat-coupe Edytowane 30 Kwietnia przez Adam53 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 150485 #51628 Napisano 30 Kwietnia 2 godziny temu, Adam53 napisał(-a): Skoro masz wall-boxa to czemu nie kupiłeś EX60? BTW może was zainteresuje że Nissan rozważa sprzedaż Z w Europie. https://www.autoexpress.co.uk/nissan/108218/nissan-z-sports-car-could-still-come-uk https://www.autoexpress.co.uk/nissan/369484/new-nissan-z-review-its-coming-japan-talent-save-two-seat-coupe Bo to ma być mój podstawowy samochód, a elektryk ma sens tylko gdy chce się używać go jako wozidło lokalne. Ładowanie elektryka w trasie to tylko kłopot. Jedni twierdzą, że PHEV łączy wady elektryka ze spalinowym, ja uważam zupełnie odwrotnie. Codzienne dojazdy na prądzie (akumulator daje zasięg około 70 km, potrzebuję około połowę), a w trasie nie ma kłopotów z uzupełnieniem paliwa ciekłego. Zresztą XC 60 ma zbiornik 71l, co samo daje zasięg prawie 1000 km. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam53 491 #51629 Napisano 30 Kwietnia (edytowane) 700 km zasięgu EX60 to całkiem sporo, a ładować przecież można w trasie. Edytowane 30 Kwietnia przez Adam53 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 84670 #51630 Napisano 30 Kwietnia snapsave-app_734190763049506_hd.mp4 4 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 150485 #51631 Napisano 30 Kwietnia 5 godzin temu, Adam53 napisał(-a): 700 km zasięgu EX60 to całkiem sporo, a ładować przecież można w trasie. "Uwielbiam" ładowanie po pół godziny albo dłużej co kilka godzin. Nie na moje nerwy, dla mnie tylko PHEV ma sens. Ładowanie w nocy, a w trasie benzyna. Mój pali w trybie HEV 7,7 l/100, da się z tym żyć. Z załadowanym akumulatorem na krótkich trasach do 70-75 km, wychodzi w przeliczeniu około 6. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Olo_H 230 #51632 Napisano 1 Maja 23 godziny temu, Adam53 napisał(-a): 700 km zasięgu EX60 to całkiem sporo, a ładować przecież można w trasie. Prawdę mówiąc nie za bardzo wierzę w te 700km zasięgu. Równie wiarygodne jak podawane zużycie paliwa na 100km 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 12585 #51633 Napisano 1 Maja (edytowane) Jakby ktoś chciał sobie przerobić RS'a w MTM'ie 😉 Edytowane 2 Maja przez GostRado 2 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam53 491 #51634 Napisano 1 Maja 6 godzin temu, Olo_H napisał(-a): Prawdę mówiąc nie za bardzo wierzę w te 700km zasięgu. Równie wiarygodne jak podawane zużycie paliwa na 100km Oczywiście to jest zasięg latem w mieście. Zimą w trasie wyjdzie dwa razy mniej. Tak samo zresztą jest w samochodach spalinowych, że z 1000 km zasięgu w praktyce robi się połowa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CezarChrzestny 149 #51635 Napisano 2 Maja Witam wszystkich właśnie skończyłem budować moją BMW pod drifty wszystko było montowane samemu od silnika do wykończeń w środku pod jazdy bokiem nadaje się idealnie samemu mam kilka aut ale to jest moje ulubione narazie 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Heavyweight2712 7336 #51636 Napisano 2 Maja W dniu 30.04.2026 o 20:14, Lincoln Six Echo napisał(-a): snapsave-app_734190763049506_hd.mp4 4.02 MB · 0 pobrań Ale pięknie poleciał 6 godzin temu, CezarChrzestny napisał(-a): Witam wszystkich właśnie skończyłem budować moją BMW pod drifty wszystko było montowane samemu od silnika do wykończeń w środku pod jazdy bokiem nadaje się idealnie samemu mam kilka aut ale to jest moje ulubione narazie Mógłbyś wrzucić nam tutaj jakiś filmik jak katujesz swoje BMW 👍😎 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DontTreadOnMe 43 #51637 Napisano 2 Maja Moja Bella 19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1678 #51638 Napisano 3 Maja W dniu 2.05.2026 o 10:57, CezarChrzestny napisał(-a): Witam wszystkich właśnie skończyłem budować moją BMW pod drifty wszystko było montowane samemu od silnika do wykończeń w środku pod jazdy bokiem nadaje się idealnie samemu mam kilka aut ale to jest moje ulubione narazie gratuluję 👏🏼, widać po geometrii przednich kół, że to auto nie tylko po zakupy do najbliższego marketu 😅, napisz nam więcej o szczegółach technicznych tego sportowego przystojniaka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławol 2161 #51639 Napisano 3 Maja (edytowane) W dniu 2.05.2026 o 21:33, DontTreadOnMe napisał(-a): Moja Bella Przepiękna. Podoba mi się jeszcze Alfa GT. PS A te "dziurawe" felgi to już w ogóle mistrzostwo świata Edytowane 3 Maja przez Sławol 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DontTreadOnMe 43 #51640 Napisano 4 Maja Gt też fajne. A teraz już w ogóle bo jest w cenie skupu metali kolorowych. Co prawda V6 już takie tanie nie jest… no ale i tak spoko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławol 2161 #51641 Napisano 4 Maja A to widział? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DontTreadOnMe 43 #51642 Napisano 4 Maja No jasne widziałem jakieś 99% filmików na YouTube o tym samochodzie. Dla mnie ta fura to jest absolutny majstersztyk który bez wstydu może stać obok F355, Lancii Stratos czy Duetto. Przyznam szczerze że nawet za milion ciężko mi znaleźć ładniejszy samochód. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Toho 157 #51643 Napisano 4 Maja 58 minut temu, DontTreadOnMe napisał(-a): No jasne widziałem jakieś 99% filmików na YouTube o tym samochodzie. Dla mnie ta fura to jest absolutny majstersztyk który bez wstydu może stać obok F355, Lancii Stratos czy Duetto. Przyznam szczerze że nawet za milion ciężko mi znaleźć ładniejszy samochód. Dla mnie najpiekniejszym autem jest Brera, GTV ścisła czołowka. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9873 #51644 Napisano 4 Maja Pozwolę sobie tylko wspomnieć, że Alfa robiła ładniejsze auta niż GTV czy Brera. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13868 #51645 Napisano 4 Maja (edytowane) 5 minut temu, beniowski napisał(-a): Pozwolę sobie tylko wspomnieć, że Alfa robiła ładniejsze auta niż GTV czy Brera. Ludzie byli niżsi i szczuplejsi. Edytowane 4 Maja przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławol 2161 #51646 Napisano 4 Maja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9873 #51647 Napisano 4 Maja 10 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Ludzie byli niżsi i szczuplejsi. Niżsi to pewnie kwestia rozwoju gatunku, ale szczuplejsi? Mniej jeść trzeba 😂. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13868 #51648 Napisano 4 Maja 4 minuty temu, beniowski napisał(-a): Niżsi to pewnie kwestia rozwoju gatunku, ale szczuplejsi? Mniej jeść trzeba 😂. 3 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DontTreadOnMe 43 #51649 Napisano 4 Maja 2 godziny temu, beniowski napisał(-a): Pozwolę sobie tylko wspomnieć, że Alfa robiła ładniejsze auta niż GTV czy Brera. Cudowne muzeum. Chyba najlepsze w jakim kiedykolwiek byłem. A czy lepsze? No na pewno równie piękne. Jakimś super fanem Brery sam nie jestem (chyba że tej V8), ale Gtv to dla mnie wyjątkowe dzieło z ciekawą historią. Równie piękne co wyżej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9873 #51650 Napisano 4 Maja (edytowane) 20 minut temu, DontTreadOnMe napisał(-a): Cudowne muzeum. Chyba najlepsze w jakim kiedykolwiek byłem. A czy lepsze? No na pewno równie piękne. Jakimś super fanem Brery sam nie jestem (chyba że tej V8), ale Gtv to dla mnie wyjątkowe dzieło z ciekawą historią. Równie piękne co wyżej Moim zdaniem Alfa ma najlepsze muzeum motoryzacji we Włoszech - Ferrari (pomimo posiadania dwóch lokalizacji) jest mniej interesujące, a Lamborghini, gdzie samochody stłoczone są ma małej powierzchni, nawet się nie umywa. Choć dla mnie jednym z najbardziej zaskakujących muzeów motoryzacji na świecie jest muzeum The Royal Automobile Museum w Ammanie: https://www.rj.com/en/explore-jordan/contemporary-heritage/contemporary-heritage-inside-amman/the-royal-automobile-museum Edytowane 4 Maja przez beniowski 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach