Dnlaie 51364 #259351 Napisano 16 Października 2022 30 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127943 #259352 Napisano 16 Października 2022 28 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10230 #259353 Napisano 16 Października 2022 (edytowane) Edytowane 16 Października 2022 przez Jogi 27 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRZYSIO 8772 #259354 Napisano 16 Października 2022 21 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154632 #259355 Napisano 16 Października 2022 30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127943 #259356 Napisano 16 Października 2022 17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #259357 Napisano 16 Października 2022 4 godziny temu, krondar napisał(-a): Cholera, mój ojciec takiego UAZa miał Pamiętam że zawsze jak starał się kogoś wyprzedzać, to powyżej 90km/h, od drgań spadała fajka z jednej ze świec i kończyło się rumakowanie Ale w terenie, to wszędzie wjechało i co ważniejsze, było w stanie też wyjechać To staroć z roku 1976, silnik słaby, udało mi się go rozpędzić max do 75km/h i więcej po prostu nie chce. I… ja tez nie 😱 ! Nim się fajnie pomyka do 60-65, powyżej to już troszku smieszno troszku straszno Dzis Sputnik 22 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jareknr1 220 #259358 Napisano 16 Października 2022 6 hours ago, Nomateus said: Znajomy był dzielnicowym! 😱 Wpadnijcie na zakupy w sobotę, może ma blisko na Koło! 😂 Tak, to moja ocena i tak, udało mi się kupić CASIO ZA PIĘTNAŚCIE PLN! Kto tu mówi o kupowaniu podróbek? Na tym bazarku jest ich tysiące. W ogóle serio wchodzisz na forum zegarkowe pisać takie smutne wypowiedzi? Mogłeś skomentować zegarek, albo w ogóle tego nie robić. Nigdy w życiu nie zweryfikujesz, kupując z drugiej ręki zegarek, czy kupujesz od oryginalnego właściciela - jest to niemożliwe z wielu powodów. Takie "ryzyko". Obojętnie od tego co "dzielnicowy" Ci opowiada! Jedyne to możesz zweryfikować to oryginalność produktu. Od łapania złodziei jest policja i ma tam wstęp wolny, a ci ludzie siedzą przy swoich stoiskach. Normalnie bym nie odpisał na tego rodzaju wpis, ale ten był tak niedorzeczny, że musiałem. Miłej niedzieli! Żeby nie było offtopicu - zegarek na dzisiaj! Zegarek skomentowalem krotko, a ze chwaliles sie miejscem i cena to je takze. Jesli chesz uniknac odniesien do calosci, to idac Twoim stylem porad, publikuj moze same zdjecia zamiast oczekiwac pochwal za tani zakup w miejscu znanym z "cudow"? Kto zna Warszawe lub wie o co chodzi nie potrzebowal dalszych tlumaczen. Skoro Ty jednak tak, to odnioslem sie do Twojej odpowiedzi (tej bez zdjec a o pchlim targu i o dziwo nadal na forum zegarkowym! serio!) i dodalem troche szczegolow + zrodlo w postaci bylego dzielnicowego z tego rejonu (chyba go nie namowie by do wlasnego rewiru wpadal w sobote na zakupy). Niestety ani to ani zadne inne szczegoly nie pomogly Ci jak widze zrozumiec podstawowego zagadnienia i dalej chcesz mi wmowic co ja moge zweryfikowac a co nie mimo, ze kazdy zegarek mam od legalnego wlasciciela choc nie kazdy ze sklepu. Jak juz zna sie mechanizm, to mozna "tego rodzaju wpis" i "niedorzecznosci" mnozyc dalej jak Janusz Kowalski przyczyny dla ktorych nie rozpoznaje zboz. Frustracje i oceny pozostawie tu bez komenrarza, za to powtorze tylko, ze ustalenie legalnosci produktu moze i nie jest tak proste jak zaklinanie rzeczywistosci, ale tez nie jest "niemozliwe" dlatego, ze Ty tego nie potrafisz, nie chcesz lub Ci to nie pasuje. Koncowym wywodem o policji, jakkolwiek merytorycznie slabym bo srednio inteligentny czlowiek wie, ze policja dziala po zawiadomieniu a nie przed (a podaz na jumane nie istnieje bez popytu) to jednak mnie zaskoczyles. Idac taka "logika" mozna sobie wmowic wszystko. Po co gasnice na scianach jak od gaszenia pozarow jest straz pozarna, albo apteczki jak od udzielania pomocy jest pogotowie? Zwykle takie tresci to w troche innych miejscach sie slyszy ale widac i na forum zegarkowym pare glebszych trendow sie potwierdza. Chocby nawet i wsrod fanow Omegi to i tak dobrze o tym wiedziec, wiec dzieki! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41531 #259359 Napisano 16 Października 2022 6 godzin temu, satanic napisał(-a): No jakoś nie miałem przyjemność poznać😉😅 Za niewielką odpłatnością możesz się przekonać. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba1991 3643 #259360 Napisano 16 Października 2022 2 godziny temu, Dnlaie napisał(-a): Najładniejszy os jaki kiedykolwiek zrobili. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4571 #259361 Napisano 16 Października 2022 29 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jareknr1 220 #259362 Napisano 16 Października 2022 Jeden z pierwszych chyba zegarkow modowych z czasow jak firmy nie zegarkowe zaczynaly dopiero szeroka lawa "robic" zegarki w USA. Nie kupiony w sklepie ani od posiadacza. Otrzymany kiedys w prezencie od osoby pracujacej w "skladalni" ktorej tak wyplacono "bonus". Zatem cena 0 PLN a chodzi 🙂 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67181 #259363 Napisano 16 Października 2022 Pepsiak wieczorową porą. 22 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nomateus 3865 #259364 Napisano 16 Października 2022 (edytowane) Godzinę temu, Jareknr1 napisał(-a): Zegarek skomentowalem krotko, a ze chwaliles sie miejscem i cena to je takze. Jesli chesz uniknac odniesien do calosci, to idac Twoim stylem porad, publikuj moze same zdjecia zamiast oczekiwac pochwal za tani zakup w miejscu znanym z "cudow"? Kto zna Warszawe lub wie o co chodzi nie potrzebowal dalszych tlumaczen. Skoro Ty jednak tak, to odnioslem sie do Twojej odpowiedzi (tej bez zdjec a o pchlim targu i o dziwo nadal na forum zegarkowym! serio!) i dodalem troche szczegolow + zrodlo w postaci bylego dzielnicowego z tego rejonu (chyba go nie namowie by do wlasnego rewiru wpadal w sobote na zakupy). Niestety ani to ani zadne inne szczegoly nie pomogly Ci jak widze zrozumiec podstawowego zagadnienia i dalej chcesz mi wmowic co ja moge zweryfikowac a co nie mimo, ze kazdy zegarek mam od legalnego wlasciciela choc nie kazdy ze sklepu. Jak juz zna sie mechanizm, to mozna "tego rodzaju wpis" i "niedorzecznosci" mnozyc dalej jak Janusz Kowalski przyczyny dla ktorych nie rozpoznaje zboz. Frustracje i oceny pozostawie tu bez komenrarza, za to powtorze tylko, ze ustalenie legalnosci produktu moze i nie jest tak proste jak zaklinanie rzeczywistosci, ale tez nie jest "niemozliwe" dlatego, ze Ty tego nie potrafisz, nie chcesz lub Ci to nie pasuje. Koncowym wywodem o policji, jakkolwiek merytorycznie slabym bo srednio inteligentny czlowiek wie, ze policja dziala po zawiadomieniu a nie przed (a podaz na jumane nie istnieje bez popytu) to jednak mnie zaskoczyles. Idac taka "logika" mozna sobie wmowic wszystko. Po co gasnice na scianach jak od gaszenia pozarow jest straz pozarna, albo apteczki jak od udzielania pomocy jest pogotowie? Zwykle takie tresci to w troche innych miejscach sie slyszy ale widac i na forum zegarkowym pare glebszych trendow sie potwierdza. Chocby nawet i wsrod fanow Omegi to i tak dobrze o tym wiedziec, wiec dzieki! Nie oczekuję żadnych pochwał człowieku, pasjonuję się zegarkami i korzystam z forum... Niesamowite, co? Dodatkowo, nie potrzebuję Twoich tłumaczeń, sam zacząłeś dziwne wywody w wątku o zegarkach użytkowanych danego dnia. Ty ustalałbyś historię tego Casio zatem? Z pewnością. Już to widzę. Zegarek kupiony na pchlim bazarze, przypomnę. Miałem zawiadomić policję żeby przyjechali na bazarek sprawdzić pochodzenie zegarka? Albo poprosić o paragon zakupu z 1982 roku? Gdzie tu w ogóle widzisz połączenie z gaśnicami czy apteczkami? Nonsens. Parę głębszych trendów się potwierdza? Ty potwierdzasz natomiast inny trend, taki typowo polski - masz ewidentny problem ze wszystkim co Cię otacza i filozofujesz na najprostsze tematy. Twoje wypowiedzi leżą i kwiczą merytorycznie niestety, chociaż zamiar masz zupełnie odwrotny. I od razu dodam, że tutaj na forum jest co najmniej kilkunastu użytkowników, znacznie bardziej doświadczonych ode mnie, którzy od lat na ten bazarek chodzą - Z PASJI. Nie po to żeby coś ukraść. Bez odbioru. Edytowane 16 Października 2022 przez Nomateus 0 instagram.com/crownandlume Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jareknr1 220 #259365 Napisano 16 Października 2022 (edytowane) 56 minutes ago, Nomateus said: Nie oczekuję żadnych pochwał człowieku, pasjonuję się zegarkami i korzystam z forum... Niesamowite, co? Dodatkowo, nie potrzebuję Twoich tłumaczeń, sam zacząłeś dziwne wywody w wątku o zegarkach użytkowanych danego dnia. Ty ustalałbyś historię tego Casio zatem? Z pewnością. Już to widzę. Zegarek kupiony na pchlim bazarze, przypomnę. Miałem zawiadomić policję żeby przyjechali na bazarek sprawdzić pochodzenie zegarka? Albo poprosić o paragon zakupu z 1982 roku? Gdzie tu w ogóle widzisz połączenie z gaśnicami czy apteczkami? Nonsens. Parę głębszych trendów się potwierdza? Ty potwierdzasz natomiast inny trend, taki typowo polski - masz ewidentny problem ze wszystkim co Cię otacza i filozofujesz na najprostsze tematy. Twoje wypowiedzi leżą i kwiczą merytorycznie niestety, chociaż zamiar masz zupełnie odwrotny. I od razu dodam, że tutaj na forum jest co najmniej kilkunastu użytkowników, znacznie bardziej doświadczonych ode mnie, którzy od lat na ten bazarek chodzą - Z PASJI. Nie po to żeby coś ukraść. Bez odbioru. Polaczenie widze w zwalaniu na policje kwestii legalnosci towaru jaki sie samemu kupuje (tak samo mozna zwalac ogien na straz pozarna etc) ale rozumiem ze nie kazdy laczy kropki wiec sorry. Hamowalem sie zeby nie pisac tu "polactwo" w odpowiedzi na prezentowane przez interlokutora samousprawiedliwienia, ale widze ze calkiem niepotrzebnie. Widac juz Kukizem trafilo wiec nie ma co kontynuowac przy tym poziomie "merytoryki" i dalszych porad nie bedzie (poza jedna: bez obdioru oznacza wylaczenie odbiornika a nie to co myslisz, wiec tu tez merytoryka do poprawy). Dobranoc. Edytowane 16 Października 2022 przez Jareknr1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15783 #259366 Napisano 16 Października 2022 Godzinę temu, Dorian06 napisał(-a): Za niewielką odpłatnością możesz się przekonać. Jakbym innej nie kupił to może bym i korumpował. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nomateus 3865 #259367 Napisano 16 Października 2022 9 minut temu, Jareknr1 napisał(-a): Polaczenie widze w zwalaniu na policje kwestii legalnosci towaru jaki sie samemu kupuje (tak samo mozna zwalac ogien na straz pozarna etc) ale rozumiem ze nie kazdy laczy kropki wiec sorry. Hamowalem sie zeby nie pisac tu "polactwo" w odpowiedzi na prezentowane przez interlokutora samousprawiedliwienia, ale widze ze calkiem nie potrzebnie. Widac juz Kukizem trafil wiec nie ma co kontynuowac przy tym poziomie "merytoryki" i dalszych porad nie bedzie (poza jedna: bez obdioru oznacza wylaczenie odbiornika a nie to co myslisz, wiec tu tez merytoryka do poprawy). Dobranoc. Nie ma tu żadnego samousprawiedliwiania się, bo nie zrobiłem nic niezgodnego z prawem. To Ty narzucasz narrację wyssaną z palca. Skoro cytujesz tego idiotę Kukiza to pewnie blisko Ci też do jego poglądów. Takie samo wyimaginowane "łączenie kropek" jak w Twoich wypowiedziach! 😅 Próbujesz mnie po raz trzeci obrazić, ale sam robisz z siebie osobę z zaniżonym poziomem inteligencji. Rada z mojej strony: piszemy niepotrzebnie, a nie "nie potrzebnie". Na bazarku są też słowniki języka polskiego! I znowu, żeby było bez offtopicu - Breitling wieczorową porą! 10 instagram.com/crownandlume Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AKPS 5340 #259368 Napisano 16 Października 2022 11 godzin temu, Paulus57 napisał(-a): Niedzielne wyznanie pracoholika. zaraz pracoholik 🫣 środę mam wolną 😁 tak jakby się wyspać wtedy planuję 🫢 😂 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6262 #259369 Napisano 17 Października 2022 Pierwszy jestem ? To udanego dnia wszystkim forumowiczom. 23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tofiks_th 13290 #259370 Napisano 17 Października 2022 Miłego tygodnia, aby szybko poleciał🤔 18 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154632 #259371 Napisano 17 Października 2022 Dzień dobry! 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67181 #259372 Napisano 17 Października 2022 Bry! 28 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18638 #259373 Napisano 17 Października 2022 29 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2442 #259374 Napisano 17 Października 2022 Znośnego tygodniaSent from my iPhone using Tapatalk 21 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alleck 3882 #259375 Napisano 17 Października 2022 (edytowane) 37 minut temu, vvv napisał(-a): Znośnego tygodnia Sent from my iPhone using Tapatalk Czy mi się wydaje czy koronka niedokręcona? P. S. Zdjęcie z archiwum żeby nie było off topu Edytowane 17 Października 2022 przez alleck 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach