Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

26 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Bardzo długo miałem droższy zegarek/droższe zegarki od auta. Nie zwracam na to kompletnie uwagi.

Mam zegarki które mi się w danym momencie podobają a zarazem stać mnie na nie. Z samochodami mam identycznie. 

Też tak mam, lubię wintage więc tego używam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, 1_Dominik napisał(-a):

CU-DO!

dzięki :) tutaj więcej info: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

I ja też tak uważam - samochód powinien być droższy od zegarka a nawet całej kolekcji. :) 

Samochód powinien być droższy od zegarka,a nawet całej kolekcji? Ejże,Kolego!  :)

Po pierwsze,to nie kategoria dla powinności! Po drugie, samochód (wyjąwszy rzadkie okazy aukcyjne) jest fatalnym dobrem rezydualnym. Kupowanie samochodu wprost (bokiem amortyzacja i poleasingowe wykupy) to klasyczne przepalanie pieniędzy.

Piszę to w moim day-dacie, szykując na jutro zegarek podobnej klasy.... przerażony dość potrzebą wyliczania wartości auta jako derywatu wartości kolekcji. Efekt mógłby niejednego z nas zmusić do manifestacji kryzysu wieku średniego😅 właśnie zdałem sobie sprawę,że chyba jestem mało benzynowy. Btw. Zupelnie na marginesie, czy jadę moim autem z zuffenhausen, czy dużym cabrio ze stuttgartu, czy którąś spółkową poobijaną dacią,czuję się absolutnie tak samo. Bez zegarka, bądź w jakimś majtkowcu,czułbym się paskudnie ;)

...a punto świetna rzecz. Robilem prawo na jedynce,dwadziescia+ lat temu. Sentyment pozostaje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę trywalizuję, ale dla mnie różnica między drogim zegarkiem, a drogim samochodem jest taka, że w pierwszym przypadku lubię patrzeć na ładne rzeczy. W drugim przypadku, "rzygam jak patrzę na waszą biedę"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdemu według potrzeb, możliwości ku radości.

Tyle w kwestii relacji zegarek - samochód😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tej kwestii , samochód to środek do przemieszczania się , niestety od lat 90 niezbędny , w pracy jak i poza nią bo np.  do swego domku na wsi niczym innym nie dojadę  , zegarek mam dla własnej przyjemności i to zasadnicza różnica

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Kurzy napisał(-a):

Każdemu według potrzeb, możliwości ku radości.

Tyle w kwestii relacji zegarek - samochód😉

6 minut temu, bogdan57 napisał(-a):

w tej kwestii , samochód to środek do przemieszczania się , niestety od lat 90 niezbędny , w pracy jak i poza nią bo np.  do swego domku na wsi niczym innym nie dojadę  , zegarek mam dla własnej przyjemności i to zasadnicza różnica

Z tą różnicą, że na zegarku nie da się jeździć a na samochodzie widać upływający czas. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi