cecon 279 #1826 Napisano 6 Grudnia 2018 Zanim będzie nowy, u mnie pojawił się starszyI to prosto z NYC Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jansen 1 #1827 Napisano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Pytałem kiedyś, czy pasuje do koszuli...W końcu przymierzyłem Limitowana edycja na 100-lecie Polski - piękna sprawa. Moim zdaniem jednak połączenie motywów z dwóch innych modeli trochę odejmuje mu wyjątkowości. Mam nadzieję, że w przyszłości nie odejmie od wartości kolekcjonerskiej rozumiem, że nie starczy na wszystko czasu /pieniędzy /pomysłu. Szkoda.Życzę powodzenia i konsekwencji w rozwijaniu marki. Żeby nie okazała się tylko 'conceptum' no i właśnie ta nazwa.. Czy ten drugi człon jest absolutnie konieczny? Wiem, że 'Vratsilawia' jest juz w użyciu przez Polmos, ale inicjały VC? Mnie takie przypadkowe bądź nie podobieństwa zniechecają. Żeby zobrazować: wolałbym używać perfum Bond niż np Paco Banane czy La Rive Nawet gdybyś osiągnął poziom Vacheron Constantin, przylgnie metka 'Polski Vacheron Constantin', zamiast być klasą samą w sobie. Dlatego jednak dam go w prezencie, a sam szukam wśród innych marek. Bez urazy, dzielę się przemyśleniami klienta, mam nadzieję, że konstruktywnymi. Może akurat jakiś mały rebranding? Edytowane 7 Grudnia 2018 przez Jansen 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
treidi 195 #1828 Napisano 7 Grudnia 2018 Pytałem kiedyś, czy pasuje do koszuli...W końcu przymierzyłem DSC_0953.JPGDSC_0954.JPGLimitowana edycja na 100-lecie Polski - piękna sprawa. Moim zdaniem jednak połączenie motywów z dwóch innych modeli trochę odejmuje mu wyjątkowości. Mam nadzieję, że w przyszłości nie odejmie od wartości kolekcjonerskiej rozumiem, że nie starczy na wszystko czasu /pieniędzy /pomysłu. Szkoda.Życzę powodzenia i konsekwencji w rozwijaniu marki. Żeby nie okazała się tylko 'conceptum' no i właśnie ta nazwa.. Czy ten drugi człon jest absolutnie konieczny? Wiem, że 'Vratsilawia' jest juz w użyciu przez Polmos, ale inicjały VC? Mnie takie przypadkowe bądź nie podobieństwa zniechecają. Żeby zobrazować: wolałbym używać perfum Bond niż np Paco Banane czy La Rive Nawet gdybyś osiągnął poziom Vacheron Constantin, przylgnie metka 'Polski Vacheron Constantin', zamiast być klasą samą w sobie. Dlatego jednak dam go w prezencie, a sam szukam wśród innych marek. Bez urazy, dzielę się przemyśleniami klienta, mam nadzieję, że konstruktywnymi. Może akurat jakiś mały rebranding? Kurczę,ale skomplikowany wywód kolega dokonał... Polmos, Bond, Vacheron...ale za czy przeciw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cecon 279 #1829 Napisano 7 Grudnia 2018 Kurczę,ale skomplikowany wywód kolega dokonał... Polmos, Bond, Vacheron...ale za czy przeciw Za, a nawet przeciw Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4082 #1830 Napisano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Szczerze, spontanicznie wymyślając nazwę marki pewnego wieczoru z forumowym kolegą z resztą nie brałem pod uwagę, że skrótem jest VC i komuś się kojarzy z Vacheron Constantin :-)Pewnie można by jeszcze znaleźć ze sto innych marek które mają skrót VC. Ja nigdzie tego skrótu nie używam więc tym bardziej nie rozumiem Nazwa marki jest mimo wszystko przemyślana. Chodziło o użycie języka międzynarodowego ( Wrocław - słabo się pisze i wymawia międzynarodowo ) a jednocześnie bez skojarzeń pejoratywnych do historii mojego miasta ( Breslau ? ) użyliśmy więc Vratislavia, łacińskiej nazwy miasta, dobrze już ugruntowanej w świadomości wrocławian. Dodanie także łacińskiego słowa Conceptum ( Pomysł ) miało być ciekawym i prawdziwym zestawieniem, tłumaczeniem " Wrocławski Pomysł " nie tak dokładnie ponieważ zdaje się gramatycznie powinno być Vratislaviensis Conceptum czy jakoś tak... ale czego się nie robi dla uproszczenia pisowni i wymowy. Edytowane 7 Grudnia 2018 przez QuadrifoglioVerde 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7669 #1831 Napisano 7 Grudnia 2018 Uważam że nazwa Vratislavii jest bardzo ok. Mi wrocławiakowi z krwi i kości nigdy się to nie kojarzyło z niczym innym. Żaden rebranding. 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 83335 #1832 Napisano 7 Grudnia 2018 Mnie nazwa też się podoba i kojarzy ze współczesnym designem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #1833 Napisano 7 Grudnia 2018 Znak i nazwa są Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin Pawlak 4944 #1834 Napisano 7 Grudnia 2018 Nazwa zacna i zakorzeniona. Nie ma co zmieniać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawek1 76 #1835 Napisano 7 Grudnia 2018 Tak dla rozluźnienia atmosfery moj ulubiony niebieski Vis w nocnej scenerii 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2975 #1836 Napisano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Pytałem kiedyś, czy pasuje do koszuli...W końcu przymierzyłem DSC_0953.JPGDSC_0954.JPG Limitowana edycja na 100-lecie Polski - piękna sprawa. Moim zdaniem jednak połączenie motywów z dwóch innych modeli trochę odejmuje mu wyjątkowości. Mam nadzieję, że w przyszłości nie odejmie od wartości kolekcjonerskiej rozumiem, że nie starczy na wszystko czasu /pieniędzy /pomysłu. Szkoda.Życzę powodzenia i konsekwencji w rozwijaniu marki. Żeby nie okazała się tylko 'conceptum' no i właśnie ta nazwa.. Czy ten drugi człon jest absolutnie konieczny? Wiem, że 'Vratsilawia' jest juz w użyciu przez Polmos, ale inicjały VC? Mnie takie przypadkowe bądź nie podobieństwa zniechecają. Żeby zobrazować: wolałbym używać perfum Bond niż np Paco Banane czy La Rive Nawet gdybyś osiągnął poziom Vacheron Constantin, przylgnie metka 'Polski Vacheron Constantin', zamiast być klasą samą w sobie. Dlatego jednak dam go w prezencie, a sam szukam wśród innych marek. Bez urazy, dzielę się przemyśleniami klienta, mam nadzieję, że konstruktywnymi. Może akurat jakiś mały rebranding? Mało konstruktywnymi. Moim zdaniem oczywiście...Kiedy nastąpi "przebrandowanie" na Wrocław(ski) Pomysł padnie zarzut, że wtrąca się w Wojsko Polskie W kwestii fleksji nazwy łacińskiej milczę, bo zdałem daawno temu egzamin z tego języka z poprawką. Edytowane 7 Grudnia 2018 przez tarant 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepco 1 #1837 Napisano 9 Grudnia 2018 Witam, a myśleliście o modelu "pilot" upamiejętniający polskich lotników z czasów IIWŚ którzy np. zestrzeliwali latające bomby V1 w 1944 roku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #1838 Napisano 11 Grudnia 2018 (edytowane) Skandaliczne faux pas. Edytowane 11 Grudnia 2018 przez Parówkowy skrytożerca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 19141 #1839 Napisano 11 Grudnia 2018 Faktycznie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DMR #1840 Napisano 11 Grudnia 2018 Skandaliczne faux pas. Świetny zegarek. Moim zdaniem jeden z najlepszych projektów VC. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alleck 3928 #1841 Napisano 11 Grudnia 2018 Świetny zegarek. Moim zdaniem jeden z najlepszych projektów VC.Potwierdzam. Moim zdaniem również jeden z najlepszych projektów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość norbie #1842 Napisano 11 Grudnia 2018 Projekt forumowy. Byłby najlepszy z możliwych w tej cenie, gdyby nie grubość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmickey 4345 #1843 Napisano 16 Grudnia 2018 Na nowym pasku od Matusza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1844 Napisano 16 Grudnia 2018 IMO zdecydowanie pasuje do tej Vratki :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
subarist 4313 #1845 Napisano 17 Grudnia 2018 (edytowane) Arctowskie Edytowane 17 Grudnia 2018 przez subarist 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin Pawlak 4944 #1846 Napisano 17 Grudnia 2018 A tak w ogóle to jak wygląda harmonogram wysyłek? Coś nie mogę się doczekać swojego . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yahu 122 #1847 Napisano 18 Grudnia 2018 Też już mam swojego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
subarist 4313 #1848 Napisano 18 Grudnia 2018 ładnie wyszły 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr K. 696 #1849 Napisano 18 Grudnia 2018 Ma Gdyby ktoś z Was chciał się pozbyć zegarka z niżej wymienionych to proszę o ofertę w PW : 1. S8 Astronauta2. S4 KosmosMam S4 Kosmos ale jestem USA wiecej na PM jak chcesz 0 If your watch is not ticking I will make it tock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1916 #1850 Napisano 19 Grudnia 2018 Skandaliczne faux pas. Który pas jest faux? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach