Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Zanim będzie nowy, u mnie pojawił się starszy

I to prosto z NYC feff8e74d9cf0aac36584bd2eb12f6c8.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytałem kiedyś, czy pasuje do koszuli...

W końcu przymierzyłem :)

post-106757-0-69313400-1544177611_thumb.jpg

post-106757-0-98148300-1544177880_thumb.jpg

Limitowana edycja na 100-lecie Polski - piękna sprawa. Moim zdaniem jednak połączenie motywów z dwóch innych modeli trochę odejmuje mu wyjątkowości. Mam nadzieję, że w przyszłości nie odejmie od wartości kolekcjonerskiej ;) rozumiem, że nie starczy na wszystko czasu /pieniędzy /pomysłu. Szkoda.

Życzę powodzenia i konsekwencji w rozwijaniu marki. Żeby nie okazała się tylko 'conceptum' ;) no i właśnie ta nazwa.. Czy ten drugi człon jest absolutnie konieczny? Wiem, że 'Vratsilawia' jest juz w użyciu przez Polmos, ale inicjały VC? Mnie takie przypadkowe bądź nie podobieństwa zniechecają. Żeby zobrazować: wolałbym używać perfum Bond niż np Paco Banane czy La Rive :)

Nawet gdybyś osiągnął poziom Vacheron Constantin, przylgnie metka 'Polski Vacheron Constantin', zamiast być klasą samą w sobie. Dlatego jednak dam go w prezencie, a sam szukam wśród innych marek. Bez urazy, dzielę się przemyśleniami klienta, mam nadzieję, że konstruktywnymi. Może akurat jakiś mały rebranding? :)

Edytowane przez Jansen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

attachicon.gifDSC_0953.JPG

attachicon.gifDSC_0954.JPG

Limitowana edycja na 100-lecie Polski - piękna sprawa. Moim zdaniem jednak połączenie motywów z dwóch innych modeli trochę odejmuje mu wyjątkowości. Mam nadzieję, że w przyszłości nie odejmie od wartości kolekcjonerskiej ;) rozumiem, że nie starczy na wszystko czasu /pieniędzy /pomysłu. Szkoda.

Życzę powodzenia i konsekwencji w rozwijaniu marki. Żeby nie okazała się tylko 'conceptum' ;) no i właśnie ta nazwa.. Czy ten drugi człon jest absolutnie konieczny? Wiem, że 'Vratsilawia' jest juz w użyciu przez Polmos, ale inicjały VC? Mnie takie przypadkowe bądź nie podobieństwa zniechecają. Żeby zobrazować: wolałbym używać perfum Bond niż np Paco Banane czy La Rive :)

Nawet gdybyś osiągnął poziom Vacheron Constantin, przylgnie metka 'Polski Vacheron Constantin', zamiast być klasą samą w sobie. Dlatego jednak dam go w prezencie, a sam szukam wśród innych marek. Bez urazy, dzielę się przemyśleniami klienta, mam nadzieję, że konstruktywnymi. Może akurat jakiś mały rebranding? :)

Kurczę,ale skomplikowany wywód kolega dokonał... Polmos, Bond, Vacheron...ale za czy przeciw ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę,ale skomplikowany wywód kolega dokonał... Polmos, Bond, Vacheron...ale za czy przeciw ;)

Za, a nawet przeciw

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze, spontanicznie wymyślając nazwę marki pewnego wieczoru z forumowym kolegą z resztą nie brałem pod uwagę, że skrótem jest VC i komuś się kojarzy z Vacheron Constantin :-)

Pewnie można by jeszcze znaleźć ze sto innych marek które mają skrót VC. Ja nigdzie tego skrótu nie używam więc tym bardziej nie rozumiem :D

Nazwa marki jest mimo wszystko przemyślana. Chodziło o użycie języka międzynarodowego ( Wrocław - słabo się pisze i wymawia międzynarodowo ) a jednocześnie bez skojarzeń pejoratywnych do historii mojego miasta ( Breslau ? ) użyliśmy więc Vratislavia, łacińskiej nazwy miasta, dobrze już ugruntowanej w świadomości wrocławian. Dodanie także łacińskiego słowa Conceptum ( Pomysł ) miało być ciekawym i prawdziwym zestawieniem, tłumaczeniem " Wrocławski Pomysł "  nie tak dokładnie ponieważ zdaje się gramatycznie powinno być Vratislaviensis Conceptum czy jakoś tak... ale czego się nie robi dla uproszczenia pisowni i wymowy.

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam że nazwa Vratislavii jest bardzo ok. Mi wrocławiakowi z krwi i kości nigdy się to nie kojarzyło z niczym innym. Żaden rebranding.

Time matters

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie nazwa też się podoba i kojarzy ze współczesnym designem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znak i nazwa są

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak dla rozluźnienia atmosfery moj ulubiony niebieski Vis w nocnej scenerii

post-97003-0-92218200-1544210560_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

attachicon.gifDSC_0953.JPG

attachicon.gifDSC_0954.JPG

Mało konstruktywnymi. Moim zdaniem oczywiście...

Kiedy nastąpi "przebrandowanie" na Wrocław(ski) Pomysł padnie zarzut, że wtrąca się w Wojsko Polskie :D

W kwestii fleksji nazwy łacińskiej milczę, bo zdałem daawno temu egzamin z tego języka z poprawką.

Edytowane przez tarant

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, a myśleliście o modelu "pilot" upamiejętniający polskich lotników z czasów IIWŚ którzy np. zestrzeliwali latające bomby V1 w 1944 roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DMR

Skandaliczne faux pas.   

Świetny zegarek. Moim zdaniem jeden z najlepszych projektów VC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny zegarek. Moim zdaniem jeden z najlepszych projektów VC.

Potwierdzam. Moim zdaniem również jeden z najlepszych projektów.

b3969d46ed2e1e4ec59e1583976b29ab.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Projekt forumowy. Byłby najlepszy z możliwych w tej cenie, gdyby nie grubość:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

IMO zdecydowanie pasuje do tej Vratki :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arctowskie

7f4a657061fdd36a.jpg

066e00e10d9265d6.jpg

Edytowane przez subarist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak w ogóle to jak wygląda harmonogram wysyłek? Coś nie mogę się doczekać swojego  -_- .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma

Gdyby ktoś z Was chciał się pozbyć zegarka z niżej wymienionych to proszę o ofertę w PW :) :

1. S8 Astronauta

2. S4 Kosmos

Mam S4 Kosmos ale jestem USA wiecej na PM jak chcesz

If your watch is not ticking I will make it tock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi