memento mori 2998 #30601 Napisano 9 Października 2020 (edytowane) @Tommaso Czy na Twoim zdjęciu, nad "tym" ze światłami od Kii Sportage 😛 jest za zakrętem Isetta czy to tylko Smart? Edytowane 9 Października 2020 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2412 #30602 Napisano 9 Października 2020 Brabus Smart, chwilę wcześniej go wyprzedzałem. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72473 #30603 Napisano 10 Października 2020 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #30604 Napisano 11 Października 2020 Włókno (CFRP) pod strzechy. https://moto.rp.pl/technologie/48967-nissan-osiagnal-przelom-w-produkcji-kompozytow-z-wlokna-weglowego?utm_source=rp&utm_medium=teaser_redirect 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bobwoj 22 #30605 Napisano 11 Października 2020 Także polecam Nokian. W końcu Skandynawowie znają się na jeździe po śniegu:-). Opony ciche i skuteczne na śniegu. Rok temu na feriach w Stroniu Śląskim podjeżdżałem pod górę na ośnieżonej drodze bez żadnego boksowania kół. Przede mną Superbem ledwo podjechał cały czas na pełnych obrotach. Jak by się zatrzymał pewnie by nie ruszył. Fakt, że ja mam Xdrive on był tylko na przednią oś. Wysłane z mojego SM-G981B przy użyciu Tapatalka 0 "Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRISTOF_KON 22064 #30606 Napisano 11 Października 2020 😀 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 66708 #30607 Napisano 11 Października 2020 2 godziny temu, bobwoj napisał: Także polecam Nokian. W końcu Skandynawowie znają się na jeździe po śniegu:-). Opony ciche i skuteczne na śniegu. Rok temu na feriach w Stroniu Śląskim podjeżdżałem pod górę na ośnieżonej drodze bez żadnego boksowania kół. Przede mną Superbem ledwo podjechał cały czas na pełnych obrotach. Jak by się zatrzymał pewnie by nie ruszył. Fakt, że ja mam Xdrive on był tylko na przednią oś. Jest taki dość ciekawy test w necie w warunkach zimowych. Samochód 4x4 na letnich oponach vs samochód z napędem na jedną oś na oponach zimowych. W ogóle cały kanał jest o oponach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8180 #30608 Napisano 11 Października 2020 Czasem trzeba uruchomić 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iko 618 #30609 Napisano 11 Października 2020 W dniu 8.10.2020 o 13:06, Adi napisał: Skąd moda na te szarości...... Pacz tu. Dlaczego? Z Autobloga: Szary podkreśla nowoczesny styl, symbolizuje bezpieczeństwo. Krzykliwe kolory -> niebezpieczeństwo. Teoretycy kolorów, mówią również o tym, że szary kojarzy się z mądrością, starszymi ludźmi, rozwagą. Auta w takich kolorach skierowane są dla osób o ustabilizowanym życiu, posiadających odpowiednie dochody. Szary należy do kolorów, które świetnie współgrają z innymi, pozwala je wyeksponować. Z racji tego, że ludzie bardzo lubią, gdy się o nich mówi dobrze, a tak mówi się o nabywcach szarych aut, to nie dziwi, że palety szarych kolorów są wyjątkowo rozbudowane i wyjątkowo drogie. W końcu nic tak nie podkreśla twojej rozwagi i statusu jak szary niemiecki samochód segmentu premium. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72473 #30610 Napisano 11 Października 2020 No.... 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7926 #30611 Napisano 11 Października 2020 42 minuty temu, Iko napisał: Pacz tu. Dlaczego? Z Autobloga: Szary podkreśla nowoczesny styl, symbolizuje bezpieczeństwo. Krzykliwe kolory -> niebezpieczeństwo. Teoretycy kolorów, mówią również o tym, że szary kojarzy się z mądrością, starszymi ludźmi, rozwagą. Auta w takich kolorach skierowane są dla osób o ustabilizowanym życiu, posiadających odpowiednie dochody. Szary należy do kolorów, które świetnie współgrają z innymi, pozwala je wyeksponować. Z racji tego, że ludzie bardzo lubią, gdy się o nich mówi dobrze, a tak mówi się o nabywcach szarych aut, to nie dziwi, że palety szarych kolorów są wyjątkowo rozbudowane i wyjątkowo drogie. W końcu nic tak nie podkreśla twojej rozwagi i statusu jak szary niemiecki samochód segmentu premium. Świetny przykład jak marketing buduje postrzeganie i kreuje popyt, ja kupuję co mi się podoba a nie za co mnie będą sąsiedzi szanować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 66708 #30612 Napisano 11 Października 2020 Godzinę temu, Iko napisał: Pacz tu. Pięknie widać jak biały kolor zastępuje srebrny i jak szary zastępuje srebrny i czarny. Największy przegrany - srebrny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krist-off 4671 #30613 Napisano 11 Października 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Iko napisał: Pacz tu. Dlaczego? Z Autobloga: Szary podkreśla nowoczesny styl, symbolizuje bezpieczeństwo. Krzykliwe kolory -> niebezpieczeństwo. Teoretycy kolorów, mówią również o tym, że szary kojarzy się z mądrością, starszymi ludźmi, rozwagą. Auta w takich kolorach skierowane są dla osób o ustabilizowanym życiu, posiadających odpowiednie dochody. Szary należy do kolorów, które świetnie współgrają z innymi, pozwala je wyeksponować. Z racji tego, że ludzie bardzo lubią, gdy się o nich mówi dobrze, a tak mówi się o nabywcach szarych aut, to nie dziwi, że palety szarych kolorów są wyjątkowo rozbudowane i wyjątkowo drogie. W końcu nic tak nie podkreśla twojej rozwagi i statusu jak szary niemiecki samochód segmentu premium. Nadal uważam teorię o produkcji farby do malowania maszyn rolniczych za bardziej prawdopodobną. To mi wygląda na na świetne marketingowe uzasadnienie najgorszego koloru aut w historii... Ps. Ktoś pamięta na jaki kolor często malowano Żuki? Fury "prestiżowe" dla statecznego Polaka. Myślicie, że chodziło o wzbudzanie zaufania, czy raczej o to, że była to najtańsza i najpowszechniejsza (lub jedna z najpopularniejszych) wówczas farba... ? Także ten... Edycja: ps. Kto mówi dobrze o nabywcach szarych aut? Jakieś badania? Statystyki? Edytowane 11 Października 2020 przez Krist-off 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 584 #30614 Napisano 11 Października 2020 1 godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał: szary zastępuje srebrny i czarny niestety moda robi swoje - teraz gros klientow chce auto w szarym kolorze kilka lat temu wybierali bialy a teraz szary dravit albo sophisto przytocze 'dyzurny' kawal (malo smieszny) lakiernikow w serwisie: - skad mamy tyle szarej farby? - bo kolega pomylil kubly i wsadzil mopa od podlogi do bialej farby tapatalked verstuurd vanaf mijn iphone 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 350 #30615 Napisano 12 Października 2020 Racja. Mieliśmy kiedyś kilka Żuków i Poloneza, były malowane tą samą farbą. Bo nie można było tego nazwać lakierem... 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #30616 Napisano 12 Października 2020 szare jestem jeszcze w stanie znieść ale te brązy oferowane przez m.in bmw to jest tragedia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3918 #30617 Napisano 12 Października 2020 15 godzin temu, Czujnik napisał: niestety moda robi swoje - teraz gros klientow chce auto w szarym kolorze kilka lat temu wybierali bialy a teraz szary dravit albo sophisto przytocze 'dyzurny' kawal (malo smieszny) lakiernikow w serwisie: - skad mamy tyle szarej farby? - bo kolega pomylil kubly i wsadzil mopa od podlogi do bialej farby tapatalked verstuurd vanaf mijn iphone Najbardziej ta szarzyzna jest widoczna w markach premium. Mercedesa jak chcesz kupić używkę 1-3 letnią to masz do wyboru tylko czarne, szare lub białe. Inne kolory stanowią jakieś 5% całej oferty. Czerwony ? zapomnij. Audi podobnie - czarne, szare, białe BMW stoi zaś jakimiś naprawdę nieładnymi brązowo-szarymi kolorami oraz tym rudym który także jest nieszczególny ale wielu się podoba. Jedynie Alfa ma w ofercie ciekawsze kolory bo jest i zgniła zieleń metallic, jest i przepiękna Monza Red itd. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72473 #30618 Napisano 12 Października 2020 To może trochę żółci..? 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orlis 1688 #30619 Napisano 12 Października 2020 Tu też same ponure kolory a to wszystko na jednej ulicy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72473 #30620 Napisano 12 Października 2020 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #30621 Napisano 12 Października 2020 Jestem wielkim fanem wszelkiej odmiany szarości i czarności w samochodach, tylko tak powinni samochody malować 🥴 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6204 #30622 Napisano 13 Października 2020 tak jest lepiej niz szary 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72473 #30623 Napisano 13 Października 2020 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sportina 91 #30624 Napisano 14 Października 2020 Uszczelki w Cuprze wymienione na nowe,żadne cudowne specyfiki nie dały rady wyeliminować skrzypienia.Lewy amortyzator skapitulował 🤪,wymiana dwóch,przy okazji komplet tarcz i klocków na przód&tył,Od początku czułem że w tym aucie coś nie gra z przednim zawieszeniem.Okazuje się że tylne tuleje przednich wachaczy,niczym nie różnią się od tych wpakowanych do zwykłego Leona...daliśmy nowe od Audi S3,nie pasowały 🤪 ale już od RS3 pasują idealnie,2 durne tuleje zmieniły te auto nie do poznania 😎. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 584 #30625 Napisano 14 Października 2020 W dniu 12.10.2020 o 14:47, QuadrifoglioVerde napisał: BMW stoi zaś jakimiś naprawdę nieładnymi brązowo-szarymi kolorami oraz tym rudym który także jest nieszczególny ale wielu się podoba. dzisiaj mlodzi gniewni odbierali trojke pelna wersja m w dosc ciekawym kolorze tansanit za skromne 2tys euro w pierwszej wersji mial byc ten rudy orange ale zmienili na bardziej neutralny tapatalked verstuurd vanaf mijn iphone 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach