Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Nie przejmuj się, powstało zaledwie 112 sztuk :)

I sprzedali je zanim ktokolwiek z Was dowiedział się o istnieniu tego modelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, Bugs napisał(-a):

I sprzedali je zanim ktokolwiek z Was dowiedział się o istnieniu tego modelu.

https://www.jamesedition.com/cars/lamborghini/countach_lpi_800-4/lamborghini-countach-lpi-800-4-for-sale-12688764

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.09.2023 o 16:47, Paulus57 napisał(-a):

Ja bym Cię zachęcał podobnie jak @SzefSzefow do sprawdzenia Genesisa GV80. W hierarchii wewnętrznej koncernu Kia jest najniżej, potem jest Hyundai a najwyżej Genesis. Tak więc Twoje niezadowolenie z Sorrento może się zmienić w zachwyt do Genesisa. Przynajmniej spróbuj, żebyś potem nie żałował. :) 

Mam nieodparte wrażenie, także z własnego doświadczenia z koreańczykami, że "trochę" ta ich hierarchia jest zaburzona.

Jak dla mnie KIA jest znacznie lepiej wykonana od Hujdaja i również lepiej mi się nią jeździło (Sorento, Sportage i Tucson).

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, tommly napisał(-a):

Mam nieodparte wrażenie, także z własnego doświadczenia z koreańczykami, że "trochę" ta ich hierarchia jest zaburzona.

Jak dla mnie KIA jest znacznie lepiej wykonana od Hujdaja i również lepiej mi się nią jeździło (Sorento, Sportage i Tucson).

Też mam takie wrażenie, ale ponieważ sam posiadam Kię, więc nie chciałem się pierwszy wyrywać z taką opinią. Podczas jazd próbnych miałem możliwość jechać zarówno Hyundaiem (i30N) i Kią (ProCeed GT i Stingerem GT). Ten pierwszy to był pod względem dynamiki super samochód, niewiele ustępujący Stingerowi, ale jakość wykończenia wnętrza była zdecydowanie najsłabsza z tej trójki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cytat

Posiadacze dokumentu kategorii B mogliby poruszać się autami o dopuszczalnej masie całkowitej 1.8 tony.

Jeśli zatem do tej pory użytkowali aut o DMC z zakresu 1.8-3.5 tony, musieliby przejść dodatkowe przeszkolenie i zdać kolejny egzamin aby móc nadal takim pojazdem jeździć. Wymagana byłaby nowa kategoria B+ w naszym dokumencie.

https://motofilm.pl/2023/09/urzednicy-chca-nas-zniechecic-do-suv-ow-wkrotce-kategoria-b-juz-nie-wystarczy-trzeba-bedzie-pojsc-na-egzamin/

Mam nadzieję, że to odrzucą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, Rebrov napisał(-a):

Mnie to nie dziwi. Takie są tendencje w polityce i raczej spodziewałbym się w dalszych planach obniżania limitu wagi. Po coś chyba zawężają ulice... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.09.2023 o 11:13, hiob napisał(-a):

(...)

Zabawne, bo ja czekam na odbiór elektrycznego Riviana, ale ciągle się waham, czy nie lepiej byłoby kupić Macana. Ale tylko tego z V6, elektryk w tym przypadku nie wchodzi w grę. 

Widziałem ten bolid kilka h temu. Kurcze, wrażenie robi fajne, mocno futurystyczny 👍 Ale zaskoczyło mnie, że ma tak bardzo nieamerykańskie rozmiary. Przy tych wszystkich potężnych GMC, RAM itp. wygląda kompaktowo 🙂

Edytowane przez Valygaar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.09.2023 o 20:33, alex_k napisał(-a):

Moja żona spakowana na tygodniowy wyjazd z dwójką nastolatków emoji1787.png.

Gesendet von meinem SM-T875 mit Tapatalk

Pan przekaże szanownej małżonce, iż stare przysłowie pszczół powiada: Jeśli wybierasz się w podróż, odłóż połowę bagażu a weź drugie tyle pieniędzy. Nie ma za co.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.09.2023 o 09:59, Bugs napisał(-a):

U mnie pod domem stoi kamper, wyjeżdża raz w roku na jakiś góra miesiąc, pozostały czas po prostu stoi blokując miejsce. Po co - nie wiem.

Bo spełnione marzenia nie mają ceny xD

767741102_ZdjcieWhatsApp2023-09-24o10_13_47.thumb.jpg.fc34fe52ed98da335cba4e90b6ad6a34.jpg

Edytowane przez zielony.m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zeszły weekend robiliśmy klubowe zakończenie sezonu, ludzie zjechali się z całej Polski, a nawet spoza granic, wrzucam kilka zdjęć, śmiesznie, że akurat dyskusja o SUVach się toczy, znajomy przyjechał Tahoe i tak przydaje mu się, jak się ma 4 synów to przydaje się nawet bardzo. Ja swoim złomkiem prze Wisłę się nie przeprawiałem co prawda, tak tylko podjechałem zobaczyć czy prom działa ale całą drogę bezawaryjnie pokonałem z ucieszoną gębą. Najciekawsze zdarzenie zlotu to jak koledze most się skończył 20km przed dojazdem na zlot, przyholowaliśmy go na ośrodek, podzwonione, most dowieziony w sobotę, przekładka podczas imprezy, dokończona w niedzielę bo zaczęło padać wieczorem i szczęśliwie wrócił do domu :D

1695630576085.jpg

1695630653251.jpg

1695630730755.jpg

1695630730792.jpg

1695630730826.jpg

1695630730854.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.09.2023 o 18:20, tommly napisał(-a):

Moim zdaniem one sa inaczej pozycjonowane. Cos w rodzaju Hyundai - marka najbardziej uniwersalna. Kia - marka usportowiona (choc to Hyundaie partycypuja w WRC). Genesis - marka luksusowa. Ioniq - marka elektryczna i eko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, zielony.m napisał(-a):

spełnione marzenia nie mają ceny

Brat ma kampera, juz dosc stary ale w idealnym stanie i bogato wyposazony (kamper, nie brat)

Cały rok Ducato stoi pod domem, na specjalnych podporkach, potem kompletny serwis i brat z zona wyjezdza na miesiac na urlop

Od wielu lat (18? 20?) zawsze w to samo miejsce, Mimizan we Francji, Atlantyk, zimna woda jak diabli, zero atrakcji

Chyba w Utrechcie jest cieplej niz na tym wygwizdowie

Wiele razy proponowalismy bardziej cieple kierunki, samolotem, zabieralismy ich dzieci, ale nie, to jego wakacje marzen

Poza tym brat jest calkowicie normalny  :)

tapatalked

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.09.2023 o 20:32, souls_hunter napisał(-a):

Pan przekaże szanownej małżonce, iż stare przysłowie pszczół powiada: Jeśli wybierasz się w podróż, odłóż połowę bagażu a weź drugie tyle pieniędzy. Nie ma za co.

O to to, czego nie możesz albo nie chcesz zabrać - kup na miejscu, karta kredytowa wszędzie się zmieści 😉

380924729_334112092612612_7441017271662608118_n.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.09.2023 o 14:15, rafalmosty napisał(-a):

Potrzeby małżonki, dwóch 5 letnich bliźniaków i 2 psów, wymuszają na mnie taką pojemność bagażową😉 inaczej musiałbym rezygnować ze swojej walizki😉

A może jakiś RR🤔

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Bugs napisał(-a):

O to to, czego nie możesz albo nie chcesz zabrać - kup na miejscu, karta kredytowa wszędzie się zmieści 😉

380924729_334112092612612_7441017271662608118_n.jpg

Smartem Fortwo na nartach byłem, Ferrari jeszcze nie... szukam zimówek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.09.2023 o 11:11, SzefSzefow napisał(-a):

Moim zdaniem one sa inaczej pozycjonowane. Cos w rodzaju Hyundai - marka najbardziej uniwersalna. Kia - marka usportowiona (choc to Hyundaie partycypuja w WRC). Genesis - marka luksusowa. Ioniq - marka elektryczna i eko.

W samym centrum Nashville jest dealer Genesis/Hyundai Wszedłem zaciekawiony Waszymi pozytywnymi komentarzami. Obejrzałem dwa modele, sedana i suva średnich rozmiarów. Nie pamietam nazw, ale po zdjęciach bym poznał. Bardzo otwarty sprzedawca mnie zasypywał informacjami. Proponował jazdę, ale nie mogłem prowadzić 🙈

Powiem tak: fajnie wykonane auta, ale to tak jak z pretendentem, któremu jednak mistrz cały czas odjeżdża o kilka treningów. 
I jeden z cytatów ze sprzedawcy: Genesis to ulubiona marka aspirujących Afroamerykanów 🤔

PS. z ciekawostek widziałem kompaktowego pickupa Hyundaia, zgrabne dziwadło 🙃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, Valygaar napisał(-a):

W samym centrum Nashville jest dealer Genesis/Hyundai Wszedłem zaciekawiony Waszymi pozytywnymi komentarzami. Obejrzałem dwa modele, sedana i suva średnich rozmiarów. Nie pamietam nazw, ale po zdjęciach bym poznał. Bardzo otwarty sprzedawca mnie zasypywał informacjami. Proponował jazdę, ale nie mogłem prowadzić 🙈

Powiem tak: fajnie wykonane auta, ale to tak jak z pretendentem, któremu jednak mistrz cały czas odjeżdża o kilka treningów. 
I jeden z cytatów ze sprzedawcy: Genesis to ulubiona marka aspirujących Afroamerykanów 🤔

PS. z ciekawostek widziałem kompaktowego pickupa Hyundaia, zgrabne dziwadło 🙃

picsoritdidnt.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale że co?  Że tam nie wszedł czy że nie ma tego dealera?

https://www.downtownnashvillegenesis.com/

https://www.genesisofcoolsprings.com/

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro jest biały a nie czarny to jak tam miał wejść? Przecież to byłby rasizm w czystej postaci. Biały w aucie dla czarnych w tych czasach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, beniowski napisał(-a):

No ale miał sobie fotkę cyknąć na tle auta dla aspirujących Afroamerykanów? No ja nie wiem 🤣.

Heh, dokładnie. Aspirujący to mogę sobie wmówić ale AfroA - nie ma szans 😄

Jako bialas cykałem standardowe fot 😎

FullSizeRender.jpeg

Edytowane przez Valygaar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, souls_hunter napisał(-a):

Ale że co?  Że tam nie wszedł czy że nie ma tego dealera?

https://www.downtownnashvillegenesis.com/

https://www.genesisofcoolsprings.com/

Ano, ze bardzo chcialbym zobaczyc fajne samochody na zdjeciach 😛

33 minuty temu, Valygaar napisał(-a):

Heh, dokładnie. Aspirujący to mogę sobie wmówić ale AfroA - nie ma szans 😄

Jako bialas cykałem standardowe fot 😎

FullSizeRender.jpeg

Ale wielki but 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.09.2023 o 11:13, hiob napisał(-a):

(...)

Zabawne, bo ja czekam na odbiór elektrycznego Riviana, ale ciągle się waham, czy nie lepiej byłoby kupić Macana. Ale tylko tego z V6, elektryk w tym przypadku nie wchodzi w grę. 

Widziałem ten bolid kilka h temu. Kurcze, wrażenie robi fajne, mocno futurystyczny 👍 Ale zaskoczyło mnie, że ma tak bardzo nieamerykańskie rozmiary. Przy tych wszystkich potężnych GMC, RAM itp. wygląda kompaktowo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi