tarant 2972 #1776 Napisano 15 Grudnia 2019 Eksportowy. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Magican 30 #1777 Napisano 15 Grudnia 2019 To prawda. Ach te gustowne wskazówki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #1778 Napisano 15 Grudnia 2019 Śliczne. Tylko minutowej trzeba dopiłować ogonek z półksiężycem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #1779 Napisano 16 Grudnia 2019 I znaleźć do niego angielską skrzynkę Dzięki za zdjęcia. 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 99 #1780 Napisano 29 Stycznia 2020 Do analizy:https://www.ebay.pl/itm/274234622012?ul_noapp=true https://www.ebay.pl/itm/372932292427?ul_noapp=true 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #1781 Napisano 4 Lutego 2020 Dzięki zapisane.Fajni dawcy - warto chyba to by było zwinąć ... 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szeryf.cezar 25 #1782 Napisano 12 Lutego 2020 Prosze o pomoc.Mam Rescha dwuwagowego.Aby chodzil musze odsunac go gora od sciany prawie 2 cm,inaczej wahadlo trze sie o dolna ramke w ozdobnym okienku na plycie mocujacej mechanizm.Czy mechanizm jest z innej skrzynki?Czy Resch robil mocowania mechanizmu z dluzszymi bolcami i dluzsza szubieniczka np. do skrzynek z ozdobnymi okienkami?Wszystko wyglada oryginalnie.Jednakowe nr na mechanizmie,wahadle,mocowaniu.Skrzynka tez wyglada na oryginalna.Pod mocowaniem mechanizmu nie ma innych otworow.Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1783 Napisano 12 Lutego 2020 A jakieś zdjęcia może? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ondra1955 18 #1784 Napisano 12 Lutego 2020 (edytowane) A jakieś zdjęcia może?A moze sprawdz najpierw czy sciana richtig w pionie Ps. no i zdjecia, zdjecia. Edytowane 12 Lutego 2020 przez ondra1955 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1788 #1785 Napisano 12 Lutego 2020 Podobnie jak kolega , proszę o jakieś zdjęcia !Ps. A czy na pewno, ściana jest pionowa ? Po co zwalać winę na zegar ? U mnie, ściany są proste i równe i gładź śliczna ,... a zegar, też o 2 cm. ma górę odsuniętą. Wyszło, że sciany nie mają pionu ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szeryf.cezar 25 #1786 Napisano 12 Lutego 2020 A jakieś zdjęcia może?Dzieki za zainteresowanie.Sciana niestety w pionie...Robil Resch rozne zawieszki,tzn rozne dlugosci bolcy na ktorych wisi mecchanizm? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1787 Napisano 12 Lutego 2020 (edytowane) Z tych zdjęć wnosić można tyle, ze wskazówka minutowa jest do wymiany, takich Resch nie stosował . Wnętrze skrzyni z wieszakiem (po zdemontowaniu werku), plecy skrzyni od tyłu. No i poziomica na ścianę Edytowane 12 Lutego 2020 przez tarant 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marian72 70 #1788 Napisano 12 Lutego 2020 Možno jest ognienta zawieszka wahadla? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Josza 103 #1789 Napisano 12 Lutego 2020 Ramka okienka może być dorobiona, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ondra1955 18 #1790 Napisano 12 Lutego 2020 (edytowane) wszystko jest mozliwe, brak zdjec werku od tylu. Edytowane 12 Lutego 2020 przez ondra1955 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1791 Napisano 12 Lutego 2020 A wieszak nie powinien być przykręcony do "postumenciku"?Dzieki za zainteresowanie.Sciana niestety w pionie...Robil Resch rozne zawieszki,tzn rozne dlugosci bolcy na ktorych wisi mecchanizm?Mam mechanizm Resch'a w nieoryginalnej skrzyni i właśnie dlatego ktoś dorobił wieszak z długimi bolcami żeby wahadło się nie ocierało o plecy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1788 #1792 Napisano 12 Lutego 2020 wszystko jest mozliwe, brak zdjec werku od tylu.Tak , brak takich konkretniejszych zdjęć . Sam widok zegara nic nie daje .ps. A jak wiszą wagi , gdy spojrzysz przez boczną szybkę ?tj. gdy masz zegar zawieszony z tym odchyleniem, o te 2 cm. , to czy wagi wiszą w pionie ?Czy może się odchylają i im niżej wiszą , tym bliżej drzwiczek ? ( czyli tak samo, jak wahadło ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1793 Napisano 12 Lutego 2020 A wieszak nie powinien być przykręcony do "postumenciku"? Mam mechanizm Resch'a w nieoryginalnej skrzyni i właśnie dlatego ktoś dorobił wieszak z długimi bolcami żeby wahadło się nie ocierało o plecyNie zauważyłem (ale też i nie mierzyłem), by były różnej długości w standardowych chodzikach, półgodzinnych i kwadransowych. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1794 Napisano 12 Lutego 2020 W którym miejscu trze ? Jeśli soczewka trze sprawdź czu okucie nie jest skrzywione ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1795 Napisano 12 Lutego 2020 No i sprawdź czy soczewka nie zagląda nocą do lodówki 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1788 #1796 Napisano 12 Lutego 2020 W którym miejscu trze ? Jeśli soczewka trze sprawdź czu okucie nie jest skrzywione ... No i sprawdź czy soczewka nie zagląda nocą do lodówki Ale , możliwości .... a już myślałem , że bolce . Że może kiedyś, coś tam naprawiano i skrócono je.No , zgaduj zgadula 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1797 Napisano 12 Lutego 2020 Ja wiem co się stało... ten zegar jest popsuty... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1798 Napisano 12 Lutego 2020 Według mnie plecy skrzynki się wypaczyły do środka i tyle. Okres niby zimowy więc ogrzewanie robi swoje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6252 #1799 Napisano 12 Lutego 2020 Wybudować ze skrzyni zawieszenie, przymocować na deskę, deskę powiesić na ścianie, zamontować werk i resztę i poobserwować Dostęp ze wszystkich stron 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szeryf.cezar 25 #1800 Napisano 12 Lutego 2020 Bardzo dziekuje za porady.Podzialam jutro.Pozdro. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach