Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, Dostum napisał(-a):

(...)
Jak Nagel tego dokonała używając 3 składników?
To jest dopiero zagadka.

Może składniki są właśnie z kosmosu? 🫣

Od kilku dni testuję dwa zapachy:

1. Hansel od Criminal elements. Perfumy o wyraźnym męskim sznycie. Dużo skóry, ale mocno wyczuwalna słodycz, która z czasem wcale nie niknie. A to nie jest typowe dla takich kompozycji z moich doświadczeń. Trwały na ciele i niemal cały czas pachnie tak samo. Do kupienia na pewno.

2. Amber Kiso od D.S.&Durga. Woda perfumowana o niezwykłej trwałości. Na ubraniach utrzymuje się trzy dni conajmniej. Bardzo mocne otwarcie, zapach lekko zapierający dech i bardzo mocnym akcencie kadzidłowym i drzewnym. W przeciwieństwie do nr.1 jednak bardzo zmienny w czasie. Po 5-6 godzinach pozostaje już tylko niezwykle mocna nuta kadzidła z odrobiną skóry i mchu. Dlatego skojarzenie z klimatem kościelnym jest jednoznaczne. Przy czym jest jakiś trik, że to ranga bazyliki Św. Piotra a nie zawilgoconej, zapomnianej i walącej się kaplicy. Nie wykluczam, niemniej na pewno u mnie zasiliłby dość liczną już grupę zapachów używanych kiedy mam gdzieś, co o tym powie otoczenie, w którym przebywam 🥷🏻

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dostum

Trzy składniki to raczej niemożliwe ale Nagel faktycznie wymyśla kosmiczne kompozycje często ostre budowane na kontrastach. Mam jeszcze citron noir i to jest dopiero wynalazek masz tu dzień i noc w butelce. Można to odpalić dopiero pod koniec dnia bo druga połowa zapachu jest dla nocy.

Edytowane przez polly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
10 godzin temu, Valygaar napisał(-a):

Amber Kiso od D.S.&Durga (...) zasiliłby dość liczną już grupę zapachów używanych kiedy mam gdzieś, co o tym powie otoczenie, w którym przebywam 🥷🏻

Taaaa, to faktycznie jeden z takich właśnie zapachów, które wymagają od nosiciela odpowiedniej dozy pewności siebie. :)

Miałem odlewkę i po pewnym czasie puściłem dalej w świat, bo zbyt rzadko używałem. Teraz żałuję. 

Otwarcie absolutnie fantastyczne. Dużo się tam dzieje, ale jak!

Później zawsze było w moim wypadku dość liniowo, ale zapach przybierał jedno z dwóch oblicz (nie wiem od czego to zależało, może od temperatury, wilgotności powietrza?). Raz była to ciemna, bardzo twarda skóra z drzewno-kwiatowym podbiciem, czyli - jak mi się zdaje - klasyczne ujęcie tematu tzw. skóry hiszpańskiej. Innym razem skóra była, ale stanowiła już tylko tło dla drewna. Zbutwiałego, dosłownie ociekającego wodą. Przed oczami (i pod nosem) niezmiennie miałem wtedy starą, rozpadającą się... nie świątynię, a oborę. I to ten mocno „rustykalny” element chyba ostatecznie mnie pokonał. Nie do końca miałem ochotę być odbierany w pracy jak ktoś, kto rano przerzucił kilka taczek nawozu. :)

Do czarnych ciuchów, ciężkich buciorów i skórzanej kurtki Amber Kiso pasuje wybitnie. Ma taki metalowy vibe - ktoś lubujący się w death czy black metalu powinien to wyczuć moim zdaniem. :) Innym takim bezdyskusyjnie blackmetalowym zapachem jest dla mnie mój ukochany Iron Duke od Beaufort London. Tylko na czarno, tylko w ponure dni, a w słuchawkach jakiś Shining albo inna Odraza.🤘

Edytowane przez brz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja ( bardzo amatorska) przygoda z perfumami na razie( mam nadzieję) zawieszona na kołku. Po powrocie z rejsu po Norwegii złapałem wajrusa,pewnie covid chociaż test(-) ale objawy typowe z utratą węchu i smaku na czele. Smak wrócił, węch niestety wybiórczo. Niektórych zapachów nie czuję w ogóle, niektóre słabiej. Perfum używam z pamięci 🤣 ale nowych nie bo nie wiem co to jest😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, loco50 napisał(-a):

utratą węchu

Uff, dzięki Bogu że nie wzroku - pal diabli zapachy, ale bez Ciebie wątek z giwerami by upadł 😉.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Parafrazując klasyka: „W życiu bym do Norwegii nie popłynął.”

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, brz napisał(-a):

Parafrazując klasyka: „W życiu bym do Norwegii nie popłynął.”

🤣🤣🤣

3 godziny temu, mroova napisał(-a):

Uff, dzięki Bogu że nie wzroku - pal diabli zapachy, ale bez Ciebie wątek z giwerami by upadł 😉.

A propos - kolimator do FN-a doszedł 🤣🤣🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem już nie kupować niczego ale skoro Illusione którego omijałem latami wyszedł z produkcji to się skusiłem i teraz pachnie pięknie.

IMG_20250711_120255_copy_920x1494.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, loco50 napisał(-a):

Moja ( bardzo amatorska) przygoda z perfumami na razie( mam nadzieję) zawieszona na kołku. Po powrocie z rejsu po Norwegii złapałem wajrusa,pewnie covid chociaż test(-) ale objawy typowe z utratą węchu i smaku na czele. Smak wrócił, węch niestety wybiórczo. Niektórych zapachów nie czuję w ogóle, niektóre słabiej. Perfum używam z pamięci 🤣 ale nowych nie bo nie wiem co to jest😁

Spójrz na to pozytywnie.

Idealny moment aby popsikać się solidnie np.:

Toskovat Inexcusable Evil

Zoologist Hyrax lub Civet

ELdO Secretions Magnifiques ...

A potem wejść do warszawskiego metra w godzinach szczytu i obserwować miny ludzi.

W szczególności tych stojących najbliżej.

Przyjeżdżaj 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

🤣

Pomysł niezły ale nie lubię być wyzywany od męskich narządów płciowych 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł niezły ale nie lubię być wyzywany od męskich narządów płciowych
Nie sądzę, aby ktokolwiek odważył się tego dokonać w stosunku do Ciebie. Wystarczy spojrzeć na jakikolwiek twój uśmiech oraz uzbrojenie.

Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie "przyszło" - wiem że nic oryginalnego tylko mainstream, ale po prostu lubię ten zapach:

IMG-20250711-WA0000.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20250712_105310.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20250715_063817.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idiotyczny korek.
Ale w środku bardzo ładna, ciekawa, oryginalna, odrobinę intrygująca i zbierająca mnóstwo komplementów treść.

Te 150ml edp popsikuję sobie od 4 lat i nie nudzi się. To jest pora na ten zapach.

c615e001a5a8917da7552f922514d92f.jpg

Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi