Drake 90 #2851 Napisano 11 Listopada 2014 ,,Co gryzie Gilberta Grape'a " 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maze123 953 #2852 Napisano 11 Listopada 2014 (edytowane) Leo nie ma sobie rownych. Nie wiem jak mogl jeszcze nie zgarnac Oskara. Wszytskie jego filmy sa super ale mnie zatkalo jak go zobaczylem w Django. Majstesztyk! Edytowane 11 Listopada 2014 przez maze123 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4514 #2853 Napisano 12 Listopada 2014 Również i ja wróciłem przed chwilą z INTERSTELLAR i powiem tak: dyskusja o filmie u mnie w domu trwa do tej pory i jest bardzo zażarta co dobrze świadczy o filmie. Po skończonym seansie nie wiedziałem co myśleć i nie chciałem wstać z fotela. Byłem w szoku. Jednym słowem polecam choć jednocześnie zdaję sobie sprawę z tego, że może to być film który może mieć bardzo skrajne opinie od zachwytu do krytyki (jak widać we wpisach powyżej). Aaaa i do tego muzyka rewelacja! Koniecznie do oglądania w kinie a nie w domu. 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kromeczka 12 #2854 Napisano 12 Listopada 2014 Panaceum - bardzo dobry film. Zaczynał się tak sobie, ale jak się rozpędził to naprawdę fajnie się oglądało. Sleepy Hollow - drugie sezon mnie wnerwia. Nic ciekawego się nie dzieje. Tylko postać Hawleya mi się podoba. Arrow - 3 sezon jest jeszcze lepszy niż dwa poprzednie. Dwa ostatnie odcinki były mega! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aty3 12 #2855 Napisano 12 Listopada 2014 Obywatel - polecam, może nie wybitne arcydzieło sztuki filmowej ale zmusza do refleksji, co polskim filmom rzadko się zdarza 0 Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #2856 Napisano 13 Listopada 2014 ,,Man of steel '' - Człowiek ze stali , kolejny film o Supermanie , nie słyszałem o tym filmie wcześniej , nie widziałem zajawek i miłe zaskoczenie , spędziłem przyjemnie 2 godziny , niemniej trzeba pamietać ,że to film Transformersopodobny więc nie każdemu podejdzie. Efekty specjalne rewelacja , widać że budżet tego filmu był pokaźny , skoro nawet drugoplanowe role grają takie tuzy jak Russell Crowe czy Kevin Costner . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tombla 1894 #2857 Napisano 13 Listopada 2014 (edytowane) Serce Lwa z 2013 - fiński.... polecam każdemu... rewelacja jakby nie było o tym co potrafi zdziałać miłość; nawet w sercu skina. Edytowane 13 Listopada 2014 przez tombla 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M_Michal 9 #2858 Napisano 13 Listopada 2014 ,,Man of steel '' - Człowiek ze stali , kolejny film o Supermanie , nie słyszałem o tym filmie wcześniej , nie widziałem zajawek i miłe zaskoczenie , spędziłem przyjemnie 2 godziny , niemniej trzeba pamietać ,że to film Transformersopodobny więc nie każdemu podejdzie. Efekty specjalne rewelacja , widać że budżet tego filmu był pokaźny , skoro nawet drugoplanowe role grają takie tuzy jak Russell Crowe czy Kevin Costner . A ja się na tym filmie zawiodłem. Nudny, ciągnie się, bez tego czegoś. Zasnąłem na nim. Ogólnie Superman nie ma ostatnio szczęścia do filmów, bo poprzedni film tzn. "Superman Powrót" to też jedno wielkie rozczarowanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #2859 Napisano 13 Listopada 2014 Właśnie wróciliśmy z madame z kina i dawno nie miałem takiego uczucia żalu, że pojawiły się już napisy końcowe... Tomasz Kot w filmie "Bogowie" i sam film są genialne!!! 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 9663 #2860 Napisano 14 Listopada 2014 (edytowane) Dwa ciekawe filmy:- "Małe dzieci" - fajnie sfilmowany familijny dramat, trochę ironii i pastiszu, trochę tragedii. No i wielki powrót Jackie'ego Earla Haley'a.- "Mama" - Dolan do mnie jakoś dotąd nie przemawiał, ale ten film bardzo mnie wciągnął. Balansuje na granicy emocjonalnego kiczu, ale wszystko pozostaje pod reżyserską kontrolą. Do tego bardzo ciekawy format obrazu, zmuszający do koncentrowania się na emocjach bohaterów. Edytowane 14 Listopada 2014 przez Edmund Exley 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #2861 Napisano 15 Listopada 2014 Dno i 10000 metrów mułu W swoim gatunku, jak dla mnie 7/10 (z wyłączeniem sceny, jadącego na koniu Kobie (tu szympans) z dwoma karabinami M60 w łapach ) 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
il Dottore 31 #2862 Napisano 15 Listopada 2014 Wszystkie:-) ,ze wskazaniem na "Krwawy diament" i "Infiltracja" Ja jeszcze Incepcję bym dodał! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 91552 #2863 Napisano 15 Listopada 2014 To i ja odpowiem na pytanie, które sam zadałem - dla mnie najlepsze filmy Leo to "Wilk z Wall Street", "Infiltracja", "W sieci kłamstw", "Aviator", "Gangi Nowego Jorku" i "Chłopięcy świat". A właśnie się zreflektowałem, że w dniu moich urodzin (12.11), 34 latka kończył ten oto młodzian: A dzisiaj 63 lata kończy z kolei Pani Beverly d'Angelo 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #2864 Napisano 15 Listopada 2014 Ja jeszcze Incepcję bym dodał!I "Shutter Island" Tapnięte z fona. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
il Dottore 31 #2865 Napisano 15 Listopada 2014 I "Shutter Island" Mnie jakoś nie przypadł do gustu. Może dlatego że po rozdmuchanej promocji spodziewałem się niewiadomoczego.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2866 Napisano 15 Listopada 2014 (edytowane) Mnie jakoś nie przypadł do gustu. Może dlatego że po rozdmuchanej promocji spodziewałem się niewiadomoczego.... A mnie "Incepcja " nie podeszła.....może przez wrodzony pragmatyzm? Natomiast " "Shutter Island" był dziwnie mroczny...dobry. Edytowane 15 Listopada 2014 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 148 #2867 Napisano 16 Listopada 2014 ostanio Di Caprio podobał mi się w "Wielkim Gatsby" zresztą jedna z lepiej zrobionych ekranizacji myślę że Scott Fitzgerald nie przewraca się w grobie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 7899 #2868 Napisano 16 Listopada 2014 Wilk z Wallstreet i Incepcja, ale dopiero za drugim razem 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4514 #2869 Napisano 17 Listopada 2014 Furia: właśnie wróciłem i nie powiem nic nowego M I A Z G A. Trzeba zobaczyć i najlepiej w kinie. 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Starsky001 768 #2870 Napisano 20 Listopada 2014 "Interstellar" właśnie obejrzałem,nie żałuję wydanych złociszy i spędzonych ponad 2,5h w fotelu kinowym (szybko zleciało) jest parę skrajnie krytycznych opinii i wiele pozytywnych o filmie, mnie osobiście film się podobał,choć w niektórych momentach produkcja bardziej "fiction", ale nie czepiam się kino to rozrywka i dobrze spędzony czas .Motyw zegarkowy również się w filmie znalazł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aty3 12 #2871 Napisano 20 Listopada 2014 "Olbrzym samolub" jak ktoś czasem lubi obejrzeć coś innego od hollywoodzkiej papki to polecam, leciał dziś na cinemax, pewnie będą powtarzać www.filmweb.pl/film/Olbrzym+-+samolub-2013-685839 0 Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iko 623 #2872 Napisano 21 Listopada 2014 Furia: właśnie wróciłem i nie powiem nic nowego M I A Z G A. Trzeba zobaczyć i najlepiej w kinie.Też obejrzałem.Bardzo sprawne, realistycznie nakręcone kino.Do kitu kompletnie nieprawdopodobna scena końcowej walki. No i najbardziej oczywista refleksja - Amerykanie potrafią zjednoczyć się ponad podziałami - tam bohater jest zawsze bohaterem. Jednym czołgiem wyzwolili pół Europy. Kult bohatera, weterana, naród zjednoczony pod sztandarem = duma z bycia Amerykaninem.My = najgorsi, zabijaliśmy Żydów, w AK byli prymitywni debile, Powstanie Warszawskie - idiotyczne, przegrane już na starcie itp. Skutek = wstydźmy się, że jesteśmy Polakami. Naprawdę mamy się czego wstydzić?.... Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #2873 Napisano 21 Listopada 2014 Bardzo przyjemny film. Świetna rola Gyllenhaala. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2874 Napisano 21 Listopada 2014 (edytowane) Też obejrzałem.Bardzo sprawne, realistycznie nakręcone kino.Do kitu kompletnie nieprawdopodobna scena końcowej walki. No i najbardziej oczywista refleksja - Amerykanie potrafią zjednoczyć się ponad podziałami - tam bohater jest zawsze bohaterem. Jednym czołgiem wyzwolili pół Europy. Kult bohatera, weterana, naród zjednoczony pod sztandarem = duma z bycia Amerykaninem.My = najgorsi, zabijaliśmy Żydów, w AK byli prymitywni debile, Powstanie Warszawskie - idiotyczne, przegrane już na starcie itp. Skutek = wstydźmy się, że jesteśmy Polakami. Naprawdę mamy się czego wstydzić?.... PozdrawiamTylko ten film {świetnie zrobiony] ma się tak do prawdy jak inny "wynalazek kina amerykańskiego" tyczący Enigmy,to amerykanie złamali kod maszyny szyfrującej ,a polak był zdrajcą...Normalnie szlag mnie trafiał jak oglądałem...,pewnie niemcy myślą to samo oglądając "Furię" Piszę bo młodzież i nie tylko naogląda się filmów ,np z agentem 007 i na wojnę i do opery chce "latać" z Rolexem http://zegarkiclub.pl/forum/topic/111950-od-jakiej-kwoty-to-ju%C5%BC-presti%C5%BC/page-7?do=findComment&comment=1334101 https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCIQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.filmweb.pl%2Ffilm%2FEnigma-2001-5424&ei=Y8hvVJn6IYLUOJWFgYgB&usg=AFQjCNEZC6TYudb-txCswP0thMfl-_yClQ https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCQQFjAA&url=http%3A%2F%2Ffacet.wp.pl%2Fkat%2C1034179%2Cwid%2C16377183%2Cwiadomosc.html&ei=_chvVIrREYXXPdzmgeAO&usg=AFQjCNHvy4YMbiy4bjTMjR2LTV673J3LXQ P.S Męstwo żołnierza zawsze należy doceniać. Nawet gdy jest on wrogiem.( nikogo w Polsce nie dziwi, że Niemcy docenili męstwo obrońców Westerplatte) Edytowane 21 Listopada 2014 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4649 #2875 Napisano 22 Listopada 2014 "Interstellar"- długi i jednak nudny. Tak nudny jak Grawitacja ?Bo lubię SF ale po grawitacji na której chrapałem...straciłem całkowicie nadzieję, że ten gatunek się kiedykolwiek podniesie z kolan tak jak gatunek horrorów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach