Paweł Bohacz 2864 #47001 Napisano 21 Listopada 2024 (edytowane) 5 godzin temu, Wacor napisał(-a): Jak szedłem na studia to dziekan mówił, że wszyscy po zakończeniu akademii będziemy jeździć dżaguarami 😃 Studia skończyłem, to za klienta mogę się uważać 😇 Wyrażę zatem, jako przyszły klient jaguara, nie podoba mi się ta zmiana. Z dostojnej, acz ze sportowym pazurem, marki przeistacza się w coś na wzór autka dla młodych, kolorowych, wesołych, którzy jeszcze studiów nie skończyli...Te auta miały być dla elity.😜 5 godzin temu, 70' napisał(-a): Po obejrzeniu tej reklamy to raczej byłem i to „wiernym” klientem Czyli ani jeden ani drugi z Was klientem Jaguara nie jest i nie byl. Nic im po oburzonych tradycjonalistach, ktorzy i tak nie sa klientami. Dlatego szukaja niszy, grupy osob, ktore moga byc ich odbiorcami. Nic specjalnego w tym nie widze. Edytowane 21 Listopada 2024 przez SzefSzefow 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wamo 9015 #47002 Napisano 21 Listopada 2024 Kolega rozwalił swój ulubiony samochód czyli Hondę CR-V, szuka zamiennika w kwocie max. 40 tysięcy złotych. Wymagania specjalne i stanowcze: Rocznik maksymalnie 2009 4x4 Benzyna (alternatywnie z gazem) Minimum 150 koni Suv Maksymalny przebieg 210 000 km Jakby ktoś coś miał na oku albo by mu się rzuciło gdzieś tam w trasie w rejonie Śląska / Małopolski to niech wrzuci tu czy na prywatną wiadomość 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #47003 Napisano 21 Listopada 2024 1 godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a): Czyli ani jeden ani drugi z Was klientem Jaguara nie jest i byl. Nic im po oburzonych tradycjonalistach, ktorzy i tak nie sa klientami. Dlatego szukaja niszy, grupy osob, ktore moga byc ich odbiorcami. Nic specjalnego w tym nie widze. Nie zrozumieliśmy się Mam trzeci samochód tej marki, wiec przynajmniej tyle razy byłem ich klientem. Myślałem, ze tak pozostanie, ale po obejrzeniu tej reklamy i jeżeli dobrze zrozumiałem jej przesłanie, to obawiam się, ze jednak nie. Równie dobrze mógłbym wybierać pomiędzy różowymi smartem i teslą 4 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11059 #47004 Napisano 21 Listopada 2024 3 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a): Nic im po oburzonych tradycjonalistach, ktorzy i tak nie sa klientami. Dlatego szukaja niszy, grupy osob, ktore moga byc ich odbiorcami. Nic specjalnego w tym nie widze. Czyli nic im po pieniądzach... 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2864 #47005 Napisano 21 Listopada 2024 2 godziny temu, 70' napisał(-a): Nie zrozumieliśmy się Mam trzeci samochód tej marki, wiec przynajmniej tyle razy byłem ich klientem. Myślałem, ze tak pozostanie, ale po obejrzeniu tej reklamy i jeżeli dobrze zrozumiałem jej przesłanie, to obawiam się, ze jednak nie. Równie dobrze mógłbym wybierać pomiędzy różowymi smartem i teslą Ok, nie zrozumialem zupelnie Wiec powiedz mi, dlaczego kupowales Jaguara? Bo reklamy mieli ciekawe i malokolorowe? Zobacz co sie dzieki tej reklamie stalo, wszyscy o Jaguarze mowia 🙂 1 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #47006 Napisano 21 Listopada 2024 14 minut temu, SzefSzefow napisał(-a): Ok, nie zrozumialem zupelnie Wiec powiedz mi, dlaczego kupowales Jaguara? Bo reklamy mieli ciekawe i malokolorowe? Zobacz co sie dzieki tej reklamie stalo, wszyscy o Jaguarze mowia 🙂 Nie wiem, czy rzeczywiście wszyscy o tym mówią, nie interesowałem się tym, ale żeby miało to minimalny sens to musieliby mówić o tym przez najbliższe 2 lata. Może być im ciężko utrzymać ten trend. No i trudno chyba jest na samym gadaniu o czymś zarabiać, chyba ze się jest politykiem. Kupowałem Jaguary, bo okazało się, ze wbrew powszechnym opiniom to były dobre samochody. W odróżnieniu do japońskiej i niemieckiej konkurencji zawsze dojeżdżały do domu na własnych kołach. Właściwie to przez około 10 lat użytkowania w tych 3 samochodach miałem 2 usterki. Raz przez około 2 godziny nie działała mi kamera cofania i raz komputer pokładowy odesłał mnie do serwisu z powodu nadmiernego rozrzedzenia oleju. Także moje doświadczenia z tymi samochodami są raczej pozytywne. Z przerobionych przeze mnie samochodów mniejsza awaryjność miała tylko corolla. 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2864 #47007 Napisano 21 Listopada 2024 Godzinę temu, 70' napisał(-a): Nie wiem, czy rzeczywiście wszyscy o tym mówią, nie interesowałem się tym, ale żeby miało to minimalny sens to musieliby mówić o tym przez najbliższe 2 lata. Może być im ciężko utrzymać ten trend. No i trudno chyba jest na samym gadaniu o czymś zarabiać, chyba ze się jest politykiem. Kupowałem Jaguary, bo okazało się, ze wbrew powszechnym opiniom to były dobre samochody. W odróżnieniu do japońskiej i niemieckiej konkurencji zawsze dojeżdżały do domu na własnych kołach. Właściwie to przez około 10 lat użytkowania w tych 3 samochodach miałem 2 usterki. Raz przez około 2 godziny nie działała mi kamera cofania i raz komputer pokładowy odesłał mnie do serwisu z powodu nadmiernego rozrzedzenia oleju. Także moje doświadczenia z tymi samochodami są raczej pozytywne. Z przerobionych przeze mnie samochodów mniejsza awaryjność miała tylko corolla. Pewnie wyskocza niedluga z jakims elektrykiem. No to dawno sie tak nie zdziwilem 😳 Jaguary slyna z awaryjnosci przeciez 🤔 Jakie modele miales? A tak nawiasem, sprawdzily sie plotki, ktore uslyszalem od znajomego z Toyoty. Elektryki nowej generacji ma pokazac BMW juz w przyszlym roku. https://magazynauto.pl/wiadomosci/debiut-pierwszego-suv-a-bmw-z-serii-neue-klasse-w-2025-roku-rusza-produkcja-testowych-aut,aid,4705 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1564 #47008 Napisano 21 Listopada 2024 I to się nazywa dopasowanie kolorów 😅 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 11916 #47009 Napisano 21 Listopada 2024 Żółteczko. 2 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11059 #47010 Napisano 22 Listopada 2024 10 godzin temu, Krakus1 napisał(-a): I to się nazywa dopasowanie kolorów 😅 Jerzy o Jezu to Mama? 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #47011 Napisano 22 Listopada 2024 13 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a): …… Jakie modele miales? To te samochody 9 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 70824 #47012 Napisano 22 Listopada 2024 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1564 #47013 Napisano 22 Listopada 2024 8 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): Jerzy o Jezu to Mama? nie , to moja asystentka w pracy, choć wiekowo mogła być moją mamą 😅 wracając do A6. myślę że taka średnia po 7tys km , to dobry wynik 👍🏼 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2864 #47014 Napisano 22 Listopada 2024 Godzinę temu, Krakus1 napisał(-a): nie , to moja asystentka w pracy, choć wiekowo mogła być moją mamą 😅 wracając do A6. myślę że taka średnia po 7tys km , to dobry wynik 👍🏼 Raczej tak 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4608 #47015 Napisano 22 Listopada 2024 6 godzin temu, 70' napisał(-a): To te samochody Piękny f-type 👍 Myślałem, że takich aut się nie sprzedaje 🤷♂️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #47016 Napisano 22 Listopada 2024 No chyba się już nie sprzedaje, z tego co wiem to ostatnie zjechały z taśmy w czerwcu tego roku. I ja tez nie mam takiego zamiaru. Tego czerwonego zresztą tez Baterie, nawet symboliczne jakoś mnie nie przekonują. 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4608 #47017 Napisano 23 Listopada 2024 20 godzin temu, 70' napisał(-a): No chyba się już nie sprzedaje, z tego co wiem to ostatnie zjechały z taśmy w czerwcu tego roku. I ja tez nie mam takiego zamiaru. Tego czerwonego zresztą tez Baterie, nawet symboliczne jakoś mnie nie przekonują. W sensie, że własciciel sie nie pozbywa Długo za mną chodził F-Type. Miałem w 2021 mega ofertę na białego coupe w salonie Kato. Puściłem w końcu rezerwację, bo doszedłem do wniosku, że jak mam mieć zabawkę, to chcę bez dachu. Ale niczego sensownego nie było na rynku. Po czym pojawił się piękny cabrio P450 prawie nówka, szary w czerwonej skórze. Wydawało mi się, że szybko zareagowałem, a gośc mi mówi, że ma już na koncie zaliczkę od klienta Ale jak to w życiu wychodzi na zero - spod ziemi pojawiła się szansa na 718B i póki co jesteśmy nierozłączni. Wrzuć jeśli masz trochę więcej zdjęć, bo to rarytas pośród zaczynającej dominować azjatyckiej elektryczno-spalinowej motoryzacji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #47018 Napisano 23 Listopada 2024 Kabrio i większego silnika nie brałem pod uwagę, ze względów praktycznych, no i przekładało się to na koszty zakupu i utrzymania, a ja jestem tylko skromnym emigrantem Mogę powiedzieć, ze jest idealnie skrojony do mojego sposobu użytkowania. 8 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2442 #47019 Napisano 23 Listopada 2024 Dzisiaj byłem przymierzyć się do nowego Coopera. Początkowo rozważałem zmianę Countrymana na Coopera Electric JCW. Pozycja za kierownicą jest znacznie niższa niż w Countrymanie – nie siedzi się jak na krześle w jadalni, a raczej z nogami lekko do przodu. Fotelami można dojechać do samej kanapy, jest ISOFIX z przodu. Przy 1,8m wzrostu za sobą mieszczę się na styk. Jeśli chodzi o materiały, to trochę rozczarowanie – plastiki są twarde, w sumie wszystko jest twarde, a skaj i materiałowe elementy wyglądają na dość "budżetowe". Zastanawiam się, jak będą się one starzeć. Zasięg w salonowym modelu S to teoretycznie około 250 km na pełnej baterii, wersje SE i JCW powinny mieć większy... powinny ale, w firmie mamy już sporo SE i zasięg jest między 250 a 300km w zależności jak kto jeździ. Obszedłem auto dwa razy i… chyba mi przeszło. Poczekam na rozwój sytuacji, licząc, że silniki spalinowe wrócą do łask w Belgii. 1 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7876 #47020 Napisano 24 Listopada 2024 (edytowane) 250 km w elektryku to niestety żart - chyba, że to ma być drugie albo trzecie auto do kręcenia się po mieście i wypady pod miasto. Teraz coraz więcej pluginów ma zasięg elektryczny ~100 km plus kilkaset km na benzynie. Dla mnie elektryk żeby miał sens musi mieć zimą na autostradzie przy 130 km/h z normalną temperaturą wnętrza realny zasięg na poziomie 500 km. Bo wszyscy pięknie deklarują te teoretyczne zasięgi przy dodatnich temperaturach i na pełnej baterii jednocześnie zalecając ładowanie jej do 80% aby przedłużyć żywotność. Edytowane 24 Listopada 2024 przez cordi7 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65733 #47021 Napisano 24 Listopada 2024 Internet już twórczo pracuje nad nowym wizerunkiem Jaguara. W końcu marka sama sobie to zrobiła i nie ma się co dziwić, że jest odzew. Fajny, krótki filmik poniżej: https://www.youtube.com/watch?v=cykO4b62mWc Swoją drogą jestem właścicielem Jaguara (E-Pace), którym na codzień jeździ żona. Grupą docelową tego rebrandingu raczej się nie czujemy. Na razie dla mnie to taki przekaz, że teraz to już celują w inny segment klientów. Tylko nie wiem, czy taki segment jak w reklamie to w ogóle jakoś pozastatystycznie istnieje i czy będzie on jeździł Jaguarami, czy jednak raczej ekologiczną komunikacją miejską. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11059 #47022 Napisano 25 Listopada 2024 (edytowane) W dniu 21.11.2024 o 19:26, SzefSzefow napisał(-a): Ok, nie zrozumialem zupelnie Wiec powiedz mi, dlaczego kupowales Jaguara? Bo reklamy mieli ciekawe i malokolorowe? Zobacz co sie dzieki tej reklamie stalo, wszyscy o Jaguarze mowia 🙂 Niewątpliwie ta durna reklama trafiła do mnie, a nie jestem klientem Jaguara. @loco50Adam Widziałeś? 23 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): Internet już twórczo pracuje nad nowym wizerunkiem Jaguara. W końcu marka sama sobie to zrobiła i nie ma się co dziwić, że jest odzew. Fajny, krótki filmik poniżej: https://www.youtube.com/watch?v=cykO4b62mWc Swoją drogą jestem właścicielem Jaguara (E-Pace), którym na codzień jeździ żona. Grupą docelową tego rebrandingu raczej się nie czujemy. Na razie dla mnie to taki przekaz, że teraz to już celują w inny segment klientów. Tylko nie wiem, czy taki segment jak w reklamie to w ogóle jakoś pozastatystycznie istnieje i czy będzie on jeździł Jaguarami, czy jednak raczej ekologiczną komunikacją miejską. Robert ale ten pluszowy całkiem niezły @cordi7Dominik tak jak ze spalaniem. Jakiś czas temu znajomy opowiedział mi jak jego klienta potraktowali z Audi E- Tron GT. Wymiana batereyjki za ponad 200 koła 😆 Edytowane 25 Listopada 2024 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nicon 3844 #47023 Napisano 25 Listopada 2024 W dniu 21.11.2024 o 19:26, SzefSzefow napisał(-a): Wiec powiedz mi, dlaczego kupowales Jaguara? Bo reklamy mieli ciekawe i malokolorowe? Teraz są bardzo ciekawe, nawet samochodów w nim nie ma, wyglądają jak 90% "kreatywnych" woke reklam. Go woke, go broke xD. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11059 #47024 Napisano 25 Listopada 2024 "Throughout his career, Adrian has had at heart to be a transparent, motivational and compassionate leader, who would share his passion for his discipline with his teams." 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2864 #47025 Napisano 25 Listopada 2024 (edytowane) 53 minuty temu, nicon napisał(-a): Teraz są bardzo ciekawe, nawet samochodów w nim nie ma, wyglądają jak 90% "kreatywnych" woke reklam. Go woke, go broke xD. Biorac pod uwage, ze nie byla to "reklama" samochodow, tylko nowego logo, to nie widze zgrzytu. I powiem, ze ta reklama przyniosla ogromny pozytwny skutek, kazdy mowi o niej 😊 (negatwnego nie przyniesie, bo i tak nie sprzedaja juz samochodow 😂) Wyglada na to, ze z tymi elektrykami nie jest tak zle... https://magazynauto.pl/wiadomosci/akumulatory-do-aut-elektrycznych-300-tys-km-nie-powinno-stanowic-dla-nich-problemu,aid,4719 Edytowane 25 Listopada 2024 przez SzefSzefow 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach