Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie likwidowałem i daj Boże dalej.

Ale potwierdzam co mówisz ws. PZU. Mnie przedłużenie polisy na Porsche robiła znajoma agentka i zajęło nam 40 minut przebicie się przez formatkę. To było bez porównania trudniejsze niż przejście przez konfigurator ;) Ale powiedziała mi, że nie ma innej opcji jeśli chcesz mieć 1:1 naprawione auto, głównie oczywiście chodzi o opcje.

Na kolejny rok wziąłem inne ubezpieczenie, bo PZU odleciało z ceną (x2 mniej więcej). Agentka mi powiedziała, że oni wymieniają 1:1 po opinii rzeczoznawcy w ramach kwoty umowy ubezpieczeniowej. Mam nadzieję, że sie nie przekonam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Valygaar napisał(-a):

Ja nie likwidowałem i daj Boże dalej.

Ale potwierdzam co mówisz ws. PZU. Mnie przedłużenie polisy na Porsche robiła znajoma agentka i zajęło nam 40 minut przebicie się przez formatkę. To było bez porównania trudniejsze niż przejście przez konfigurator ;) Ale powiedziała mi, że nie ma innej opcji jeśli chcesz mieć 1:1 naprawione auto, głównie oczywiście chodzi o opcje.

Na kolejny rok wziąłem inne ubezpieczenie, bo PZU odleciało z ceną (x2 mniej więcej). Agentka mi powiedziała, że oni wymieniają 1:1 po opinii rzeczoznawcy w ramach kwoty umowy ubezpieczeniowej. Mam nadzieję, że sie nie przekonam.

Otóż to. Bez wizyty osobistej niestety i u mnie to się nie skończy. Nie wierzę na słowo, że agent wyklika mi to, co powinien.

Agenci ubezpieczeniowy (wiem, że nie wszyscy może) mają tylko wcisnąć polisę (a że ich oferta jest korzystna tylko dlatego, że nie zaznaczyli 27 opcji wyposażenia opcjonalnego to już nikogo nie obchodzi, no chyba, że tego co póżniej z tej polisy ma skorzystać).

Oni potrafią sprzedać GAPa na Porsche (i to przechodzi o zgrozo przez system) pomimo tego, że marka jest na liście marek wykluczonych w danej firmie ubezpieczeniowej). 🤦‍♂️ To powinno być karane z urzędu, a zawód regulowany.

448596873_Screenshot2023-03-17at18_26_55.png.7db9d4f499e65cdac8080c5800e3eaa6.png

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Valygaar napisał(-a):

A no to tego nie znalazłem w tym newsie. Jeśli tak było, to nie ma żadnego usprawiedliwienia 😕

dawno temu, kiedy jeszcze chodziłem do technikum, widziałem jak na Rynku Wieluńskim w Częstochowie gość maluchem wjechał w przystanek. Nie wiem jaką miał prędkość ale w sumie pojazd podobny, silnik za tylną osią, RWD...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystawiłem gruza...🤪IMG20230318095838.thumb.jpg.e748a7b77a24361a0183bb02f7a8d0c4.jpg

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajowy jest, jakbyś się pozbywał to przyjadę 😁

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właściciel ma jeszcze taką czerwoną bestyjkę

94D735C5-3F18-432A-9C93-E03F7E86B876.jpeg

07C6C9B8-53A8-4A7D-84EE-B66346E2A55D.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, eye_lip napisał(-a):

Fajowy jest, jakbyś się pozbywał to przyjadę 😁

Będę pamiętał...😜

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, memento mori napisał(-a):

Otóż to. Bez wizyty osobistej niestety i u mnie to się nie skończy. Nie wierzę na słowo, że agent wyklika mi to, co powinien.

Agenci ubezpieczeniowy (wiem, że nie wszyscy może) mają tylko wcisnąć polisę (a że ich oferta jest korzystna tylko dlatego, że nie zaznaczyli 27 opcji wyposażenia opcjonalnego to już nikogo nie obchodzi, no chyba, że tego co póżniej z tej polisy ma skorzystać).

Oni potrafią sprzedać GAPa na Porsche (i to przechodzi o zgrozo przez system) pomimo tego, że marka jest na liście marek wykluczonych w danej firmie ubezpieczeniowej). 🤦‍♂️ To powinno być karane z urzędu, a zawód regulowany.

448596873_Screenshot2023-03-17at18_26_55.png.7db9d4f499e65cdac8080c5800e3eaa6.png

W sensie, ze te wymienione marki i modele sa wykluczone z mozliwosci ubezpieczenia w danej firmie? 😳

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wystawiłem gruza...IMG20230318095838.thumb.jpg.e748a7b77a24361a0183bb02f7a8d0c4.jpg
Wywożę gruz bezpłatnie, nie zadaję pytań, będę za godzinę
Zazdraszczam, jeździłbym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Londek napisał(-a):

Właściciel ma jeszcze taką czerwoną bestyjkę

94D735C5-3F18-432A-9C93-E03F7E86B876.jpeg

07C6C9B8-53A8-4A7D-84EE-B66346E2A55D.jpeg

Czerwoną? Z pudłem rysującym lakier na dachu. Gratuluję! Właścicielowi koloru, warsztatowi podejścia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rodzinny Włoski warsztat, co tam się wyprawia jest nie do opisania. Bracia, wszyscy już grubo po pięćdziesiątce, czasami urządzają sobie zapasy i inne rękoczyny wraz z przekleństwami w języku włoskim i angielskim  (a wszystko to przed klientami😂). 

To auto jednego z nich, na szybie nakleił kartkę z napisem 😂 starałem się powiększyć, może pójdzie odczytać. 
Mówię do niego dlaczego tak to stoi, szyba na dole karton na dachu… a on zaczął wymachiwać łapami i mówi że z idiotami pracuje😂 i niech wszyscy spierda…

Nie chciało mi się wyłazić na plac i maszerować do innej hali, ale mają tam sprzętu naprawdę dużo, Alfy, Fiaty… niektóre auta były naprawdę nietypowe.  

90F9CD9A-AEDF-4D42-A6C7-F70DAD7DEDB9.png

0DD78A4C-15CF-44DD-8AC1-9597D95A3577.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

W sensie, ze te wymienione marki i modele sa wykluczone z mozliwosci ubezpieczenia w danej firmie? 😳

Dokładnie tak. W przypadku Allianz wszystkie auta powyżej wartości 600k lub wymienione marki i modele są wykluczone z możliwości ubezpieczenia GAP.

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Londek napisał(-a):

0DD78A4C-15CF-44DD-8AC1-9597D95A3577.jpeg

Żal patrzeć na taki syf w takim aucie. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spójrzcie i powiedzcie co tu jest nie tak...niemiecki fachowiec składał...IMG20230318155437.thumb.jpg.b746e8bc7b25e252fe38786e462135c8.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek wieloklinowy powinien iść z lewej strony rolki alternatora a nie prawej  jak na zdjęciu?

P.S. U mnie kiedyś mistrz założył odwrotnie pasek wieloklinowy na pompie od wspomagania kierownicy (wielkklinami na zewnątrz a nie do wewnątrz w stronę kół pasowych. Kapłem się że coś jest nie tak jak wspomaganie kierownicy zaczęło szwankować.

Edytowane przez souls_hunter

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Tesli skopiowali wygląd i otwieranie drzwi 🤦

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, memento mori napisał(-a):

Dokładnie tak. W przypadku Allianz wszystkie auta powyżej wartości 600k lub wymienione marki i modele są wykluczone z możliwości ubezpieczenia GAP.

co za glupota 😳

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, souls_hunter napisał(-a):

Pasek wieloklinowy powinien iść z lewej strony rolki alternatora a nie prawej  jak na zdjęciu?

P.S. U mnie kiedyś mistrz założył odwrotnie pasek wieloklinowy na pompie od wspomagania kierownicy (wielkklinami na zewnątrz a nie do wewnątrz w stronę kół pasowych. Kapłem się że coś jest nie tak jak wspomaganie kierownicy zaczęło szwankować.

Dokładnie,,, szum i pisk... z tym pewnie walczyli, nie mogąć dojść skąd pochodzi... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, kiniol napisał(-a):

Dokładnie,,, szum i pisk... z tym pewnie walczyli, nie mogąć dojść skąd pochodzi... ;)

Będziesz musiał niestety kupić nowy pasek, co njajmniej... :( bo ten jest "przeciągnięty" i raczej się już nie nada.... a... i sprawdź łożysko alternatora, bo mogło leciuścio dostać po jajach..

Edytowane przez mkl1

Pozdrawiam Mirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sensie, ze te wymienione marki i modele sa wykluczone z mozliwosci ubezpieczenia w danej firmie? 
Aha czyli Acura NSX nie jest wyłączona ;)
Podczas niedzielnego spaceru po Łodzi taki widoka30f062357f6db08b0b765e05f5c7a68.jpg8d9fdbefa9c6bfc1fcd978f30912af06.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, kiniol napisał(-a):

Spójrzcie i powiedzcie co tu jest nie tak...niemiecki fachowiec składał...

Trzeba być kompletnym ignorantem żeby tak założyć pasek.. Z daleka widać, że nie tak powinno być, poza tum rolki napinające zupełnie nie spełniają swojej roli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Balansujący Na Osi napisał(-a):

Trzeba być kompletnym ignorantem żeby tak założyć pasek.. Z daleka widać, że nie tak powinno być, poza tum rolki napinające zupełnie nie spełniają swojej roli.

BMW Berlin...😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi