rafi87 586 #22976 Napisano 7 Grudnia 2018 Potwierdzam pamiętam jak kupowałem swoje volvo v50 t5, przyjaciel pytał czemu "dziadkowoz" kupuje jego mina jak go wsadzilem za kierownice i kazałem depnac - bezcenna Podobnie z fokusem 1.6 T , seria 150KM, po programie 205KM, a wygląda jak tysiące innych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #22977 Napisano 7 Grudnia 2018 Na mnie często się nacinają na skrzyżowaniach hothatchami. Bo z tyłu napis TDI, więc robią przegazówkę obok na światłach, a potem się dziwią, że oglądają mojego tedeika z tyłu... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #22978 Napisano 7 Grudnia 2018 Podobnie z fokusem 1.6 T , seria 150KM, po programie 205KM, a wygląda jak tysiące innych.No ja mam serie 220km/320nm od 1500 obrotow i spiew 5 garów z reszta te silniki wlasnie do focusow tez kladli ale do ST 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4868 #22979 Napisano 7 Grudnia 2018 Drogie opony nie zawsze są najlepsze. Wiem to na swoim przykładzie. Na letnich 20" Pirelli Scorpion przejechałem zaledwie 45 000 km i już są bez bieżnika - do wymiany. W lecie na asfalcie trzymały auto jak trzeba, natomiast jesienią nierozgrzane na mokrej nawierzchni przy tempetaturze 4-6 stopni były tak twarde, że auto na rondzie potrafiło "iść bokiem". Teraz mam założone zimówki także Pirelli Scorpion Winter i tu wszystko chodzi jak należy. Na wiosnę będę kupował letniaki i na pewno nie bedzie to marka Pirelli!Wysłane z mojego S9 przy użyciu TapatalkaProwadziliśmy tu wiele dyskusji, że niby letnie nawet na mrozie jak sucho to lepsze od zimowych a Ty takie herezje... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 71081 #22980 Napisano 7 Grudnia 2018 Prowadziliśmy tu wiele dyskusji, że niby letnie nawet na mrozie jak sucho to lepsze od zimowych a Ty takie herezje... Jasne, letnie na mrozie na suchej drodze...takie właśnie miałem w moim pierwszym aucie. Był to Fiat 125p poj. 1300 Wysłane z mojego S9 przy użyciu Tapatalka 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1162 #22981 Napisano 7 Grudnia 2018 Jasne, letnie na mrozie na suchej drodze...takie właśnie miałem w moim pierwszym aucie. Był to Fiat 125p poj. 1300 Wysłane z mojego S9 przy użyciu TapatalkaTo nie byly letnie, w tamtych czasach wszystkie lub bardziej poprawnie prawie wszystkie opony krajowe były gumami całorocznymi z bieznikiem D124 chyba ze na kanciku miałeś opone z tzw. zachodu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5784 #22982 Napisano 7 Grudnia 2018 Opony jak opony ciekawi mnie czy wyczuwacie ich twardość jadąc samochodem?Na zimę warto kupić opony nowe i jeździć aż bieżnik nie zejdzie ponad połowę wtedy zimówka przestaje być zimówką Aby opony zmiękły wystarczy zmniejszyć ciśnienie zamiast 2,2 dać 1.8 to wyczuwalnie "zmiękczy" oponę Czyli podsumowując - jak najwyższy bieżnik, mniejsze ciśnienie i będzie dobrze Ja non stop latam po górach, miałem różne zimowe opony i najgorzej trzymały michelin (kopałem się w każdym śniegu totalna porażka) a najlepiej nalewki ale one wyły niemiłosiernie na asfalcie Teraz mam Barum - tanie i dają radę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #22983 Napisano 7 Grudnia 2018 Na mnie często się nacinają na skrzyżowaniach hothatchami. Bo z tyłu napis TDI, więc robią przegazówkę obok na światłach, a potem się dziwią, że oglądają mojego tedeika z tyłu...Mam dokładnie tak samo jak jeżdżę F150 Miny kierowców, priceless 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1162 #22984 Napisano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Opony jak opony ciekawi mnie czy wyczuwacie ich twardość jadąc samochodem?Na zimę warto kupić opony nowe i jeździć aż bieżnik nie zejdzie ponad połowę wtedy zimówka przestaje być zimówką Aby opony zmiękły wystarczy zmniejszyć ciśnienie zamiast 2,2 dać 1.8 to wyczuwalnie "zmiękczy" oponę Czyli podsumowując - jak najwyższy bieżnik, mniejsze ciśnienie i będzie dobrze Ja non stop latam po górach, miałem różne zimowe opony i najgorzej trzymały michelin (kopałem się w każdym śniegu totalna porażka) a najlepiej nalewki ale one wyły niemiłosiernie na asfalcie Teraz mam Barum - tanie i dają radę Jak ktos ogólnie "czuje auto" to na pewno wyczuje różnice w miekkosci opony niezależnie czy to zima czy lato itd. Czuć nawet czy już gumą jest już rozgrana od jazdy czy nie A z tym zmniejszeniem powietrza to trzeba pamiętać, że przy zbyt niskim ciśnieniu od pewnego momentu opona robi sie wklęsła w środkowej części co odbija sie negatywnie na przyczepnosci. Edytowane 7 Grudnia 2018 przez Balansujący Na Osi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wywar #22985 Napisano 7 Grudnia 2018 Michelin crosclimate, opona letnia z dopuszczeniem na zime czy jakos tam jest duzo testow i opini ale malo na sniegu, ja sniegu mam duzo to moge polecic bo gdzie nie wjade w lesie to wyjade, ale raczej twarda opona 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #22986 Napisano 7 Grudnia 2018 Marianie a do jakiego auta to potrzebujesz? Do Golfa rok temu brałeś Goodyear Vector 4Seasons. Jakie wrażenia? 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 910 #22987 Napisano 8 Grudnia 2018 (edytowane) Aj tam opony. Brać ze szrotu, najlepiej z wystającymi drutami, to nie trzeba w takich łańcuchów na śnieg ❄:-) Edytowane 8 Grudnia 2018 przez albiNOS 01 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 586 #22988 Napisano 8 Grudnia 2018 No ja mam serie 220km/320nm od 1500 obrotow i spiew 5 garów z reszta te silniki wlasnie do focusow tez kladli ale do ST R5 to była wizytówka volvo , ale już w nowych modelach przez ekologów, nieobecna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4289 #22989 Napisano 8 Grudnia 2018 (edytowane) Najgorsze opony jakie miałem to były Barum, guma już na oko była jakaś taka dziwna śliska i miały taki szary odcień nawet po wyplakowaniu ( opony były 4 letnie więc...to nie efekt starzenia ) . Na jakiejkolwiek śliskiej nawierzchni tańczyły. Ponoć w Chorwacji 80% ludzi jeździ na zimówkach latem i w ogóle nie zmienia opon. Edytowane 8 Grudnia 2018 przez QuadrifoglioVerde 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #22990 Napisano 8 Grudnia 2018 Przeginają niekiedy z downsizingiem. Aczkolwiek uczciwie muszę przyznać, że 2,0 4 cyl + turbo + elektryk w BMW 330e f30 robi miazgę z 4,4 V8 plus vanos w 540i e39.Najgorsze opony jakie miałem to były Barum, guma już na oko była jakaś taka dziwna śliska i miały taki szary odcień nawet po wyplakowaniu ( opony były 4 letnie więc...to nie efekt starzenia ) . Na jakiejkolwiek śliskiej nawierzchni tańczyły. Ponoć w Chorwacji 80% ludzi jeździ na zimówkach latem i w ogóle nie zmienia opon.W Polsce też sporo osób tak robi. Tak właśnie głupie frazesy i stereotypy sprawiły, że ludzie zamiast jezdzić na oponach całorocznych, jeżdżą cały rok na zimówkach. A w takiej Chorwacji to już w ogóle kuriozum, zrozumiałbym to ewentualnie częściowo w Skandynawii... 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5784 #22991 Napisano 8 Grudnia 2018 Najgorsze opony jakie miałem to były Barum, guma już na oko była jakaś taka dziwna śliska i miały taki szary odcień nawet po wyplakowaniu ( opony były 4 letnie więc...to nie efekt starzenia ) . Na jakiejkolwiek śliskiej nawierzchni tańczyły. Ponoć w Chorwacji 80% ludzi jeździ na zimówkach latem i w ogóle nie zmienia opon.Moje są czarne - może jakieś trefne kupiłeś albo co ... nie wiem - ja tam jeżdżę drugi sezon i jest ok Z Chorwatami to prawda - nie wiem o co chodzi z tymi zimówkami ale np w tym roku w Rogoznicy wszyscy miejscowi mieli zimówki nawet z kumplem polewaliśmy z tego po kilku głębszych.Oni ogólnie nie dbają o samochody, prawie z wszystkich schodzi klar od słońca, wszystkie poobijane i porysowane - większość samochodów nawet osób w miarę zamożnych to stare modele i bez klimy Kapiący olej z silnika to norma u nich 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 754 #22992 Napisano 8 Grudnia 2018 Przeginają niekiedy z downsizingiem. Aczkolwiek uczciwie muszę przyznać, że 2,0 4 cyl + turbo + elektryk w BMW 330e f30 robi miazgę z 4,4 V8 plus vanos w 540i e39. gdyby nie robiło to byłoby już dziwnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1099 #22993 Napisano 9 Grudnia 2018 M5 Competition też robi miazge 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #22994 Napisano 9 Grudnia 2018 (edytowane) W życiu się nim nie przejadę.Żeby na niego nie zachorować... A powiedz jak oceniasz M2 competition vs zwykłe M2? Edytowane 9 Grudnia 2018 przez Tommaso 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1099 #22995 Napisano 9 Grudnia 2018 A powiedz jak oceniasz M2 competition vs zwykłe M2? competion ma w końcu mega wygodne fotele (i ładniejsze), lepiej hamuje....osiągi jak dla mnie ciężkie do zauważenia w stosunku do M2 jeśli chodzi o "normalna" jazdę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #22996 Napisano 9 Grudnia 2018 A nowy wydech?Zawieszenie jest takie samo, czy twardsze? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1099 #22997 Napisano 9 Grudnia 2018 competion jest twardsza, nowy wydech jest sporo cichszy w porównaniu do m2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #22998 Napisano 9 Grudnia 2018 No właśnie - patrząc jak wielką puchę wcisnęli pod podłogę z tyłu, tego właśnie się niestety spodziewałem...Co do twardości, to też zmiana na minus, poprzednie było super wyważone pomiędzy komfortem i pewnością prowadzenia.Za to fotele i podejrzewam, że hamulce (niestety jedno i drugie za dopłatą) zdecydowanie na plus. Do foteli się przymierzałem, ale jeszcze nie jechałem competition. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1954 #22999 Napisano 9 Grudnia 2018 Rodzinne kombi https://youtu.be/leQ9rXYjwdU 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 910 #23000 Napisano 9 Grudnia 2018 Jak mnie kiedyś będzie stać na nową M-kę, to zamówię z pakietem nieemowskim, że tak to określę. Człowiek na starość jakiś się skromniejszy robi. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach