Pankracy111 24 #26051 Napisano 30 Sierpnia 2019 Nawiazujac do wyjazdu z garażu, Autocentrum podaje dla CLA zwis przedni 927 mm https://m.autocentrum.pl/dane-techniczne/mercedes/cla/c118x118/coupe/silnik-benzynowy-2.0-220-190km-od-2019/ Przy wjazdach/zjazdach decydujące są tzw kąty natarcia i kąty zejścia. Nie wiem czy są publikowane dla osobówek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #26052 Napisano 30 Sierpnia 2019 Dla porównania 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pankracy111 24 #26053 Napisano 30 Sierpnia 2019 (edytowane) To żeby kolega LSE mógł porównać, to jeszcze taki rysunek dla Mondeo by się przydał A Mazda np 6 to chyba jeszcze nie była dyskutowana? Edytowane 30 Sierpnia 2019 przez Pankracy111 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #26054 Napisano 30 Sierpnia 2019 Mazda 6 to bardzo fajne autko dla ludzi jeżdżących bardzo spokojnie o ile nie przeszkadzają im prehistoryczne multimedia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 340 #26055 Napisano 30 Sierpnia 2019 ^ jakbym czytał moją opinie o Lexusie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pankracy111 24 #26056 Napisano 30 Sierpnia 2019 Coś z tym spokojem jest, bo nie pamiętam żeby mnie jakaś 6tka spektakularnie wyprzedzała. Raczej pamiętam te, które majestatycznie prawym jechały. Myślałem że to dlatego, że albo dużo palą, albo za głośno w środku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70665 #26057 Napisano 30 Sierpnia 2019 Mazda 6 to bardzo fajne autko dla ludzi jeżdżących bardzo spokojnie o ile nie przeszkadzają im prehistoryczne multimedia.Użytkowałem przez cały tydzień, aż do wczoraj. Nie - dziękuję! 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MikeSev 5 #26058 Napisano 30 Sierpnia 2019 ^ jakbym czytał moją opinie o Lexusie systemy inforozrywki faktycznie są tragiczne, ale lexusy potrafią być dość żwawe miałem okazję jeździć Lexusem RC z V6 3.5 i całkiem całkiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4796 #26059 Napisano 30 Sierpnia 2019 (edytowane) Coś z tym spokojem jest, bo nie pamiętam żeby mnie jakaś 6tka spektakularnie wyprzedzała. Raczej pamiętam te, które majestatycznie prawym jechały. Myślałem że to dlatego, że albo dużo palą, albo za głośno w środku Palą nad wyraz mało, a aktualne wersje maja cicho w środku. Multimedia są z innej epoki. Większość tych na drogach ma 165 koni co nie daje pola do popisów jeśli chodzi o dynamikę mimo wagi poniżej 1400 kg. Edytowane 30 Sierpnia 2019 przez Adi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2131 #26060 Napisano 30 Sierpnia 2019 1.jpg Dla porównania 2.jpg3.jpg to ja chce takie dla civica 4d z 2019;p 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 340 #26061 Napisano 30 Sierpnia 2019 systemy inforozrywki faktycznie są tragiczne, ale lexusy potrafią być dość żwawe miałem okazję jeździć Lexusem RC z V6 3.5 i całkiem całkiemNie no, wiadomo. Większość to jednak okolice 200km połączone z CVT 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #26062 Napisano 30 Sierpnia 2019 Jak znajdę dla mondeo i civica to wstawie . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 79710 #26063 Napisano 30 Sierpnia 2019 No własnie o to chodzi, że Proceeda wypasiesz na maksa, w CLA/GLA niestety, może dobierzesz kilka rzeczy. Ale ciekaw jestem co powiesz po przejechaniu się Infi. U mnie temat prawdopodobnie zamknie się własnie pomiędzy Q50 a Giulią. Alfa podoba mi się trochę bardziej z zewnątrz, ale Infiniti jest bardziej wypasione wewnątrz Różnice w silnikach marginalne, 11 koni i 20Nm na korzyść Japończyka. W Alfie podobno skrzynia trochę lepsza, no i finalnie, serwis Alfy będzie istniał, a Infiniti będzie trzeba prowadzić do Nissana. No i spędziłem dzisiaj dzień w Centrum Infiniti. Muszę powiedzieć, że obsługa spełnia całkowicie kryteria premium. Ani przez chwilę nie czułem się nachalnie atakowany, a jednocześnie usłyszałem rzeczowe, uprzejmie i bardzo wysokiej jakości polszczyzną wyrażane odpowiedzi na wszelkie moje pytania. Prezentacja samochodu również super. Krótki kurs obsługi, chociaż właściwie jest bardzo intuicyjnie. Sam samochód - bajka. Świetnie się prowadzi, ultra komfortowy wewnątrz, a jednocześnie z dyskretnym pazurem (jeździłem wersją SPORT 2.0). Zaskakująco ciekawie zrobiony prześwit z przodu i z tyłu - kiedy diler wjechał do sporej dziury na poboczu, byłem pewien, że rozwalimy zderzak - a samochód poradził sobie, jak SUV. Fajna rzecz i niespodzianka. Kierować można, że tak powiem, jednym palcem. Jedyny mankament to nawigacja. Sam diler przyznał, że kiepsko z firmowym updatem. Czemu? Kilka stron wcześniej "proponowałem". Nie lubię Toyoty, a jednak trochę za bardzo przypomina "lepszego Avensisa". To żeby kolega LSE mógł porównać, to jeszcze taki rysunek dla Mondeo by się przydał A Mazda np 6 to chyba jeszcze nie była dyskutowana? Dzięki, ale akurat Mondeo (jeszcze) mam, więc mam i praktyczne doświadczenie we wjeżdżaniu/wyjeżdżaniu, itp. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pankracy111 24 #26064 Napisano 30 Sierpnia 2019 No to może Infiniti okaże się czempionem?A rysunek Mondeo po to, żeby wiedzieć jakie ma kąty - będzie wiadomo, jakie parametry powinno mieć auto, żeby nie zawadzać o Twój podjazd 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #26065 Napisano 31 Sierpnia 2019 Właśnie wróciłem z salonu Alfy i pojeździłem sobie Giulią. No i teraz mętlik w głowie. Wybieram między Infiniti Q50, a właśnie Alfą. Q50 - zdecydowanie lepiej wyposażone, pełne skóry, grzanie foteli, bardziej rozbudowany system "rozrywki", bardzo rozbudowana autonomiczna jazda i systemy bezpieczeństwa/wspomagania kierowcy, trochę mocniejszy silnik. Ogólnie - wrażenia z jazdy ok, zbiera się nieźle, w zakręty wchodzi bardzo dobrze. Giulia - Materiałowa tapicerka, mniejsza wersja wyświetlacza (7 cali, zamiast dwóch dużych ekranów w Q50), tyłka nie grzeje. W swoim budżecie miałbym auto testowe, w konfiguracji z metki 179k i gwarancją, że przy odbiorze w Listopadzie, będzie miało max 2000km przejechane. Z przewagi, ma android auto, trochę bardziej podoba mi się wizualnie, wewnątrz po prostu się lepiej czuję, jest bardziej stonowana, nie ma tyle tej elektroniki i światełek. No ale najważniejsze, po ponad godzinie od jazdy próbnej dalej mi się gęba śmieje i nie mogę przestać myśleć o tym aucie. Mimo, że na papierze i po prostu logicznie, Infiniti jest lepszym wyborem, to na teraz, mocno skłaniam się w stronę Alfy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43325 #26066 Napisano 31 Sierpnia 2019 (edytowane) Mnie Alfy zawsze się podobały. Lecz nigdy nie miałem. Edytowane 31 Sierpnia 2019 przez Dorian06 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #26067 Napisano 31 Sierpnia 2019 Ja nawet mialem i o ile awaryjnosc Hondy wyleczyla mnie raz na zawsze z tej marki, to w przypadku alfy wogole mi to nie przeszkadza. Przynajmniej by mnie to niemilo nie zaskakiwalo 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70665 #26068 Napisano 31 Sierpnia 2019 Za Alfą ciągnie się jej zła legenda o awaryjności. Niestety ich aut praktycznie nie można znaleźć w podstawowych raportach TUV. Infiniti montuje natomiast silniki innego znanego producenta samochodów. Warto zatem przejrzeć takowe raporty przed podjęciem ostatecznych decyzji o zakupie. https://www.wyborkierowcow.pl/ranking-awaryjnosci-tuv-2018-raport/ 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #26069 Napisano 31 Sierpnia 2019 Jednym pewnie znane, a innym nie https://www.forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12679 #26070 Napisano 31 Sierpnia 2019 Mimo, że na papierze i po prostu logicznie, Infiniti jest lepszym wyborem, to na teraz, mocno skłaniam się w stronę Alfy.To tylko moje zdanie, ale życie jest za krótkie żeby sobie na wszystko nakładać kaganiec w formie „rozsądku”. Z tego co piszesz, to Alfa Ci się mega podoba, wiec nie ma co myśleć, tylko iść drogą przeznaczenia ja kiedyś też dałem się namówić na rozsądne Audi, a w głowie był inny samochód. Długo to nie trwało jak zmieniłem ten samochód 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43325 #26071 Napisano 31 Sierpnia 2019 Podobnie, jak z zegarkami. Substytut długo nie zagrzeje miejsca. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #26072 Napisano 31 Sierpnia 2019 Przede wszystkim jeśli wybierasz auto służbowe, tak jak pisałeś, to i tak tylko na czas gwarancji, dzieci nie masz, więc nad czym tu się zastanawiać- trzeba wybierać sercem, bo w przyszłości wybory mogą już takie łatwe nie być 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pankracy111 24 #26073 Napisano 31 Sierpnia 2019 Uzgodnij warunki assistance tak, żebyś bez auta nie zostawał w razie w - mój głos masz na Giulię 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #26074 Napisano 31 Sierpnia 2019 Dokładnie tą jeździłem. Felga tylko 17", ale przez akurat taki design wygląda ok. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43325 #26075 Napisano 31 Sierpnia 2019 Tylko czerwona. Piękna. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach