Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tarant

Nie jest OK....

Rekomendowane odpowiedzi

a tęczowi kryli się po krzakach, bo żaden nie miał nadmiaru zębów.

nie nie i jeszcze raz niet, nie kryli się po krzakach, bo jak by się kryli to by oznaczało, że już wtedy byli a przecież wszyscy doskonale wiemy, że to zepsucie nadeszło z zachodu (i trochę z północy) ale, my naród, wybrany i namaszczony stawimy temu opór. I dlatego Szyszko zaczął wycinkę, żeby się już tam nikt nie chował

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jakiegoś filmu, ale trafne:

kiedyś, żeby zobaczyć pośladki kobiety, trzeba było zsunąć jej majtki.

dzisiaj, żeby zobaczyć majtki kobiety, trzeba rozsunąć jej pośladki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie nie i jeszcze raz niet, nie kryli się po krzakach, bo jak by się kryli to by oznaczało, że już wtedy byli a przecież wszyscy doskonale wiemy, że to zepsucie nadeszło z zachodu (i trochę z północy) ale, my naród, wybrany i namaszczony stawimy temu opór. I dlatego Szyszko zaczął wycinkę, żeby się już tam nikt nie chował

Nie było ich jedynie w gazetach, bo prasa preferowała hurra optymizm, co miało się do życia tak samo jak obecne hurra nieszczęścia. W krzakach oczywiście byli i teraz tez są pomimo, że ludzie są tolerancyjni. Pewnie z przyzwyczajenia... Siedzę czasami nad Warta blisko krzaków w nadziei że jakaś ryba się zlituje i widzę co nieco więcej niż ludzie siedzący na ławkach, najczęściej są to podstarzałe męskie panienki zaczepiające odpoczywających rowerzystów, różnica jest taka, że obecnie są lekceważeni i nikt ich nie prześladuje czynnie. . 

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nasza władza nadal po...la całym gazem. Chyba szukają męczeńskiej śmierci? Pan Prezydent wraca z amatorskiego konkursu narciarskiego w Rabce. Z naprzeciwka nadjeżdża zamachowiec, który w ostatniej chwili zrezygnował...

https://www.youtube.com/watch?v=1luNgKWdLEc

Bul miał jakieś miejskie obcierki. Ale takiej tendencji do samobójstw rządu jeszcze w historii nie mieliśmy.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam widzę na filmiku, że to auto z przeciwka już z daleka widziało kolumnę i zjechało na pas awaryjny tak samo jak się to robi gdy jedzie karetka. Domyślam się, że filmik ma za zadanie pokazać, że BOR wymusił siłą zjazd innych pojazdów na pobocze...no niestety w tym przypadku tak nie było i nie sądzę aby się pchali gdyby widzieli że kierowca z przeciwka nie zjechał lub nie odebrał właściwie znaków świetlnych.

Akurat na tym filmie nie ma niczego dziwnego. Więc Piotr...jak już tak nie lubisz tych co manipulują to sam także nie manipuluj :-)

BOR jeździł i jeździ jak wariaci, wątpię aby z tyłu siedział prezydent i ich poganiał...no szybciej do cholery!!! gazu!!!

Temat bardzo chwytliwy medialnie...bo Polak często sam tez tak jeździ ( jakby był uprzywilejowany ) ale, że władza!! władza na furmanki! szczególnie jeśli to nie moja władza!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Primo. Napisałem o narastającym natężeniu tego typu zdarzeń, z czego trzy cudem nie skończyły się tragedią. W ciągu roku.

Karetki nie prują w 2 szeregach, w tym jednym pod prąd. Niech zablokują całą trasę na czas przejazdu w obu kierunkach i będzie OK. I dodajmy jeszcze jedno. To była prywatna wizyta na amatorskich zawodach narciarskich (imienia Marii Kaczyńskiej, którą lubiłem i szanowałem swoją drogą). Wyobraź sobie komentarze, gdyby to Tusio wracał w taki sposób z haratania w gałę.

Niech im kupią helikoptery i samoloty krótkiego zasięgu. Wtedy będzie chociaż można wiadomo na na kogo zwalać w razie czego.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rozumiem, żeauto/kolumna uprzywilejowane w razie KONIECZNOŚCI - mogą łamać przepisy ruchu drogowego. Zastanawia mnie robieie tego, gdy nie ma takiej koniecznosci. Czy wieziony ViP był zagrożony,? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale widocznie tak wygląda szkolenie w BOR. To nie są kierowcy zatrudnieni przedwczoraj tylko ludzie którzy są w BOR od lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Waza zbiła się etruska , wina Tuska" .

A generalnie to nasz rząd i jego organa są nasze i trzeba ich bronić .

Wiadomo .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam widzę na filmiku, że to auto z przeciwka już z daleka widziało kolumnę i zjechało na pas awaryjny tak samo jak się to robi gdy jedzie karetka. Domyślam się, że filmik ma za zadanie pokazać, że BOR wymusił siłą zjazd innych pojazdów na pobocze...no niestety w tym przypadku tak nie było i nie sądzę aby się pchali gdyby widzieli że kierowca z przeciwka nie zjechał lub nie odebrał właściwie znaków świetlnych.

Akurat na tym filmie nie ma niczego dziwnego. Więc Piotr...jak już tak nie lubisz tych co manipulują to sam także nie manipuluj :-)

BOR jeździł i jeździ jak wariaci, wątpię aby z tyłu siedział prezydent i ich poganiał...no szybciej do cholery!!! gazu!!!

Temat bardzo chwytliwy medialnie...bo Polak często sam tez tak jeździ ( jakby był uprzywilejowany ) ale, że władza!! władza na furmanki! szczególnie jeśli to nie moja władza!

Oczywiście, sianie fermentu ciamajdanu, który nie może sobie poradzić z ''bulem'' po stracie stołków. Bicie piany  to Caracale, to sejm, to BOR i od nowa.

Gen Polko, a to oficer z krwi i kości, a nie pasibrzuch, który ma problem przez swoją tuszę zawiązać buty, stwierdził jasno, że ten kto chciał kupić Caracale nie ma pojęcia o armii,  jeden typ śmigłowca nie spełni swojej roli w różnych formacjach. Dwa, Polska przepłaciłaby za szt w porownaniu z innymi państwami.

Wczoraj w sejmie wniosek o przerwe, poddany pod głosownie, odrzucony i chwile póżniej przedstawicielka oszołomów znów zgłasza wniosek o przerwę.

BOR jest wykorzystywany przez każdą opcję która jest  u władzy,  za PO-PSL było 60 zdarzeń drogowych z udziałem pojazdów BORu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To , że wtedy było żle to oczywiste ( 60 zdarzeń !) , ale teraz powinno być lepiej no nie .

A zdarzenia jakby bardziej spektakularne . Konieczna jest dobra zmiana w BOR .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nasza władza nadal po...la całym gazem. Chyba szukają męczeńskiej śmierci? Pan Prezydent wraca z amatorskiego konkursu narciarskiego w Rabce. Z naprzeciwka nadjeżdża zamachowiec, który w ostatniej chwili zrezygnował...

(...)

Bul miał jakieś miejskie obcierki. Ale takiej tendencji do samobójstw rządu jeszcze w historii nie mieliśmy.

Moje piękne rodzinne strony  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, sianie fermentu ciamajdanu, który nie może sobie poradzić z ''bulem'' po stracie stołków. Bicie piany  to Caracale, to sejm, to BOR i od nowa.

Gen Polko, a to oficer z krwi i kości, a nie pasibrzuch, który ma problem przez swoją tuszę zawiązać buty, stwierdził jasno, że ten kto chciał kupić Caracale nie ma pojęcia o armii,  jeden typ śmigłowca nie spełni swojej roli w różnych formacjach. Dwa, Polska przepłaciłaby za szt w porownaniu z innymi państwami.

Wczoraj w sejmie wniosek o przerwe, poddany pod głosownie, odrzucony i chwile póżniej przedstawicielka oszołomów znów zgłasza wniosek o przerwę.

BOR jest wykorzystywany przez każdą opcję która jest  u władzy,  za PO-PSL było 60 zdarzeń drogowych z udziałem pojazdów BORu.

A skąd gen. Polko zna się na śmigłowcach? I to w wersjach morskich, transportowy i wielu innych. W lotnictwie służył? Czy może "dosia"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A skąd gen. Polko zna się na śmigłowcach? I to w wersjach morskich, transportowy i wielu innych. W lotnictwie służył? Czy może "dosia"?

Wpisz w google gen. Polko,  nie będziesz takich pytań zadawał ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem kim jest gen. Polko. Właśnie dlatego zadaje pytanie. Wierzysz, że zapewne świetny strateg i dowódca jest specjalistą od różnych wersji śmigłowca - tylko w części przeznaczonych do użycia w zakresie jego kompetencji? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem kim jest gen. Polko. Właśnie dlatego zadaje pytanie. Wierzysz, że zapewne świetny strateg i dowódca jest specjalistą od różnych wersji śmigłowca - tylko w części przeznaczonych do użycia w zakresie jego kompetencji? 

Nie, on wierzy w "dobrą zmianę" tym ludziom nic nie wytłumaczysz wiec daj sobie spokój

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale on też pewne rzeczy ostatnio krytykował, wydaje się być dość obiektywny.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale on też pewne rzeczy ostatnio krytykował, wydaje się być dość obiektywny.

Pisałem o koledze rafi87

wiedza w temacie używania śmigłowców Gen Polko zakończyła się na śmigłowcu Black Hawk  bo takich z Gromem używał a to trup z przed 50 lat

i nie wiem jak by go modernizował to trup trupem będzie, w tym czasie lotnictwo poszło do przodu fakt Caracal to nowy i nie przetestowany w boju śmigłowiec

ale przecie nikt dalej fiata 126P nie uważa za  nowoczesny samochód a to mniej wiecej rówieśnik Hawka

Niech na temat śmigłowców wypowiadają się wojskowi co ich używają a nie emeryt i minister który bladego pojęcia o tym nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gen Polko podczas  swojej służby w tym także operacji bojowych wykorzystywał różny sprzęt i tym samym jego zdanie na ten temat jest warte wysłuchania.

Z  siejącymi ferment nie ''łonczem sie z nimi w bulu u nadzieji '' :lol:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gen Polko podczas  swojej służby w tym także operacji bojowych wykorzystywał różny sprzęt i tym samym jego zdanie na ten temat jest warte wysłuchania.

Z  siejącymi ferment nie ''łonczem sie z nimi w bulu u nadzieji '' :lol:.

Jakie śmigłowce ?  Hawki jako transport i Apache jako wsparcie , ten drugi jest dwumiejscowy

Problem jest taki ,że z tych dwóch jednego nie zrobisz , Caracal jest na pewno lepszy jako transportowy od Hawka 

ma swoje wady jest ciężki i mało zwrotny ale ma lepszą awionikę , przetarg powinien być na dwa typy 

ale nas na to nie stać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

To forum to jednak fajne miejsce. Skupia specjalistów ze wszystkich dziedzin i tyle tu mądrych. Gotowi rozwiązać wszystkie problemy jednak zamykamy ekran laptopa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W każdym razie nie mamy żadnego nowoczesnego śmigłowca/maszyny pionowego startu do zadań uniwersalnych. Może trzeba poszukać coś z demobilu. Po dolarze za sztukę. Na czele MON mamy eksperta który wie, że jest to możliwe.

post-6402-0-10544900-1487886644_thumb.jpgpost-6402-0-51292700-1487886644.jpgpost-6402-0-83544900-1487886644.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kosmos 1999 to było to :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.