Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

panowie zaczęli gmerać w papierach

dlaczego zaczeli gmerac w papierach skoro historia serwisowa jest dostepna online w kazdym autoryzowanym serwisie?

mozna ja rowniez wyswietlic na ekranie w aucie

przekroczenie serwisu o 15tys jest wlasciwie nierealne (klient dostaje powiadomienie na kokpit w aucie, mail i sms)

zignorowanie serwisu laczy sie z  zerwaniem umowy gwarancyjnej i nie jest mozliwe przedluzenie gwarancji do 5 lat przez bmw.ag

klient sobie coś nielegalnie zakodował

oczywiscie kazdy moze pogrzebac w modulach

ale ukrycie tego jest niemozliwe, pierwsze podpiecie serwisowe pokaze historie zmian

opisywana historia z zerwanym lancuchem pewnie jest jak najbardziej prawdziwa, ale przyczyny tego juz niekoniecznie

sorki za brak polskich liter

tapatalk

verstuurd vanaf mijn iphone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czujnik - taką relację zdał mi kolega a powiedział tyle, ile wie od kuzyna. Czy gdzieś minął się z prawdą - nie wiem ale to co napisałeś - racja, coś tutaj jest pokręcone 

inna sprawa - jeśli auto jest w leasingu a my sobie zapomnimy o serwisie to bank z ubezpieczycielem chyba nie machną sobie na to ręką. Może kuzyn nie powiedział całej prawdy, ciężko wyczuć 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bank chce tylko polisę z dowodem opłacenia. A jak korzystasz z ubezpieczyciela od banku to w ogóle ich przegląd nie interesuje. Inna sprawa ze prawda pewnie jest gdzieś pomiędzy. Ja miałem sytuację serwisowalem toyotę na gwarancji przeglady itp. Miesiąc przed końcem gwarancji mi serwis Katowice odmówił drobnej naprawy bo nie miałem w książce wbitych pieczątek przeglądu mimo że kilka napraw już robili. Inny serwis nie miał kłopotu z tym. Więc jak chcą to się czepną. A nigdy w żadnym nie miałem pieczątek. Wszystko mieli w komputerach.

Sytuacja była tak absurdalna że nie mogłem uwierzyć jak facet mi mówił że nie mam gwarancji. Klienta stracili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym białym GLA to jest tylko takie złudzenie optyczne, spotęgowane białym lakierem i czarnymi nadkolami.

Być może

To wrażenie jest raczej spotęgowane tym, że jest mój. ;)

No proszę Pana......... <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolorem i typem jednak sedanow nie ma zbyt wiele ;)

Ja wlasnie dostalem login i haslo do konfiguratora... tylko zanim zaczne musze potwierdzic pare rzeczy bo mercedesy sa jako chwilowo niedostepne i cos mi sie opcje wyposazenia nie zgadzaja.

Jak juz rozwiaje podstawowe watpliwosci to wtedy bede pytal o opinie, lista jest calkiem dluga, ale okrojona jezeli chodzi o opcje silnikowe :/

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Standardowy czerwony :) ten bordo alfy to dodatek za kilkanaście k, do mojej wersji, Alfa nie udostępnia go nawet w opcji :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie od miesiąca G30 

Gratuluję brata bliźniaka. Nie tylko kolor, ale nawet silnik masz ten sam.

Jaki kolor wnętrza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję brata bliźniaka. Nie tylko kolor, ale nawet silnik masz ten sam.

Jaki kolor wnętrza?

Merino smoke white . Dzięki 

4PhRks.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

post-37089-0-71357200-1573646893_thumb.jpg

Super auto, będziesz zadowolony. Ja cieszę się nim już ósmy miesiąc, tak samo mocno jak na początku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

Super auto, będziesz zadowolony. Ja cieszę się nim już ósmy miesiąc, tak samo mocno jak na początku.

Mam nadzieję , jak na razie bajka .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Standardowy czerwony :) ten bordo alfy to dodatek za kilkanaście k, do mojej wersji, Alfa nie udostępnia go nawet w opcji :)

Twoja jest czerwona, ale taka bardziej pastelowa. Ten o którym piszesz to taka tężejącą krew (nie pytajcie skąd znam ten kolor :-P ) /bordo.

A ja miałem na myśli ten poniżej, ale widzę, że niestety chyba go wycofali.

https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4turbo-170km-skory-klima-alufelgi-ID6CzC6e.html#8c8a90fdac

935638718_;slot=3;filename=eyJmbiI6Inhra

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekroczenie serwisu o 1500 km jak najbardziej mozliwe,  jedna wieksza trasa. O 15 000 km  mało realne (  w tego typu drozszych autach)   +/- kilka mcy jazdy.   Szkoda goscia,ktorego przekrecili, ale z 2 strony kazdy z nas bedac gwarantem i wiedzac ze tego typu warunki gwarancyjnie nie zostaly dotrzymane, odrzuciliby  roszczenie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co z tym czerwonym Alfy to bardzo zależy od zdjęcia i warunków. Tutaj np na innej fotce już ma podobny kolor do tej Gulietty. Nie jest aż tak jasny, wydaje się, że nawet jakąś tam głębie ma. Oczywiście nie ma co z tym flagowym kolorem porównywać, bo zdecydowanie wolałbym ten ciemniejszy, ale na szczęście ten czerwony jest całkiem fajny :) No i auto rano łatwiej pod blokiem zlokalizować po weekendzie :P

post-81405-0-92253900-1573649833_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nadal się ciskam pomiędzy wyborem samochodu nowego lub używki.

W rachubę wchodzi kompakt w stylu Forda Focusa lub jeśli nowy to ASX bądź Skoda Scala.

Znając życie w tym roku nic nie kupię bo proces zakupowy trwa u mnie wieki ;)

Edytowane przez Pajak80

"Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przełom roku to w sumie idealny moment na kupno auta nowego :) ASX i Scala trochę rozstrzał Crossover vs Hatchback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekroczenie serwisu o 1500 km jak najbardziej mozliwe, jedna wieksza trasa. O 15 000 km mało realne ( w tego typu drozszych autach) +/- kilka mcy jazdy. Szkoda goscia,ktorego przekrecili, ale z 2 strony kazdy z nas bedac gwarantem i wiedzac ze tego typu warunki gwarancyjnie nie zostaly dotrzymane, odrzuciliby roszczenie.

Ja jestem umówiony na przegląd B3 na jutro. Jestem w trasie a komp pokazuje mi, że powinienem go zrobić 400km temu. Termin uzgadniałem dwa tygodnie temu. Dostałem wtedy zapewnienie, że przekroczenie go o 1k km to żaden problem, bo zmieści się w ich normie. Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi