switch107 388 #21251 Napisano 2 Kwietnia 2018 Kolego Automaciek - powtarzasz oklepane bzdury. Nissan jest Francuzem od 10 lat tak samo jak Mazda nie jest Fordem od 10 lat. A tak wracając do rzeczywistości - oglądałem Mazdę CX5. Nowy model. Jakość wykonania i wykończenia genialna. Do tego montują w niej wolnossący silnik 2,5l. Pełne wyposażanie w standardzie (adapcyjne LED, ręcznie szyte siedzenia ze skóry, HUD, adaptacyjny Cruise Control i Bose) i to wszystko ubrane w przystępną cenę. Jestem pod wrażeniem ceny, jakości wyglądu tego auta. 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
automaciek25 5 #21252 Napisano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) Wszystko co napisałem przedstawia mój światopogląd w temacie motoryzacji. Nissan z Renault jest blisko 20 lat, a co do Mazdy mogę się mylić bo już od dawna nie śledzę rynku... Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez automaciek25 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6605 #21253 Napisano 2 Kwietnia 2018 Jak kupowalem auto ze 4 lata temu, to rozwazalem passat'a alltrack, cx5 i outback'a. Wybralem subaru i nie zaluje. Najbrzydszy, ale do tej pory wymienilem zarowke w swiatlach postojowych i tarcze+klocki z przodu. Z tylu sa nadal ok. Przejechane 120k. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wieloryb 3764 #21254 Napisano 2 Kwietnia 2018 2,5l skypassion z lakierem i szyberdachem kosztuje 174 tysiące bez ani złotówki rabatu. Nie bardzo rozumiem co atrakcyjnego jest w tej kwocie... Jakość jest naprawdę wysoka, ale cenowo zbliża się do marek premium po rabatach, które to w bmw czy meclrcedesie są dość łatwo dostępne... Na szczęście Mazda zdołała ostatnio wyciszyć cx5 i 6,bo jeszcze 2 lata temu były to pod tym względem najsłabsze auta w segmentach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2264 #21255 Napisano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) @lawnowerman - z tylu tylko fotelik. Ewentualnie jakies C 3 lub Renault Clio rozwazam, ale ten 1007 calkiem zgrabny i wysoki. Za miasto nie bedzie wyjezdzac, wiec podatnosc na podmuchy wiatru mi nie przeszkadza, ale blokujace sie drzwi to klopot, szczegolnie, ze bedzie pod chmurka garazowane.Małżonka wozi się C3 I 1.1. 2006 po lifcie i sobie bardzo chwali, zawsze chciała mityczną Toyotę Yaris, ale teraz nie wyobraża sobie innego autka miejskiego ;] Skoro już jesteśmy przy autach na F, to wóz był zaprojektowany przez designera Ferrari i zaskakuje dużą ilością miejsca we wnętrzu, stało jakiś czas w garażu obok C-klasy W203 i Meraś jest niższy Nie jest to demon prędkości, ale jest szybszy od Pajero II w dieslu A na pewno 5 drzwi jest praktyczniejsze niż jakieś drzwi elektryczne przesuwane. Ale zdaje się potrzebujesz automatu? W używanym aucie to może być droga zabawa. Skrzynia Sensodrive potrafi dać po kieszeni jak coś się zwali, są c3 na polskim rynku z takimi skrzyniami, głównie sprowadzane z zagranicy w bogatych wersjach exclusive - welury,skóra, szklane dachy, klimatronic, ESP. Nasz jest krajowy więc pod tym względem trochę biedniejszy, ale miał meganiski - prawdziwy przebieg i dobrze się trzyma. Na C3 second gena taki budżet Ci nie wystarczy, C1,C2,C3, Aygo chyba będą o wiele sensowniejsze niż 1007, zwłaszcza te 5d ;] Raczej nie zamieniłbym tej C3-ójki na Polo od Vaga, a Yaris z tego samego rocznika ma chore ceny w porównaniu do Citroena Największy wybór na rynku z automatów wśród tych modeli będzie z c3 I i Toyoty Aygo sprowadzanych z zachodu, w PL mało kto coś takiego kupuje do miejskiego auta. Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez Admof 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12448 #21256 Napisano 2 Kwietnia 2018 Wczoraj byłem na kar szoł Te dwa wózki kosztują w sumie $5mln Sent from my SM-G950W using TapatalkTakim szwedem to bym pojeździł z chęcią 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2264 #21257 Napisano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) Wszystko co napisałem przedstawia mój światopogląd w temacie motoryzacji. Nissan z Renault jest blisko 20 lat, a co do Mazdy mogę się mylić bo już od dawna nie śledzę rynku...Uwierz, tzw. auta na F nie sypią się jak wiadome, wadliwe konstrukcyjnie silniki Vaga, np. słynne pierwsze TSI Przysłowie o autach na F, pochodzi z czasów gdy w PL jeździły auta z lat 80-ych i wtedy się zgadzało, teraz to gówno prawda, ale jeszcze niektórym w głowie siedzi. Wujek małżonki jak dostała C3, przytoczył to znane przysłowie, ale nie chciałem już robić mu przykrości i pytać ile jego syn kasy już włożył w Touarega 3.0 TDI, z którym wiecznie jest coś nie tak, aż w końcu poszedł do ludzi, bo już gość nie miał siły na to auto.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez Admof 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
automaciek25 5 #21258 Napisano 2 Kwietnia 2018 Uwierz, tzw. auta na F nie sypią się jak wiadome, wadliwe konstrukcyjnie silniki Vaga, np. słynne pierwsze TSI Przysłowie o autach na F, pochodzi z czasów gdy w PL jeździły auta z lat 80-ych i wtedy się zgadzało, teraz to gówno prawda, ale jeszcze niektórym w głowie siedzi. Wujek małżonki jak dostała C3, przytoczył to znane przysłowie, ale nie chciałem już robić mu przykrości i pytać ile jego syn kasy już włożył w Touarega 3.0 TDI, z którym wiecznie jest coś nie tak, aż w końcu poszedł do ludzi, bo już gość nie miał siły na to auto.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaCóż, jak wiadomo każdy wyjątek potwierdza regułę. Nie bazuję na powiedzeniu, tylko na własnych doświadczeniach zawodowych. A te mam dość bogate, trzy razy z rzędu pierwsze miejsce http://www.newsauto.pl/skoda-serwis-challenge-2011-zakonczony/ i za czwartym razem drugi.A każde auto na "F" jest cudowne, aż się zepsuje. Z takimi mam do czynienia i je porównuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2264 #21259 Napisano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) No, ale pracowałeś w serwisie VAG, to co mogłeś mieć wspólnego z Fordem czy autami koncernu PSA. A według stereotypów to Skoda jest dla kapeluszników, a Passat TDI dla wąsatych Januszy z Podlasia. Skoda Octavia II 1.4 TSI slużbowa od nowości w mojej firmie co chwila była w serwisie z kontrolką check engine Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez Admof 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6605 #21260 Napisano 2 Kwietnia 2018 Dziekuje za info. 1007 obejrzę, ale bede ostrozny. Kiedys mialem Peugeot'a 206 (zrobil ok 180kkm), siostra ma Grand Scenic'a (zrobila ok 150kkm) i z żadnym z nich nie bylo klopotow, wiec teoriami "o samochodach na F" sie nie przejmuje. Ale ten ma byc pierwszą "uzywką", wiec wole pytac :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #21261 Napisano 2 Kwietnia 2018 Mokro w lany poniedziałek (foto stare, ale tematyczne) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8315 #21262 Napisano 2 Kwietnia 2018 Panowie, szukam auta dla syna. Budżet do 30k. Wstępnie myślę o Audi A3, Golfie, Aurisie, może Leonie - mniejsze raczej nie.Silnik bez znaczenia, choć najchętniej coś powyżej 90KM. Roczniki 2010-2012.Może macie info o pewnym, sprawdzonym egzemplarzu jw.? Może możecie polecić jakiegoś uczciwego sprzedawcę, może ktoś z Waszych znajomych sprzedaje?Zależy mi na aucie bezwypadkowym, z niskim przebiegiem. Nie mam problemu z tym, żeby zapłacić więcej, niż tzw. średnia krajowa dla „bezwypadków, którymi dziadek jeździł do kościoła, a Niemiec płakał jak sprzedawał”. Wiem, że pewne auto kosztuje odpowiednio więcej.Ktoś, coś? 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
automaciek25 5 #21263 Napisano 2 Kwietnia 2018 Panowie, szukam auta dla syna. Budżet do 30k. Wstępnie myślę o Audi A3, Golfie, Aurisie, może Leonie - mniejsze raczej nie.Silnik bez znaczenia, choć najchętniej coś powyżej 90KM. Roczniki 2010-2012.Może macie info o pewnym, sprawdzonym egzemplarzu jw.? Może możecie polecić jakiegoś uczciwego sprzedawcę, może ktoś z Waszych znajomych sprzedaje?Zależy mi na aucie bezwypadkowym, z niskim przebiegiem. Nie mam problemu z tym, żeby zapłacić więcej, niż tzw. średnia krajowa dla „bezwypadków, którymi dziadek jeździł do kościoła, a Niemiec płakał jak sprzedawał”. Wiem, że pewne auto kosztuje odpowiednio więcej.Ktoś, coś?Niemcy płaczą jak sprzedają..... ze szczęścia. Szukaj w komisach dealerskich, drogo ale dają gwarancję z reguły. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8315 #21264 Napisano 2 Kwietnia 2018 Tak właśnie zacząłem szukać. Ale może ktoś z forum ma akurat jakieś info. iP8 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8315 #21265 Napisano 2 Kwietnia 2018 Znamy się tylko ze słyszenia, ale myślałem, że jesteśmy w podobnym wieku (30 lat), a Ty tu z autem dla syna wyskakujesz Przynajmniej głos mam młody wiekowo nieco ponad dekadę starszy iP8 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4081 #21266 Napisano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) Znamy się tylko ze słyszenia i myślałem, że jesteśmy w podobnym wieku (30 lat), a Ty tu z autem dla syna wyskakujesz A ja myślałem, że Ty masz ze 45 . Pamiętam i do dziś się śmieję, jak użytkownik " Bibliotekarz " ( akurat go znam osobiście, wtedy miał może z 26 lat ) musiał tłumaczyć niektórym forumowiczom, że nie jest starym dziadem przepisującym księgi nad lampą naftową Śmieszne jak człowiek czasem sobie kogoś wyobraża A co do tematu Auta to mimo że mam Golfa to zdecydowanie odradzam go jako auto używane. VW jak ma powyżej 100tys przebiegu i parę lat na karku sypią się na potęgę, leci wszystko po kolei.Najlepszym wyborem byłby tutaj Auris - ale może być problem ze znalezieniem używki bo zwykle rozchodzą się " po rodzinie" a jak już pojawią się oferty to cena zwala z nóg. Ale moim zdaniem warto poszukać w nieco bardziej niszowych markach, może Mitsubishi Lancer ? to też kompakt, bardzo solidny i bezawaryjny, traci na wartości bardziej niż Toyota bo idioci z Mitshubishi uznali, że Europa nie potrzebuje sedanów i go kilka lat temu wycofali z oferty ( ciekawe kto kupuje w takim razie te wszystkie Passaty w sedanie ? ). Opel Astra ? z racji popularności u emerytów, można wyhaczyć w stanie idealnym kolekcjonerskim od dziadka który już nie widzi kierownicy i musiał zrezygnować z jazdy. Tyle, że na takie oferty pierwsi zgłaszają się handlarze, trzeba po prostu regularnie wertować ogłoszenia. Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez QuadrifoglioVerde 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wieloryb 3764 #21267 Napisano 2 Kwietnia 2018 Auris na pewno jest solidnym autem, ale jednak stylistyka trochę odrzuca Syn pewnie wolałby coś "męskiego" itp.Może Civic z wolnossakiem? Jeden z najdroższych w segmencie, ale solidności mu odmówić nie można... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 388 #21268 Napisano 3 Kwietnia 2018 (edytowane) 2,5l skypassion z lakierem i szyberdachem kosztuje 174 tysiące bez ani złotówki rabatu. Nie bardzo rozumiem co atrakcyjnego jest w tej kwocie... Jakość jest naprawdę wysoka, ale cenowo zbliża się do marek premium po rabatach, które to w bmw czy meclrcedesie są dość łatwo dostępne... Na szczęście Mazda zdołała ostatnio wyciszyć cx5 i 6,bo jeszcze 2 lata temu były to pod tym względem najsłabsze auta w segmentach.Moje oferty (max 4 tygodnie stare) na samochód który ma min kryteria: SUV, 4x4 , automat, dobry system muzyczny (Bose , B&O, Sony), LED adaptacyjne i adaptacyjny tempomat, skóra , min 200ps Mazda 2,5 - 36k eurSanta Fe 2,2 - 43 k EurEdge 2.0 - 48k EurQ5 2.0 TFSI - 50k X3 2.0i - 62k Eur (bez negocjacji , miałem 12 % jak kupowałem ostatniego)I mistrz Świata - Tiguan 2.0 - 55k eur Różnica do marek premium 30% a wizualnie o wiele ładniejsza ... Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez switch107 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wieloryb 3764 #21269 Napisano 3 Kwietnia 2018 Glc 2018 dostałem ofertę ok 185 tys, czyli 5-6% drożej od cx5. Brakowało systemu bose, ale ten 2 mazdzie to i tak tylko średniak, tak jak jbl w toyocie czy dynaaudio w tiguanie. Piszesz min 2oo koni, tylko ta Mazda 2,5 litra jeździ dokładnie tak samo jak 1,4tsi 150km w tiguanie. VW ma nawet wyższy moment i o wiele niżej dostępny. I z taką wersja należy je porównywać. Silnik 2.0 przy cx5 to już w ogóle dla cierpliwych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #21270 Napisano 3 Kwietnia 2018 W 2018 do teorii aut na "F" pasuja Fszystkie.Tydzien temu ode mnie z roboty pojechała na lawecie roczna z symbolicznym przebiegiem Mazda 3.Dziewczyna kupiła Mazde, bo w Stanach jezdzi trzema i w ogole cała rodzina jezdzi Mazdami od lat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #21271 Napisano 3 Kwietnia 2018 Nie No Mazda się zepsuła? Pewnie chciałeś napisać VW . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 14442 #21272 Napisano 3 Kwietnia 2018 VW to by nie było nic niezwykłego. W mojej niegdysiejszej firmie jeździły osławione TSI w golfach. Po dwóch latach zaczęto opowiadać historię o tym, że jeździ gdzieś w Polsce jakiś egzemplarz, który jeszcze nie miał serwisowanego silnika. Po kwartalnych poszukiwaniach uznaliśmy te opowieści za miejską legendę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4744 #21273 Napisano 3 Kwietnia 2018 Nie No Mazda się zepsuła? Pewnie chciałeś napisać VW . To chyba jasne. Przecież jest na F. Folcwagen. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #21274 Napisano 3 Kwietnia 2018 Pewnie Mazda F 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4744 #21275 Napisano 3 Kwietnia 2018 Fajna trójka. Mogła się popsuć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach